• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Revista blogurilor

Cel mai emoțional și irațional text despre refugiați

Autor: Simona Stupar

M-am gândit mult dacă are rost să scriu textul ăsta, pentru că oricum nu va schimba nimic. S-a scris atât de mult deja pe tema refugiaților, încât, inevitabil, nu voi putea fi originală, nu voi putea scrie ceva ce nimeni n-a mai auzit/citit/vorbit în ultima vreme. Problema e că mă mănâncă degetele și simt nevoia să înșir câteva lucruri care mă preocupă.

Nu înțeleg deloc cum s-a ajuns la situația aceasta în care societatea românească este atât de clar împărțită în două: pro sau contra refugiați! Nu există cale de mijloc, nu știu pe nimeni care să se abțină de la a-și da cu părerea pe această temă, care să recunoască un lucru simplu: nu știu cum stă treaba, nu știu de fapt care sunt cauzele și nici ce soluții există! Nu, toți avem o opinie pe care o susținem sus și tare, ca și când am deține adevărul absolut.

Sincer, nu mi-am imaginat niciodată că foarte mulți români sunt atât de xenofobi, rasiști, intoleranți, egoiști și „ospitalieri”, cum ne dezvăluie momentul actual. Nu acuz pe nimeni, nu am dreptul să judec și încerc să nu fac asta. Majoritatea celor cu care vorbesc sau a celor pe care-i citesc s-au transformat în oameni care urăsc, care vor să moară și capra vecinului, să plece toți imigranții ăștia teroriști (actuali sau în devenire) la casele lor, în țara lor, oriunde, treaba lor, numai să nu ne deranjeze pe noi și pe europeni. Am uitat de episodul „cerșetorilor” români, al discriminării, povestea romilor plecați în străinătate, am uitat cum batem la poarta Schengen, cum am bătut la poarta dreptului de liberă circulație și șanse egale la muncă în străinătate și am uitat atât de repede cum eram încadrați toți în aceeași categorie: hoți, infractori, forță de muncă necalificată și prost plătită, la negru, care strică „piața”, și așa mai departe.

Comentatorii se împart, inevitabil, în de „dreapta” și de „stânga” – primii ar fi cei care se tem de invazia musulmană, de cotropitori, de faptul că noi, creștinii, vom fi exterminați, și nimic nu ne mai salvează, pe termen lung. De asemenea, se tem de dezastrul economic, pentru că acești „oameni fără căpătâi” ne fură efectiv slujbele, ne tulbură liniștea, ne zdruncină credințele și adevărurile (a se citi prejudecățile) adânc, foarte, foarte adânc înrădăcinate în mentalitatea noastră conformistă! Și, desigur, cei care au „surse” în serviciile secrete ne explică, atotșiutori, cât de tâmpiți suntem că nu vedem cum se înfiltrează dușmanii în rândul oropsiților, cum la fiecare 20-50 de sirieni, afgani, pakistanezi, nord-africani, etc, este înfiltrat câte 1-2 teroriști, care ne vor arunca în aer...curând, foarte curând!

Mi se spune că cei ce sunt „de stânga”, „social-democrați și populiști” (n-are nicio legătură cu doctrina, de fapt), sunt prea emoționali și judecă doar cu inima, nu cu capul, sunt extrem de naivi, habar n-au de realitatea înconjurătoare, etc!

Așa o fi, nu am găsit eu răspunsul, marele RĂSPUNS la această tristă realitate, dar mi se pare incredibil cât ne isterizăm în legătură cu o situație care, deocamdată, nici măcar e a noastră – vom primi 1.800 de imigranți și nu vom putea face față?? Nu suntem pregătiți pentru ei? Vai de soarta noastră atunci! Nu sunt 100.000, sunt câteva mii de oameni, într-o țară cu 18 milioane de locuitori!

Problema este una complicată și în mod cert există rațiuni sociale, economice, financiare, pragmatice, care să ne pună pe gânduri. Doar ideea că atrocitățile ISIS și ale extremiștilor islamiști se mută cu arme și bagaje în Europa ne dă dureri de cap și nu trebuie să stăm cu mâinile în sân. De acord! Dar hai să facem ceva concret să ne securizăm granițele, să încercăm să creăm mecanisme care funcționează, de control și triere a imigranților și să nu ne mai isterizăm inutil.

Teoriile conspirației sunt și ele parte din peisaj – e mâna SUA, ba nu, a Rusiei, scenariul de distrugere a Germaniei, de destabilizare a spațiului Schengen, etc. Unele pot fi chiar reale, nu neg, dar oare nu putem să căutăm metode de a face față situației fără să generalizăm, fără să manipulăm și ținând ochii larg deschiși? Să vezi oameni care mor pentru a ajunge în Europa, cu familia sau fără, tineri, bătrâni, femei, copii, disperați, de sărăcie și război, și să spui „să-i împușcăm, să-i evacuăm, sunt toți niște monștri deghizați” este atât de inuman, pur și simplu inuman!

Să găsim soluții, sunt absolut de acord că va fi foarte greu pentru Europa să se descurce în această situație, dar putem să fim oameni în același timp, vă rog?

Sursa

Musulmanii sunt si ei oameni cu pasagerii metrourilor si trenurilor ? >:)>:)>:) Toate vaicarelile astea penibile ale stangistilor fac abstractie de un lucru: Turcia si mai multe tari arabe au stari economice chiar bune, totusi, pentru a gazdui si intretine temporar asa-zisii refugiati. De ce vor musai in Germania si Austria, nucleul Europei practic. Nemtii sunt oricum mai nationalisti si nu prea vad cu ochi buni diferiti paraziti straini carora sa li se dea sa manance din taxele si impozitele lor. Miorlaielile astea stangiste sunt tampenii penibile. Vad ca televiziunile noastre le plang de mila, ca vai saracii...Luati-i in case si eventual pupati-i in boturi...

Eu sunt convins ca astia care tot miorlaie in favoarea refugiatilor sunt oricum ipocriti, ei nu vor lua in case nici un astfel de individ ca sa il intretina.

Nu mai departe de acum cateva saptamani, un musulman "amarat si nemancat" a vrut sa faca masacru in trenul Paris-Amsterdam. >:)>:)>:)>:) Asa ca mai usor cu vaietele pro-"refugiati".

Se pare ca nu prea avem de ales . Iata noul plan UE de redistribuire a imigrantilor .

Potrivit Daily Mail, 160.000 de mii de migranţi vor fi împărțiți între 25 de țări, iar România va primi 6.937 de refugiaţi. Reamintim că, potrivit lui Leonard Orban, în total, în România vor ajunge puţin peste 1.700 de refugiaţi, însă ei vor sosi treptat în cele şase centre de primire disponibile şi vor fi verificaţi. Cine nu va avea dreptul la azil nu va putea rămâne în România, a explicat consilierul pe politici europene al preşedintelui Klaus Iohannis

Germania, una dintre destinaţiile preferate de imigranţi, va trebui să primească 34.077 de oameni, Franţa 26.215, Spania 16.835.

Următoarele state în topul redistribuirii refugiaților din Orientul Mijlociu și Africa sunt: Polonia – 10.434, Olanda - 8.047, Portugalia – 7.197, Belgia – 5.365 și Cehia – 5.513.

Bulgarii vor primi 2.313 imigranți, iar cei mai puțini vor ajunge în Cipru - 722 de persoane.

Ungaria, Grecia şi Italia, afectate grav de fluxul mare de imigranţi, nu vor primi alţi imigranţi în plus la redistribuire.

Deci 7.000 de paraziti, care ne vor pune si ceva bombe in trenuri si pe unde se mai pricep si ei...saracii.

Sa nu uitam de amenintarile sirienilor prinsi la Constanta care au spus ca rad Romania de pe fata pamantului :) evident ca vazand copilul acela mort , ne acuza ca suntem impotriva refugiatilor ... dar idiotii uita ca astia trec ca prin branza grecia - macedonia- ungaria ...

Mai jos e un link interesant :) de unde au saracii sa plateasca miile de euro ... si mai milosilor faceti un calcul simplu , 1000€ medie platit de un refugiat... si parca sunt vreo 800000 × 1000 = 800.000.000 € :) si refugiatii mai spun ca acolo nu mai e de stat , si au vandut tot.... Cine a cumparat acele proprietati ????

http://m.evz.ro/sri-si-serviciile-s...rieni-in-spatiul-schengen-exclusiv-print.html

Eu as fi pus tunuri cu apa rece cu jeturi la presiune ridicata . In 3 minute ii terminam. Chestia asta e cu totul nelalocul ei. Cat priveste vaietele celor care le plang de mila, sa ii pupe in bot si sa isi ia in case araboii aia nenorociti.

De vina sunt si politicieni ca alde nenorocitul ala de ponta, care vrea sa ne umple de fundamentalisti islamici cu moscheea lui. Ponta, mars la tine acasa in Filipine!

Adi, asa cum nu-i padure fara uscaturi ,nu-i nici o natiune fara ticalosi. Problema consta in integrarea, lor, asigurarera locurilor de munca si spinoasa problema a reintegrarii famliilor,etc,etc.

Atata timp cat in zona Golfului Persic exista tari cu resurse semnificative, de ce vor musai in Germania, tara reticenta oricum la imigratie ilegala ?

AM CITIT ACEST COMENTARIU INTR-O POSTARE ....
Cristina Maitham Kanhoush
Eu sunt crestina de origine, din Siria...iar sotul din Irak (traim in Romania din anul 1992...respectiv 1987) si sursele mele sunt propria experienta de acolo...precum si calvarul prin care trec rudele noastre ramase in acele tari... Cunosc foarte bine parerea si comportamentul extremistilor legata de noi ...iar, valul de refugiati veniti in Europa...nicidecum nu este unul de oameni "asupriti"! Acestia au primit oferta de a imigra in Arabia Saudia...Qatar...Emirate...insa, conditia a fost sa munceasca...Insa, ei au preferat sa vina in Germania...Olanda...Suedia...Anglia...Franta...pt ca primesc ajutor financiar din partea statului...precum si locuinte gratuite.. ... ma intreb oare pana cand?! Crestinii arabi refugiati in aceleasi tari sunt tratati la fel de urat... musulmanii incerca sa impuna stilul lor de viata in toata Europa (un simplu search pe youtube si va demonstreaza cum respecta tarile care i-au adoptat) .Din pacate...chiar in Romania...sunt la fel de multi (nu generalizez) care ne privesc cu dispret si este imposibil sa cumpere un pui dintr-un magazin, daca nu este de al lor... In unele scoli arabe..copii din clasele primare sunt invatati ca biserica este palatul Cenusaresei...iar crucea este semnul unde stramosii nostrii lasau scrisorile Daca vreodata am postat pe aceasta pagina...am facut-o strict cu ceea ce sunt sigura ca este adevarat! Nu imi sta in fire sa mint...si nici sa fac propaganda mincinoasa...ce as avea de castigat?! As putea sa afisez mii de filmulete in limba araba...cu incurajarile imamilor...cum ii invata sa ne urasca si sa ocupe batranul continent...precum si planul lor diabolic de a nu arata mila fata necredinciosi, indiferent de varsta pe care o au.... Eu urmaresc stirile/documentarele si am citit coranul in limba araba...fara sa risc o greseala de traducere ... Chiar...nu observati ca marea majoritate a acestora este formata din barbati tineri..."galagiosi" si copii "fara numar"?! Pacat ca nu puteti face diferenta intre cei care intradevar au nevoie de ajutor si isi doresc o noua viata...si cei care se "prefac"....formand in prezent o majoritate imigranta cu scopul clar de a islamiza aceste locuri...folosindu-se parsiv de drepturile omului...discriminare...mila...si toleranta. Iar, acum va intreb sincer....de ce musulmanii nu s-au rasculat contra Isis-ului?! De ce au permis formarea statului islamic? Numeric...ei ii pot anihila fara prea mari probleme...Ei bine, "au ales" sa dea bir cu fugitii din casele lor...cerand ajutor...stabilindu-se in teritorii care nu le apartin inca .Probabil...pt ca deja au reusit sa reduca considerabil numar arabilor crestini din Orientul Mijlociu la 5-6% (in conditiile in care islamul a aparut cu 500 de ani D.H...raspandind religia prin sabie...) iar, planul de acum este extinderea.

Eu as fi pus niste tunuri cu apa sub presiune pe ei. In 3 minute ii terminau. Trebuiau niste americani pe acolo, ca faceau aia ordine imediat. >:)>:)>:):devil::devil::devil::devil: Tot americanii vor trebui sa scoata Europa din belea, degeaba caraie stanga aia nenorocita, care ar trebui pusa cu botul pe labe. Se stie, de altfel, ca miscarile de stanga sunt finantate de ruznaci, la fel ca extremistii de dreapta de altfel, cei care nu suporta libertatea in general. LIBERTATE nu inseamna, oricum, ce fac javrele alea de araboi.

De pe Facebook-ul invatatoarei Mihaela Codrean . La multi ani DOAMNA INVATATORE !!

„Scrisoarea catre parinții copiilor din clasa…din orice clasa!”

„Părinte drag, tu poate nu realizezi câtă munca am depus eu pana am primit o diplomă. O diploma care sa spună ca sunt capabila sa iti educ copilul. Nu stii ca ma trezeam cu noaptea in cap pentru a termina un proiect de lectie, nu stii cate ore am fost asistata, criticata, slefuita de dascălii mei la practica, nu stii ca aveam zile cand abia mă târam spre casa, obosita si flamanda, nu stii de weekenduri întregi in care decupam, pictam, confectionam materiale, pana nu îmi simteam degetele…sau spatele, sau sufletul. Dar anii grei au trecut si am obtinut diploma. Si, lângă numele meu apare un frumos cuvânt, visat si râvnit: învățătoare…Dar anii de munca nu s-au terminat. Si, părinte drag, chiar daca poate pare greu de crezut, eu iti iubesc copilul. Pe fiecare dintre ei, din clasa mea, din scoala mea, din jurul meu. Si îmi iubesc munca. Chiar daca am avut tentative de a o schimba. Meseria de invatator, de dascăl, rămâne in sufletul meu, indiferent ce îmi va fi dat sa mai trăiesc.Acestea fiind zise, te rog TE ROG respecta-ma. Nu ma vorbi de rau, mai ales nu in prezenta copilului tau. Nu îmi spune, cu repros in glas, ca fratele băiatului tau reusea sa facă exercitii cu inmultiri mai dificile in clasa a treia, decât fac eu cu copilul tau acum. Tu nu stii, dar programa s-a schimbat intre timp.Si, ca mama iti spun, fiecare copil e unic. Nu ma considera un dusman, ci un aliat. Si nu uita un lucru: eu singura nu voi reusi niciodată sa-ti educ copilul, daca nu am tot sprijinul tau, daca tu nu continui acasa munca pe care o fac eu la clasa. Întreaba-ți copilul ce teme are. Pune-l sa citească in plus. Asculta ce are de spus. Si mai ales, nu astepta din partea mea sa fac minuni. Sunt doar un om. Gresesc si eu, stiu. Nu ma superi daca îmi spui ca am gresit, ci mă raneste tonul tau si atitudinea ta.
Nu suntem sef si subaltern, tu si eu, ci o echipa. Iar castigatorul va fi copilul tau. Îti multumesc daca ai avut răbdarea sa citesti tot. Si iti multumesc de o mie de ori mai mult daca vei tine cont de ce ai citit, înainte de a adresa cuvinte jignitoare la adresa colegilor mei, dascălii de pretutindeni”

DE pe Facebook-ul lui Mircea Cărtărescu :

"Îmi pare teribil, teribil de rău. Fiecare dintre tinerii care au murit atât de îngrozitor şi de absurd, ca şi cei răniţi şi desfiguraţi ar fi putut fi copilul meu.

M-am dezmeticit greu, toată noaptea am fost ca amorţit, abia acum simt durere şi neputinţă. Nu e nimic de reparat. Nici o condamnare, nici o încriminare nu le va reda acelor copii viaţa şi sănătatea, nimic nu le va şterge din minte oroarea trăită.

Nimic din ce putem noi face nu-i va consola pe părinţi.

Bucureştiul e o cursă de şoarici. Vor fi zeci de mii de victime la următorul cutremur major. Măcar gândindu-ne la aceşti morţi deja contabilizaţi undeva (adică la noi şi la cei dragi nouă) ar trebui în următoarea perioadă să facem ceva împotriva nepăsării criminale a edililor noştri.

Vina e a lor pentru tragedia de la Club Colectiv şi pentru cele ce mai urmează

Vineri seară în incendiul produs în Clubul Colectiv din centrul Capitalei şi-au pierdut viaţa 27 de oameni, iar alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

O scrisoare care te lasa fara cuvinte , este scrisoarea unui jurnalist a carui sotie a murit in atentatul de la Paris,o scrisoare adresata jihadistilor.Iata scrisoarea publicata pe Facebook ......

”Nu vă veți bucura de ura mea

Ați furat viața unei ființe de excepție, dragostea vieții mele, mama fiului meu, dar nu veți avea și ura mea. Nu știu cine sunteți și nici nu vreau să aflu, sunteți suflete moarte. Dacă acest Dumnezeu pentru care voi ucideți orbește ne-a făcut după chipul său, fiecare glonț din corpul soției mele va fi o rană din inima lui.

Așa că nu vă voi face darul urii mele. Ați încercat din greu să-l obțineți, dar ca să răspund urii cu furie ar însemna să cedez aceleiași ignoranțe care a făcut din voi ceea ce sunteți. Voi vreți să-mi fie frică, voi vreți să-mi privesc concetățenii cu neîncredere, să-mi sacrific libertatea pentru siguranță.

Am văzut-o în această dimineaţă. În sfârşit, după nopţi şi zile de aşteptare. Era la fel de frumoasă ca atunci când a plecat vineri seară, la fel de frumoasă ca atunci când m-am îndrăgostit de ea acum 12 ani. Sigur că sunt devastat de durere, vă acord această mică victorie, dar ea va fi de scurtă durată. Ştiu că ne va însoţi în fiecare zi şi că ne vom regăsi în paradisul sufletelor libere, cel pe care voi nu îl veţi accesa niciodată.

Suntem doi, fiul meu și cu mine, dar suntem mai puternici decât toate armatele din lume. De altfel, nu mai am timp să vă dedic, trebuie să mă alătur lui Melvil care se trezește din somnul de după-amiază. Are abia 17 luni, își va lua gustarea ca în fiecare zi, apoi, ne vom juca împreună ca în fiecare zi și, întreaga lui viață, acest băiețel vă va aduce afrontul fericirii și libertății sale. Căci nu, nu veți avea nici ura lui”

Facebook - Andrei Eduard Burghelia

Sunt unul dintre tinerii care vor susține examenul de bacalaureat în anul 2016. Acel presupus ”examen al maturității" care nu face nimic altceva decât să suprasolicite elevul, forțându-l să memoreze munți de informații inutile. Sunt stresat, supărat, confuz şi nu mai fac nimic productiv pentru că învăț pentru "examenul maturității".

Dacă în urmă cu un an mă culcam la ora 2 pentru că făceam voluntariat în diverse locuri, conduceam o afacere (Velocurier) şi un ONG (Asociația Elevilor din Constanța), acum învăț cum să evidențiez tema şi viziunea despre lume a autorului într-o opera literară sau memorez formule complicate la matematică. E frustrant, plictisitor și nu mă ajută să mă dezvolt!

Atunci mă dezvoltam în mod real: munceam, cunoşteam şi lucram cu oamenii, rezolvam probleme, învățam din greşeli, aveam responsabilități şi descopeream câte ceva nou în fiecare zi. Mai mult, asiguram un venit stabil pentru niște oameni cu copii. Pentru a învăța, am fost nevoit să renunț la activitățile care mă ajutau cu adevărat să mă dezvolt. Acum simt cum sunt spălat pe creier de tot ce memorez pentru bacalaureat, acest examen care încununează un sistem neperformant. Am lasat şcoala să mă tâmpească...

La şcoală mă plictisesc teribil pentru că scriu mult, nu sunt încurajat să găndesc critic sau să fiu creativ, lucrul în echipă este aproape inexistent, materia e stufoasă şi lucrez după nişte manuale vechi, fără grafice sau imagini reprezentative, iar limbajul este unul academic, nicidecum unul student-friendly, care să te facă să-ți doreşti să descoperi mai mult. Nu mai zic că informațiile din manualele de antreprenoriat nu sunt actualizate şi îți inhibă spiritul antreprenorial.

Prefer să citesc despre afaceri și să iau inițiativă decât să memorez niște noțiuni pe care oricum le voi uita după examen. Tinerii sunt foarte inteligenți, dar nu au fost învățați cum să-și folosească inteligența.

Bucuria cunoaşterii a fost înlocuită cu teroarea memorării.

- În anul 1996 s-au născut 231.000 copii. Scădem 47.000 şi rezultă numărul copiilor care au reuşit să termine clasa a 9-a: 184.000 de copii. Abandon şcolar de 20% în învățământul obligatoriu. Noi vedem doar cifre, dar fiecare caz în parte este o catastrofă;
- Copiii născuți în '96 au dat bacalaureatul anul trecut. Dintre cei 231.000 de nou-născuți, doar 144.000 (63%) au reuşit să se înscrie la bac;
- Doar 47% (!!!) din copiii născuți în '96 au trecut examenul de bacalaureat. 100.000 din 231.000. (sursa: Centrul pentru Politici Educaționale)

O jumătate dintr-o generație are şanse minime de integrare pe piața muncii pentru că nu are diplomă de bac, iar cealaltă jumătate, deşi are diplomă de bac, nu este pregătită pentru piața muncii sau pentru viața reală. Poate am mai fi avut o mică şansă dacă orele de consiliere şi orientare profesională nu s-ar fi făcut doar pe hârtie.

Nu ştiu dacă voi avea diploma de bacalaureat anul acesta. Nu ştiu dacă mai vreau să memorez noțiuni. Nu ştiu dacă mai vreau să-mi pierd timpul la meditații. Dar ştiu că voi munci zilnic pentru a deveni antreprenorul de succes care se va implica în îmbunătățirea calității educației din România.

Pentru că o țară cu tineri prost pregătiți este o țară pierdută, iar eu vreau să rămân în țara mea".

Fara cometarii......

Back