• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

SCRISOARE ROMÂNILOR DIN STRĂINĂTATE

Ioan

Reporter de teren
Reaction score
0
Recent a apărut o nouă carte, “Evanghelia Tainica a Împărăţiei Cerurilor şi Pământurilor” de Ioan Suciu, în Editura Dacia XXI, Cluj-Napoca. Deosebită din toate punctele de vedere, noua carte se afirmă a fi noua Evanghelie a acestui timp, Evanghelia poporului român şi a CELEI DE A DOUA VENIRII A LUI IISUS HRISTOS.
Cartea poate fi gasită aici:
http://www.piata-cartii.ro/index.php?page=detalii&id=27702
Cu binecuvântarea lui Ler Dumnezeu şi a adevărului Cuvântului Său, vă redau un fragment din carte adresat românilor din străinătate.

SCRISOARE ROMÂNILOR DIN STRĂINĂTATE

Românii sunt urmaşii şi moştenitorii Cuvântului lui Dumnezeu, ai credinţei creştine a lui Iisus Hristos, ai limbii Sale şi ai primului neam al oamenilor Pământului.
Dumnezeu nu i-a ales ca Neamul Său cel Sfânt, nici ca Noua Sa Lege. Ei erau Neamul cel Sfânt.
Ei sunt copiii şi moştenitorii lui Ler Dumnezeu.
Cu ei a început istoria omului pe Pământ.

Sfântă este Ţara Românilor!
Sfântă este limba română!
Sfântă este şi credinţa lor!
Dar poporul român?

Am să vă pun câteva întrebări şi, tot Eu, am să răspund la ele:
Ştie poporul român că trăieşte pe pământ sfânt?
Ştie acest popor că vorbeşte însăşi limba lui Dumnezeu?
Ştie poporul român că România este Ţara lui Iisus Hristos?
Ştiu românii că ei şi ţara lor au fost odată Raiul pe Pământ?
Şi, dacă răspunsurile sunt afirmative, oare pot românii înţelege această realitate atât de nemaipomenită?

Dragii Mei, Cuvântul pe care îl ascultaţi este Cuvântul lui Dumnezeu.
Mulţi se vor întreba:
Cum, noi, cei care am ajuns un nume de hulă în lumea întreagă, noi, care suntem hoţii, ticăloşii şi criminalii Europei, altfel spus, ruşinea românilor, suntem noi oare Moştenirea lui Dumnezeu?
La întrebarea voastră, Eu vă răspund:
Da, sunteţi Răii Lumii, dar, pe fruntea voastră purtaţi Semnul Crucii lui Iisus Hristos.
Da, sunteţi Răii Lumii, dar, nu pentru că aţi ajuns răi în străinătate, ci pentru că voi, românii, v-aţi părăsit ţara, călcând Legea lui Dumnezeu.
Şi, mai vreau să vă spun şi că, aceşti oameni, dintre care mulţi umplu temniţele apusului, chiar dacă sunt români după paşaport, nu sunt români după credinţă, căci au devenit monstri adevăraţi şi unelte monstruoase ale lui Satan.
Vă spun aceasta, pentru că, neamul vostru, este, în primul rând, poporul trăitor în România, Ţara lui Iisus Hristos şi a Maicii Domnului.
Trebuie să mai ştiţi şi că, aceia care nu se vor întoarce din ticăloşie, vor cădea din sfinţenia dăruită poporului român de Domnul şi vor deveni poporul lui Satan.
După ce vor cunoaşte Adevărul lui Dumnezeu şi, după ce vor afla taina cea Mare a României, românii de pretutindeni sunt chemaţi în sfintele biserici ale ţării, în primul rând pentru taina Euharistiei.
Aici, sunt chemaţi spre căinţă şi iertare.
Mai apoi, curăţiţi de păcatele străinătăţii, sunt chemaţi la Iisus Hristos, care îi aşteaptă ACASĂ.

Rămâne de datoria tuturor ca, în ţară şi în străinătate, să ne învăţăm compatrioţii noştri că, atunci când îşi zic sau gândesc: „Eu fur, eu omor, eu înşel, eu sunt blestemat”, spun de fapt: „Io fur, Io omor, Io înşel, Io sunt blestemat”, adică “Eu, Dumnezeu, Eu Iisus Hristos fur, omor, înşel, sunt blestemat”.
Gândiţi-vă, ce aţi făcut voi lui Dumnezeu.
Şi, mai gândiţi-vă ce a făcut El pentru voi!
Căci, acest Io, este chiar Primul Nume, Numele cel de taină al Domnului Dumnezeu, Numele Cel Sfânt al Tatălui Dumnezeu, prin care s-a creat Lumea.

Daţi-mi voie să vă întreb:
Este Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, cel chinuit şi răstignit pe Crucea Golgotei, un răufăcător?
Este Iisus Hristos un hoţ?
Este Iisus Hristos un criminal?
Este Iisus Hristos un înşelător?
Este Iisus Hristos un om blestemat?
Este Iisus Hristos, Cel născut în chiar ţara voastră, un ticălos fărădelege?

Iată, asta aţi făcut voi Fiului lui Dumnezeu. Prin faptele voastre L-aţi răstignit încă odată, pe Cel care a murit pentru voi, pe Crucea Golgotei! Şi, fiecare, îL mai răstigniţi astăzi şi în fiecare zi, prin păcatele voastre, pe Cel care vă este Tată adevărat, şi căruia îI sunteţi copii adevăraţi.
Dar voi, cei care faceţi aceste fapte, sunteţi voi oare români creştini şi botezaţi în biserica lui Iisus, precum taţii şi strămoşii voştri sunt?
Gândiţi-vă bine, fraţilor, omul nu are decât două căi: una a legii, alta a fărădelegii, una a vieţii şi alta a morţii.
Aţi ales voi oare, Moartea?
Şi, pentru că nu pot crede că voi, românii, aţi chiar ajuns demoni şi monştri ai lui Satan, vă trimit la prima biserică din cale, iar apoi, vă aştept din nou, acasă! Iar, dacă rămâneţi mai departe robii demonilor, drumul vostru este fărădelegea şi sfârşeşte în locurile fărădelegii. Iar, acolo, îL veţi pierde pe Dumnezeu. Căci, nu există nenorocire mai mare, decât să trăiţi fără de Dumnezeu. Cât despre moartea şi căderea în Infernul Răului, de-acolo nu s-a mai întors nimeni, decât Unul singur, Iisus Hristos, şi aceia pe care El i-a salvat de la moarte eternă.
Căci, dacă acum 2000 de ani, Învierea Mântuitorului a distrus Iadul şi Moartea Iadului, oamenii l-au creat din nou, pe Pământ.
Iadul există iarăşi!

Dragii Mei, Eu vă ştiu şi vă cunosc faptele voastre.
Dar şi Satan vi le cunoaşte.
Eu vreau să vă salvez viaţa şi sufletele voastre.
Satan vrea să vă rupă sufletele în bucăţi şi să vă dea hrană demonilor morţii veşnice.
Eu ştiu, şi voi trebuie să ştiţi, prin fărădelegile voastre îL crucificaţi pe Iisus Hristos, în fiecare clipă.
Iar faptele voastre atrag pecetea lui Satan şi Judecata asupra voastră.
Căci, Judecata a început deja pe Pământ.
De aceea, vă strig: Feriţi-vă! Căci faptele voastre nu sunt fapte omeneşti, după cum, nici cel care v-a rătăcit nu este om şi nici moarte omenească nu poate aduce.
Vreau să vă rog şi să vă sfătuiesc, ca pe nişte copii care nu ştiu ce au făcut. Şi, chiar de credeţi că ştiţi, nu ştiţi întru-totul, nu ştiţi cât rău aţi făcut, nu numai familiilor voastre, ci însuşi lui Dumnezeu!
Căci, dacă acum 2000 de ani, Satan L-a omorât pe Dumnezeu, sunteţi şi voi Satan, să-L mai omorâţi încă odată pe Iisus Hristsos?
Gândiţi-vă la cuvintele Mele.
Vedeţi, dragii Mei, Eu sunt Domnul şi Judecătorul vostru.
Eu sunt Dumnezeul vostru.
Eu sunt Iisus Hristos.

Astăzi, vă aşez în faţă două alternative.
Prima: vă dau în dar viaţa veşnică şi vă fac moştenitorii Împărăţiei Cerurilor şi Pământurilor.
A doua: rămâneţi cum sunteţi, slugile, uneltele şi faptele duhurilor Răului, ascultătorii lui Satan, Tartorul cel Mare şi Omorâtorul lui Dumnezeu.

Acum, alegeţi. Dar, să ştiţi, puteţi alege doar un drum.
Pe care drum vreţi să mergeţi?
Iată, Eu, încă odată vă spun: gândiţi-vă bine şi alegeţi drumul cel bun, căci Eu pe acesta vi l-am dat.

Fraţilor, acelora care cred în Mine, am venit să le spun: astăzi, trăim minunile cele mai mari ale istoriei umanităţii de după Naşterea lui Iisus Hristos.
Iar Eu, Cuvântul lui Dumnezeu, vă dezvălui oglinda acestor taine.

Mai întâi, să ştiţi că Iisus Hristos s-a reîntors pe Pământ.
Mai apoi, să ştiţi că Iisus Hristos s-a născut într-un sat din Transilvania, în Munţii Apuseni, unde a trăit şi o parte a vieţii Sale. Mai apoi, a călătorit, împreună cu Sfânta Sa Familie spre Ierusalim, în ţinuturile Israelului de astăzi, unde a învăţat limba ebraică şi aramaică, a predicat Cuvântul lui Dumnezeu, a murit pe crucea Golgotei şi, mai apoi, a Înviat din morţi.
Prin Cuvântul limbii române, Tatăl Dumnezeu a făcut Universul întreg şi a semănat toate cerurile şi pământurile.
La Început a fost Cuvântul şi Cuvântul limbii române era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul.
La Început Dumnezeu vorbea româneşte şi, tot româneşte vorbeşte şi astăzi.
Iată, prin credinţa strămoşilor şi a sfinţilor neamului creştin, limba Cuvântului lui Dumnezeu trăieşte astăzi vie şi se va întinde peste întreg Pământul.
Iar vouă, Dumnezeu vă va deschide, în română, cutia sfântă a tainelor Sale.
În curând veţi cunoaşte întreaga scriptură a Cuvântului lui Dumnezeu.
În curând, la voi în ţară, îL veţi vedea şi cunoaşte pe Fiul lui Dumnezeu!
Astfel, veţi găsi deschisă poarta sfinţeniei. Veţi putea intra sau îi veţi putea întoarce spatele, mergând înapoi.
Dar, oricare va fi alegerea voastră, veţi cunoaşte chiar acum, Judecata de pe Urmă, căci Iisus Hristos a început să judece vii şi morţii, începând cu însuşi poporul român.
Vă întreb pe voi: sunteţi în stare să staţi cu ochii ridicaţi în faţa Slavei lui Iisus Hristos, la Sfânta Sa Judecată?

Vedeţi, dragii Mei, Eu vă cunosc inima voastră mai bine decât voi înşivă.
Vă cunosc gândurile, visele, planurile şi toate faptele voastre.
Dar, mai este Unul care vi le cunoaşte. Şi, acesta şi-a făcut cu voi un alt plan. El v-a luat în stăpânire ca, dintre toate popoarele Pământului, voi, românii, să cădeţi cel mai jos, să vă împrăştiaţi în toată lumea şi să ajungeţi neamul cel mai hulit din lume.
Căci asta sunteţi astăzi, pentru prima oară în istorie. S-au spus multe despre voi, dar, cuvinte ca cele de astăzi, niciodată! Dacă s-ar scula voievozii voştri din somnul de veacuri, nu v-ar mai recunoaşte.
Închei, spunându-vă că, pe cruce, odată cu Iisus Hristos, a mai murit şi un tâlhar, un om care o viaţă întreagă, tâlhar a fost, dar s-a ridicat cu Dumnezeu la cer!
Şi, ştiţi de ce? Pentru că, în ultimul său ceas, a crezut în Dumnezeirea lui Iisus Hristos.
Dar, vai! voi nu-L mai cunoaşteţi pe Dumnezeu.
Căci şi voi trăiţi ultima oră!
Voi nu-L cunoaşteţi pe Iisus Hristos. Căci, făcând faptele lui Satan, aţi devenit o parte din Satan. Iar ieşirea din rătăcirea satanică nu mai este uşoară. Căci Răul vă cuprinde şi nu vă mai lasă liberi.

Dragii Mei, ascutaţi-Mă pe Mine.
Eu, Dumnezeul şi Tatăl vostru, nu vă părăsesc şi nu vă condamn încă, ci vă chem să veniţi la mine, aşa cum sunteţi, cu binele şi cu răul, cu faptele bune şi cu păcatele cele grele laolaltă. Căci, Celui care v-a dat viaţa, îi este dat să vă dea şi iertarea, acum, la ceasul de grea cumpănă, când timpul se grăbeşte şi Judecătorul bate la uşa voastră.
Iată dar, acelora care credeţi în cuvintele Mele şi doriţi să vă reîntoarceţi, Io Ler Dumnezeu vă scrie o scrisoare de iubire şi vă cheamă pe fiecare în parte, în Împărăţia Iertării şi a Iubirii, în Împărăţia Cerurilor şi a Pământurilor Toate, din care şi voi faceţi parte.
Acolo este locul vostru.
Dar, întoarceţi-vă la Mine!

Curaj şi Doamne-ajută!
Io Ler Dumnezeu

''Românii sunt urmaşii şi moştenitorii Cuvântului lui Dumnezeu, ai credinţei creştine a lui Iisus Hristos, ai limbii Sale şi ai primului neam al oamenilor Pământului.''

''Io Ler Dumnezeu vă scrie o scrisoare de iubire şi vă cheamă pe fiecare în parte, în Împărăţia Iertării şi a Iubirii, în Împărăţia Cerurilor şi a Pământurilor''

Romanii sunt chemati ca oricare alta natie si oricare alt individ de pe planeta.
Chemati la legalitate, respectarea drepturilor omului, la faurirea unui viitor mai bun pt copiii nostri, etc.
Daca ne credem buricul pamantului facem doar o gaura in apa.

Ce te face sa te crezi purtatorul unei noi evanghelii? de fapt mi se pare ca te crezi dumnezeu, eu nu am cuvinte.

Angela,gresesti,Ioan nu se pretinde Dumnezeu ,el recunoaste ca este doar un umil purtator de cuvant datorita faptului ca reuseste sa comunice cu El.

Am inteles.
Nu inteleg insa mesajul conform caruia noi, astia plecati in lume, suntem criminali, hoti, ticalosi, unelte satanice.
Daca domnul Ioan e ingaduitor imi exprim o alta nelamurire si ar dori sa-mi dea un raspuns: cine nu e de religie ortodoxa este pierdut?

Angelei74
Mă grăbesc să îţi răspund. Cum am făcut-o pe pagina despre Satan, permite-mi să iau acest răspuns de acolo. Te rog o nimica toată: nu te mânia. Eu nu merit mânia ta.
Iarta-mă, nu credeam că voi provoca o aşa de mare vâltoare. Te-ai mâniat pe nedrept. Dar, îţi voi spune un adevăr, despre mine nu despre alţii, în nici un caz despre tine. Şi eu sunt în străinătate şi cred că sunt de mai mulţi ani decât tine. Şi eu mănânc o pâine străină. Acesta este şi motivul pentru care cunosc ce simte un român în străinătate. Numai că, în vara trecută, mama a închis ochii singură, într-un spital din România, unde nu a avut un medic de Doamne-ajută şi nici un medicament pentru fluidificarea sângelui... Oare părinţii tăi sunt fericiţi că tu eşti în străinătate?
Ai mei nu au fost.
Mă iartă, te rog încă odată.

Cât despre Iisus Hristos, pe acesta l-am părăsit atunci când ne-am părăsit părinţii şi copiii, fraţii şi surorile, bărbaţii şi soţiile.
Imi scrii că ai casa unde este sufletul tău... Oare unde este sufletul tău cu adevărat? În străinătate? Atunci nu ştii ce este sufletul. Mă iartă încă odată, sufletul este "Ozana cea frumos curgătoare şi limpede ca cristalul..., casa părintească, stâlpul hornului unde lega mama o şfară cu motocei de crăpau mâţele jucându-se cu ei..." zicea cândva Ion Creangă. Apropo, şi Ion Creangă face parte din sufletul românului şi, orişicât ai fi de mânioasă pe mine, eu, un om amărât ca milioane de alţi români amărâţi şi siliţi de sărăcie sau de prostie sau de hărnicie să plece în străinătate, Eu, Ioan Suciu, îţi spun cu toată tăria: sufletul românului este Iisus Hristosul care trăieşte în părinţii şi în CASA PĂRINTEASCĂ, şi aceasta nu va fi NICIODATĂ cea din străinătate!
Am uitat să scriu, CASA şi ACASĂ mai înseamnă şi slujba de Duminică, făcută de un preot cinstit la o mănăstire sfântă din ţară... Ai găsit această mănăstire în străinătate? Eu, în peste 20 de ani, NU AM GĂSIT-O!
Iertaţi-mă!

Angelei 74
Abgela, scumpa mea, articolul de mai sus nu-mi aparţine. Ne este dat prin Cuvântul lui Dumnezeu, deci, de către CEL CARE A FOST PE CRUCE, draga mea. Nu sunt cuvintele mele... Totuşi, citeşte încă odată ce am scris. Cu blândeţe şi cu înţelegere.
Cât despre afirmaţia că noi, românii suntem cu toţii hoţi, criminali, bandiţi, etc. nu ai înţeles mesajul. Totuşi, noi, cu toţii cei din străinătate, suntem consideraţi aşa, datorită faptelor a mii de "români", la grămadă, ŢIGANI, HOŢI, CRIMINALI etc.
În decembrie 1989 eram pe străzile Bucureştiului. Mai apoi, am plecat în străinătate, acolo, unde eu eram deja o personalitate, cunoscut şi apreciat de mii de oameni. După Revoluţie, sau ceea ce a fost ca revoluţie, s-au deschis graniţele ţării. Ce s-a întâmplat a rămas istorie. Într-o zi, mă cheamă un coleg, agitat şi bucuros: Johann, sosec românii!!! Care români? Românii! Au voie să vină în străinătate. Sunt cam vre-o 60 de mii. Sunt o coloană lungă şi au declarat că sunt români şi vin în Germania... Helmut, ăştia nu sunt români, sunt ţigani (iertaţi-mă, aceasta a fost discuţia noastră!). Johann, sunt români. ...Şi români au rămas până astăzi, cei ce veneau cu corturi, într-o coloană nesfârşită, spre Occidentul Europei.
Peste 2 săptămâni Germania, Elveţia, Austria şi alte ţări, şi-au închis graniţele.
Aş vrea să mă înţelegeţi, eu NU SUNT ŞOVIN! Cât despre ţigani, vă pot spune că i-am îndrăgit de-adevăratelea, erau un popor de artişti, am avut colegi şi prieteni ţigani.

Angela dragă, Ceea ce scriu astăzi, aici, sunt cuvintele mele.
Iţi stau la dispoziţie cu toate amănuntele.

ANGELEI74
În legătură cu Credinţa ortodoxă şi celelalte religii

Dragă Angela, eu am fost botezat greco-catolic. Cum religia mea era interzisă, mergeam la biserică la ortodocşi. Aşa se întâmplă şi până astăzi. Ca student şi om de cultură, am vizitat, de câteva ori, şi alte credinţe-surori, cum este cea penticostală. O verişoară de-a mea aparţine chiar acestei credinţe. Eu am rămas ortodox, aşa cum au rămas şi părinţii şi fraţii mei.
Există religii privilegiate?
Draga mea, există o singură religie adevărată: aceea a lui Dumnezeu-Tatăl, a lui Iisus Hristos, Fiul Său, a Duhului Sfânt şi a Sfintei Maria, Maica Domnului. Deci, toate credinţele creştine sunt căi de a ajunge la Dumnezeu. Dar, această ajungere nu poate avea loc decât crezând în Iisus Hristos şi în Învierea Sa.
Există însă o Moştenire a lui Dumnezeu pe Pământ, Numele lui Dumnezeu, adică LER, (da, draga mea, Acela din Leru-i Doamne Ler şi din Leru-i Ler!). Acesta este Numele Său! singurul Său Nume, intraductibil şi de neschimbat!
Mai multe detalii vei găsi în cartea pe care sunt silit din nou să o menţionez: "Evanghelia tainică a Împărăţiei Cerurilor şi Pământurilor" de Ioan Suciu, apărută de câteva luni în Editura Dacia XXI, Cluj-Napoca.
Fii binecuvântată în Numele lui Ler Dumnezeu!

"Oare unde este sufletul tău cu adevărat? În străinătate? Atunci nu ştii ce este sufletul. Mă iartă încă odată, sufletul este "Ozana cea frumos curgătoare şi limpede ca cristalul..., casa părintească, stâlpul hornului unde lega mama o şfară cu motocei de crăpau mâţele jucându-se cu ei..." zicea cândva Ion Creangă. Apropo, şi Ion Creangă face parte din sufletul românului şi, orişicât ai fi de mânioasă pe mine, eu, un om amărât ca milioane de alţi români amărâţi şi siliţi de sărăcie sau de prostie sau de hărnicie să plece în străinătate, Eu, Ioan Suciu, îţi spun cu toată tăria: sufletul românului este Iisus Hristosul care trăieşte în părinţii şi în CASA PĂRINTEASCĂ, şi aceasta nu va fi NICIODATĂ cea din străinătate!
Am uitat să scriu, CASA şi ACASĂ mai înseamnă şi slujba de Duminică, făcută de un preot cinstit la o mănăstire sfântă din ţară... Ai găsit această mănăstire în străinătate? Eu, în peste 20 de ani, NU AM GĂSIT-O!"

Foarte bine punctat, Ioan. Desi nu pot vorbi din prisma omului plecat departe de tot ce e al lui, cred cu tarie ca sufletul romanului e aici, in tara lui. Aici ne sunt radacinile, aici ne lasam parintii, fratii si de multe ori copii. Nu e usor. Insa chemararea gliei nu se uita. Eu vad roamnul plecat in afara ca pe un pom fara radacini. Nu poti sa stai departe de casa si sa nu tanjesti nostalgic dupa ce-ai lasat aici. Te amagesti , traind si obisnuindu-te cu faptul ca te usuci pe interior, departe de tara in care-ti dorm strabunii . Nicaieri nu esti inteles mai bine ca in tara ta.
Din pacate, defectele sistemului economic si politic devin defecte reale ale poprului, schimband dramatic constiinta oamenilor. Mirajul strainatatii nu este altceva decat un pas sigur in amagirea oamenilor cu valori care ii fac sa se indeparteze de ai lor , dar si de ei insisi. Pot intelege , dar pot accepta mai greu efectul acestui miraj asupra sufletului. Si pana la urma sufletul e tot ce conteaza!

Angelei74

"Ce mă face să fiu purtătorul unei noi evanghelii?"
Angela dragă, existenţa acestei evanghelii mă face să fiu purtătorul Cuvântului lui Dumnezeu.
Şi însuşi Cuvântul lui Dumnezeu. Mi-ai face o mare bucurie dacă ai citi-o! Şi, cred eu, ai înţelege ceea ce acum este mai greu de înţeles.
Cartea o găseşti aici:
http://www.piata-cartii.ro/index.php?page=detalii&id=27702
Fragmente din ea mai poţi găsi şi sub linkul:
http://we.md/threads/fragment-din-evanghelia-tainica-a-imparatiei-cerurilor-si-pamanturilor.6327/

Ioan, multumesc pt raspuns si binecuvantare. Randurile de mai sus satisfac nevoia mea de pragmatism. De asta aveam nevoie, de parerea ta ca om. Cartea o pot citi ca pe un roman, imi permiti te rog sa am rezerve in a o paragona Bibliei. Sigur e izvorata di suflet frumos, cu credinta, personal imi ajunge.
Despre strainatate- acasa voi scrie alta data.Respect parerile voastre, sunt de acord doar in parte. Problema este ca ceea ce caut cand ma intorc nu gasesc. A disparut de mult.
Acel acasa de care vorbiti voi il gasesc mult mai usor in carti si in amintirile mele decat in actuala Romanie.

Angelei74
Dragă Angela, mulţumesc pentru comentariu. Mă întristează să aflu că ACASĂ nu mai găseşti ceea ce era, sau ceea ce doreai, sau ceea ce visai. Cam aşa suntem cu toţii. Asta înseamnă că, din cauza marilor necazuri de acasă ne-am îndepărtat de locul naşterii, cum spune Bodo, de sufletul străbunilor, de fântâna de unde am băut apă când eram copii, de limba română pe care o puteam auzi şi vorbi fără teamă pe stradă... Sunt atâtea lucruri care, precis ne mai leagă de Ţară, numai că, sigur, situaţia groaznică politico-economică din Ţară ne-a dezamăgit.
Repet ce scrisesem mai înainte: în decembrie 1989 mă întorsesem la Bucureşti pe 19, 20, cu unul din ultimele avioane care mai zburau normal spre România. Am auzit la Europa Liberă sau la Vocea Americii că, la Timişoara, securitatea a împuşcat copiii. Nu am stat să mă gândesc, am ieşit imediat în stradă cu lumea, convins fiind că se poate să mor împuşcat! Mă gândeam doar că, chiar de va fi aşa, urmaşii noşti vor trăi într-o ţară liberă, pe care NU VOR MAI FI SILIŢI SĂ O PĂRĂSEASCĂ! Asta a fost atunci. De atunci, când a fost într-adevăr rău, s-a stricat astăzi în mai rău. Un sfert din populaţia României a trebuit să-şi părăsească Ţara! Aceasta numesc eu cea mai mare nenorocire şi tragedie din istoria României! Cei mai buni dintre noi au fost siliţi să plece afară, lăsându-şi, aşa cum ştii şi tu, bătrânii şi copiii singuri, plecând în lumea largă, singuri, doar cu mâinile şi cu sufletul lor amărât. Tu, cred eu, eşti de vârsta copilei mele. Fetiţa mea a fost în decembrie 89 alături de mine, silită de mine să mă însoţească în centrul Bucureştiului, alături de demonstranţi. Şi-a pierdut atunci sănătatea, în numele VIITORULUI. Eu mai sper încă, odată, românii să se trezească, să vină un guvern care să-şi plângă pe cei "plecaţi" ca pe morţi, să-şi ceară măcar iertare şi să-i cheme din nou acasă. Există şi alte motive pentru care, odată, cu toţii trebuie să ne întoarcem. Eu, personal, vreau să-mi caut un mormânt în ţară, în care să fiu îngropat când mi-o veni rândul.

Te rog să mă ierţi că te-am făcut să te întristezi şi să te superi pe mine. Nu m-am gândit că, poate, aici, în străinătate, ţi-ai găsit o altă familie, pe care nu ai putut să o ai în ţară şi cu care ţi-ai găsit şi fericirea. Acesta este un alt drum, nici acesta nu-i uşor, dar, este dreptul tău la fericire.
Referitor la starea noastră de români în străinătate, noi avem o foarte bună prietenă, Heidi. Face parte, cred eu, din partidul nazist. În orice caz, de fiecare dată când ne vedem ne spune că, dacă ar putea, ar lua o puşcă şi i-ar împuşca pe toţi străinii. Jumătate din discuţii sunt numai despre străinii din Germania şi cât de mult rău fac ei civilizaţiei germane. Pe strada pe care locuiesc, undeva într-un sat german, lângă capitala unui Land, s-au afişat reclamele electorale. NPD-ul, partidul naziştilor, scrie cu litere mai mari de o şchioapă: AUSLÄNDER RAUS! - STRĂINII AFARĂ!
Acesta este adevărul de cât de mult suntem noi, străinii, iubiţi în străinătate.
Am întâlnit mulţi români, aici sau pe drumurile Europei. Unii au reuşit să-şi găseacă un mic locşor, aşa cum ai spus tu, cu inteligenţă, hărnicie şi corectitudine. Şi aşa sunt marea majoritate a românilor, oameni harnici, de treabă, cu inimă mare, săritori în stânga şi în dreapta. Desigur, cu toţii meritam o altă soartă.
În încheierea acestui dialog interesant, te rog să păstrezi buna mea apreciere, cu o dragoste de tată. Iţi doresc ţie şi întregii tale familii din Ţară şi din străinătate, toate cele bune şi Doamne-ajută!
Iar pentru mâine, 8 Martie, Felicitări dragi şi La Mulţi ani!

Bine ai revenit .Cum a fost la lanasarea cartii ? Esti multumit ?

Back