• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Riscul de a ramane fara net .

anuk

Moderator
Reaction score
0
Sunt o nepriceputa in ale calculatoarelor de aceea va intreb pe voi,cei care sunteti experti :P daca este adevarat ce spune FBI si anume " că în jur de 350.000 de oameni şi-ar putea pierde conexiunea la internet pe 9 iulie, dacă nu iau măsuri pentru a "diagnostica" şi dezinfecta calculatoarele."
Ma gandesc ca mai sunt ca mine destui "priceputi" si parerea voastra avizata,ne-ar putea linisti :D:

Articolul de care fac vorbire poate fi citit aici :

http://www.capital.ro/detalii-artic...ea-ramane-fara-internet-din-iulie-165089.html

Fix 350000 si fix 9 iulie... no shit!
Problema se pune altfel.
Sa presupunem ca compu' meu, impreuna cu alte 'jde mii de compuri sunt infectate cu un virus ce ma duce pe un site clona.
Daca site-ul clona are content-ul ce ma intereseaza si sunt schimbate doar reclamele (in loc sa-i bag bani in buzunar lui goagale, ii bag in buzunarul unui baiat distept) pe mine nu ma afecteaza.
Sa presupunem totusi ca FBI-ul a confiscat serverele baietilor destepti si le tine online, din cauza ca... sunt baieti buni?! fix pana pe 9 iulie.
Apoi pe 9 iulie le opreste. Asta inseamna ca atunci cand vreau sa intru pe goagale, ajung pe... nu mai ajung nicaieri, ca redirect-ul nu mai merge. Bun, in acest caz, il chem pe vecinu' ala de 15 ani, isi baga ala nasu' si instaleaza windows-ul, si apoi, gata!
Ce ma intriga totusi pe mine este altceva. De ce site-ul ala care testeaza si dezinfecteaza de virusi, atunci cand l-am deschis, mi-a omorat RAM-ul?

Gogu said:
Ce ma intriga totusi pe mine este altceva. De ce site-ul ala care testeaza si dezinfecteaza de virusi, atunci cand l-am deschis, mi-a omorat RAM-ul?

=)) La asta nu ma asteptam,vezi de ce e bine sa intrebi ? :D:

vor sa-si bage nasul? sa vada una alta pe la oameni in pc-uri? Asa ,numa 350 de mii ,la inceput ,poi un milion dupa care milioane. Sa stie ei tot, ca si cum n-ar sti deja? Numa ca sa puna mana pe singura platforma libera, cu presa si tv-ul ne-am lamurit. Din ce in ce mai multa lume nu mai da 2 bani pe stirile oficiale, ma refer la finanta si politica. Ramane can can-ul si cronicile negre si roz de care multi se desprind, nu-i intereseaza. Cand or sa fie inchise siteurile dizidente, alea care scot stiri pe care presa le ignora , caput.

Angela, de cand s-a inventat internetul, nu mai exista intimitate.
Sistemele de operare clasice (si aici ma refer la windows, macOS si la anumite distributii de linux) au portile liber deschise spre internet. Si anumite "utilitare" parasc tot ceea ce facem, profitand de aceste porti liber deschise.
Probabil veti spune "lasa uai, ca io am antivirus/firewall/ad-ware(sau alt bla bla d'asta)" dar ceea ce nu stiti este ca inclusiv acestea "parasc" producatorilor lor ce se intampla pe la voi prin comp. Bun, nu spun chestii banale, de genul "i-am spus vecinei de la 2 ca vreau sa ne vedem" ci parasc chestii de care nu suntem constienti. Cum ar fi pattern-uri de cautari pe net, pattern-uri de navigare, etc. Si cu acestea, un psiholog putin mai destept decat Marean Vanghele poa' sa faca multe.

Acum, revenind la "taierea netului". Cel mai mare pierzator dupa o astfel de actiune ar fi operatorii de publicitate. Voi credeti ca acestia ar accepta ca internetul "sa se taie"?
In plus, internetul, daca nu ma insel, este o retea neuronala. Asta inseamna ca, daca pica 1-3-6884 de servere, traficul este preluat de altele ;)
Ca un user are compu' infectat si din cauza asta nu mai poate "vedea" netul?! So fucking what? Reinstaleaza windows-ul si gata.

Pare simplu ce spui tu Gogule ,totusi.......

Back