• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Stiri din campionatele romanesti

Jucătorii lui Dinamo au câştigat şi "meciul" cu şefii: derby-ul cu Steaua se joacă în "Groapă"! Borcea e supărat: "Le arătam steliştilor ce fani are Dinamo!"

stadiondinamo.jpg

Jucătorii dinamovişti au reuşit să-şi convingă şefii ca derby-ul cu Steaua să se joace în "Ştefan cel Mare", argumentul principal fiind că pe această arenă "câinii" au cele mai mari şanse să-şi învingă marea rivală.

Deşi, în urmă cu doar trei zile, oficialii dinamovişti anunţaseră că meciul se va disputa pe "Naţional Arena", în cele din urmă aceştia au hotărât să lase partea financiară pe planul secund şi să meargă pe "mâna" jucătorilor în ceea ce priveşte locaţia unde Dinamo va înfrunta Steaua, în derby-ul etapei a 16-a.

Cristi Borcea a confirmat informaţia pentru ProSport şi a ţinut să-şi exprime regretul în legătură cu dorinţa jucătorilor.

"Jucătorii vor pe Dinamo, au spus că acolo i-am bătut tot timpul. Vom juca acolo. Sincer, eu aş fi vrut să le arătăm steliştilor şi întregii ţări ce înseamnă o galerie adevărată şi ce fani are Dinamo. Am impresia că jucătorii au uitat că am fost singura echipă de club din România care a umplut fostul 23 August cu 80.000 de oameni. Ultima impresie, la meciul cu Lazio, unde s-a comentat peste tot în România şi Italia ce suporteri are Dinamo", a declarat Cristi Borcea pentru ProSport.

Cei mai experimentaţi jucători din lotul "câinilor", alături de tehnicianul Liviu Ciobotariu, au "inspectat" săptămâna trecută gazonul de pe Naţional Arena şi s-au declarat extrem de nemulţumiţi de starea acestuia, fapt ce a cântărit extrem de greu în luarea unei decizii. În opinia lui Ciobotariu, un teren prost ar dezavantaja-o pe Dinamo, în condiţiile în care jucătorii săi au demonstrat un joc de pase excelent cele 13 etape scurse până acum din Liga I.

sursa: http://www.prosport.ro/fotbal-inter...aratam-stelistilor-ce-fani-are-dinamo-8969480

Fotbaliştii din Liga I vor evolua în etapa a XIV-a cu banderole albe

Toţi jucătorii din Liga I vor evolua cu o banderolă albă pe braţ la meciurile din etapa a XIV-a, în semn de solidaritate cu fotbaliştii care au depus memorii la Camera pentru Soluţionarea Litigiilor (CSL) din cadrul LPF şi care nu au primit răspuns, se arată într-un comunicat al AFAN.

fotbal-afp.jpg

"În semn de solidaritate cu fotbaliştii care au memorii depuse la Camera pentru Soluţionarea Litigiilor (CSL) din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) şi care, deşi termenele au fost depăşite de multă vreme, nu au primit până acum hotărârile, s-a hotărât ca, în etapa a 14-a din campionatul Ligii 1, toţi jucătorii să evolueze purtând o banderolă albă pe braţ. Această obişnuinţă de rea factură a CSL se constituie într-o gravă şi neregulamentară atingere adusă intereselor jucătorilor care intră în litigiu cu cluburile", se menţionează în comunicatul AFAN.

Jucători reprezentativi de la majoritatea cluburilor din Liga I s-au întâlnit, marţi, într-o reuniune de lucru a fotbaliştilor profesionişti din Liga I organizată de AFAN. Nu au avut reprezentanţi jucătorii cluburilor U Cluj, CFR Cluj, Astra Ploieşti, Petrolul Ploieşti şi Voinţa Sibiu. Conform AFAN, urmează să fie organizată o întâlnire similară cu fotbalişti din Liga 2 şi 3.

În cadrul şedinţei s-au stabilit modalităţile de comunicare între organismul sindical şi jucătorii Ligii 1 şi următoarele acţiuni care vor fi întreprinse de AFAN pentru a strânge cât mai multe informaţii referitoare la activitatea fotbaliştilor şi la problemele cu care se confruntă. În perioada următoare, până la finalul sezonului 2011/2012, echipe AFAN vor întreprinde vizite de lucru la toate cluburile din Liga 1.

sursa: http://www.mediafax.ro/sport/fotbal...ua-in-etapa-a-xiv-a-cu-banderole-albe-8969284

Cluj Arena îşi închide definitiv porţile pentru CFR! Soluţie incredibilă prin care Walter rezolvă războiul biletelor: îl costă 36 de milioane €

atmosfera-bi.jpg

Paszkany a explicat preţurile enorme puse de CFR pentru derby-ul cu U Cluj prin faptul că şepcile roşii sunt ajutate de stat. Şeful din Gruia acuză faptul că echipa lui poate fi echipă gazdă pe orice teren din ţară, dar nu pe Cluj Arena. Walter le închide porţile definitiv feroviarilor: "Cumpăr stadionul"

"Noi vrem să cumpărăm stadionul ăsta. 36 de milioane de euro costă şi rezolvăm problema. Nu e vorba de stadion aici, ci de preţul biletelor. Dacă Paszkany vrea să plătească poliţe, să plăteasca dar nu clujenilor. Nu e un lucru normal. Paszkany şi Mureşan nu pot face asta. Am vorbit cu fanii lui U şi vor să vadă meciul pe Cluj Arena", a declarat Walter la Digi Sport

sursa: http://www.prosport.ro/fotbal-inter...iul-biletelor-il-costa-36-de-milioane-8972748

Universitatea Cluj refuză invitaţiile grupării CFR la meciul direct

Conducerea clubului Universitatea Cluj a anunţat marţi, pe site-ul oficial, că va refuza invitaţiile grupării CFR Cluj la meciul direct de sâmbătă, urmând să îşi achiziţioneze bilete la tribuna a II-a sau în sectorul rezervat propriilor suporteri pe Stadionul "Dr. Constantin Rădulescu".

fotbal-afp.jpg

"Conducerea FC Universitatea Cluj anunţă că nu va accepta nicio invitaţie din partea clubului CFR 1907 Cluj pentru meciul de sâmbătă seară, din cadrul etapei a XIV-a a Ligii I. În semn de solidaritate cu suporterii, conducerea şi angajaţii clubului «U» Cluj îşi vor achiziţiona bilete în tribuna a II-a sau în sectorul destinat fanilor (dacă este posibil), de unde toţi îi vom susţine pe fotbaliştii pregătiţi de antrenorul Ionuţ Badea", se menţionează pe site-ul citat.

Oficialii grupării alb-negre precizează că nu au intenţionat să le achiziţioneze propriilor suporteri tichete de intrare la meciul de sâmbătă. "În legătură cu afirmaţiile tendenţioase ale unor oficiali ai clubului de fotbal CFR, prin care se aduc grave jigniri suporterilor noştri, precizăm că nu s-a pus niciodată problema ca FC Universitatea Cluj să se implice financiar în aducerea la stadion a suporterilor. Atragem atenţia ca astfel de provocări şi declaraţii neconforme cu realitatea nu fac decât să incite, aducând atingere nu doar imaginii fotbalului clujean, dar şi sportului în general", se arată pe site.

Universitatea Cluj a acuzat conducerea CFR Cluj că a mărit preţurile biletelor la meciul direct pentru a-i împiedica pe suporterii formaţiei "alb-negre" să vină în număr mare pe Stadionul "Dr. Constantin Rădulescu".

Cel mai ieftin bilet, la peluza I, va fi comercializat de clubul-gazdă, CFR Cluj, cu 150 de lei, în timp ce spectatorii care doresc un tichet la tribuna I trebuie să scoată din buzunar 250 de lei.

Biletele se vor putea achiziţiona începând de miercuri de la casele special amenajate la Stadionul "Dr. Constantin Rădulescu", între orele 10.00-17.00. În ziua partidei, sâmbătă, casele vor fi deschise de la ora 10.00 până la 16.00. Conducerea echipei CFR Cluj a anunţat că fiecare spectator îşi va putea achiziţiona un singur bilet şi doar pe baza actului de identitate. De asemenea, pentru sectorul special destinat galeriei Universităţii un tichet va costa 150 de lei.

Meciul dintre CFR şi "U" Cluj se va disputa sâmbătă, de la ora 20.30, în cadrul etapei a XIV-a a Ligii I.

sursa: http://www.mediafax.ro/sport/univer...atiile-gruparii-cfr-la-meciul-direct-8976183/

Nu vrea să mai audă de fotbal după atacul huliganului: "Mingea nu se mai duce cum vreau eu!" Cel mai mare coşmar al lui Galamaz:

galamaz-rl.jpg

Galamaz a revenit pe teren, dar spune că lucrurile nu mai sunt ca înaintea atacului huliganului de la Ploieşti! Stelistul cere pedepsirea huliganului şi dezvăluie că a trecut prin momente de coşmar: "Mingea nu se mai duce cum vreau eu când o lovesc cu capul", spune fundaşul

"Nu mai îmi doresc să merg la meciuri în afara partidelor la care particip. Nu te simţi în siguranţă la noi, tot timpul poate veni cineva să te lovească din faţă, din spate. După ce am păţit m-am decis să nu mai merg ca spectator la meciuri. Mi-aş dori să pot viziona un meci pe stadion cu familia, dar mai bine o fac acasă, în linişte", a declarat Galamaz la gsptv

Cere pedepsirea huliganului!

"Sunt proceduri care trebuie îndeplinite, eu vreau să dau un exemplu, nu mă opresc din demersul meu juridic împotriva agresorului meu. Nu sunt răzbunător, dar sper ca legea să îşi facă datoria. Cei vinovaţi trebuie să plătească, îmi doresc să plătească. Banii nu mi vor da mie, ci unor copii, vor face un lucru bun", a mai declarat stelistul

"Mingea nu se mai duce cum vreau eu"

"Am scăpat de dureri, prima săptămână a fost mai grea, dar a trecut. Am luat şi calmante ca să pot suporta durerile, dar problemele mari am avut când mîncam, pentru că trebuia să mişc mandibula. Dacă era mai grav, mâncam cu paiul. Nu m-am obişnuit cu acea cască, e făcută dintr-un burete întărit. E cască de rugby, adaptată pentru problema mea. Este incomodă. Am lovit mingea cu capul, dar nu se mai duce aşa cum vreau eu. Îmi doresc să marchez având casca pe cap", a mai spus Galmaz

sursa: http://www.prosport.ro/fotbal-inter...eu-cel-mai-mare-cosmar-al-lui-galamaz-8981588

S-au stabilit data şi ora la care se va juca "Derby de România"! Află când vezi Dinamo-Steaua

dd.jpg

Mai sunt mai puţin de 3 săptămâni până când se va disputa "Derby de România". În cele din urmă, la insistenţele jucătorilor şi ale fanilor "câinilor", partida se va disputa în Ştefan cel Mare.

Digi Sport a anunţat ieri programarea derby-ului campionatului, Dinamo - Steaua, din etapa a XVI-a a Ligii I. Spre nemulţumirea "câinilor", partida se va juca luni, 5 decembrie, de la ora 20:30.

Roş-albii şi-ar fi dorit ca meciul să se dispute cu o zi mai devreme deoarece steliştii dispută în joia premergătoare meciul decisiv pentru calificarea în primăvara Europa League la Gelsenkirchen, cu Schalke.

Se vând şi bilete la peluze, dar cu buletinul

Conducerea lui Dinamo şi-a schimbat optica în ceea ce priveşte accesul la meciul cu Steaua. Dacă până ieri se ştia că în peluze intrarea la derby se va face doar pe bază de abonament, şefii roş-albilor au decis să pună în vânzare şi bilete pentru partida cu roş-albaştrii. Totuşi, rămâne în picioare decizia ca vânzarea tichetelor de intrare în peluze să se facă tot după ce fiecare cumpărător va prezenta buletinul de identitate.

Cu Petrolul în Cupă

Tragerea la sorţi pentru sferturile Cupei României a fost una cu noroc pentru Dinamo. Deşi ar fi putut avea adversari precum Pandurii sau Gaz Metan Mediaş, sorţii au pus în calea "câinilor" Petrolul, meciul urmând să se joace în "Ştefan cel Mare". Deşi au pierdut cu 1-5 partida disputată în campionat, Valeriu Răchită, tehnicianul "găzarilor", este extrem de încrezător: "Sperăm să-i scoatem, să fie ca acum cinci ani când la ei antrena Ioan Andone şi i-am scos în optimi, la Otopeni. Va fi cu totul alt meci faţă de partida din campionat. Jucăm în deplasare şi echipa mea a jucat mai bine în deplasare sezonul ăsta".

sursa: http://www.prosport.ro/fotbal-inter...-romania-afla-cand-vezi-dinamo-steaua-8985711

Petrolul Ploieşti-FCM Târgu Mureş, scor 0-1, după un meci cu trei eliminări

Formaţia Petrolul Ploieşti a fost învinsă vineri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), de echipa FCM Târgu Mureş, într-un meci din etapa a XIV-a a Ligii I, în care au fost eliminaţi trei jucători şi la care au asistat aproximativ 3.000 de copii şi femei.

fotbal.jpg

Unicul gol al partidei a fost marcat de Subotici, în minutul 40. Acesta, angajat pe dreapta la limita ofsaidului, a şutat de la 16 metri lateral dreapta cu exteriorul piciorului stâng, surprinzându-l pe portarul Bornescu, iar mingea a ajuns în colţul lung al porţii.

FCM Târgu Mureş a rămas în inferioritate numerică, în minutul 77, când Pădureţu a fost eliminat după ce a primit al doilea cartonaş galben.

În minutul 88, a fost eliminat şi un jucător de la gazde, Sipovici, tot după primirea celui de-al doilea cartonaş galben, pentru un fault la un adversar.

Petrolul Ploieşti a rămas din nou în inferioritate, în minutul 90+2, Negru fiind eliminat după al doilea avertisment, pentru un henţ.

Petrolul Ploieşti: Bornescu - Străuţ (Fl. Dumitru '70), Sipovici, Melinte, P. Stoica - V. Negru, Enescu (Buhuşi '46) - Stojmirovici, Opriţa, Borza (Roman '46) - Komazek. Antrenor: Valeriu Răchită.

FCM Târgu Mureş: Albuţ - Nicu, Iencsi, Ghionea, Topici - Vagner (Szilagyi '81), Ilyeş, Pădureţu, Bumba (Goge '74) - Fl. Dan - Subotici (Buş '86). Antrenor: Maurizio Trombetta.

Cartonaşe galbene: Sipovici '51, '88, Buhuşi '54, Străuţ '57, V. Negru '70, '90+2 / Pădureţu '69, '76, Buş '89

Cartonaşe roşii: Sipovici '88, Negru '90+2 / Pădureţu '77

Arbitri: Ovidiu Haţegan (central) - Stelian Slabu, Radu Timar (asistenţi) - Dragoş Teodor (rezervă)

Observatori: Silviu Bogdan, Pavel Peniu

Jucătorii echipei FCM Târgu Mureş au intrat pe teren înainte de începerea meciului cu un banner cu mesajul: "LPF, FRF, respectaţi-ne".

Femeile şi copiii prezenţi la meci au avut acces la tribuna I şi la tribuna a II-a.

Comitetul Executiv al FRF a validat joi o hotărâre a Comitetului de Urgenţă al forului, conform căreia femeile şi copiii sub 14 ani pot asista din tribune la meciurile programate cu porţile închise din România.

Comisia de Disciplină a hotărât, la 2 noiembrie, ca Petrolul Ploieşti să joace şase meciuri fără spectatori şi să piardă partida cu Steaua prin forfait, în urma incidentelor care au avut loc la partida din etapa a XII-a a Ligii I, suspendată la 30 octombrie, la scorul de 0-2. De asemenea, membrii Comisiei de Disciplină a LPF au decis ca gruparea din Ploieşti să primească o penalitate financiară de 60.000 de lei. La 10 noiembrie, Comisia de Recurs a Ligii Profesioniste de Fotbal a decis să menţină sancţiunile dictate de către Comisia de Disciplină, respingând apelul clubului Petrolul.

sursa: http://www.mediafax.ro/sport/petrol...r-0-1-dupa-un-meci-cu-trei-eliminari-8988350/

Oţelul Galaţi - Sportul Studenţesc, scor 1-0, în Liga I

Echipa Oţelul Galaţi a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia Sportul Studenţesc, într-un meci din cadrul etapei a XIV-a a Ligii I.

fotbal-constantin-vladescu.jpg

În minutul 49, Viglianti a executat o lovitură liberă de la 20 de metri, mingea a lovit bara, a revenit în careu şi de acolo Laurenţiu Iorga a trimis în poartă, mingea fiind deviată uşor de Curelea.

Oţelul: Grahovac - Râpă, Sergiu Costin, Perendja, Sălăgeanu - Filip (Paraschiv '69), Giurgiu - Antal (Frunză '88), Viglianti, Iorga (Silviu Ilie '80) - Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Sportul: Popescu - Beţa, Daniel Lung, Patriche, Farmache, Maxim - Lazăr, Lungu (Nistor '75), Târnăcop (Nicola '63) - Ferfelea, Curelea. Antrenor: Daniel Isăilă.

Cartonaşe galbene: Paraschiv '90+1 / Lungu '73, Ferfelea '83

Arbitri: Alexandru Tudor - Nicolae Megheşan, Gabriel Stroe - Florin Miron

Observatori: Cornel Sorescu, Ion Craiu

La meci au asistat aproximativ 4.000 de spectatori.

Jucătorii celor două echipe au evoluat cu o banderolă albă pe braţ, în semn de solidaritate cu fotbaliştii care au depus memorii la Camera pentru Soluţionarea Litigiilor (CSL) din cadrul LPF şi care nu au primit răspuns, în urma unei iniţiative a AFAN. În plus, jucătorii au afişat în momentul în care au intrat pe teren şi un banner cu mesajul: "LPF, FRF, respectaţi-ne".

sursa: http://www.mediafax.ro/sport/otelul-galati-sportul-studentesc-scor-1-0-in-liga-i-8988590/

Rapidul poate fi retrogradat în Liga II-a de DNA

Mircea Alic, presedintele Corvinului, sustine ca Rapidul joaca ilegal în Liga I, deoarece clubul din Giulesti nu a respectat o decizie a Înaltei Curti de Casatie si Justitie din 2009, prin care era obligat sa achite hunedorenilor o datorie de 900.000 de dolari dupa transferul lui Bogdan Lobont la Ajax Amsterdam.

fani_rapid_03413100.jpg

Alic a precizat ca a facut plângere penala la DNA împotriva FRF pentru ca forul condus de Mircea Sandu nu a aplicat decizia instantei.

"Rapid ne datoreaza aproximativ 900.000 de dolari dupa transferul lui Bogdan Lobont la Ajax Amsterdam. Înalta Curte de Casatie si Justitie a decis din 2009 ca noi avem dreptate în aceasta speta, pentru care avem o decizie irevocabila. Rapid este de doi ani ilegal în prima liga, iar frauda este enorma, deoarece ei au luat bani în acest rastimp din drepturi de televizare. FRF nici macar nu a luat cunostinta de actele pe care le avem noi, asa ca am dat cazul pe mâna DNA-ului, am facut o plângere penala. Singura scuza a rapidistilor a fost ca datoria este înregistrata pe UFC Rapid, club care s-a desfiintat, dar în acte figureaza ca actuala societate este continuatoarea fostei societati", a spus Alic.

"Aceeasi speta a existat si în 2007, între Politehnica Iasi si Rapid, când giulestenii au platit datoria pe care o aveau dupa transferul lui Pancu. FRF a recunoscut atunci ca actuala societate este continuatoarea UFC Rapid, dar asta probabil pentru ca era vorba despre o suma mai mica", a mai adaugat presedintele de la Corvinul Hunedoara.

realitatea.net

FC Braşov - CS Mioveni, scor 4-0, în Liga I

Formaţia FC Braşov a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 4-0 (1-0), echipa CS Mioveni, într-un meci din etapa a XIV-a a Ligii I.

minge-poarta-afp.jpg

Golurile au fost marcate de Munteanu '18, Cristescu '57, Moutinho '62 şi Chipciu '79.

1-0: La un corner executat de Distefano, mingea ajunge până la urmă la Munteanu, care o trimite în poartă din 4-5 metri;

2-0: Buga îi pasează excelent lui Cristescu, care şutează în plasă din 7-8 metri;

3-0: Moutinho înscrie al treilea gol al braşovenilor, cu un şut plasat din afara careului;

4-0: Chipciu stabileşte scorul final, după ce scapă singur cu portarul Coca.

FC Braşov: Felgueiras - Ciupe, Machado, Cr. Munteanu, Distefano (Ionescu '64) - Viveiros, Madeira, Cristescu, Chipciu - Buga (Stângă '69), Hadnagy (Moutinho '60). Antrenor: Marius Şumudică.

CS Mioveni: Coca - Crăciun, Iordache (Lircă '63), Olteanu, Neagu - Săndulescu - Ayza, Mărgăritescu (Creţu '63), V. Gheorghe, Ionescu - Dina (Enache '74). Antrenor: Mihai Stoica.

Cartonaşe galbene: Viveiros '52 / V. Gheorghe '24, Neagu '40, Crăciun '65

Arbitri: Alexandru Deaconu (centru) - Ciprian Danşa, Vlad Bârleanu (asistenţi) - Ovidiu Oprea (rezervă)

Observatori: Gheorghe Moise, Eduard Alexandru

La meci au asistat aproximativ 1.000 de spectatori.

Înainte de începerea partidei, s-a ţinut un minut de reculegere în memoria unui fost lider de galerie al FC Braşov decedat de curând.

La acest meci, la FC Braşov a debutat fundaşul Raul Ciupe, care a semnat, joi, un contract valabil până la finalul campionatului.

Jucătorii celor două echipe au evoluat cu o banderolă albă pe braţ, în semn de solidaritate cu fotbaliştii care au depus memorii la Camera pentru Soluţionarea Litigiilor (CSL) din cadrul LPF şi care nu au primit răspuns, în urma unei iniţiative a AFAN. În plus, jucătorii au afişat în momentul în care au intrat pe teren şi un banner cu mesajul: "LPF, FRF, respectaţi-ne".

sursa: http://www.mediafax.ro/sport/fc-brasov-cs-mioveni-scor-4-0-in-liga-i-8990361/

Dinamo Bucureşti - Voinţa Sibiu, scor 1-0, în Liga I

Echipa Dinamo Bucureşti a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia Voinţa Sibiu, într-un meci din cadrul etapei a XIV-a a Ligii I.

fotbal-gol-montaj3-604.jpg

Golul echipei Dinamo a fost reuşit de Ionel Dănciulescu. În minutul 76, corner executat de pe partea dreaptă de Cătălin Munteanu, până la Grigore, care prelungeşte la Dănciulescu, iar acesta înscrie cu capul din trei metri în stânga lui Miron. Acesta este al optulea gol al lui Dănciulescu în acest sezon şi al 202-lea pentru Dinamo.

Dinamo: Bălgrădean - Luchin, D. Grigore, Moţi, Diabate - Rus (Ţucudean '73), Kone, C. Munteanu, Alexe (Ganea '58) - Dănciulescu (Pătraşcu '82), M. Niculae. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Voinţa Sibiu: Miron - Bunea (Cigan '79), Bar, Apostol, N.Grigore, Nicola - Tătar, Beza, Dâlbea (Burlacu '84), Popa - Lukanovici (Coman '66). Antrenor: Alexandru Pelici.

Cartonaşe galbene: D.Grigore '57, Moţi '70, C. Munteanu '88 / Bunea '44

Arbitri: Adrian Cojocaru - Eduard Dumitrescu, Gabriel Bârjac - Emil Voicu

Observatori: Victor Berbecaru, Ion Turculeanu.

La meci au asistat aproximativ 3000 de suporteri, dintre care 50 de fani ai echipei din Sibiu.

O parte din galeria dinamovistă care a stat la tribuna a II-a a scadat injurii la adresa conducerii şi a impresarilor Becali şi i-au scandat numele lui Cornel Dinu.

sursa: http://www.mediafax.ro/sport/dinamo-bucuresti-vointa-sibiu-scor-1-0-in-liga-i-8990505/

Victorie pentru CFR în derbiul cu Universitatea Cluj, scor 3-1

Echipa CFR Cluj s-a impus, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (2-1), în faţa formaţiei Universitatea Cluj, în derbiul etapei a XIV-a a Ligii I.

fotbal-poarta-publimedia-shutterstock.jpg

Golurile echipei gazdă au fost reuşite de Cadu '16, Weldon '33 şi Kapetanos '66, în timp ce pentru Universitatea Cluj a punctat Tony '45+1.

1-0: Cadu înscrie la bara a doua, după un corner executat de Sougou.

2-0: Sougou centrează de la marginea careului de 6 metri, iar Weldon marchează cu capul pe lângă Păcurar.

2-1: Tony profită de o gafă a lui Beto, care nu s-a înţeles cu Camora, şi marchează.

3-1: Szukala greşeşte o pasă, mingea ajunge la Kapetanos, care singur cu portarul Marius Popa înscrie la colţul lung.

CFR: Beto - Panin, Cadu, Picollo, Camora - Peralta (Kivuvu '88), Mureşan, Renan - Sougou, Weldon (Kapetanos '65), Ronny (Bastos '69). Antrenor: Jorge Costa.

Universitatea Cluj: Popa - Unguruşan, Abrudan, Szukala, Grecu - Marinescu, Boştină, Păcurar (Nasser '81) - Cojocnean (Machado '65), Tony (Cl. Niculescu '71), Ad. Cristea. Antrenor: Ionuţ Badea.

Cartonaşe galbene: Sougou '34, Camora '53, Cadu '81, Peralta '86 / Cojocnean '62, Niculescu '81

La meciul disputat pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" au asistat aproximativ 6.500 de spectatori, dintre care 2.500 erau susţinători ai echipei Universitatea Cluj.

Cu aproximativ o oră şi jumătate înainte de disputarea meciului, preşedintele grupării CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat că este posibil ca derbiul cu Universitatea Cluj să nu se joace, din cauza ceţii, însă după numai jumătate de ore ceaţa s-a ridicat, astfel că partida a început conform programului, la 20.30.

sursa: http://www.mediafax.ro/sport/victorie-pentru-cfr-in-derbiul-cu-universitatea-cluj-scor-3-1-8990569/

FC Vaslui - Pandurii Târgu Jiu, scor 3-2, în Liga I

Formaţia FC Vaslui a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 3-2 (2-0), echipa Pandurii Târgu Jiu, într-un meci din etapa a XIV-a a Ligii I, în care oaspeţii au egalat pentru 2-2 în minutul 90+2, iar vasluienii au înscris golul victoriei în minutul 90+3.

fotbal-gol-montaj3-604.jpg

Golurile vasluienilor au fost marcate de Buhăescu '19, Wesley '41 (penalti) şi Balaur '90+3. Pentru Pandurii au înscris Nistor '59 şi Batin '90+2.

1-0: Pasă a lui Sânmărtean în careu pentru Buhăescu, acesta din urmă, nemarcat, preia mingea şi şutează în plasă pe lângă portarul Mingote, lângă stâlpul din stânga;

2-0: Centralul Robert Dumitru acordă penalti pentru FC Vaslui pentru un fault în careu asupra lui Sânmărtean. Lovitura de la 11 metri este transformată de Wesley;

2-1: Nistor, nemarcat în careul de 16 metri al gazdelor, trimite mingea în poartă cu un şut plasat din aproximativ 13 metri;

2-2: Lovitură liberă de pe partea dreaptă, din apropierea colţului terenului, executată de Pandurii, iar Batin reia cu capul în plasă din şase metri, în poarta lui Cerniauskas;

3-2: Corner de pe stânga executat de Sânmărtean, Pavlovici reia cu capul pe spate şi Balaur trimite mingea cu capul în plasa oaspeţilor.

FC Vaslui: Cerniauskas - P. Jovanovici, Balaur, Farkas, Milisavljevici - Zmeu, Pavlovici - Buhăescu (R. Costin '63), Wesley, Sânmărtean - Temwanjera (Yero Bello '76). Antrenor: Viorel Hizo.

Pandurii Târgu Jiu: Mingote - Rusu, Viera, Chiricheş, Cardoso - Pintili - Nistor, Voiculeţ, Grigoraş (Bucur '46), Maxim (C. Cristea '75) - Lemnaru (Batin '57). Antrenor: Petre Grigoraş.

Cartonaşe galbene: Pavlovici '43, Temwanjera '51, Balaur '90+4, Cerniauskas '90+6 / Grigoraş '35, Pintili '42, Viera '86.

Arbitri: Robert Dumitru (central) - Vasile Marinescu, Vladimir Urzică (asistenţi) - Marcel Bîrsan (rezervă).

Observatori: Patriţiu Abrudan, Mario Agiu.

La meci au asistat aproximativ 4.000 spectatori.

În repriza a doua, galeria vasluiană a strigat: "La puşcărie, Mitică la puşcărie".

sursa: http://www.mediafax.ro/sport/fc-vaslui-pandurii-targu-jiu-scor-3-2-in-liga-i-8992451/

Ceahlăul Piatra Neamţ - Steaua Bucureşti, scor 1-0, în Liga I

Echipa Steaua Bucureşti a fost învinsă, duminică, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), de formaţia Ceahlăul Piatra Neamţ, într-un meci din etapa a XIV-a a Ligii I.

minge-poarta-afp.jpg

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Stana, în minutul 51, care a pătruns pe partea stângă şi a trimis un şut-centrare care l-a depăşit pe Tătăruşanu şi a intrat în plasă.

Ceahlăul Piatra Neamţ: Villadsen - Dumitraş, Cazan, Forminte, Barna - Constantinescu, Monroy, Achim, Stana - Gafiţa (Chiacu '90+3), Cebotaru. Antrenor: Constantin Enache.

Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Martinovici, Galamaz, Geraldo, Brandan - Prepeliţă (Rusescu '46), Bourceanu, Bicfalvi (Năstăsie '70), Tănase - M. Costea (Latovlevici '81), Fl. Costea. Antrenor: Ilie Stan.

Cartonaşe galbene: Monroy '47, Gafiţa '71 / Brandan '12, Galamaz '65.

Arbitri: Marius Avram (central) - Iulian Radu, Mircea Orbuleţ (asistenţi) - Claudiu Ştefănuţi (rezervă).

Observatori: Marian Dorobanţu, Romeo Pascu.

La partida de la Piatra Neamţ au asitat aproximativ 7.000 de spectatori, dintre care 150 de fani stelişti.

sursa: http://www.mediafax.ro/sport/ceahlaul-piatra-neamt-steaua-bucuresti-scor-1-0-in-liga-i-8992738/

Rapid Bucureşti - Gaz Metan Mediaş, scor 5-3, în Liga I

Formaţia Rapid Bucureşti a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 5-3 (1-2), echipa Gaz Metan Mediaş, într-un meci din etapa a XIV-a a Ligii I, în care jucătorii antrenaţi de Răzvan Lucescu au revenit după ce au fost conduşi cu 2-0.

rapid-bucuresti-constantin-vladescu.jpg

Golurile învingătorilor au fost marcate de Pancu '38, '90+3, Herea '44 (penalti) şi Teixeira '60, '83. Pentru Gaz Metan Mediaş au înscris Bud '8 şi Bawab '13, '81 (penalti).

VEZI AICI DESFĂŞURAREA PARTIDEI

0-1: Bud înscrie din 10 metri, în urma unei pase de la Pârvulescu;

0-2: Mingea trimisă cu capul de Bud loveşte bara şi revine la Bawab, care înscrie;

1-2: Herea îi centrează lui Pancu, acesta preia balonul şi înscrie din foarfecă laterală de la aproximativ 15 metri;

2-2: Centralul Istvan Kovacs acordă penalti pentru Rapid după ce Ciucă îl loveşte cu piciorul în cap de Surdu. Ciucă este eliminat, iar lovitura de la 11 metri este transformată de Herea;

3-2: Surdu centrează din partea stângă, iar Teixeira reia în poartă, din întoarcere, de la aproximativ 8 metri;

3-3: Istvan Kovacs acordă penalti şi pentru Gaz Metan Mediaş, după un fault al lui Bozovici asupra lui Avram, lovitura fiind transformată de Bawab, iar jucătorul rapidist fiind eliminat;

4-3: Teixeira a înscris din nou pentru Rapid, cu o lovitură cu capul după o centrare a lui Pancu;

5-3: În ultimul minut de prelungiri, Pancu înscrie cu un lob peste portarul Vâtcă, de la aproximativ 40 de metri.

Rapid: D. Coman - Rui Duarte, M. Antonio, Burcă, Ezequias (Bozovici '46) - Apostol (Teixeira '46), Alexa, Herea - Deac, Pancu, Surdu (M. Roman '65). Antrenor: Răzvan Lucescu.

Gaz Metan Mediaş: Vâtcă - Frăsinescu, Fl. Lazăr, Ciucă, Buzean (D. Roman '87) - Avram, Breeweld, Hoban - Pârvulescu (C. Gheorghe '67) - Bawab, Bud (Bozeşan '71). Antrenor: Cristian Pustai.

Cartonaşe galbene: Burcă '24, Deac '54, Alexa '68 / Hoban '22, Avram '84.

Cartonaşe roşii: Bozovici '80 / Ciucă '42.

Arbitri: Istvan Kovacs (central) - Cristian Nica, Aurel Oniţă (asistenţi) - Marian Constantin (rezervă).

Observatori: Aron Huzu, Adrian Ionescu.

La meci au asistat aproximativ 6.000 de spectatori. În tribună s-a aflat şi preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu.

Jucătorii rapidişti au intrat pe teren cu un banner cu mesajul: "LPF, FRF, respectaţi-ne".

sursa: http://www.mediafax.ro/sport/rapid-bucuresti-gaz-metan-medias-scor-5-3-in-liga-i-8995068/

Concordia Chiajna - Astra Ploieşti, scor 0-1, în Liga I

Echipa Astra Ploieşti a învins, luni, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia Concordia Chiajna, în ultimul meci al etapei a XIV-a a Ligii I.

fotbal-afp.jpg

0-1: Strătilă a executat un corner de pe partea stângă în minutul 60 şi Takayuki Seto a înscris cu o lovitură de cap de la 6 metri.

Concordia Chiajna: Kolev - Dima, Mamele, A. Stoica, P. Marin (Dumitrescu '79) - Stere, Sorin Pană (Bâră '61) - A. Popa, Iliescu, V. Munteanu (Salem '64) - Bălţoi. Antrenor: Laurenţiu Diniţă.

Astra Ploieşti: Lung - Mihalache, Găman, Goian, Junior Morais - Strătilă (Tigoianu '69), Takayuki Seto, Ologu, Băjenaru - Fatai (Ţigănaşu '83), Miranda. Antrenor: Tibor Selymes.

Cartonaşe galbene: Strătilă '45, Goian '50, Tigoianu '81, Lung '90+1, Miranda '90+2.

Arbitri: Cătălin Popa (central) - Adrian Vidan, Dorin Mudura (asistenţi) - Marian Pană (rezervă).

Observatori: Nicolae Grigorescu, Mircea Călin.

sursa: http://www.mediafax.ro/sport/concordia-chiajna-astra-ploiesti-scor-0-1-in-liga-i-8995225/

CFR îşi vinde stadionul: "Am făcut o propunere realistă!" Cluj Arena îşi schimbă numele: cum pot avea ardelenii încă un stadion Elite

stadion-dt.jpg

Derby-ul Clujului readuce în prim-plan discuţia stadionului din Gruia. CFR-iştii nu sunt mulţumiţi cu faptul că doar U Cluj are acces la arena construită de autorităţile locale şi propun vânzarea stadionului din Gruia. Feroviarii cer 19 milioane şi spun că modernizarea stadionului necesită încă 15 milioane: "E o propunere realistă", spune Mureşan

Clubul clujean a răspuns marţi solicitării făcute de Consiliul Judeţean cu privire la preluarea de către forul public al stadionul Dr. Constantin Rădulescu. Pentru a ceda stadionul, "feroviarii" solicită suma de 10 milioane de euro, plătibili în rate egale pe cinci ani, plus alte nouă milioane de euro. La această sumă se adaugă încă 15 milioane de euro la cât, spun "feroviarii" se ridică aducerea arenei la standardele Elite.

"Este o propunere realistă, dacă ei vor să ne modernizeze arena şi să o preia, aşa cum au anunţat. Totuşi, eu cred că e doar o promisiune politicianistă. Ei trebuiau să acţioneze egal şi în ceea ce priveşte Cluj Arena, să negocieze şi cu noi, nu doar cu cei de la U Cluj care sunt tot club privat. Nu cred că vor prelua stadionul, deşi noi le-am prezentat datele reale", a adăugat Iuliu Mureşan.

Iuliu Mureşan: Va trebui să avem grijă cu Voinţa Sibiu, o echipă incomodă

"Nu se poate spune că s-a instalat o stare de euforie în echipa noastră după meciul cu U Cluj. Mergem la Sibiu să câştigăm, dar va trebui să avem grijă cu ei pentru că formează o echipă bună, o echipă incomodă. Am văzut şi partida cu Dinamo, dar şi meciurile pe care le joacă acasă şi trebuie să fim atenţi şi concentraţi", a spus Iuliu Mureşan pentru Mediafax

Pe de altă parte, Monitorul de Cluj anunţă că stadionul Cluj Arena are mari şanse să se numească BT Arena. Conform sursei citate, Banca Transilvania are mari şanse să câştige dreptul de a "boteza" noul stadion.

"Vom finaliza în curând discuţiile cu o anumită bancă din Transilvania. Am avut discuţii cu mai multe societăţi, din domeniul bancar, al telefoniei mobile şi al productiei de medicamente. În prezent se conturează o propunere din partea unei bănci reprezentative pentru Cluj şi pentru Transilvania, care a făcut o ofertă atractivă", a declarat Alin Tise, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

sursa: http://www.prosport.ro/fotbal-inter...-avea-ardelenii-inca-un-stadion-elite-8997797

Steaua a ajuns la un nivel INCREDIBIL! A ajuns să cerşească înţelegere la LPF de frica Voinţei! Uite situaţia care-i aruncă în penibil!

steaua-mircea-rosca.jpg

Condiţiile meteorologice nefavorabile. Acesta este argumentul cu care oficialii Stelei vor încerca să obţină de la LPF şi televiziuni amânarea primei etape din retur. Runda a 18-a este programată în acest moment între 16 şi 20 decembrie, însă roş-albaştrii doresc amânarea pentru a câştiga timp în care elevii lui Ilie Stan să treacă peste forma slabă arătată în prezent.

artida cu Voinţa Sibiu, de pe 19 decembrie, ar trebui să încheie oficial anul 2011 pentru Steaua. Totuşi, sunt şanse mari ca meciul să nu se mai dispute, roş-albaştrii fiind cei care fac presiuni la LPF în acest sens. Curios, Steaua este echipa care ar avea cel mai puţin de suferit de pe urma temperaturilor, Naţional Arena, stadionul pe care roş-albaştrii îşi dispută meciurile de acasă, fiind dotată atât cu acoperiş împotriva zăpezii, cât şi cu instalaţie de încălzire sub iarbă. Totuşi, motivul pentru care se vrea ca etapa să fie amânată este legat de forma proastă pe care o traversează steliştii, dar şi de numeroasele accidentări care îi dau bătăi de cap lui Ilie Stan.

Alte nouă cluburi vor amânarea
Iniţiativa Stelei ar beneficia de susţinere în faţa LPF şi din partea altor nouă cluburi din Liga I. ProSport a discutat cu reprezentanţii echipelor, iar cei care îşi doresc amânarea motivează prin lipsa condiţiilor pentru desfăşurarea în condiţii normale a meciurilor. Totuşi, există şi alte cluburi care nu sunt de acord, oficialii de la "U" Cluj, Gaz Metan, Tg. Mureş şi Sportul dorind să dispute etapa a 18-a la mijlocul lunii decembrie. Dintre granzi, Rapid şi Dinamo sunt echipele care nu au nicio problemă cu orice decizie va fi luată în acest sens.

Unele echipe vor fi dezavantajate de condiţiile meteo, în cazul în care vor fi zăpezi. Vrem să se amâne
Ioan Hămbăşan, finanţator Voinţa

Noi nu suntem de acord cu amânarea. Avem deja programul făcut, jucătorii străini au bilete de avion luate
Ioan Horoba, director general Gaz Metan

Terenurile sunt grele încă de acum. Ar fi bine să nu se joace ultima etapă din decembrie
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

Avem un program deja stabilit şi trebuie respectat. Nu mă interesează ce vor alte cluburi, noi vrem să se joace
Vasile Şiman, patron Sportul

Vrem să se amâne! La noi ninge de pe acum, îmi imaginez că la mijlocul lui decembrie va fi şi mai rău
Eugen Pârvulescu, preşedinte Pandurii

Echipele care vor amânarea
Steaua
CFR Cluj
FC Vaslui
Oţelul
Astra
Pandurii
FC Braşov
Petrolul
Voinţa Sibiu
Chiajna

Echipele care vor să joace
"U" Cluj
Gaz Metan
Tg. Mureş
Sportul

Echipe nehotărâte
Dinamo
Rapid
Ceahlăul
Mioveni

Digi Sport e de acord

Mircea Şai, director de programe la Digi Sport, a declarat pentru ProSport că o eventuală decizie de amânare nu ar întâmpina rezistenţă din partea postului TV. "Nu suntem absurzi să vrem să se joace pe ger şi zăpadă. Oricum, de noi nu depinde foarte mult. Noi stabilim zilele şi orele de disputare, dar dacă LPF vrea să amâne, atunci se va amâna etapa".

Răceală dinspre LPF

Singurii care nu dau foarte multă importanţă subiectului sunt, se pare, reprezentanţii ligii. Valentin Alexandru, secretarul general al LPF, a părut deranjat de întrebările puse de reporterii ProSport. "Dacă voi aţi avut iniţiativa asta, voi să o duceţi până la capăt! Discutaţi voi şi cu televiziunile şi stabiliţi voi totul!", a fost reacţia omului lui Mitică Dragomir.

sursa: http://www.prosport.ro/fotbal-inter...ite-situatia-care-i-arunca-in-penibil-9001751

Becali: "Il vreau pe Lucescu la Steaua"

Gigi Becali a dezvaluit, joi seara, unul dintre cele mai mari vise pe care le are. Becali a spus ca isi doreste ca Mircea Lucescu sa antreneze Steaua, insa crede ca acest lucru este aproape imposibil.

luce.jpg

"Cine e nebun sa zica ca nu îl vrea pe Mircea Lucescu. Dar ca sa poti sa îl vrei pe Mircea Lucescu, trebuie sa poti sa îl iei pe Mircea Lucescu. În România, omul care e capabil nu are viata. Trebuie sa îi dam în cap. Dar pe Mircea Lucescu nu poti sa îl ai. Ar fi ca si cum l-ai vrea pe Mourinho. El are în mintea lui si în inima lui sa antreneze o data Steaua. E cea mai mare echipa a României. Mircea Lucescu are personalitate, îsi permite sa faca gesturi ca cel de la finala Europa League, atunci când a ridicat steagul României", a spus Gigi Becali la Digi Sport.

Becali a mentionat insa ca nu i-ar da lui Lucescu un salariu la nivelul CV-ului pe care il are, ci doar i-ar promite un bonus impresionant in cazul in care ar lua titlul.

"Ca sa antreneze Steaua poti sa faci numai într-un fel. Poate sa îmi zica asa: Da, domnule, vin si îmi dai trei milioane sau patru milioane daca iau campionatul. El nu cred ca vine sa ceara salariu", a mai spus Becali.

La Sahtior Donetk, Mircea Lucescu are un salariu anual de 6 milioane de euro.

Un alt impediment pentru venirea lui Lucescu la Steaua este rivalitatea pe care acesta a avut-o cu fostele glorii ale Stelei, cu care se afla inca in conflict.

sursa: http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...1320/becali-il-vreau-pe-lucescu-la-steaua.htm

Astra Ploieşti - Ceahlăul Piatra Neamţ, scor 0-0, în Liga I

Formaţia Astra Ploieşti a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, vineri, pe teren propriu, în compania echipei Ceahlăul Piatra Neamţ, primul al etapei XV-a a Ligii I.

fotbal-afp.jpg

Astra: Lung - Mihalache, Găman, Goian, Morais (Ţigănaşu '87) - Takayuki, N'Doye - Strătilă, Fatai (Udoji '66), Băjenaru - Miranda. Antrenor: Tibor Selymes

Ceahlăul: Villadsen - Dumitraş (Nohai '46), Forminte, Cazan, Barna - Constantinescu, Monroy, Cebotaru, Achim, Stana (Bădescu '85) - Gafiţa (Chiacu '70). Antrenor: Constantin Enache

Cartonaşe galbene: Lung '90+3, Strătilă '90+4 / Nohai '61, Chiacu '90+3

Meciul a fost arbitrat de Alexandru Tudor, ajutat de asistenţii Vasile Marinescu şi Petru Gaşpar, arbitru de rezervă fiind desemnat Ion Marodin.

Observatorii întâlnirii de la Ploieşti au fost Aron Huzu şi Romică Chihaia.

La meci au asistat circa 300 de spectatori, din care 50 de fani ai formaţiei Ceahlăul.

Antrenorul gazdelor Tibor Selymes a urmărit meciul din tribună, din spatele băncii de rezerve, el fiind suspendat.

sursa: http://www.mediafax.ro/sport/astra-ploiesti-ceahlaul-piatra-neamt-scor-0-0-in-liga-i-9007748/

Sportul Studenţesc - FC Vaslui, scor 1-0, în Liga I

Echipa FC Vaslui a fost învinsă, sâmbătă, la Bucureşti, cu scorul de 1-0 (1-0), de formaţia Sportul Studenţesc, într-un meci din etapa a XV-a a Ligii I.

fotbal-minge-ciprian-sterian.jpg

Golul echipei Sportul a fost reuşit de Loenard Dobre, în minutul 16. La o ieşire greşită pe ofsaid a apărării vasluiene, Lung i-a păsat lui Leonard Dobre pe partea dreaptă, acesta a intrat în careu şi a înscris cu un şut la semi-înălţime la colţul lung.

În minutul 89, Farmache (Sportul) a fost eliminat, după ce a primit al doilea cartonaş galben.

Sportul: Popescu - Farmache, Patriche, Lung, Maxim - Lazăr (Nicola '86), Ghinga, Lungu, Ferfelea (Raţiu '90) - Dobre (Târnăcop '77), Curelea. Antrenor: Daniel Isăilă.

FC Vaslui: Cerniauskas - Jovanovici, Papp, Farkas, Milisavljevici (Buhăescu '85) - Adailton, Costin, Zmeu (Luz '46), Sânmărtean - Wesley, Temwanjera (Yero Bello '66). Antrenor: Viorel Hizo.

Cartonaşe galbene: Ghinga '26, Farmache '45, '89, Lungu '61 / Papp '47

Cartonaş roşu: Farmache '89

Arbitri: Istvan Kovacs - Aurel Oniţă, Dorin Mudura - Adrian Stănescu

Observatori: Dan Lăzărescu, Rodion Cămătaru

La meci au asistat aproximativ 300 de spectatori, formaţia de la Vaslui fiind susţinută de 50 de fani.

sursa: http://www.mediafax.ro/sport/sportul-studentesc-fc-vaslui-scor-1-0-in-liga-i-9008955/

Back