Colac de salvare! Cu genunchiul făcut praf, Dulgheru a găsit sprijin la Rafa!
Un coşmar! Aşa îşi explică Alexandra Dulgheru (22 ani) perioada pe care o traversează de aproximativ un an. Cu genunchiul stâng făcut praf, tânăra jucătoare a căutat colacul de salvare pentru a pune stop durerilor care o chinuiesc. Şi l-a găsit la ... Rafael Nadal!
Imediat după turneul de la Indian Wells, unde a fost nevoită să abandoneze în primul tur, Alexandra Dulgheru a decis să pună punct pentru moment activităţii sportive. Ea a retrogradat de la o săptămână la alta, în 2012, în ierarhia mondială şi nimeni nu a înţeles ce se întâmplă cu jucătoarea care ajunsese până pe locul 26 WTA în numai doi ani. Explicaţia a venit imediat după ce am întâlnit-o pe Alexandra Dulgheru la Centrul Naţional de Tenis. În locul unei rachete, tânăra jucătoare ţinea într-o mână o cârjă, cu ajutorul căreia se deplasează în aceste zile. Ea a suferit o intervenţie chirurgicală imediat după turneul american, după ce doctorii i-au spus că are tendonul rupt la genunchiul stâng.
Injecţiile cu plasmă au amânat operaţia
"De o lună fac recuperare la o clinică din Pipera şi stau cam şase ore pe zi acolo, plus orele de fitness de după. Am început să mă mişc de puţin timp, merg cu o cârjă pe stradă, sunt mulţumită de recuperare până acum, dar ce se va întâmpla în viitor nu pot să vă spun, nu ştiu exact, câteva luni trebuie să stau sigur. Acum trebuie să aştept decizia doctorului, să-mi spună când pot să revin pe teren, să încep uşor, să ţin racheta în mână", ne spune Alexandra Dulgheru.
Jucătoarea are probleme medicale de aproximativ patru ani, însă starea ei s-a agravat în ultimele luni. Pentru o vreme, Alexandra a făcut injecţii cu plasmă în genunchi, însă tratamentul n-a avut darul decât să-i stăvilească durerile pe moment, nu să o şi vindece. "La Indian Wells am făcut un RMN şi a ieşit că am ruptură la tendonul stâng. Am crezut că e normal, nu mi-am dat seama pe moment ce a vrut să zică doctorul. Mi s-a spus însă că la ce probleme am, trebuie să mă opresc neapărat. Eu am întrebat cât, un turneu-două, dar mi-a transmis că mai mult", continuă Dulgheru.
N-a mai vrut experienţe şi s-a dus direct la Rafa
Aflată la cea mai grea încercare din carieră din cauza genunchiului, Alexandra Dulgheru a decis să ia legătura cu marele Rafael Nadal. "Când am păţit asta, m-am gândit la ce doctor să mă duc. Şi ştiu că Rafa are de mult timp probleme la genunchi. M-am gândit: dacă mă duc, totuşi, să fac o treabă, nu vreau să mai am experienţe, să pierd timpul căutând diverşi medici care nu ştiu dacă mă fac bine. Măcar mă duc la cineva care e bun. Iar dacă doctorul lui Rafa nu e bun, atunci cine? Rafa a fost foarte amabil şi a stat de vorbă cu mine. Şi el a avut aceleaşi simptome, astfel că m-a îndrumat către doctorul lui", ne povesteşte Alexandra Dulgheru.
Marele of, Jocurile Olimpice
La numai o zi după ce a ajuns în Spania, românca a fost deja pe masa de operaţie. "Am vorbit cu medicul lui Nadal, un doctor foarte bun şi cumsecade. M-a luat deoparte şi mi-a întrebat: «Alexandra, care sunt opţiunile tale? Ce vrei să faci?». I-am răspuns că importantă e doar sănătatea, nu mă interesează puncte, clasament. Mi-a spus că trebuie să-l operăm direct, aşa am şanse mai mari de vindecare decât cu injecţiile. A doua zi eram în sala de operaţie. M-am chinuit primele două săptămâni destul de mult, pentru că nu puteam să merg, orice mişcare vroiam să fac, trebuia să mă ajute cineva. Nici la duş nu puteam să mă duc, nu puteam să îndoi genunchii, dar uşor-uşor am început să stau pe piciorul ăsta", răsuflă acum mai uşurată Alexandra. Pe suflet i-a rămas un mare of, Jocurile Olimpice de la Londra. "Era un sezon destul de important pentru mine, este an olimpic şi din păcate nu pot să particip. Pentru noi, Jocurile Olimpice nu sunt la fel de importante ca pentru atleţi, dar totuşi este o competiţie care se desfăşoară la patru ani". Se consolează însă cu ideea că va scăpa de dureri şi nu se va mai chinui pe terenul de tenis.
România, cu şapte fete în prima sută
Din punct de vedere numeric, niciodată România nu a stat mai bine în ierarhia mondială ca în această perioadă. Şapte reprezentante sunt în prima sută mondială, iar patru au şanse mari de a merge la Jocurile Olimpice. Monica Niculescu, Sorana Cîrstea şi Simona Halep sunt în mare proporţie calificate, fiind în Top 50. De asemenea, Irina Begu este în cărţi pentru Londra, însă trebuie să regăsească în Top 54 după Roland Garros.
Monica Niculescu (24 ani)
ªlocul 30 în WTA
ªcea mai bună poziţie ocupată: 28
ªtitluri câştigate: 0
ªturnee jucate în acest an: 10
ªcele mai bune performanţe în 2012: turul 3 la Australian Open, sferturi (Doha)
ªbani câştigaţi din tenis în acest an: 237.778 dolari
Sorana Cîrstea (22 ani)
ªlocul 40 în WTA
ªcea mai bună poziţie ocupată: 23
titluri câştigate: 1
ªcele mai bune performanţe în 2012: turul 3 la Australian Open, semifinale (Pattaya şi Barcelona)
ªbani câştigaţi din tenis în acest an: 129.337 dolari
Simona Halep (20 ani)
ªlocul 47 în WTA
ªcea mai bună poziţie ocupată: 40
ªcele mai bune performanţe în 2012: semifinale (Fes), turul 3 (Miami şi Indian Wells)
ªbani câştigaţi din tenis în acest an: 143.239 dolari
Irina Begu (21 ani)
ª locul 56
în WTA
ªcea mai bună poziţie ocupată: 38
ªturnee jucate în acest an: 7
ªcele mai bune performanţe în 2012: semifinale (Acapulco)
ªbani câştigaţi din tenis în acest an: 113.802 dolari
Alexandra Cadanţu (22 ani)
ªlocul 74 în WTA
ªcea mai bună poziţie
ocupată: 74
ªturnee jucate
în acest an: 9
ªcele mai bune performanţe în 2012: finală (Monterrey)
ªbani câştigaţi din tenis în acest an: 58.027 dolari
Edina Gallovits (27 ani)
ªlocul 87 în WTA
ªcea mai bună poziţie
ocupată: 54
ªfinale câştigate: 0
ªturnee jucate
în acest an: 8
ªcele mai bune performanţe în 2012: semifinale (Bogota), finale ITF (Pelham şi Dothan)
ªbani câştigaţi din tenis în acest an: 27.118 dolari
Alexandra Dulgheru (22 ani)
ªlocul 89
în WTA
ªcea mai bună poziţie ocupată: 26
ªfinale câştigate: 2
ªturnee jucate în acest an: 8
ªcele mai bune performanţe în 2012: titlu ITF (Cali)
ªbani câştigaţi din tenis în acest an: 72.539 dolari
sursa:
http://www.prosport.ro/alte-sportur...praf-dulgheru-a-gasit-sprijin-la-rafa-9591197