• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Spune ce este si mergi mai departe ........

seminte -s lunguiete :d: sa ne gandim bine

adrian1988 said:

Gresit :D: zahar ars si chimen se pune in rachiu mai ales in Covasna si Harghita ,este un rachiu traditional.
Ca sa nu spun ca la Margineni se face "secarica " o beutura dulce facut dinsecara si aromatizat cu chimion.

Gogu said:

Ai facut ca-n bancul cu "maslina ametita" =))

Gresit :P ce zici tu e chimionul :P Eu am pus chimen :)

Chimenul a nu se confunda cu chimionul este unul dintre cele mai vechi condimente, cunoscute încă din antichitate.
Creşte sălbatic în toată Europa, vestul Asiei şi India. Şi este cultivat – datorită aprecierii locale deosebite – în Olanda, Belgia, Ungaria şi Polonia.

Chimenul este cel mai bine pus în valoare în mâncărurile în care îşi poate impune valoarea de mirodenie “Alfa”. Din acest motiv este rareori combinat cu alte condimente şi, aproape niciodată cu unele mai puternice decât el.
Folosit cu precădere în preparate de varză (în special în murăturile sauerkraut), chimenul se pune în valoare de asemenea în mâncăruri bogate, tocăniţe de miel, porc, gâscă şi cartofi copţi.

Chimionul

Chimionul – cunoscut şi sub numele de chimion turcesc – este originar din zona sudică a Europei, în arealul Mării Mediterane şi Egipt. Astăzi este cultivat în Nordul Africii, Orientul Apropiat, Mexic şi India, ţară care are o adevărată slăbiciune pentru chimion.
Asemănător cu chimenul, cu care este înrudit şi foarte des confundat, chimionul are o identitate proprie şi o personalitate extrem de puternică
Gustul chimionului este plăcut, proaspăt şi pregnant aromatic. Seamănă doar vag cu cel al chimenului.
Se foloseşte în asociere cu brânză, carne, pâine şi chiar în unele băuturi din plante fermentate.

Nu-l confundaţi, folosiţi sau înlocuiţi cu chimenul pentru că poate schimba radical gustul mâncării pe care doriţi să o preparaţi.

Frumos, punct ochit punct lovit ,seminte care se confunda :P totusi, taranul ardelean face rachiul cu chimen(stiu ce zic am am vazut cum se face chiar de mai multe ori.)

http://ro.wikipedia.org/wiki/Chimen Vine in sprijinul afirmatiilor mele :D: Ha!

2499135951_1ed5e9c284_b.jpg

Hrean?

nu-i hrea :D:

Este radacina unei plante de apa?

Este radacina unei plante de apa.
Nu e radacina de stuf.

Nu stiu cum se cheama, imi invadeaza un colt de gradina de pe terenul vecin, are frunse lungi si taioase, are tije luuungi ,goale pe dinauntru.

Poate sa fie f bine si un barbat stilizat:P

Back