• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Tantarul ,cel mai periculos animal de pe Pamant .

anuk

Moderator
Reaction score
0
Tânţarul este insecta responsabilă pentru milioane de decese anual. El este deosebit de periculos pentru că răspândeşte boli precum malaria, febra Dengue şi virusul West Nile.

Malaria, o boală asemănătoare cu gripa este cauzată de nişte paraziţi care sunt purtaţi doar de ţânţari. În 2010, 219 milioane de oameni au fost infectaţi cu malarie, iar 660.000 dintre aceştia au decedat. Pentru a putea face o comparaţie între victimele ţânţarilor şi cele ale altor animale vă informăm că rechini, şerpii şi urşii la un loc ucid doar 100.100 persoane anual.

Potrivit lui Joe Conlon, de la American Mosquito Control Association, malaria ucide anual un număr de copii echivalent cu numărul pasagerilor din 9 avioane Boeing 747 pline.

Din fericire, malaria se poate trata, însă există şi alte boli transmise de ţânţari pentru care nu s-au descoperit tratamente sigure.

Febra Rift Valley (RFV)

Ea poate afecta atât oamenii, cât şi animalele. Specialiştii susţin că dacă boala, care se întâlneşte în Africa, ar ajunge în Occident, ea ar infecta animalele, iar oamenii s-ar îmbolnăvi după ce s-ar hrăni cu carnea acestora.

RFV provoacă moarte în doar 1% din cazuri dar determină apariţia unor simptome foarte neplăcute precum vărsăturile cu sânge. Mai mult, jumătate dintre cei care contractează forma oculară a RFV îţi pierd vederea.

Chikungunya

Chikungunya afectează milioane de persoane la nivel mondial. Deşi rareori se dovedeşte a fi fatală, boala afectează mai ales copiii cărora le provoacă ameţeli, senzaţii de greaţă, dureri de ca, de muşchi şi de articulaţii.

„Am fost în Africa şi am văzut şi am auzit copii care urlau zile întregi de durere. Este o boală foarte urâtă”, a declarat Conlon adăugând că în general, Chikungunya se întâlneşte în Thailanda, Indonezia, Filipine şi Malaezia, dacă că au existat şi cazuri în Italia.

Febra Dengue

Febră Dengue este supranumită şi febra oaselor rupte tocmai pentru că pacienţii care o contractează au dureri atât de mari încât au impresia că au oasele rupte.

Boala este letală în proporţie de sub 1%, însă ea este mult mai terifiantă în cazul în care un individ o contractează pentru a doua oară. Dacă cineva contractează o altă tulpină de febră Dengue, după ce iniţial a fost vindecat, boala evoluează într-o formă hemoragică. În acest caz pacientul începe să sângereze prin toate orificiile corpului şi moare.

Recent, au s-au înregistrat cazuri de febră Dengue şi în Florida, iar Conlon a explicat că, de fapt, se pare că ea a apărut pentru prima dată în Philadelpihia, fiind o boală care evoluează foarte bine în climatul temperat.

Virusul West Nile

Pentru fiecare caz declarat de îmbolnăvire cu virusul West Nile, autorităţile susţin că mai există cel puţin alte 35 de cazuri neoficiale. Asta înseamnă că pe lângă cele 35.000 de cazuri înregistrate oficial din 1999 şi până acum au mai existat milioane de alte cazuri nedeclarate.

La majoritatea pacienţilor (70-80 de procente) nu se înregistrează simptome, însă restul de 30% - 20% dintre indivizi a dureri de cap îngrozitoare, senzaţii de greaţă, diaree, iritaţii şi dureri de articulaţii.

Sursa: Business Insider
http://www.descopera.ro/dnews/11294...al-de-pe-pamant-este-cat-varful-degetului-tau

Lucruri mai putin cunoscute despre yantadi ,de-a dreptul fascinanat ce fac "tantaroaicele " pt a asigura viitorii tantzarei ()

O persoană din cinci este ținta perfectă pentru țânțari, iar cele care ne înțeapă sunt femelele deoarece ""au nevoie de sânge uman pentru dezvoltarea viitoarelor ovule".

E bine de știut că tânțarii își reperează prada de la 45 m distanță. Le plac bacteriile de pe piele,așa că bacteriile și, implicit, mirosul, fac dintr-o persoană ținta preferată a țânțarilor însetați.

Dioxidul de carbon, din respirație, de exemplu, este un alt element irezistibil pentru insecte. Cu cât o persoană degajează mai mult CO2, cu atât este mai ușor reperabilă.

Și căldura degajată de corpul uman atrage țânțarii ca un magnet, astfel că atleții sau cei care fac sport în aer liber sunt o țintă predilectă.

Mai ,la cati sun seara in curte la mine ,cred ca ma apuc sa le ghicesc sexul:))))

Mai bine omoara-i ,indiferent de sex .

Eu am un remediu, ghivece cu busuioc, menta si cimbru pe balcon.

Busuiocul e bun si pentru daunatorii care apar la vinete.Eu am plantat printre vinete si busuioc si are doua utilitati.Una ca protejeaza vanata si a doua poate fi folosit in bucatarie.
Ca ar fi bun si pentru tantari si in combinatia zisa de tine nu o stiam.Probabil cele trei plante avand arome puternice si de o anumita factura nu sunt pe placul tantarilor.

Nu stiu daca combinataia este cauza, cert este ca de doi ani de cand am aceste plante ....n-am probleme cu tantarii.

Capcana pt tantari :D: Inventivi mai sunt oamenii ;P

Este nevoie de:

- O cana de apa
- ¼ cana zahar brun
- 1 gram drojdie
- O sticla goala de plastic la 0,5 ml sau 1 l

Cum procedezi:

Taie petul pe jumatate.

Amesteca zaharul brun cu apa calda. Lasa-l sa se raceasca si pune-l in jumatatea taiata de sticla.
Adauga drojdia, fara sa amesteci. Se va crea dioxid de carbon care va atrage tantarii.
Pune jumatatea ramasa de sticla (cea care arata ca o palnie) in cealalta jumatate si lipeste-le daca doresti.
Infasoara sticla cu ceva negru si lasa partea de deasupra descoperita si pune-o undeva mai departe de zona in care obisuiesti sa-ti petreci timpul.
Schimba solutia odata la 2 saptamani.

Pt cine are posibilitati poate planta o serie de plante care alunga tantarii : Lamaita ,Iarba matei, Galbenele,
Busuioc, Lavanda, Menta, Rozmarin, Muscata .

De muscata si lamaita nu stiam ,pe balcon am si muscate, si lamaita,si menta si busuioc,.(rozmarinul mi-a murit :D:

Mai,am citit si eu pe net si cica aceste plante dau rezultate...Si regina noptii cica,insa eu am o multime in curte ,dar tantari tot am:)

Canicula din vara aceasta a facilitat "migrarea' unui tantar teribil de periculos numit tantarul-tigru care este "purtatorul a 20 de virusuri, dintre care 7 sunt periculoase pentru om. Între aceştia şapte se numără şi virusul Chikungunya şi virusul Denga, care provoacă febra Denga, boală infecţioasă declanşată de diferite virusuri din grupa arbovirusurilor.

Denga este transmisă omului prin înţepătura de ţânţar. Această este o boală endemică, survenind în epidemii în numeroase regiuni calde ale globului în principal (Asia de Sud-Est, Pacific, Africa, America Centrala si de Sud, Caraibe).''

Partea buna este ca din cauza racirii ei nu vor supravietui si in doi,trei ani vor disparea.

Sursa :
http://www.gandul.info/tantarul-tigru-ajunge-in-romania-purtand-peste-20-de-virusuri-14676435.html

Tantarul este responsabil pt raspandirea virusului Zika care provoaca leziuni ale creierului . Echipa Noronha de la Universitatea PUC-Parana a fost prima care a descoperit Zika in lichidul amniotic al femeilor gravide .In Brazilia este cel mai mare focar la ora actuala, aproximativ 1,5 milioane de persoane infectate. Ministerul Sanatatii spune ca intre octombrie si februarie s-au raportat 562 cazuri de microcefalie si alte 3852 de cazuri sunt suspectate.
O muscatura de tantar pt o femeie insarcinata ....este o mare problema pt exista sanse f mari sa nasca un copil cu creier lezat si cap f mic.

Daca maladia ZIKA se transmite si pe cale sexuala... e nasol.te feresti de tantar si ....dai de ZiKa cand ti-e lumea mai draga ()

Tantarul Aedes aegypti, care transmite virusurile Zika, Denga si Chikungunya, a reaparut in Chile la aproape 60 de ani dupa ce a fost eradicat, au declarat autoritatile din domeniul sanatatii din aceasta tara, citate de agentia France Presse, preluata de Agerpres.

Pana in prezent, Chile si Canada au fost singurele tari de pe continentul american in care a persistat aceasta specie de tantar. Dar ministrul Sanatatii din Chile, Carmen Castillo, a declarat ca oamenii de stiinta au identificat un specimen din acest tantar la 2000 de kilometri Nord de capitala Santiago.

„Acesta este un Aedes aegypti, ceea ce inseamna ca trebuie sa fim mai atenti”, a spus oficialul chilian.

Eradicat la inceputul anilor 1960, acest tantar nu a mai reaparut de atunci in aceasta tara aparata de frontierele sale naturale: desertul Atacama la Nord si Anzii Cordilleri la Est.

Autoritatile au anuntat implementarea unui sistem de alerta in partea de Nord a tarii pentru a incerca sa identifice prezenta si a altor specimene din acest tantar.

In prezent, America de Sud cu precadere se confrunta cu o epidemie de Zika, in special Brazilia unde mai mult de 1,5 milioane de cazuri au fost raportate de la inceputul epidemiei survenite anul trecut.

Intr-un studiu publicat recent in SUA, cercetatorii americani au stabilit pentru prima data cu certitudine ca Zika poate provoca microcefalie fetala – o insuficienta dezvoltare a craniului cu consecinte asupra evolutiei cognitive a copiilor, confirmand ceea ce se suspecta de luni de zile.

Iar in Chile a fost confirmat, in martie, un prim caz de transmitere a maladiei Zika pe cale sexuala.

http://www.animalzoo.ro/tantarul-ca...escoperit-in-chile-dupa-60-de-ani-de-absenta/

Back