• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Se poate cunoaste dinainte data producerii unui cutremur ?

GeoX

Administrator
Reaction score
0
Circula pe internet tot felul de teorii, conform carora guvernele mondiale "fac" cutremure mari si ca respectivele guverne stiu cand si unde ar urma sa se produca aceste cutremure majore. Intrebarea zilei este urmatoarea: credeti in aceste teorii ? Justificati raspunsul.

Nu se pot previziona cutremurele. Pentru simplul fapt ca pamantul nu stie matematica, nu stie statistica. Argumentul cel mai clar este faptul ca, cu toata asa zisa ciclicitate, nimeni nu a putut anticipa nimic. In plus, cine poate stii ce se intampla la zeci si sute de km in scoarta. Pana si japonezii, care asteptau ceva , cica pana prin 2020, si-au luat o marja cam mare. Mie daca-mi spui ca intre 2010 si 2020 astepti sa vina ceva mare, nu m-ai linistit cu nimic. Asta nu inseamna previziune , ci probabilitate, mai mare sau mai mica. Vad ca la Vrancea, care cica e mai atipica, marja e muuult mai mare. Anul 2040 e departe rau. Pe asta nici la probabilitate n-as incadra-o :P.Nimeni nu poate garanta ca pana in 2040 nu va veni ceva de peste 7 in Vrancea. Nici macar statistica ( care pentru Vrancea e ai mai neconcludenta). Daca e sa ma intrebati pe mine, va spun cu mana pe inima ca totul e la mana lerului :D. Sau a hazardului.... Sau ...

Nu cred ca un guvern sau oricine altcineva poate 'produce' un cutremur.
Si acuma e cam nasol de argumentat, cum sa produci un cutremur? Cu atomica? Nu tine. Iar alte teorii sunt si ele cusute cu ata alba , ma refer la unde de tot felul, parerea mea.

Back