Gresit

ce zici tu e chimionul

Eu am pus chimen
Chimenul
a nu se confunda cu chimionul este unul dintre cele mai vechi condimente, cunoscute încă din antichitate.
Creşte sălbatic în toată Europa, vestul Asiei şi India. Şi este cultivat – datorită aprecierii locale deosebite – în Olanda, Belgia, Ungaria şi Polonia.
Chimenul este cel mai bine pus în valoare în mâncărurile în care îşi poate impune valoarea de mirodenie “Alfa”. Din acest motiv este rareori combinat cu alte condimente şi, aproape niciodată cu unele mai puternice decât el.
Folosit cu precădere în preparate de varză (în special în murăturile sauerkraut), chimenul se pune în valoare de asemenea în mâncăruri bogate, tocăniţe de miel, porc, gâscă şi cartofi copţi.
Chimionul
Chimionul – cunoscut şi sub numele de chimion turcesc – este originar din zona sudică a Europei, în arealul Mării Mediterane şi Egipt. Astăzi este cultivat în Nordul Africii, Orientul Apropiat, Mexic şi India, ţară care are o adevărată slăbiciune pentru chimion.
Asemănător cu
chimenul, cu care este înrudit
şi foarte des confundat, chimionul are o identitate proprie şi o personalitate extrem de puternică
Gustul chimionului este plăcut, proaspăt şi pregnant aromatic. Seamănă doar vag cu cel al
chimenului.
Se foloseşte în asociere cu brânză, carne, pâine şi chiar în unele
băuturi din plante fermentate.
Nu-l confundaţi, folosiţi sau înlocuiţi cu chimenul pentru că poate schimba radical gustul mâncării pe care doriţi să o preparaţi.