• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Sa aratam ca nu suntem prostii nimanui!

Diferite loaze urla pe la televiziuni ce stresati au fost saracii copilasi, vai, vai si iar vai. Vai draga ! Cred ca loazele televizate care urla ca din gura de sarpe ca ce nenorocire si ce prigoniti au fost copilasii au copiat de zor la bac. Se simt, oare, cu musca pe scafarlie loazele televizate ?? =)) =))

Sunteti tendentiosi, pt fiecare dintre noi un examen este stresant, cat de bine pregatiti am fi .

Ideea e ca loazele s-au simtit stresate de camerele video. Pai da, ca nu mai puteau "opera" cum trebuie, sarmanele loaze...=)) =))

Sa nu uitam ca nu este o viata de om de cand am trecut si noi prin asa ceva. Si la 18- 19 ani nu ne era deloc mintea la invatatura si la maturitate ci la cat de bine sa iesim cu efort cat mai mic.
Mai tineti minte bac-ul la sport?
Problema, zic eu, nu este neaparat la elevi. Ci la sistem in sine, sistem care, pe langa multele bube avute, face o crima capitala, aceea de inregimentare a ratiunii.
Sunt constient ca ceea ce spun poate fi privit ca o tampenie, sunt constient ca poate chiar eu sunt un tampit, totusi, sunt in principal rodul societatii ce m-a creat. Aceeasi societate care promoveaza "valorile" pe care le vedem promovate, aceeasi societate ce a dus la rezultatele acestui bac, aceeasi societate ce incearca in moduri din ce in ce mai violente inregimentarea in niste tipare a tuturor.

Oare e bine?

gogu, stii ceva? cine vrea sa invete, invata indiferent de sistem. cine nu, are toate motivele din lume sa-si scuze esecul. inca mai exista biblioteci unde poti sa-ti ridici nivelul intelectual, dar pot concura cu netul sau cu clubul? evident, nu. daca s-ar pune o taxa, sunt convinsa ca macar din snobism, s-ar inghesui sa mearga, macar sa vada cum e. eu cred ca ”omul sfinteste locul” si ”daca vrei, poti”.

De acord.
Insa cine imi spune ca la 18-19 ani invata doar de dragul constiintei, fara sa fie determinat, la acea vreme, de diverse constrangeri, il declar sef de trib, la concurenta cu Anuk.
In plus, daca societatea nu te lasa sa intrevezi o recompensa a vreunui efort depus de tine, la o varsta la care personalitatea este abia cristalizata, sunt convins ca nu depui acel efort.

Parerea mea.

Parerea mea este ca vina acestui esec apartine in proportie de 80%sistemului de invatamant actual si celui de "valori"cu care traim.Profesorii sunt interesati doar in a-si vinde cunostintele la orele de pregatire,programa scolara se schimba de la un an la altul dupa ideile "geniale"ale celor ce se perinda pe la conducere,tinerii vad ca invatatura nu mai are valoare,in viata de zi cu zi "castiga"cel care se invarte mai bine.In plus,tentatiile unei vieti de distractie si odihna sunt foarte mari,supravegherea parinteasca lipsind de multe ori cu desavarsire.Putem sa-i punem la zid pe ei acuzandu-i de indolenta,de prostie,de ce vreti voi...dar sa nu uitam ca noi suntem cei care i-am "ajutat" sa devina asa.

Gogu said:
De acord.
Insa cine imi spune ca la 18-19 ani invata doar de dragul constiintei, fara sa fie determinat, la acea vreme, de diverse constrangeri, il declar sef de trib, la concurenta cu Anuk.
In plus, daca societatea nu te lasa sa intrevezi o recompensa a vreunui efort depus de tine, la o varsta la care personalitatea este abia cristalizata, sunt convins ca nu depui acel efort.

Parerea mea.

Bey, ce vrei sa insinuezi ? Sunt de generatie veche, cand scoala era scoala si cand era valabil sloganul:
"Daca nu stii, te invatam,daca nu poti, te ajutam,daca nu vrei, te obligam."

Gogu said:
De acord.

Parerea mea.
eu sunt persoana aia. am vrut sa stiu cat mai multe, am vrut sa devin cineva, sa fac ce nu mai facuse nimeni din familia mea si nu as fi reusit fara sa invat. imi aduc aminte ca in liceu faceam practica intr-un combinat chimic, unde era cald, umezeala, praf si miros. m-am jurat ca nu o sa ajung niciodata sa muncesc cu carca pentru cativa lei. pe vremea mea, erai respectat daca aveai note mari, toti voiau sa-ti fie prieteni sau colegi de banca. acum e o rusine, esti considerat tocilar, ti se spune ca nu stii sa te distrezi, sa-ti traiesti viata.
dar ai cumva impresia ca cineva e atat de tampit, incat sa creada ca daca nu face niciun efort, societatea il va tine pe brate? nici macar picatii la bac nu cred asta.

Deci, pana la coada, tot constrangerile au fost cauza :)

eu nu le vad ca si constrangeri. a fost dorinta de a face ceva in viata.

Bull shit!
Asa incerci sa vezi lucrurile acum. Dar foarte probabil la acea varsta le considerai constrangeri (inclusiv faptul ca nu vroiai sa lucrezi in conditii nasoale, tot o constrangere este). Insa pe masura ce a trecut timpul ti-ai facut o "protectie" si incerci sa vezi acele constrangeri nu ca si constrangeri ci ca orice altceva.

Gogule, nu-i constrangere, este dorinta de mai bine si constientizarea faptului ca fara sa pui osul la treaba , nu se poate.

Pot fi de acord cu constientizarea punerii osului la treaba.
Dar atunci parca erau alte modele. Vedeam doctori si ingineri realizati, care o duceau bine.
Pe cand acum societatea ne scoate in fata categorii de oameni care o duc bine (fotbalisti, pitipoance si altii de acest gen) si oameni ce o duc rau (profesori, doctori, etc).
In aceasta conditie, de unde sa apara constientizarea proverbului "ai carte, ai parte"?

In plus, sa ne gandim si la cei ce ar trebui sa insufle copiilor dorinta de carte si de invatatura. Cate ceva despre rezultatele la titularizare pe 2010, deoarece datele pentru titularizarea din acest an nu s-au afisat http://www.e-transport.ro/Rezultate_examen_de_titularizare_2010-i87-news52245-p83.html

Gogule, in toate "padurile " gasesti uscaturi si copaci strambi :D:

Anuk,
Nu stiu daca ai fost atenta. Daca nu ma insel, la titularizarea de anul trecut, rezultatele au fost comparabile, daca nu mai proaste, decat cele de la bac de anul acesta.

Constrangerea este un instrument fara de care nu stiu cum sa procedez. Chiar daca incerc sa o aplic delicat.
Sa ma explic: fiica-mea are 8 ani in septembrie, a terminat clasa a 2-a si are ca teme pt vacanta o carte de 112 pagini la italiana (cu exercitii), alta la fel pt matematica si una de vreo 90 la engleza.
Acu, zic eu, am urat temele de vacanta intotdeauna, imi placea sa citesc mult sa fac orice altceva inafara de teme impuse. Si totusi trebuie sa le facem, desi sunt de acord doar in parte cu ele.Mai ales pe caldura asta, dimineata doarme pana tarziu, seara mai iesim, ramane ziua la dispozitie. Cred ca daca as lasa-o sa faca dupa capul ei sigur nu le-ar termina si desi sunt convinsa ca nu ar fi nici o tragedie ceva imi spune ca trebuie sa le facem pe toate.Ufa!

Vezdeti ? Au si parintii un rol f mare in educatia copilului .Eu, nu am dat recompemse pt succese si nici pedepse pt esecuri(desi nu a prea avut ),singura mea intrebare daca se plangea ca a fost f greu era: "Care a fost cea mai mica nota si cea mai mare? : deci.... se poate "

Stiti ce mi-a zis acum ,fiind mare, vis a vis de scoala ,cerinte ?
-Sa stii , ca desi nu m-ai certat sau pedepsit pt note , simteam ca mor sa-ti vad privirea de caine batut fara vina , cand iti spuneam ca am luat un 8 la cate o lucrare.

Gogule, oare profesorii tineri nu-s produsul ultimilor ani? Nu cumva au ceva in comun cu elevii de astazi ?

Este un cerc vicios. Toti suntem produsul societatii dar si societatea este produsul nostru :)

Back