• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Stiri din campionatele romanesti

Jucatorul pe care Borcea i l-a promis lui Ciobotariu! Cine revine de luni la Dinamo:

Dinamo are cel mai bun atac din prima liga - cu 6 goluri in 2 etape! Si in Europa, Dinamo a dat 4 goluri.

Goga e asteptat la Dinamo pana la meciul cu Poltava din Europa League! N-a jucat in ultimul amical al lui Poli, cu Debrecen. Borcea i-a promis lui
Ciobotariu ca-l aduce!

Ciobotariu a plecat in Ucraina sa o vada pe Vorskla Poltava. "Sansele sunt 50-50. Borcea spunea ca este cel mai greu adversar cu care putea pica Dinamo, este adevarat, este un adversar puternic"

Ciobotariu i-a luat apararea lui Alexe - pus la zid de Borcea ca nu mai joaca nimic: "Alexe are o accidentare usoara, dar a jucat si asa!" il apara antrenorul.
Borcea i-a marit salariul lui Liviu Ganea si l-a convins sa revina."Liviu Ganea vine de luni la antrenament, se reintoarce la echipa"

Poate fi data afara daca nu-i elimina pe ucrainienii. Grupele Europa League sunt obiectviul numarul 1 la Dinamo in acest an!

sursa: http://www.sport.ro/liga-1/jucatoru...obotariu-cine-a-revine-de-luni-la-dinamo.html

Razboi european de 4 milioane de euro in Liga 1

Pe langa rivalitatea istorica, echipele romanesti au inca un motiv sa isi tina degetele incrucisate in meciurile din barajul pentru accederea in grupele Ligii Europa.

steaua-40-2011-mioveni.jpg

Sumele provenite de la UEFA sunt motivul pentru care patronii si reprezentantii cluburilor din Liga 1 nu isi doresc ca rivalii din campionat sa ajunga in grupele Ligii Europa.

O echipa ajunsa in grupele Ligii Europa primeste garantat din partea forului european 1 milion de euro, insa cea mai mare parte vine din market pool.

Aceasta suma se stabileste in functie de audientele facute de meciurile echipelor in Liga Europa, de pozitia ocupata in ultimul sezon in competitia interna si se imparte tuturor participantelor in grupe. Tocmai acesta este motivul pentru care echipele din Liga 1 nu isi doresc ca rivalii sa ajunga in grupele Ligii Europa.

Spre exemplu, anul trecut Steaua a fost singura echipa din Romania care a participat in grupele Ligii Europa. Gruparea ros-albastra a primit din partea forului european 4.5 milioane de euro, iar 3.5 milioane au provenit din market pool.

"Daca nu se califica si merg singur in grupe, o sa iau 5 milioane de euro! O sa le tin degetele incrucisate celorlalte echipe! Bine, hai sa intre si finu' in grupe. Dar doar atat!", a comentat Gigi Becali.

In cazul in care in acest an s-ar califica in grupele Ligii Europa alaturi de alte trei echipe din Liga 1, ros-albastrii ar mai primi in total putin peste 1.8 milioane de euro.

sursa: http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...-european-de-4-milioane-de-euro-in-liga-1.htm

Revenirea Stelei in Ghencea se amana

Desi se fac tatonari intense pentru revenirea Stelei in Ghencea, aceasta nu se va produce mai devreme de anul viitor. Pana atunci, Steaua va merge in pelerinaj prin tara.

stad-steaua.jpg

Gigi Becali spune ca a purtat mai multe discutii prin intermediari si ca a primit semnale pozitive pentru reprimirea Stelei in Ghencea, numai ca aceasta nu se va produce prea curand.

"Cu siguranta nu vom juca acum in Ghencea, ci peste 6-7 luni. Gazonul este distrus, nu se mai poate juca acolo", a spus Gigi Becali.

Finantatorul ros-albastrilor a sustinut ca in aceasta perioada va incerca sa modernizeze stadionul din Ghencea.

"Daca e sa revin, o sa modernizez stadionul, o sa schimb toate scaunele, pun inca 10-13 mii de locuri si il acopar in intregime", a promis Becali.

El spune ca e de acord sa plateasca datoriile catre CSA, numai cu conditia ca stadionul sa ii fie oferit pentru urmatorii o suta de ani.

"Eu nu vreau doar sa imi dea stadionul pentru 49 de ani. Eu vreau ca si stramosii mei sa stea linstiti, sa stie ca au stadionul de la Becali", a completat Becali.

sursa: http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...7821/revenirea-stelei-in-ghencea-se-amana.htm

Hagi socheaza: "Refuz Barcelona"

Gica Hagi a vorbit despre planurile sale de viitor si spune ca va gandi de o suta de ori inainte in momentul in care va avea o oferta. Hagi a sustinut chiar ca ar refuza si FC Barcelona in acest moment.

hagi-plecare.jpg

Esecurile din cei zece ani de cariera l-au determinat pe Hagi sa sufle si in iaurt. "Regele" spune ca nici macar o oferta a Barcelonei, venita in acest moment, nu l-ar face sa se razgandeasca.

"Niciodata nu mai preiau o echipa la mijlocul drumului. Eu cand spun un lucru ma tin de cuvant. Cu Galatasaray era o echipa din strainatate, nu venea oricand o oferta de acolo si am zis sa dau o mana de ajutor. Acum, daca vine si Barcelona, o refuz! Eu sunt Hagi, nu sunt oricine! Imi permit sa spun si acest lucru. Am jucat pe acolo, ii respect, dar as refuza oferta lor", a spus Hagi la gsptv.

Daca pe plan extern este mai maleabil, cand a venit vorba despre echipele din Liga 1, Hagi a cerut trei ani pentru indeplinirea unui proiect.

"In Romania voi antrena doar pentru un proiect de trei ani. Doar atat. In primul an sa formam o echipa competitiva si, poate, sa castigam ceva. In al doilea an sa castig un trofeu intern, iar in al treilea intern si in Europa", a adaugat Hagi.

sursa: http://www.onlinesport.ro/stiri/fotbal/fotbal-intern/liga-1/77857/hagi-socheaza-refuz-barcelona.htm

Poli riscă desfiinţarea! 11 jucători, puşi sub sechestru! Sepsi e pe LISTĂ şi poate RATA transferul la Steaua

uuu.jpg

Marian Iancu acuză Finanţele din Timiş de jocuri politice şi susţine că Poli se poate chiar desfiinţa dacă ANAF cere 23 de milioane de euro. Totul se trage de la faptul că jucătorii au încheiat convenţii civile, şi nu contracte de muncă cu Poli.

"Nu e o noutate. Şi Dinamo a păţit la fel. Vor să ne convingă că Luchin e zugrav, Goga strungar şi aşa mai departe, e un demers ticălos. Jucătorii sunt propriii deţinători de drepturi", spune preşedintele lui Poli. Iancu mai susţine că încheierea de convenţii civile cu jucătorii pentru a plăti mai puţin statului e o practică obişnuită la cluburile din România pe baza Legii sportului. Patronul bănăţenilor e de părere că acţiunea a avut menirea de a-l bloca în Banat: "Omul care conduce politic a intrat în panică şi a găsit o soluţie să mă blocheze. Oricum, eu nu aveam de gând să plec. Pot reconstrui cu juniorii campioni şi să promovez".

Clubul, în pericol
În aceste condiţii, situaţia lui Poli poate deveni critică şi în ligile inferioare. "Este imposibil să începem în Liga a II-a aşa. Poli nu are nicio datorie. Toţi banii intră în contul blocat al clubului. Normal, intrăm în lichidare, putem cere insolvenţa clubului", avertizează Iancu. Totuşi, patronul crede că lucrurile se pot rezolva: "Am depus contestaţii, cineva de acolo a dat o dispoziţie şi acum nu ştie cum s-o rezolve. Fiscul din Timişoara a făcut un abuz". Mircea Călin, directorul executiv al Finanţelor Publice Timiş, nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei.

7 sute de mii de euro este suma aproximativă recunoscută şi plătită Finanţelor de către Poli,

11 jucători sub sechestru pentru 22 de milioane de lei,
Deocamdată, ieri, în actele publice ale Finanţelor Timiş, Politehnica Timişoara figura cu 30 de dosare pentru creanţele acumulate către Fisc. Sumele variază între 2.000 de RON şi peste 6 milioane de RON pentru fiecare dosar, în total fiind 22.033.193 de RON solicitaţi de ANAF, adică peste 5 milioane de euro! Pentru a recupera banii, ANAF a pus sechestru asigurător pe 11 jucători: Cisovsky, Sepsi, Goga, Matei,
Curtean, Coşovanu, Caluşaru, Mera, Moroşan, Petruş, Sandu.

Pantilimon, permis de City
Costel Pantilimon (24 de ani) a primit permisul de muncă şi poate fi acum legitimat la Manchester City. Portarul transferat de la Poli Timişoara va pleca în Anglia imediat după jocul naţionalei cu San Marino. "Panti" va fi prezentat oficial mâine, după care urmează să facă o poză cu antrenorul Roberto Mancini pentru reprezentanţii presei şi pentru fani. Goalkeeperul a fost împrumutat pentru un sezon la City, bănăţenii primind 400.000 de lire sterline. "Cetăţenii" au prima opţiune de cumpărare pentru 1,8 milioane de lire sterline.

sursa: http://www.prosport.ro/fotbal-inter...ta-si-poate-rata-transferul-la-steaua-8592771

"Ilie Oană" are şi gazon! Lucrările la stadionul Petrolului se apropie de sfârşit

dsc-0012.jpg

La arena "Ilie Oană" au început de ieri lucrările de montare a gazonului. Cel mai probabil, noua arenă a Petrolului va fi inaugurată pe 24 septembrie, la partida Petrolul - Dinamo.

Ploieştenii aşteaptă cu nerăbdare inaugurarea noului stadion "Ilie Oană". Până la meciul cu Dinamo, fanii au primit ieri o veste bună: a început plantarea gazonului. Covorul de iarbă a fost adus din Ungaria şi se apreciază că în câteva zile va fi pus în totalitate. De asemenea, de luni va începe montarea scaunelor, care au fost aduse cu tiruri speciale din Polonia.

Stadionul "Ilie Oană" va avea 15.000 de locuri, toate pe scaune, şi e făcut exclusiv din banii autorităţilor locale din Ploieşti. "Suntem nerăbdători să revenim pe «Ilie Oană». Vom avea unul dintre cele mai frumoase stadioane din ţară şi ne mândrim cu asta", a declarat managerul general al Petrolului, Valeriu Răchită.

300 de muncitori lucrează de dimineaţă până seara pentru ca stadionul să poată fi inaugurat pe 24 septembrie

105 reflectoare are nocturna de pe cele două tribune ale noului "Ilie Oană"

17 milioane de euro a costat noul stadion "Ilie Oană" din Ploieşti

dsc-0014.jpg

sursa: http://www.prosport.ro/fotbal-inter...onul-petrolului-se-apropie-de-sfarsit-8592397

Prunea a fost dat afara de la Astra

Patronul echipei Astra Ploisti a facut inca o victima. Deranjat de o informatie ajunsa in presa, Ioan Niculae a hotarat sa-l dea afara pe Florin Prunea.

florin-prunea111-mediafax-f.jpg

Fostul dinamovist i-a tinut partea lui Tiby Selymes si a incercat sa-i bage 'strambe' prin presa lui Sumudica, iar acest lucru l-a costat postul.

"Florin Prunea dadea informatii in presa si pentru asta l-am dat afara. Mi-a zis ca facea acest lucru pentru ca nu-i convenea varianta Sumudica. Daca platea el, atunci putea sa aleaga", a spu Ioan Niculae.

Florin Prunea a incercat sa-i induca lui Niculae ideea ca va trebui sa plateasca 400 de mii de euro pentru a-l lua pe Sumudica, suma reprezentand despagubiri pentru Kavala.

sursa: http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...77891/prunea-a-fost-dat-afara-de-la-astra.htm

Transferuri de senzatie la Vaslui

A mai ramas o luna pana cand FC Vaslui va putea realiza din nou transferuri dupa ce interdictia de la FIFA va expira. Adrian Porumboiu nu pierde timpul si spune ca are deja cativa jucatori antamati.

porumboiu932432.jpg

Dupa 10 septembrie, FC Vaslui va putea legitima jucatori liberi de contract, insa moldovenii au inceput din timp mutarile, iar Adrian Porumboiu anunta transferuri de senzatie.

"Am o pofta nebuna de a face transferuri. Nu facem fata fara înca vreo câtiva jucatori. Din septembrie veti vedea o echipa a Vasluiului asa cum trebuie. Daca aveam voie sa fac transferuri, eram campioni deja", a spus Porumboiu.

Printre numele vizate de vasluieni de pe piata interna se afla Marius Constantin si Mircea Bornescu, primul urmand sa fie declarat liber de contract in baza unei intelegeri cu George Copos.

De asemenea, moldovenii vor mai transfera inca un fundas central, doi fundasi laterali, un mijlocas de banda si un atacant de careu.

"Nu îmi pare rau ca nu am luat jucatori de la Timisoara si Craiova, pentru ca nu pot sa fac acest lucru fara sa am acceptul patronilor", a incheiat Porumboiu.

sursa: http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...i/77893/transferuri-de-senzatie-la-vaslui.htm

Egali cu o echipă din Liga a III-a! Steaua - Ştefăneşti 0-0!

levy66-tifetz-ah.jpg

Steaua a remizat astăzi cu formaţia de liga a III-a FC Ştefăneşti, scor 0-0, într-o partidă amicală. Tehnicianul Roni Levi a rulat tot lotul avut la dispoziţie, iar brazilianul Geraldo a fost pentru prima dată titular, după accidentarea suferită în cantonamentul din Austria.

Mihai Costea şi Tatu au fost cei mai în formă jucători ai Stelei, cei doi trecând în mai multe rânduri pe lângă gol. Ploaia torenţială a afectat calitatea jocului disputat la Buftea, în special în repriza a doua.

Roni Levi a început meciul cu următoarea formulă de echipă: Stanca - Martinovici, Geraldo, Iliev, Brandan - Rusescu, Bicfalvi, Bourceanu, Băjenaru - Tatu, M. Costea.

În repriza a doua au mai jucat Galamaz, Prepeliţă, Lupu, D. Popa, I. Roşu şi Latovlevici.

De la Steaua au lipsit jucătorii convocaţi la echipa naţională, Tătăruşanu, Gardoş, Nicoliţă şi Tănase.

sursa: http://www.prosport.ro/fotbal-inter...in-liga-a-iii-a-steaua-stefanesti-0-0-8597913

Liga I e mai bogată! Vezi care e stadiul lucrărilor la Cluj Arena şi Ilie Oana

cluj-arena.jpg

În septembrie şi octombrie, Ploieştiul şi Clujul vor inaugura două stadioane nou-nouţe. Lucrările pe "Ilie Oană" (foto jos) şi Cluj Arena (foto sus) se apropie de final.

Arena clujeană este în acest moment finalizată în proporţie de 97%, lucrările urmând să fie terminate pe 30 septembrie. În acest moment se lucrează la pista de atletism, la montarea scaunelor şi a fotoliilor VIP şi la finisajele exterioare. Zilele trecute au fost făcute primele teste la instalaţia de nocturnă şi la sistemul de sonorizare. Gazonul a fost montat, urmând ca în curând să se amplaseze şi porţile. 30.001 locuri acoperite va avea noua arenă, care a costat în jur de 36 de milioane de euro. Aceasta va fi inaugurată la începutul lunii octombrie, "U" urmând să joace primul meci oficial pe Cluj Arena pe 15 octombrie, cu FC Braşov.

Ritm galopant la Ploieşti

Pe "Ilie Oană", ritmul lucrărilor s-a intensificat în ultima perioadă. Dacă marţi a început montarea gazonului, ieri s-a trecut la instalarea scaunelor la una dintre peluze. În tot acest timp, o parte dintre muncitori trudesc la finisajele de la interioare. "Ilie Oană" va fi inaugurat cel mai probabil pe 24 septembrie, la partida Petrolul - Dinamo.

17.000.000 de euro este costul aproximativ al noului stadion "Ilie Oană" din Ploieşti

ilie-oana.jpg

sursa: http://www.prosport.ro/fotbal-inter...lucrarilor-la-cluj-arena-si-ilie-oana-8599851

Steaua e in alerta. Costea, ruinat de accidentare?

Florin Costea, unul dintre cei mai importanti jucatori transferati de Steaua in aceasta vara, risca sa se dovedeasca o pacaleala. Fostul decar al Craiovei este avertizat ca are sanse mici sa mai revina la nivelul dinaintea accidentarii pe care a suferit-o in primavara anului trecut.

1costea-news.jpg

"Briliantul" adus gratis de Steaua de la Craiova este vazut cu scepticism de un jucator care a trecut prin acelasi cosmar ca si el. Marius Maldarasanu, fostul jucator al Rapidului, a suferit si el o ruptura de ligamente incrucisate, in 2006 la returul meciului cu Hertha, si spune ca acesta a fost momentul in care cariera sa s-a ruinat.

"Am avut o accidentare ca a lui Florin Costea si m-a tras urat de tot in jos. Atunci s-a rupt totul. De atunci, n-am mai fost eu, n-am mai putut sa joc la acelasi nivel", a spus Maldarasanu, care a lipsit opt luni dupa accidentarea la ligamente, la fel ca si Florin Costea.

Un aspect important este modul in care Costea va fi tratat de colegii sai in lupta pentru a reveni la nivelul optim. "La inceput a fost greu, jucatorii incercau sa ma protejeze, sa nu intre tare la mine, dar mai mult rau imi faceau pentru ca ma timorau", a mai spus Maldarasanu la Digi Sport.

1 gol in 16 meciuri a marcat Florin Costea la revenirea pe gazon

46 de goluri in 100 de meciuri a marcat Florin Costea pana la accidentare

Stelistii l-au testat din nou

Florin Costea nu a fost trecut pe lista UEFA si nu va juca in dubla cu TSKA Sofia. Ronny Levy i-a pregatit un program special si lucreaza intens cu medicul si cu preparatorul fizic. Stelistii i-au efectuat primele teste fizice, iar din primele informatii Costea va putea debuta pentru Steaua abia in luna septembrie.

Bratu a patit-o si el

Ruptura la ligamentele incrucisate este una dintre cele mai grave accidentari din fotbal. De acest lucru s-a convins si Florin Bratu, a carui cariera a fost aproape ruinata de accidentarea pe care a suferit-o in toamna anului 2008, in meciul cu CFR Cluj.

Fostul dinamovist a stat pe tusa 16 luni dupa acea accidentare, iar dupa ce a revenit cariera sa a traversat o panta descendenta.

A reusit decat un gol pentru prima echipa a lui Dinamo, a fost imprumutat in Bulgaria la Litex unde nu a convins, iar acum, ajuns la Gaz Metan Medias, nu a marcat inca nici un gol si este a treia optiune pentru postul de atacant dupa Bawab si Litu.

sursa: http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...-e-in-alerta-costea-ruinat-de-accidentare.htm

Rapid, "99 la sută" înapoi acasă. Porţile Giuleştiului li se deschid

Deşi miercuri seară patronul George Copos anunţa că Rapid va juca la Piteşti următorul meci de pe teren propriu, cu Concordia Chiajna, joi seară lucrurile au luat o altă turnură, iar preşedintele Dinu Gheorghe a anunţat întoarcerea echipei în Giuleşti.

dda6fbcstadionulgiulesti_37693600.JPG

Situaţia Rapidului şi a stadionului său a fost rezolvată mai repede decât s-ar fi aşteptat cineva. După ce zile la rând un compromis între CS Rapid, proprietarul arenei Giuleşti - Valentin Stănescu, şi FC Rapid - care aveau fiecare propria variantă privind sumele datorate de clubul de fotbal pentru chiria şi utilităţile de la stadion - părea greu de atins, se pare că acest lucru s-a întâmplat "în proporţie de 99 la sută", după cum a declarat Dinu Gheorghe la Digi Sport.

"În proporţie de 99 la sută, vom juca în următoarea etapă pe stadionul Giuleşti. Am rezolvat o parte dintre aspectele care fuseseră discutate cu CS Rapid. Nu ştim încă dacă vom juca la Piteşti contra Chiajnei. Mâine (vineri - n.r.) urmează să fie licenţiată această arenă, dar noi sperăm să renunţăm la această procedură şi să revenim în Giuleşti. Stadionul va fi refăcut cu ajutorul unei bănci. Nu îi dau numele, dar numele ei va fi dat şi arenei, după modelul celor de la Hamburg sau Benfica", a spus preşedintele rapidist.

CS Rapid a reziliat contractul de închiriere a stadionului Giuleşti - Valentin Stănescu către FC Rapid, din cauza restanţelor clubului de fotbal la plata chiriei şi a utilităţilor. În timp ce CS Rapid susţinea că în documentele sale contabile figurează că FC Rapid datorează aproximativ 150.000 de euro, conducerea clubului de fotbal afirma că suma restantă este de doar 131.769,21 lei.

Miercuri, antrenorul Rapidului, Răzvan Lucescu, şi reprezentanţi ai Ligii Suporterilor Rapidişti s-au întâlnit cu o comisie a Ministerului Transporturilor, proprietarul arenei, încercând să grăbească ajungerea la un consens, iar după numai câteva ore CS Rapid anunţa că echipa de fotbal poate reveni pe stadionul Giuleşti cu condiţia să achite 150.000 de lei din datorie până pe 13 august. Condiţia pusă l-a iritat pe patronul George Copos, care le-a transmis oficialilor CS Rapid "să ia stadionul acasă şi să crească acolo găini şi alte orătănii".

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/rapid-99-...iului-li-se-deschid_861018.html#ixzz1UkzBPZFI

Craiova a facut pasul final spre desfiintare

Adrian Mititelu s-a recunoscut invins! Universitatea Craiova a facut pasul final pentru desfiintare, echipa din Banie nemaiavand in acest moment nici macar un jucator sub contract. Oltenii nu vor lua startul in nici o competitie in sezonul 2011-2012.

capture6.jpg

Dupa o vara agitata, toti jucatorii Universitatii Craiova au plecat liberi in toate colturile tarii. "Deocamdata nu mai am nici un jucator din cei 30 pe care ii aveam legitimati. Clubul exista, dar nu mai am jucatori", spune Mititelu.

Nici in al 13-lea ceas, cand lui Mititelu i-au mai ramas doar cateva documente care atesta ca este proprietarul echipei, patronul oltenilor nu isi pierde speranta.

"Lucrurile se vor intoarce negresit, veti vedea. Toti jucatorii care au plecat se vor intoarce in doua-trei luni. O sa fie o situatie nemaintalnita, n-o sa fim in nici o competitie in primul an. Un an de zile nu vom participa in nici o competitie", a adaugat Mititelu.

Unde au ajuns cei mai importanti jucatori:

Astra Ploiesti: Silviu Lung, Marius Ologu, Valerica Gaman, Stefan Barboianu

Steaua: Andrei Prepelita, Florin Costea

Dinamo: Dorel Stoica

Petrolul: Radu Barbu, Mihai Roman

CS Mioveni: Mihai Dina

Kavala: Alin Buleica

Tom Tomsk: Ovidiu Dananae

Gaz Metan Medias: Madalin Ciuca

FCM Targu Mures: Costinel Gugu

sursa: http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...iova-a-facut-pasul-final-spre-desfiintare.htm

Pe modelul Raul Madrid! "Visez ca fanii să spună COSTEAua Bucureşti!"

mihai-costea.jpg

Steaua a reuşit să îi achiziţioneze în această vară pe doi dintre cei mai talentaţi jucători români. Este vorba de Florin şi Mihai Costea, aduşi de la Universitatea Craiova. Mihai Costea a reuşit să marcheze chiar la meciul de debut contra celor de la CS Mioveni.

Pentru a treia oară la aceeaşi echipă, după CSM Râmnicu Vâlcea şi Universitatea Craiova, fraţii Costea vor forma perechea de atacanţi a Stelei.

Cei doi sunt stelişti de mici, după cum mărturiseşte tatăl acestora în Fanatik: "Aveau tricouri, fanioane, afişe, toate numai cu Steaua. Că tot au ajuns amândoi acolo, am eu un vis secret, parcă mi-e jenă să vi-l spun. Dar vă zic. Vreau ca băieţii mei să rupă norii în Ghencea, să se vorbească despre Steaua acum se vorbea despre Real Madrid pe vremea legendarului Raul. Ştiţi, nu? Raul Madrid! Eu visez ca fanii să spună
COSTEAUA Bucureşti!"

Înainte de transferul la Steaua, Mihai Costea a jucat în Liga 1 doar la Universitatea Craiova, pentru care a înscris 13 goluri în 77 de meciuri.
1.400.000 de euro a plătit Becali pentru 60% din drepturile federative ale lui Mihai Costea. Florin Costea a venit liber de contract.

sursa: http://www.prosport.ro/fotbal-inter...-ca-fanii-sa-spuna-costeaua-bucuresti-8609002

Clau-gol pregateste un meci mare cu Steaua

Claudiu Niculescu, unul dintre cei mai buni marcatori in poarta Stelei, anunta ca se pregateste sa faca un meci mare impotriva marii rivale.

claugol-mediafax_foto-george_filip.jpg

"I-am cam nasit pe Steaua de fiecare data. E clar ca ei sunt favoriti, dar si noi avem echipa buna. Am avut un start de sezon foarte bun si sper sa continuam la fel. Atunci când joci împotriva lui Steaua sau Dinamo, esti mult mai motivat. Pentru noi este un avantaj ca nu jucam în Ghencea si sper sa profitam de asta. În Ghencea, Steaua este mult mai puternica”, a spus Claudiu Niculescu pentru Ring.

Fostul dinamovist a marcat constant in poarta Stelei si si-a amintit care a fost cea mai importanta reusita.

"Golul din 2002 din semifinalele Cupei României nu-l voi uita niciodata. I-am eliminat pe Steaua cu golul ala si ne-am dus în finala. A fost un gol superb. Am avut o minge la coltul careului de 16 metri, am sutat cu interiorul, mingea s-a dus covrig în vinclu! A fost de exceptie mai ales ca era împotriva Stelei”, a povestit Niculescu.

Partida dintre Steaua si Universitatea Cluj se va disputa duminica, de la ora 20:30, la Ploiesti.

sursa: http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...lau-gol-pregateste-un-meci-mare-cu-steaua.htm

Sumudica obtine o victorie controversata la debut

Marius Sumudica a debutat cu dreptul pe banca Astrei, reusind sa obtina o victorie controversata in deplasare la CS Mioveni, scor 1-0. Singurul gol al meciului a starnit o tensiune de nedescris pe gazon, Ionut Popa fiind trimis in tribune.

Cu un antrenor nou, Astra Ploiesti a scapat de revolutia anuntata de Ioan Niculae. La primul meci pe banca prahovenilor, Sumudica nu a schimbat echipa lui Selymes, preferand sa nu riste.

Startul meciului de la Mioveni a fost unul anost, oarecum cauzat de starea deplorabila a gazonului care i-a fortat pe jucatori sa apeleze in dese randuri la mingi lungi.

Anostia de pe teren a fost anulata de prima reusita a meciului. Era minutul 21 si o faza controversata aducea primul gol pe tabela de marcaj, starnind o tensiune de neimaginat.

Bruno Miguel a deschis scorul pentru prahovnei cu o lovitura slaba de cap, Haisan a retinut mingea pe linie, insa, in aer, a tras mainile inspre poarta si l-a fortat pe asistentul Zoltan Szekely sa valideze golul.

Nervii gazdelor au cedat dupa aceasta faza. Ayza a luat galben pentru proteste, iar Ionut Popa a fost trimis in tribune. Si fanii s-au aprins rau de tot, protestand la fiecare faza!

Mioveniul a fost mai preocupat sa protesteze, in timp ce Astra putea sa dea lovitura pe contraatac in minutul 30, dar Haisan si-a mai spalat din pacate la un sut al lui Stratila.

La pauza se putea intra la egalitate, numai ca Dica nu mai este golgheterul din vremurile de glorie si a ratat lamentabil in minutul 41, trimitand cu latul peste poarta din doar sase metri.

In partea secunda, oaspetii au facut pasul inapoi, iar Mioveniul a dominat astfel copios. Baietii lui Popa au atacat in valuri, fara sa-i dea insa mari emotii lui Silviu Lung.

In prelungirile partidei, Mihai Dina a fost eliminat de la gazde pentru ca l-a lovit pe Bruno Miguel.

Mioveniul ramane astfel fara nici un punct dupa trei etape, iar viitorul lui Ionut Popa se va stabili saptamana viitoare.

sursa: http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...-obtine-o-victorie-controversata-la-debut.htm

A explodat Gazul! Prima înfrângere pentru Jorge Costa: CFR Cluj - Gaz Metan 0-2

img-9299.jpg

Medieşenii i-au administrat prima înfrângere în România lui Jorge Costa, după ce în ultima etapă luaseră 5 goluri de la Dinamo, pe teren propriu.

Cu Jorge Costa la conducere, CFR-ul pornise în campionat în regimul unui tren de mare viteză. Tocmai de aceea clujenii se aşteptau ca Gaz Metan să fie "carne de tun" pentru trupa portughezului, mai ales că medieşenii păreau că au uitat să joace în campionat de când cu jocurile din Europa League.

Atât de multe probleme de lot a avut Pustai încât s-a văzut nevoit să-l introducă în primul "11" pe Bratu, despre care fanii medieşenilor au şi uitat că mai este în lot. Antrenorul Gazului a câştigat clar prima parte blocându-le clujenilor flancurile şi aglomerând zona din faţa careului. În plus Pustai a avut în mânecă şi "as-ul" Pleşca, care părea că nu s-a deconectat de la meciul cu Mainz, când a scos aproape tot.

Greu a ajuns CFR-ul la poarta Gazului. O singură dată a tremurat Pleşca în prima jumătate de oră, iar atunci Ronny şi Mureşan au luat la ţintă fundaşii medieşeni, iar Sougou a lovit bara (20).

Cuplul letal: Petre - Markovic
Sesizând jocul static şi fără ritm al echipei sale, Costa l-a introdus şi pe Kapetanos în atac, dar golul a venit la poarta celui mai fluierat jucător de pe teren: Nuno Claro. Ciprian Petre a aruncat mingea în careu, de la 35 de metri, Markovic s-a înălţat, dar n-a mai ajuns şi balonul s-a dus drept în vinclu (38).

Golul i-a lovit în orgoliu pe clujeni, care au ripostat imediat prin Bastos (44) şi Sougou (45), dar Pleşca a explicat de ce a fost numit omul meciului cu Mainz. La pauză, clujenii încă sperau că vor întoarce scorul cu echipa ce avea 0 puncte după 2 etape. Rada putea egala, dar mingea sa din lovitură liberă a căzut pe plasa porţii (50), iar Gazul a mai predat o dată lecţia loviturilor libere indirecte. Centrarea lui Petre l-a găsit însă de această dată pe Markovic, care a marcat cu capul (53). A fost golul care i-a buimăcit de tot pe cfr-işti, cărora nu le venea să creadă că sunt conduşi cu 2-0 de echipa de pe ultimul loc. Claro a cules aplauze ironice, când a evitat dezastrul, la şuturile lui Petre (63) şi Todea (64), în timp ce clujenii au cerut henţ la o ieşire avântată a lui Pleşca (67).

Finalul n-a mai adus nimic nou. Gazul continuă să surprindă, iar Jorge
Costa are primele bătăi de cap de când este în România.

CFR: Nuno Claro - Lionn, Cadu, Rada, Camora - Peralta, Mureşan, Renan - Sougou, Ronny, Bastos
rezerve: Mincă, Panin, Nuno Diogo, Kivuvu, Hora, Nicoară, Kapetanos

Gaz Metan: Pleşca - Trtovac, Lazăr, Markovic, Buzean - Todea, Nicandro - Petre, Bawab, Hoban - Bratu
rezerve: Vâtcă, Bozeşan, Ciucă, Miclea, D. Roman, Liţu, Vukadinovic

sursa: http://www.prosport.ro/fotbal-inter...ru-jorge-costa-cfr-cluj-gaz-metan-0-2-8606515

Voinţă de fier! Sibiu - FCM Târgu Mureş 1-1

mit-3500.jpg

Voinţa rămâne neînvinsă, asemeni celor de la Dinamo şi Steaua, după 1-1 acasă cu FCM Târgu Mureş. Sibienii au ratat un penalty, au trimis de două ori în bară, au avut un eliminat şi au egalat pe final, graţie golului lui Forika.

Sibiul a început mai bine meciul şi putea deschide scorul încă din minutul 7, când în decurs de numai 5 secunde Grigore şi Antohi au ratat două şanse mari de gol, nimerind transversala. Momentul psihologic al meciului s-a consumat în minutul 38, când sibianul Beza a ratat un penalty.
Actul secund a început cum nu se putea mai prost pentru gazde. Bunea a fost eliminat după ce a încasat al doilea galben, iar situaţia din teren a basculat în favoarea oaspeţilor. Sabău a forţat atacul, iar golul a picat în mintul 75, atunci când Astafei a profitat de somnul fundaşilor sibieni şi de ezitarea portarului Dănălache. Când nimeni nu se mai aştepta, Forika a adus egalarea, cu o lovitură de cap, după un corner şi o recentrare cu capul a lui Beza. Era minutul 87, acelaşi în care Voinţa egalase şi împotriva Stelei.

sursa: http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/vointa-de-fier-sibiu-fcm-targu-mures-1-1-8624152

Chipciu de 3 puncte! Braşov - Sportul 1-0

bi007556.jpg

Formaţia FC Braşov a învins, luni, pe teren propriu, echipa Sportul Studenţesc, cu scorul de 1-0 (0-0), în primul meci cu Jose Murcia la conducerea tehnică, în etapa a III-a a Ligii I.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Chipciu, în minutul 57, cu un şut de pe partea stângă, după o pasă de la Cristescu.

FC Braşov: Felguiras - Velayos, Majernik, Munteanu, Cr. Ionescu - Chipciu, Toloza, M. Cristescu, Distefano (Kanu '12) - Buga (Madeira '76), Moutinho (Voiculeţ '85). Antrenor: Jose Murcia

Sportul Studenţesc: Ormenişan - Beţa, Patriche, Lung, Maxim - Lazăr (Dobre '90), Ghinga, Lungu (Cheţan '46), Ferfelea (Nicola '73) - T. Bălan - Curelea. Antrenor: Gheorghe Mulţescu

Cartonaşe galbene: Majernik '65 / Lungu '45, Patriche '77

Arbitri: Dragoş Istrate - Dorin Mudura, Iulius-Radu Timar - Lucian Rusandu.

Observatori: Nicolae Grigorescu, Adrian Popescu.

La meci au asistat aproximativ 2.000 de spectatori.

sursa: http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/chipciu-de-3-puncte-brasov-sportul-1-0-8624294

CFR Cluj a transferat un portar portughez

Exasperati de gafele numeroae pe care Nuno Claro le-a facut in ultima vreme, sefii din Gruia i-au adus in sfarsit un inlocuitor.

fer.jpg

Portughezul Daniel Fernandes, in varsta de 27 de ani, a semnat un contract cu CFR Cluj si va ajunge in scurt timp sub comanda lui Jorge Costa.

Portarul de 1.95 m si-a inceput cariera la echipele secunde ale lui FC Porto si Celta Vigo, iar din 2003 a ajuns in Grecia la PAOK, unde a stat cinci ani.

In 2008, Fernandes a fost vandut pentru 1 milion de euro la VfL Bochum, unde, dupa doua sezoane bune, a intrat in dizgratia conducerii.

Fernandes, care a facut parte din lotul Portugalei la CM 2010, a fost portarul de rezerva al lui Iraklis, Panathinaikos si Panserraikos in ultimul an si jumatate.

sursa: http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...cfr-cluj-a-transferat-un-portar-portughez.htm

Ştiinţa n-a murit! Asta e echipa care duce mai departe numele Universităţii Craiova!

craiova-victoria-celaru-reportaj-08.jpg

Timp de aproape două luni, în Bănie s-a vorbit despre o nouă Ştiinţa. Aceasta există, dar nu sub forma aşteptată de microbişti. Spiritul Craiovei continuă deocamdată prin intermediul Victorei Celaru, în Divizia D, acolo unde evoluează juniorii formaţiei din Bănie.

Noua Ştiinţa nu e nici CSM Slatina şi nici Triumf Bârca, grupări care ar fi putut fi preluate şi aduse la Craiova pentru ca fotbalul craiovean să nu rămână fără o reprezentantă. Noua Ştiinţa e Victoria Celaru, formaţie care activează în Liga a IV-a Dolj. Cum se poate asta? Echipa este compusă în totalitate din grupa de copii născuţi în 1994 a clubului CSJ Ştiinţa U Craiova, finanţat de Consiliul Judeţean Dolj. Trimiterea lor la Celaru a fost soluţia găsită de conducerea Centrului de copii şi juniori, care după excluderea Ştiinţei din toate competiţiile se afla în imposibilitatea de a înscrie două din cele patru grupe în competiţii, atât timp cât acestea evoluaseră până în vară sub titulatura de Universitatea Craiova.

Echipaţi în tricourile Craiovei
Chiar dacă evoluează la Celaru şi, conform unor surse, este sprijinită financiar de primăria din comună, Victoria nu mai are nicio altă legătură cu comuna. Toţi jucătorii sunt împrumutaţi pe şase luni sau un an de la CSJ Ştiinţa U, echipamentul jucătorilor este cel folosit în sezonul trecut de echipa a doua a Universităţii, iar juniorii se antrenează în cursul săptămânii la Craiova. De asemenea, de destinele echipei se ocupă preşedintele Ştiinţei, Marcel Iancu, originar din Celaru.

Bazele pentru noua echipă
În Bănie se vorbeşte deja despre posibilitatea ca grupa 94 a CSJ să pună bazele noului lot al Craiovei. Conform unor surse, în cazul în care Adrian Mititelu ar recâştiga în instanţă dreptul de a participa cu Universitatea în competiţiile sub egida FRF, întreaga grupă de juniori născuţi în 1994 ar urma să fie legitimată la Universitatea, pentru a forma astfel scheletul noului lot al Ştiinţei. În acest moment, Universitatea nu mai are legitimat niciun jucător.

Învinşi de juniorii lui Popescu
Sâmbătă, în etapa a doua a Ligii a IV-a Dolj, Victoria Celaru a jucat chiar în Bănie, în compania echipei de la şcoala de fotbal a lui Gică Popescu. Juniorii de la şcoala "Baciului" s-au impus cu 2-0 în faţa copiilor crescuţi la clubul de juniori ai Consiliului Judeţean. În meciul cu trupa lui Gică Popescu, Victoria a evoluat în următoarea formulă: Marica - Ciocârlă, Mârzeanu, Avram, Stănia - Popescu (34 Pătru), Miu (77 Drăgan), Stancu (80 Drăguşanu), Dinu (63 Stuparu) - Ianoşi, Bălan.

sursa: http://www.prosport.ro/sport-life/s...-departe-numele-universitatii-craiova-8626757

Ursuleții suparați vor sa-l alunge pe Becali din Baneasa

Planurile afaceristului Gigi Becali de a defrişa patru hectare din Pădurea Băneasa pentru a construi o bază sportivă ar putea fi zădărnicită de organizaţiile nonguvernamentale.

ursuleii-suparai-vor-sa-l-alunge-pe-becali-din-baneasa-434x326.jpg

Patronul Stelei, George Becali, a explicat ieri ce planuri are cu o parte din cele 10 hectare pe care le deţine în Pădurea Băneasa: "Nu defrişez pădurea, defrişez conform legii. Din 10 hectare pe care le am în Pădurea Băneasa, eu defrişez patru şi, conform legii, ar trebui să plantez 12 hectare, eu o să plantez 20". Becali vrea să construiască o bază sportivă în care să se mute pe perioada antrenamentelor echipa Steaua, dar şi un hotel de lux după modelul “Principe Di Savoia”, un mic spital şi o biserică cu acoperiş placat cu aur.

“Vom colabora cu mai multe ONG-uri”
Aceste planuri de defrişare a unei părţi din Pădurea Băneasa i-au scandalizat pe membrii asociaţiei Ursuleţii Supăraţi. Directorul executiv, Codruţa Nedelcu, ne-a explicat că ceea ce vrea Becali este de netolerat: “Pentru a tăia mai mult de un hectar de pădure are nevoie ca tot ceea ce construieşte acolo să fie de utilitate publică şi nu ştiu cum va argumenta asta Ministerului Mediului având în vedere că în Bucureşti sunt multe baze sportive. Vom colabora cu mai multe ONG-uri din Capitală şi vom face scandal pentru că nu se poate să taie pădurea după bunul plac”, ne-a spus reprezentanta ONG-ului.

4 hectare de teren din Pădurea Băneasa vrea să defrişeze George Becali.

sursa: http://www.ziarulring.ro/stiri/31173/ursuleii-suparai-vor-sa-l-alunge-pe-becali-din-baneasa

Timişoara trăieşte!

gol-scutaru-023.jpg

Poli a obţinut vineri seară o victorie categoric (scor 2-0), la revenirea, după nouă ani, în liga secundă. Golurile marcate de Scutaru şi Axente au răpus una dintre contracandidatele la promovare ale Timişoarei, FC Bihor.

În tribune s-au adunat la fel de mulţi spectatori ca şi în cazul unor meciuri mai puţin importante ale lui Poli din sezonul trecut al primei ligi. După încălzire, când fotbaliştii au intrat în tunel, suporterii de la tribuna a doua au aplaudat insistent, iar jucătorii în alb şi violet, vizibil emoţionaţi, au înţeles ce au de făcut. La una dintre primele faze de joc, Ricketts a fost surprins în offside, iar semnalizarea tuşierului a fost "sancţionată" de un spectator cu o glumă: "Arbitre, în Divizia B e offside numai de la trei metri în sus!"

Scutaru, mai eficient ca Suarez

Poli a fost susţinută ireproşabil de galerie, însă fotbaliştii lui Velcea au început ezitant. Timişorenii au scăpat cu faţa curată după două gafe ale tinerilor Ilie şi Dăruială, în urma cărora bihorenii puteau deschide scorul. Timişorenii au fost mai inspiraţi în minutul 24, când Scutaru a înscris cu capul, după un corner. A fost primul gol al bănăţenilor de la revenirea în "B", la aceeaşi poartă la care Luis Suarez a ratat două penalty-uri într-un singur meci, acel Poli - Ajax din 2009.

Pe fondul încurajărilor galeriei, presărate cu înjurături la adresa FRF, alb-violeţii i-au ţinut la respect pe orădeni şi au mai punctat odată după pauză. Golul de 2-0 a pornit tot de la Scutaru, a cărui pasă a fost fructificată de Axente, cu un vole din mijlocul careului. Fluierul de final a declanşat fiesta la Timişoara. Poli a pornit cu dreptul pe drumul spre promovarea în Liga I.

sursa: http://liga2.prosport.ro/seria-2/campionat/timisoara-traieste-8634698

FCM Tg. Mures si-a inaugurat cu victorie nocturna

FCM Tg. Mures a castigat fara prea mari probleme meciul de pe teren propriu cu CS Mioveni, scor 2-0. Dupa o prima repriza in care ambele echipe au avut cate o bara, partea secunda a adus in primele minute si cele doua goluri decisive ale muresenilor. Au marcat Sergiu Bus si Celsinho, aflati la primele reusite in tricoul lui FCM Tg. Mures.

La primul meci in nocturna pe stadionul din Tg. Mures, FCM a dorit sa arate suporterilor prezenti in numar mare un meci cu mult fotbal si spectacol. Insa lumina reflectoarelor a cam umbrit atmosfera din teren, cele doua echipe nereusind sa se ridice decat in rare faze la inaltimea asteptarilor.

Astafei a avut primul sut periculos spre poarta al meciului in primele 10 minute, pentru ca abia in apropierea pauzei jocul sa se incinga. Prima mare ocazie de gol a venit in minutul 38, cand Claudiu Ionescu a scapat singur pe contraatac, insa a tras, fata in fata cu portarul gazdelor, direct in transversala.

Dupa marea ocazie a Mioveniului, replica muresenilor a venit in minutul de prelungiri al primei parti, cand Celsinho a trecut de doua ori pe langa gol. In prima faza a fost blocat in ultima clipa de Popescu, mingea lovindu-se de bara din dreapta, pentru ca mingea sa revina tot la Celsinho, al carui al doilea sut a fost scos de pe linia portii de Voicu.

Repriza secunda a inceput cum nu se putea mai bine pentru echipa lui Ioan Ovidiu Sabau. La doar cateva secunde de la fluierul de start, muresenii au profitat de o stare generala de amorteala in tabara oaspetilor si au deschis scorul pe contraatac prin nou-venitul Sergiu Bus.

Minutul 58 a adus al doilea gol al gazdelor, tot in urma unui contraatac. De aceasta data Vagner a urcat vijelios pe dreapta, l-a servit perfect pe Celsinho in gura portii, iar brazilianul a reluat simplu la coltul lung din careul mic. Putea fi 3-0 cu 20 de minute inainte de final, daca Miulescu nu-l bloca in ultimul moment pe Astafei in momentul sutului.

sursa: http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...mures-si-a-inaugurat-cu-victorie-nocturna.htm

Oţelul Galaţi - FC Braşov, scor 1-0, în Liga I

Formaţia Oţelul Galaţi a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa FC Braşov, într-un meci din etapa a IV-a a Ligii I.

fotbal-minge-ciprian-sterian.jpg

Unicul gol al partidei a fost marcat, în minutul 3, de Pena, care a reluat cu capul în poartă după o centrare din corner a lui Frunză.

Oţelul Galaţi: Grahovac - Râpă, Perendija, Costin, Ljubinkovici - Neagu (Viglianti '83), Filip - Antal, Ibeh, Frunză (Buş '65) - Pena (Paraschiv '70). Antrenor: Dorinel Munteanu

FC Braşov: Felgueiras - Velayos, Cr Munteanu, Majernik, Cr. Ionescu (De Sousa '65) - Kanu (Hadnagy '77), Madeira, Toloza, Chipciu - Cristescu (Dominguez '65), Moutinho. Antrenor: Jose Murcia

Cartonaşe galbene: Filip '41 / Cr. Ionescu '38, Dominguez '75, Moutinho '79, Chipciu '84

Arbitri: Marius Avram - Nagy Miclos, Iulian Radu - Ionel Ivan

Observatori: Anton Heleşteanu, Pavel Peniu

La meci au asistat aproximativ 6.500 de spectatori.

Înainte de începerea partidei, echipa Oţelul Galaţi a primit trofeul fair-play din partea LPF. De asemenea, directorul general al Oţelului, Marius Stan, tehnicianul Dorinel Munteanu şi echipa gălăţeană au primit diplome de excelenţă din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport Galaţi.

sursa: http://www.mediafax.ro/sport/otelul-galati-fc-brasov-scor-1-0-in-liga-i-8636554/

Universitatea Cluj - Petrolul Ploieşti, scor 3-2, în Liga I

Echipa Universitatea Cluj a învins, sâmbătă, la Mediaş, cu scorul de 3-2 (1-2), meciul disputat, în compania formaţiei Petrolul Ploieşti, în cadrul etapei a IV-a a Ligii I.

fotbal-minge.jpg

Pentru Universitatea Cluj au marcat Claudiu Niculescu '16, Boştină '60 şi Tony '90+4, în timp ce golurile formaţiei ploieştene au fost reuşite de Szukala '43 (autogol) şi Valentin Negru '43.

Clujenii au deschis scorul în minutul 16, prin Claudiu Niculescu, care înscrie cu un şut plasat din lovitură liberă de la 20 de metri, la colţul lung.

În minutul 29, Pompiliu Stoica trage în diagonală, mingea se loveşte de Szukala şi îl păcăleşte pe Marius Popa.

Petrolul îşi măreşte avantajul în minutul 43, prin Valentin Negru, care înscrie cu un şut spectaculos, sub bară, după o minge venită din partea dreaptă care a depăşit toată apărarea clujeană.

În minutul 54, Apostu (Petrolul) este eliminat direct, pentru un fault asupra portarului Popa.

Universitatea Cluj egalează în minutul 60, după ce Grecu a centrat în faţa porţii, de unde Boştină a reluat în plasă.

În minutul 72, portarul Zendeli a parat o lovitură de la 11 metri, executată pe centru de Alexandru Păcurar (Universitatea Cluj).

Clujenii obţin victoria în minutul 90+4, după ce Boştină a centrat în careu, iar Tony a înscris cu o lovitură de cap la colţul lung dintre doi fundaşi adverşi.

Universitatea Cluj: M.Popa - Unguruşan, Szukala, Pele, Grecu - Marinescu (Grozav '81), Boştină, Păcurar (Nasser '77) - Tony, Niculescu (Cojocnean '59), Ad.Cristea. Antrenor: Ionuţ Badea.

Petrolul Ploieşti: Zendeli - Străuţ, Barbu, Sipovici, P. Stoica - Dumitru, Opriţa (Borza '83), Bărbulescu (Milea '76) - Apostu, Enescu - Negru (Stoimirovici '63). Antrenor: Valeriu Răchită.

Cartonaşe galbene: Niculescu '56 / Borza '87, Stoimirovici '89, Zendeli '90, Stoica '90+3

Arbitri: Radu Petrescu - Florin Păunescu, Bogdan Gheorghe - Lucian Rusandu

Observatori: Constantin Ştefan, Rodion Cămătaru.

Deşi meciul s-a jucat fără spectatori, Universitatea Cluj având terenul suspendat, ca urmare a incidentelor de la partida cu Rapid, din etapa a II-a a Ligii I, echipa clujeană a fost încurajată de câteva zeci de suporteri care s-au plasat în pădurea de pe dealul din spatele peluzei stadionului. După deschiderea scorului, fanii au aprins două torţe şi au scandat împotriva preşedintelui LPF.

sursa: http://www.mediafax.ro/sport/universitatea-cluj-petrolul-ploiesti-scor-3-2-in-liga-i-8636843/

Sportul Studenţesc - Dinamo, scor 0-2, în Liga I

Formaţia Dinamo a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa Sportul Studenţesc, într-un meci din etapa a IV-a a Ligii I, şi a rămas fără goluri primite în actuala ediţie de campionat.

fotbal-minge.jpg

Golurile au fost marcate de Dănciulescu '59 şi Liviu Ganea '68.

0-1: Centrare a lui Torje de pe partea dreaptă, iar Dănciulescu, din centrul careului, deviază în poartă.

0-2: Centrare a lui Torje de pe dreapta, iar Liviu Ganea trimite mingea cu capul în poartă, în stânga lui Ormenişan, de la 6 metri.

Sportul Studenţesc: Ormenişan - Farmache, Patriche, Lung, Cheţan (Irimia '32) - Ghinga (Dobre '71) - Lazăr, T. Bălan (Lungu '60), Ferfelea, Maxim - Curelea. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

Dinamo: Bălgrădean - Rus, Scarlatache, Moţi, Diabate - Torje (Bakaj '82), Kone, D. Stoica (Alexe '53), C. Munteanu - Dănciulescu (L. Ganea '63), Niculae. Antrenor: Liviu Ciobotariu

Cartonaşe galbene: Lazăr '19, Bălan '39 / Moţi '54

Arbitri: Istvan Kovacs - Adrian Vidan, Valentin Avram - Mihai Ene.

Observatori: Constantin Gheorghe, Claudiu Popa

Supervizor: Vasile Avram

La meci au asistat aproximativ 4.000 de spectatori.

Tehnicianul gazdelor, Gigi Mulţescu, a fost trimis în tribună pentru proteste, în minutul 52.

Înainte de începerea partidei, jucătorii dinamovişti au intrat pe teren cu un banner cu următorul mesaj: "Doar împreună câinii pot învinge". Galeria echipei Dinamo a scandat: "Cornel Dinu ole" şi a afişat un banner cu mesajul: "Mister revino-ţi cât mai curând, te vrem zâmbind din iarbă ca la început".

sursa: http://www.mediafax.ro/sport/sportul-studentesc-dinamo-scor-0-2-in-liga-i-8638609/

Rapid - Concordia Chiajna, scor 2-0, în Liga I

Formaţia Rapid Bucureşti a învins, duminică, la Piteşti, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa Concordia Chiajna, în etapa a IV-a a Ligii I, ambele reuşite ale meciului aparţinându-i lui Daniel Pancu, care a fost şi eliminat pe final de joc.

fotbal-minge-poarta-mircea-rosca.jpg

Daniel Pancu a deschis scorul în minutul 61, când a înscris cu capul de la circa şase metri.

În minutul 73, Pancu şi-a trecut din nou numele pe lista marcatorilor, reuşind să înscrie cu un şut de la circa 12 metri după o pasă de la Ezequias.

Daniel Pancu a fost eliminat în minutul 87 pentru cumul de cartonaşe, el primind al doilea galben după ce l-a lovit în figură pe un jucător advers.

Din minutul 50, Concordia Chiajna a evoluat cu un jucător mai puţin, după ce Silviu Pană a fost eliminat în urma unui atac cu talpa la Dan Alexa.

Rapid : Coman - Creţu, Marcos Antonio, Glauber, Ezequias - Apostol, Alexa, Herea (Grigorie '74) - Roman (Cassio '89), Pancu, Deac (Surdu '62). Antrenor: Răzvan Lucescu

Chiajna: Niţă - V. Dima, Mamele (Stoica '70), Bozga, Vitinha (P. Marin '61) - Silviu Pană, Sorin Pană - Ad. Popa, Salem, Iordache - Mihalcea (Muzac '53). Antrenor: Laurenţiu Diniţă

Cartonaşe galbene: Alexa '26, Pancu '43, '87, M. Antonio '56, Creţu '76 / Dima '20, Popa '23, Mamele '42, Stoica '75, Bozga '78

Cartonaşe roşii: Pancu '87 / S. Pană '50

Arbitri: Alexandru Tudor (centru) - Cristian Nica, Sebastian Stoianov (asistenţi) - Florin Miron (rezervă)

Observatori: Dan Petrescu, Daniel Florea

Supervizor: Mircea Cezar Ionescu.

sursa: http://www.mediafax.ro/sport/rapid-concordia-chiajna-scor-2-0-in-liga-i-8638757/

FC Vaslui - Ceahlăul Piatra Neamţ, scor 1-2, în Liga I

Formaţia FC Vaslui a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (0-0), de echipa Ceahlăul Piatra Neamţ, într-un meci din etapa a IV-a a Ligii I.

Golurile au fost marcate de Temwanjera '60 pentru FC Vaslui, respectiv Cebotaru '80 şi Achim '90 pentru Ceahlăul.

1-0: Centrare a lui Milisavljevici de pe partea atângă, iar Temwanjera reia din 6 metri, în dreapta portarului echipei oaspete.

1-1: La un corner de pe partea dreaptă, mingea ajunge în mijlocul careului, de unde Cebotaru reia cu capul în pământ, mingea intrând în poartă

1-2: Cerniauskas respinge greşit în faţă, iar Achim reia în plasă, din şase metri, în dreapta portarului.

FC Vaslui : Cerniauskas - Milanov, Balaur, Farkas, Bălace - Zmeu (Yero Bello '84), Costin - Buhăescu (Gheorghiu '46), Annang (Milisavljevici '46), Sânmărtean- Temwanjera. Antrenor: Viorel Hizo.

Ceahlăul Piatra Neamţ : Jovici - Dumitraş, Cazan, Forminte, Barna - Monroy, Cebotaru - Omerbegovici (Bădescu '77), Stana (Achim '73), Chiacu - Gafiţa (Radovanovici '56). Antrenor: Constantin Enache.

Cartonaşe galbene: Milanov '29 / Radovanovici '71, Monroy '81, Jovici '90+4

Arbitri: Sebastian Colţescu - Aurel Oniţă, Andrei Constantinescu - Daniel Decă

Observatori: Cornel Sorescu, Nicolae Dobrescu

La meci au asistat aproximativ 5.000 de spectatori, între care şi 100 de fani ai echipei Ceahlăul.

sursa: http://www.mediafax.ro/sport/fc-vaslui-ceahlaul-piatra-neamt-scor-1-2-in-liga-i-8638780/

Steaua Bucureşti a fost învinsă de Astra Ploieşti, scor 2-1, în Liga I

Formaţia Steaua Bucureşti a fost învinsă, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-0), de echipa Astra Ploieşti, în etapa a IV-a a Ligii I.

fotbal-gol-montaj3-604.jpg

Golurile au fost marcate de N'Doye '37 (penalti) şi Fatai '53 pentru Astra, respectiv Mihai Costea '90+2 pentru Steaua.

Ousmane N'Doye a transformat un penalti acordat în minutul 37 de arbitrul Ovidiu Haţegan după un fault al lui Geraldo asupra lui Miranda.

În minutuil 53, scorul a devenit 2-0, după ce Fatai a câştigat un duel cu Iliev şi l-a "executat" pe Tătăruşanu.

Mihai Costea a redus din handicap în minutul 90+2, când a marcat cu un şut din afara careului.

Astra: S. Lung - Măţel, Goian, Bruno Miguel, J. Morais - Takayuki, N'Doye - Strătilă (Budescu '78), Fatai, Udoji (C. Matei '58) - Miranda (Găman '87). Antrenor: Marius Şumudică

Steaua: Tătăruşanu - G. Matei (Rusescu '5), Iliev, Geraldo, Latovlevici (Prepeliţă '68) - Nicoliţă, Bourceanu, Brandan, Tănase - Tatu, Nikolici (M. Costea '33). Antrenor: Roni Levi

Cartonaşe galbene: Strătilă '60, Fatai '67, Miranda '71, S. Lung '90 / Geraldo '37, Iliev '60, Tănase '69

Arbitri: Ovidiu Haţegan - Eduard Ungureanu, Cătălin Savu - Teodor Crăciunescu

Observatori: Alexandru Crişan, Paul Mincu

Supervizor: Valentin Alexandru

La Steaua a debutat Andrei Prepeliţă, care a intrat în locul lui Iasmin Latovlevici.

După golul doi, finanţatorul stelist Gigi Becali a părăsit tribuna oficială.

La meci au asistat circa 6.000 de spectatori.

sursa: http://www.mediafax.ro/sport/steaua...de-astra-ploiesti-scor-2-1-in-liga-i-8639052/

Dinamo, in negocieri avansate pentru vanzarea lui Torje la Udinese

Dinamo este pe cale sa dea lovitura verii in Liga 1. Formatia din Stefan cel Mare negociaza avansat vanzarea lui Gabi Torje la Udinese, in schimbul sumei de 5 milioane de euro.

torje-steaua-dinamo.jpg

Directorul sportiv al lui Udinese a fost prezent la meciul cu Sportul Studentesc, vazand meciul alaturi de Cristi Borcea si de Cristea Opria.

Imediat dupa meci, sefii lui Dinamo si agentul lui Torje au avut o noua intalnire cu reprezentantul lui Udinese si s-a stabilit parafarea un contract pe cinci ani, daca Torje va trece vizita medicala.

Torje va fi vandut pentru 5 milioane de euro si va semna un contract pe cinci ani cu gruparea din Serie A. Oficializarea transferului se va face dupa meciul cu Vorskla Poltava din Liga Europa.

In aceasta vara, Udinese l-a dorit si pe Costel Pantilimon, insa acesta a ales sa mearga la Manchester City.

sursa: http://www.onlinesport.ro/stiri/fot...sate-pentru-vanzarea-lui-torje-la-udinese.htm

Gaz Metan Mediaş - Voinţa Sibiu, scor 3-0, în Liga I

Formaţia Gaz Metan Mediaş a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (0-0), echipa Voinţa Sibiu, într-un meci contând pentru etapa a patra a Ligii I.

Golurile au fost marcate de Trtovac '49, Bratu '62 şi Bawab '66.

Trtovac a deschis scorul în minutul 49, când a marcat cu capul după centrare a lui Ciprian Petre.

Scorul a fost majorat în minutul 62 de Florin Bratu, aflat la prima reuşită pentru Gaz Metan, care a reluat o pasă de la Breeveld, mingea lovind bara înainte de a intra în plasă.

În minutul 66, Bawab a marcat din şapte metri după o centrare de la Ciprian Petre.

Gaz Metan Mediaş: Pleşca - Lazăr, Trtovac, Vukadinovic (Akaki '46, Bozeşan '74), Markovic - Hoban, Breeveld - Miclea, Bawab, Petre - Roman (Bratu '56). Antrenor: Cristian Pustai

Voinţa Sibiu: Dănălache - Forika, Apostol, Grigore, Tătar - Beza, Dîlbea (Măjer '78), Nicola - Antohi (Matei '54), Neguţ (Coman '64), Popa. Antrenor: Alexandru Pelici

Cartonaşe galbene: Trtovac '51, Bratu '63 / Forika '42, Beza '44, Nicola '50, Tătar '61

Arbitri: Robert Dumitru - Ovidiu Artene, Vladimir Urzică - Cătălin Popa

Observatori: Nicolae Grigorescu, Cornel Cacoveanu

La meci au asistat 3400 de spectatori, din care o sută de fani ai Voinţei Sibiu.

sursa: http://www.mediafax.ro/sport/gaz-metan-medias-vointa-sibiu-scor-3-0-in-liga-i-8642434

Formaţia CFR Cluj, învinsă de Pandurii Târgu Jiu, scor 2-0, în Liga I

Formaţia CFR Cluj a fost învinsă, luni, în deplasare, cu scorul de 2-0, de echipa Pandurii Târgu Jiu, în etapa patra a Ligii I, înregistrând a doua înfrângere consecutivă în actualul sezon.

fotbal-minge-poarta-mircea-rosca.jpg

Golurile au fost marcate de Lemnaru '40 şi Cardoso '73.

Lemnaru a deschis scorul în minutul 40, când a reluat cu capul din 4 metri, după o respingere greşită a lui Fernandes.

Cardoso a marcat tot cu capul, din interiorul careului, în minutul 73.

Pandurii: Mingote - Viera, Chiricheş, Cardoso, Vlad - Băcilă (Brata '87), Pintilii, Voiculeţ (Cristea '89), Vranjes - Lemnaru (Al. Grigoraş '90+5), Stromajer. Antrenor: Petre Grigoraş.

CFR Cluj: Fernandes - Jose Lionn, Cadu, Nuno Diogo, Camora - Mureşan, Renan, Bastos, Ronny (Kone '71) - Kapetanos (Bud '70), Sougou (De Zerbi '62). Antrenor: Jorge Costa.

Cartonaşe galbene: Stromajer '68 / Sougou '5, Kapetanos '32, Mureşan '50. N. Diogo '88

La meci au asistat aproximativ 8000 de spectatori.

CFR Cluj a pierdut şi meciul din etapa precedenta, scor 0-2 cu Gaz Metan Mediaş.

În acest meci a debutat la Pandurii şi fiul tehnicianului Petre Grigoraş, Alexandru, în vârstă de 22 de ani.

sursa: http://www.mediafax.ro/sport/format...andurii-targu-jiu-scor-2-0-in-liga-i-8642752/

Ilie Stan este noul antrenor al formaţiei CS Mioveni

Tehnicianul Ilie Stan este noul antrenor al formaţiei CS Mioveni, el semnând, luni, un contract valabil două sezoane cu gruparea argeşeană.

ilie-stan-razvan-lupica.jpg

Ilie Stan, care îl înlocuieşte la conducerea tehnică pe Ionuţ Popa, a fost prezentat jucătorilor la antrenamentul din această după-amiază de preşedintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu. Obiectivul lui Ilie Stan pentru acest sezon este salvarea de la retrogradare.

"Cred în această echipă, ne trebuie însă răbdare şi multă muncă pentru a face lucrurile să meargă. Încercăm să nu pierdem următorul meci, cu Gaz Metan Mediaş, ba chiar să îl câştigăm. Sunt jucători la care am renunţat şi suntem în discuţii cu alţii pentru a veni aici. De mâine vom vedea care sunt noutăţile. Dică, Neaga şi Mărgăritescu sunt jucători de bază pe care voi miza în continuare", a declarat, Ilie Stan, care îl va avea ca secund pe Gabriel Mărgărit.

Cei cinci jucători excluşi din lot de noul antrenor sunt Hăisan, Naidin, Baicu, Vladu şi Lircă.

Preşedintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu, a declarat, luni, că prin înlocuirea lui Ionuţ Popa cu Ilie Stan se doreşte crearea unui şoc la echipă. "E firesc ca în urma rezultatelor negative conducerea să nu rămână impasibilă şi să ia anumite măsuri pentru a remedia situaţia. Am avut de ales între a schimba antrenorul sau a da afară toţi jucătorii. Am considerat că cel mai potrivit şoc este un nou antrenor. Despre jucătorii care nu vor mai fi în lot, Ilie Stan a considerat că nu pot face faţă exigenţelor din Liga I. Vom aduce în schimb 2-3 jucători", a adăugat Olteanu.

Tehnicianul Ionuţ Popa şi conducătorii grupării CS Mioveni au încheiat, luni, pe cale amiabilă, colaborarea, după ce în primele patru etape echipa a înregistrat numai înfrângeri şi nu a marcat vreun gol.

În vârstă de 43 de ani, Ilie Stan a mai antrenat formaţiile FCM Târgovişte, Gloria Buzău, Dunărea Giurgiu şi ultima oară Victoria Brăneşti, de la conducerea căreia a demisionat la 20 aprilie.

sursa: http://www.mediafax.ro/sport/ilie-stan-este-noul-antrenor-al-formatiei-cs-mioveni-8642212/

Borcea joacă tare! El e PRIMUL jucător care va ajunge la Dinamo, dacă roş-albii intră în grupele Europa League

dinamo.jpg

"Câinii" au făcut deja planul de cheltuieli în cazul în care vor reuşi să încaseze cele aproape 4 milioane de euro ce vor reveni odată cu eliminarea Vorsklăi Poltava.

Una dintre ţintele lui Dinamo este Srdjan Luchin, fundaşul Timişoarei fiind de multă vreme în atenţia "câinilor".

Bănăţeanul şi-a retras memoriul depus la FRF pentru a deveni liber de contract întrucât a fost plătit de violeţi, astfel că preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, negociază cu Marian Iancu şi Cristea Opria, impresarul jucătorului, trecerea lui Luchin în Ştefan cel Mare.

"Dacă ne calificăm în grupele Europa League, mai avem nevoie de doi jucători la Dinamo. Dacă ne dă Dumnezeu să ne calificăm, vineri îi veţi vedea la Dinamo.", Cristi Borcea

sursa: http://www.prosport.ro/fotbal-inter...-albii-intra-in-grupele-europa-league-8646655

Back