• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Tenis

Alexandra Cadanţu s-a calificat în turul doi la Budapesta

cad.jpg

Jucătoarea Alexandra Cadanţu, locul 74 WTA, a învins-o, marţi, cu scorul de 6-2, 6-1, pe sportiva slovacă Magdalena Rybarikova, locul 94 WTA, într-un meci care a durat 61 de minute, din turul întâi al turneului de la Budapesta, cu premii de 220.000 de dolari.

Pentru calificarea în turul doi, românca va primi 30 de puncte WTA şi 3.100 de dolari.

Aleksandra Wozniak din Canada, locul 57 WTA, va fi următoarea adversară a Alexandrei Cadanţu.

sursa: http://www.prosport.ro/alte-sportur...a-calificat-in-turul-doi-la-budapesta-9584182

Ce-am ajuns în tenisul masculin! Hane s-a chinuit cu locul 671 ATP!

han.jpg

Jucătorul Victor Hănescu, locul 104 ATP, l-a învins, marţi, cu scorul de 6-2, 5-7, 6-3, după mai bine de două ore de joc, pe spaniolul Carlos Gomez-Herrera, locul 671 ATP, jucător venit din calificări, în turul întâi al Serbia Open, turneu cu premii de 418.700 de euro ce se desfăşoară la Belgrad.

Carlos Gomez-Herrera a împlinit luni 22 de ani şi cea mai bună clasare a carierei sale a fost locul 552 ATP, în 9 mai 2011. La Belgrad, el a fost prezent în premieră pe tabloul principal al unui turneu ATP.

Prin calificarea în turul doi, Hănescu şi-a asigurat un cec în valoare de 6.345 de euro şi 20 de puncte ATP. Viitorul său adversar va fi stabilit în urma meciului dintre cehul Lukas Rosol, locul 79 ATP, şi polonezul Lukas Kubot, locul 50 ATP şi cap de serie numărul 5.

sursa: http://www.prosport.ro/alte-sportur...lin-hane-s-a-chinuit-cu-locul-671-atp-9584529

Irina Begu, calificată în semifinalele probei de dublu de la Budapesta

begu.jpg

Perechea Irina-Camelia Begu/Mandy Minella (România/Lucemburg) a învins, miercuri, cu scorul de 6-4, 3-6, 10-6, cuplul Hao-Ching Chan/Rika Fujiwara (Taiwan/Japonia), cap de serie numărul 4, şi s-a calificat în semifinalele turneului de la Budapesta (220.000 de dolari premii).

Begu şi Minella vor evolua pentru un loc în finală cu învingătoarea partidei dintre Natalie Grandin/Vladimira Uhlirova (Africa de Sud/Cehia), cap de serie numărul 1 - Eva Birnerova/Michaela Krajicek (Cehia/Olanda).

sursa: http://www.prosport.ro/alte-sportur...alele-probei-de-dublu-de-la-budapesta-9587032

Perechea Tecău/Lindstedt s-a calificat în sferturi de finală la Belgrad

tecau-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpg

Perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt (România/Suedia), cap de serie numărul unu, s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Belgrad (Serbia), dotat cu premii în valoare totală de 418.700 de euro, informează site-ul oficial al competiţiei.

Tecău şi Lindstedt au învins, în runda inaugurală, cu scorul de 6-3, 6-3, după 54 de minute, cuplul Marko Djokovic/Goran Tosic (Serbia/Muntenegru).

În sferturile de finală, Horia Tecău şi Robert Lindstedt vor întâlni perechea spaniolă Pablo Andujar/Guillermo Garcia-Lopez, care a trecut, cu scorul de 2-6, 6-2, 15-13, cuplul sârb Ilija Bozoljac/Nikola Cacic.

sursa: http://www.prosport.ro/alte-sportur...icat-in-sferturi-de-finala-la-belgrad-9588617

Victor Hănescu a ratat calificarea în sferturi de finală la Belgrad! Românul a pierdut în două seturi

hanescu.jpg

Tenismanul Victor Hănescu, locul 104 ATP, a ratat, joi, calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Belgrad (Serbia), dotat cu premii în valoare totală de 418.700 de euro, informează site-ul oficial al competiţiei.

Hănescu a fost învins, în turul doi, cu scorul de 7-6 (7/4), 6-3, după o oră şi 22 de minute, de cehul Lukas Rosol, poziţia 79 în ierarhia mondială.

Pentru performanţa reuşită la Belgrad, Victor Hănescu va primi 20 de puncte ATP şi un cec în valoare de 6.345 de euro.

sursa: http://www.prosport.ro/alte-sportur...grad-romanul-a-pierdut-in-doua-seturi-9591522

Colac de salvare! Cu genunchiul făcut praf, Dulgheru a găsit sprijin la Rafa!

nadal.jpg

Un coşmar! Aşa îşi explică Alexandra Dulgheru (22 ani) perioada pe care o traversează de aproximativ un an. Cu genunchiul stâng făcut praf, tânăra jucătoare a căutat colacul de salvare pentru a pune stop durerilor care o chinuiesc. Şi l-a găsit la ... Rafael Nadal!

Imediat după turneul de la Indian Wells, unde a fost nevoită să abandoneze în primul tur, Alexandra Dulgheru a decis să pună punct pentru moment activităţii sportive. Ea a retrogradat de la o săptămână la alta, în 2012, în ierarhia mondială şi nimeni nu a înţeles ce se întâmplă cu jucătoarea care ajunsese până pe locul 26 WTA în numai doi ani. Explicaţia a venit imediat după ce am întâlnit-o pe Alexandra Dulgheru la Centrul Naţional de Tenis. În locul unei rachete, tânăra jucătoare ţinea într-o mână o cârjă, cu ajutorul căreia se deplasează în aceste zile. Ea a suferit o intervenţie chirurgicală imediat după turneul american, după ce doctorii i-au spus că are tendonul rupt la genunchiul stâng.

Injecţiile cu plasmă au amânat operaţia
"De o lună fac recuperare la o clinică din Pipera şi stau cam şase ore pe zi acolo, plus orele de fitness de după. Am început să mă mişc de puţin timp, merg cu o cârjă pe stradă, sunt mulţumită de recuperare până acum, dar ce se va întâmpla în viitor nu pot să vă spun, nu ştiu exact, câteva luni trebuie să stau sigur. Acum trebuie să aştept decizia doctorului, să-mi spună când pot să revin pe teren, să încep uşor, să ţin racheta în mână", ne spune Alexandra Dulgheru.
Jucătoarea are probleme medicale de aproximativ patru ani, însă starea ei s-a agravat în ultimele luni. Pentru o vreme, Alexandra a făcut injecţii cu plasmă în genunchi, însă tratamentul n-a avut darul decât să-i stăvilească durerile pe moment, nu să o şi vindece. "La Indian Wells am făcut un RMN şi a ieşit că am ruptură la tendonul stâng. Am crezut că e normal, nu mi-am dat seama pe moment ce a vrut să zică doctorul. Mi s-a spus însă că la ce probleme am, trebuie să mă opresc neapărat. Eu am întrebat cât, un turneu-două, dar mi-a transmis că mai mult", continuă Dulgheru.

N-a mai vrut experienţe şi s-a dus direct la Rafa
Aflată la cea mai grea încercare din carieră din cauza genunchiului, Alexandra Dulgheru a decis să ia legătura cu marele Rafael Nadal. "Când am păţit asta, m-am gândit la ce doctor să mă duc. Şi ştiu că Rafa are de mult timp probleme la genunchi. M-am gândit: dacă mă duc, totuşi, să fac o treabă, nu vreau să mai am experienţe, să pierd timpul căutând diverşi medici care nu ştiu dacă mă fac bine. Măcar mă duc la cineva care e bun. Iar dacă doctorul lui Rafa nu e bun, atunci cine? Rafa a fost foarte amabil şi a stat de vorbă cu mine. Şi el a avut aceleaşi simptome, astfel că m-a îndrumat către doctorul lui", ne povesteşte Alexandra Dulgheru.

Marele of, Jocurile Olimpice
La numai o zi după ce a ajuns în Spania, românca a fost deja pe masa de operaţie. "Am vorbit cu medicul lui Nadal, un doctor foarte bun şi cumsecade. M-a luat deoparte şi mi-a întrebat: «Alexandra, care sunt opţiunile tale? Ce vrei să faci?». I-am răspuns că importantă e doar sănătatea, nu mă interesează puncte, clasament. Mi-a spus că trebuie să-l operăm direct, aşa am şanse mai mari de vindecare decât cu injecţiile. A doua zi eram în sala de operaţie. M-am chinuit primele două săptămâni destul de mult, pentru că nu puteam să merg, orice mişcare vroiam să fac, trebuia să mă ajute cineva. Nici la duş nu puteam să mă duc, nu puteam să îndoi genunchii, dar uşor-uşor am început să stau pe piciorul ăsta", răsuflă acum mai uşurată Alexandra. Pe suflet i-a rămas un mare of, Jocurile Olimpice de la Londra. "Era un sezon destul de important pentru mine, este an olimpic şi din păcate nu pot să particip. Pentru noi, Jocurile Olimpice nu sunt la fel de importante ca pentru atleţi, dar totuşi este o competiţie care se desfăşoară la patru ani". Se consolează însă cu ideea că va scăpa de dureri şi nu se va mai chinui pe terenul de tenis.
România, cu şapte fete în prima sută

Din punct de vedere numeric, niciodată România nu a stat mai bine în ierarhia mondială ca în această perioadă. Şapte reprezentante sunt în prima sută mondială, iar patru au şanse mari de a merge la Jocurile Olimpice. Monica Niculescu, Sorana Cîrstea şi Simona Halep sunt în mare proporţie calificate, fiind în Top 50. De asemenea, Irina Begu este în cărţi pentru Londra, însă trebuie să regăsească în Top 54 după Roland Garros.
Monica Niculescu (24 ani)

ªlocul 30 în WTA
ªcea mai bună poziţie ocupată: 28
ªtitluri câştigate: 0
ªturnee jucate în acest an: 10
ªcele mai bune performanţe în 2012: turul 3 la Australian Open, sferturi (Doha)
ªbani câştigaţi din tenis în acest an: 237.778 dolari
Sorana Cîrstea (22 ani)

ªlocul 40 în WTA
ªcea mai bună poziţie ocupată: 23
titluri câştigate: 1
ªcele mai bune performanţe în 2012: turul 3 la Australian Open, semifinale (Pattaya şi Barcelona)
ªbani câştigaţi din tenis în acest an: 129.337 dolari
Simona Halep (20 ani)

ªlocul 47 în WTA
ªcea mai bună poziţie ocupată: 40
ªcele mai bune performanţe în 2012: semifinale (Fes), turul 3 (Miami şi Indian Wells)
ªbani câştigaţi din tenis în acest an: 143.239 dolari
Irina Begu (21 ani)

ª locul 56
în WTA
ªcea mai bună poziţie ocupată: 38
ªturnee jucate în acest an: 7
ªcele mai bune performanţe în 2012: semifinale (Acapulco)
ªbani câştigaţi din tenis în acest an: 113.802 dolari
Alexandra Cadanţu (22 ani)

ªlocul 74 în WTA
ªcea mai bună poziţie
ocupată: 74
ªturnee jucate
în acest an: 9
ªcele mai bune performanţe în 2012: finală (Monterrey)
ªbani câştigaţi din tenis în acest an: 58.027 dolari
Edina Gallovits (27 ani)

ªlocul 87 în WTA
ªcea mai bună poziţie
ocupată: 54
ªfinale câştigate: 0
ªturnee jucate
în acest an: 8
ªcele mai bune performanţe în 2012: semifinale (Bogota), finale ITF (Pelham şi Dothan)
ªbani câştigaţi din tenis în acest an: 27.118 dolari
Alexandra Dulgheru (22 ani)

ªlocul 89
în WTA
ªcea mai bună poziţie ocupată: 26
ªfinale câştigate: 2
ªturnee jucate în acest an: 8
ªcele mai bune performanţe în 2012: titlu ITF (Cali)
ªbani câştigaţi din tenis în acest an: 72.539 dolari

sursa: http://www.prosport.ro/alte-sportur...praf-dulgheru-a-gasit-sprijin-la-rafa-9591197

Victor Hănescu a reuşit să se califice pe tabloul principal de la Madrid

han.jpg

Tenismanul Victor Hănescu a acces, duminică, pe tabloul principal al turneului de 1000 de puncte de la Madrid, informează site-ul oficial al competiţiei.

Victor Hănescu l-a învins, în ultimul tur al calificărilor, pe italianul Flavio Cipolla, scor 6-3, 3-6, 7-5.

sursa: http://www.prosport.ro/alte-sportur...ice-pe-tabloul-principal-de-la-madrid-9598331

Monica Niculescu, eliminată în primul tur al turneului de la Madrid

niculescu.jpg

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu a fost eliminată, duminică, în primul tur al turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 3.755.140 de euro, informează site-ul wtatour.com.

Monica Niculescu a fost învinsă în runda inaugurală de sportiva spaniolă Lourdes Dominguez Lino, scor 6-0, 7-6 (10/8), după aproape două ore de joc.

Pentru prezenţa la Madrid, Niculescu va primi 5 puncte WTA şi un cec de 8.750 de euro.

sursa: http://www.prosport.ro/alte-sportur...-primul-tur-al-turneului-de-la-madrid-9598440

Monica Niculescu, în turul doi la dublu, la Madrid

monica.jpg

Perechea Monica Niculescu/Marina Erakovici (România/Noua Zeelandă) s-a calificat, luni, în turul doi al probei de dublu din cadrul turneului de la Madrid, dotat cu premii în valoare de 3,7 milioane de euro, informează site-ul oficial al competiţiei.

Niculescu şi Erakovici au profitat în runda inaugurală de neprezentarea perechii Polona Hercog/Vania King (Slovenia/SUA), după ce sportiva slovenă a acuzat dureri la spate.

În turul doi, Niculescu şi Erakovici vor juca în compania favoritelor numărul 4, Maria Kirilenko şi Nadia Petrova din Rusia.

Niculescu şi Erakovici şi-au asigurat un premiu de 9.500 de euro şi 140 de puncte WTA.

sursa: http://www.prosport.ro/alte-sporturi/tenis/monica-niculescu-in-turul-doi-la-dublu-la-madrid-9601751

Alexandra Cadanţu s-a calificat în sferturi de finală la Cagnes-Sur-Mer

alexandra.jpg

Jucătoarea de tenis Alexandra Cadanţu, cap de serie numărul 3, s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului ITF de la Cagnes-Sur-Mer (Franţa), dotat cu premii în valoare totală de 100.000 de dolari, informează site-ul itftennis.com.

Cadanţu a învins-o, în turul doi, cu scorul de 6-1, 6-4, pe Heather Watson (Marea Britanie) şi va juca, în faza următoare, cu învingătoarea partidei dintre Magdalena Rybarikova (Slovacia) şi Ayumi Morita (Japonia), a şasea favorită a competiţiei.

Jucătoarea Daiana Negreanu, venită din calificări, a acces în turul doi al turneului ITF de la Brasilia, dotat cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari. Negreanu a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de 6-1, 6-1, pe Flavia Guimaraes Bueno (Brazilia) şi va juca, în faza următoare a competiţiei, cu Andrea Koch-Benvenuto (Chile), cap de serie numărul unu, care a trecut, cu scorul de 4-6, 6-2, 6-3, de Deniz Khazaniuk (Israel).

Perechea Andrei Dăescu/Florin Mergea a ratat calificarea în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului challenger de la Roma (Italia), dotat cu premii în valoare totală de 30.000 de euro. Dăescu şi Mergea au fost învinşi, în sferturile de finală, cu scorul de 7-5, 0-6, 10-7, de cuplul britanic Jamie Delgado/Ken Skupski, cap de serie numărul unu.

sursa: http://www.prosport.ro/alte-sportur...-sferturi-de-finala-la-cagnes-sur-mer-9611767

Tecău şi Lindstedt, în semifinalele turneului de la Madrid

Cuplul Horia Tecău/Robert Lindstedt (România/Suedia), cap de serie numărul 6, a câştigat, vineri, cu scorul de 7-5, 7-6(5), partida cu perechea Marc Lopez/Marcel Granollers (Spania), din sferturile turneului de 1.000 de puncte de la Madrid.

tenis-2-montaj.jpg

În semifinale, Tecău şi Lindstedt vor întâlni cuplul indian Mahesh Bhupathi/Rohan Bopanna, cap de serie numărul 7.

Prin calificarea în această fază a competiţiei, perechea româno-suedeză şi-a asigurat un cec de 44.550 de euro şi 360 de puncte ATP.

sursa: http://www.mediafax.ro/sport/tecau-si-lindstedt-in-semifinalele-turneului-de-la-madrid-9617781/

Unora le place bleul! Tecău şi Lindstedt s-au calificat în FINALA de dublu de la Madrid

tecau.jpg

Cuplul Horia Tecău/Robert Lindstedt (România/Suedia), cap de serie numărul 6, s-a calificat în finala turneului de 1.000 de puncte de la Madrid, după ce a câştigat, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 1-6, 10-7, partida cu perechea indiană Mahesh Bhupathi/Rohan Bopanna, din semifinalele competiţiei.

În finală, Tecău şi Lindstedt vor întâlni perechea ce se va impune în meciul Mariusz Frystenberg/Marcin Matkowski (Polonia, nr. 4) - Max Mirnâi/Daniel Nestor (Belarus/Canada, nr. 2).

Prin calificarea în această fază a competiţiei, perechea româno-suedeză şi-a asigurat un cec de 88.800 de euro şi 600 de puncte ATP.

sursa: http://www.prosport.ro/alte-sportur...ficat-in-finala-de-dublu-de-la-madrid-9620099

Tecău şi Lindstedt, învinşi în finala de la Madrid de perechea Frystenberg/Matkowski

tecau.jpg

Perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt (România/Suedia), cap de serie numărul 6, a pierdut, duminică, finala probei de dublu din cadrul turneului Masters 1000 de la Madrid (Spania), dotat cu premii în valoare totală de 3.973.695 de euro, informează site-ul oficial al competiţiei.

Tecău şi Lindstedt au fost învinşi, în ultimul act al competiţiei, cu scorul de 6-3, 6-4, după o oră şi 14 minute, de cuplul polonez Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski, cap de serie numărul 4.

Pentru performanţa reuşită la Madrid, Horia Tecău şi Robert Lindstedt vor primi 600 de puncte ATP în clasamentul de dublu şi un cec în valoare de 88.800 de euro.

sursa: http://www.prosport.ro/alte-sportur...rid-de-perechea-frystenberg-matkowski-9620099

Roger Federer a câştigat Mastersul de la Madrid

Tenismanul elveţian Roger Federer, cap de serie numărul 3, a câştigat Mastersul 1000 de la Madrid, după ce l-a învins în finală, în trei seturi, scor 3-6, 7-5, 7-5, pe cehul Tomas Berdych, cap de serie numărul 6.

roger-federer.jpg

Federer a obţinut al treilea succes la Madrid, după cele din 2006 şi 2009.

El l-a egalat pe spaniolul Rafael Nadal în clasamentul celor mai multe victorii la Masters 1000, cu 20 de titluri.

Această victorie îi permite să revină pe locul doi în clasamentul ATP, în locul lui Nadal. El nu a mai ocupat acest loc din martie 2011.

Elveţianul a câştigat cele patru finale disputate în acest an, reuşind să se impună la Rotterdam, Dubaï şi Indian Wells.

sursa: http://www.mediafax.ro/sport/roger-federer-a-castigat-mastersul-de-la-madrid-9622526/

Horia Tecău ratează câştigarea trofeului de la Madrid

tecau.jpg

Horia Tecău şi suedezul Robert Lindstedt au pierdut finala turnelui de la Madrid în faţa cuplului polonez M. Fyrstenberg /M. Matkowski, scor 3-6, 4-6. Constănţeanul şi colegul său au primit un cec în valoare de 47,550 de euro şi 300 de puncte ATP.

sursa: http://www.prosport.ro/alte-sportur...aza-castigarea-trofeului-de-la-madrid-9622765

Ungur, locul 99, Hănescu , 104! VEZI clasamentul ATP al primilor 10 tenismeni

victor-hanescu.jpg

Tenismanul Adrian Ungur a coborât două poziţii şi ocupă locul 99, cu 568 de puncte, fiind singurul jucător român din Top 100 ATP, în timp ce Victor Hănescu se află pe locul 104, cu 514 puncte, după o coborâre de o poziţie, informează site-ul atpworldtour.com.

La dublu, Horia Tecău, care a jucat finala la Madrid alături de suedezul Robert Lindstedt, a coborât două poziţii şi se află pe locul 11, cu 5.260 de puncte.

Tenismanul elveţian Roger Federer, care a câştigat turneul Masters 1000 de la Madrid, a revenit pe locul doi în clasamentul ATP dat publicităţii luni, devansându-l pe spaniolul Rafael Nadal. Federer s-a aflat ultima dată pe această poziţie la 7 martie 2011.

Primele zece locuri în clasamentul ATP de simplu sunt ocupate de următorii jucători:
1. Novak Djokovic (Serbia) 11.200 puncte
2. Roger Federer (Elveţia) 9.430
3. Rafael Nadal (Spania) 9.105
4. Andy Murray (Marea Britanie) 7.500
5. Jo-Wilfried Tsonga (Franţa) 4.930
6. David Ferrer (Spania) 4.460
7. Tomas Berdych (Cehia) 4.410
8. Janko Tipsarevic (Serbia) 3.090
9. Juan Martin Del Potro (Argentina) 2.970
10. John Isner (SUA) 2.725.

sursa: http://www.prosport.ro/alte-sportur...samentul-atp-al-primilor-10-tenismeni-9624288

Adrian Ungur, eliminat în primul tur de la Roma de Juan Monaco

ungur.jpg

Jucătorul Adrian Ungur, locul 99 ATP, venit din calificări, a fost învins, marţi, cu scorul de 6-2, 6-2, de argentinianul Juan Monaco, locul 15 ATP şi cap de serie numărul 14, în primul tur al turneului de 1.000 de puncte de la Roma.
Meciul a durat aproape 90 de minute. Pentru prezenţa pe tabloul principal, Ungur va primi 8.535 de euro şi 35 de puncte ATP.

sursa: http://www.prosport.ro/alte-sportur...-primul-tur-de-la-roma-de-juan-monaco-9629227

Simona Halep, învinsă de Venus Williams în primul tur la Roma

halep.jpg

Jucătoarea Simona Halep, locul 48 WTA, a fost învinsă, marţi, cu scorul de 6-3, 6-4, de sportiva americană Venus Williams, locul 63 WTA, beneficiară a unui wild card, într-un meci de 95 de minute, din turul întâi al turneului de la Roma, cu premii de 3 milioane de euro.

Simona Halep va primi pentru prezenţa ei pe tabloul principal de simplu un punct WTA şi 5.400 de euro.

Halep şi fostul lider WTA s-au întâlnit şi săptămâna trecută, în turul întâi al turneului de la Madrid, când s-a impus tot jucătoarea americană, scor 6-1, 4-6, 7-6 (6).

Astfel, în capitala Italiei mai este în competiţie o singură jucătoare din România, Sorana Cîrstea, locul 45 WTA, care s-a calificat, marţi, în turul doi, după ce a trecut de pe Jelena Jankovici (Serbia), cap de serie numărul 15 şi poziţia 20 în ierahia mondială. În turul doi, Sorana Cîrstea o va întâlni pe Sofia Arvidsson (Suedia), locul 61 WTA.

sursa: http://www.prosport.ro/alte-sportur...-venus-williams-in-primul-tur-la-roma-9629561

Jucătoarea română de tenis Sorana Cârstea (22 de ani) a izbutit ieri, în primul tur al turneul WTA de tip Masters de la Roma, un rezultat istoric: a reuşit să învingă un fost lider mondial!
Sorana Cârstea a luptat eroic

Pe zgura din capitala Italiei, sportiva originară din Târgovişte a depăşit-o, la capătul unui meci intens, pe sârboaica Jelena Jankovici (27 de ani, favorita numărul 15 a competiţiei), scor 6-3, 4-6, 7-6 (4). Jankovici este fosta elevă a lui Andrei Pavel.

Românca a servit bine (a produs 5 aşi) şi a pus mari probleme la retur, victoria aducându-i 70 de puncte WTA şi 11.300 de dolari.

Prin prestaţia excelentă de ieri, Sorana a arătat că se descurcă minunat atât pe suprafeţe rapide, cât şi pe zgură. În turul doi, Sorana va da peste suedeza Sofia Arvids­son (locul 61 WTA).

http://www.evz.ro

La turneul WTA de la Roma, Sorana Cârstea a trecut azi, în turul doi, de suedeza Sofia Arvidsson.
Sorana Cîrstea n-are încă adversar pe măsură la Roma

La Mastersul de la Roma, sportiva din Târgoviște continuă traseul excelent: s-a impus cu 2-0 la seturi, după o prestație consistentă, copie fidelă a evoluției din primul tur, când a trecut de sârboaica Jelena Jankovici.

Sorana este singura sportivă tricoloră rămasă în concurs pe zgura din capitala Italiei. Monica Niculescu și Simona Halep au părăsit competiția din manșa inaugurală.

Constănțeanca Halep a fost bătut aseară de Venus Williams. Campioana din America a învins cu 6-3, 6-4.

Nici la băieți nu mai avem reprezentanți, Adrian Ungur fiind eliminat ieri de argentinianul Juan Monaco, scor 2-6, 2-6.

Mai departe merge, la dublu, Horia Tecău. Alături de partenerul său, suedezul Robert Lindstedt, Tecău i-a eliminat pe argentinienii Cabal-Schwank, scor 6-4, 6-3.

http://www.evz.ro/

Tecău şi Lindstedt, în sferturi la Roma!

tecau.jpg

Perechea Robert Lindstedt/Horia Tecău (Suedia/România), cap de serie numărul 4, s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului de la Roma, după ce a învins, cu scorul de 6-4, 6-3, cuplul Juan Sebastian Cabal/Eduardo Schwank (Columbia/Argentina).

În turul următor, Tecău şi Lindstedt îi vor întâlni pe învingătorii din partida Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski (Polonia), cap de serie numărul 6 - Jurgen Melzer/Philipp Petzschner (Austria/Germania).

Până în prezent, cuplul româno-suedez şi-a asigurat 180 de puncte ATP şi 17.970 de euro.

sursa: http://www.prosport.ro/alte-sporturi/tenis/tecau-si-lindstedt-in-sferturi-la-roma-9634176

Sfârşit de drum pentru Sorana la Roma

Jucătoarea română de tenis Sorana Cârstea a cedat azi, în două seturi, scor 2-6, 7-5, 2-6, în faţa cehoaicei Petra Kvitova, în turul 3 al turneului WTA de la Roma.
Sorana Cârstea

Sorana, care venea după două victorii convingătoare, cu sârboaica Jelena Jankovici şi suedeza Sofia Arvidsson, nu a reuşit să îi facă faţă favoritei numărul 4 de pe zgura din capitala Italiei. Românca nu a contat în primul set, în care nu şi-a creat nicio minge de break, iar Kvitova a rezolvat rapid setul: 6-2.

Manşa secundă a fost una mult mai echilibrată. Cârstea a pornit ca din tun şi s-a desprins rapid la 5-1. Cehoaica a revenit spectaculos şi a egalat scorul, profitând de o relaxare a româncei. Sorana s-a adunat şi a reuşit să smulgă victoria în set cu scorul de 7-5.

"Decisivul" nu a avut istoric, Kvitova impunându-se cu 6-2.

http://www.evz.ro

Mădălina Gojnea a ratat calificarea în sferturi de finală la Caserta

madalina.jpg

Jucătoarea Mădălina Gojnea, cap de serie numărul 8, a ratat, miercuri, calificarea în sferturi de finală ale turneului ITF de la Caserta (Italia), dotat cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari.

Gojnea a fost învinsă, în turul doi, cu scorul de 6-4, 4-6, 6-4, de Bianca Botto (Peru), jucătoare venită din calificări.

În proba de dublu de la Caserta, perechea Mădălina Gojnea/Magda Linette (România/Polonia), cap de serie numărul 4, a învins, în sferturile de finală, cu scorul de 6-4, 6-3, cuplul Laura-Ioana Andrei/Diana Marcinkevica (România/Letonia) şi va juca, în semifinale, cu perechea Viktorija Golubici/Aleksandra Krunici (Elveţia/Serbia), care a trecut, cu scorul de 6-2, 3-6, 11-9, de cuplul Yurika Sema/Kathrin Woerle (Japonia/Germania), cap de serie numărul unu.

Perechea Elena Bogdan/Raluca-Ioana Olaru, cap de serie numărul 2, s-a calificat în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului ITF de la Casablanca (Maroc), dotat cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari. Bogdan şi Olaru au învins, în sferturile de finală, cu scorul de 6-0, 6-2, cuplul spaniol Lucia Cervera-Vazquez/Arabela Fernandez-Rabener şi vor juca, în faza următoare a competiţiei, cu perechea Danka Kovinici/Silvia Njirici (Muntenegru/Croaţia), care a trecut, cu scorul de 6-3, 4-6, 10-8, de cuplul Andrea Gamiz/Despina Papamichail (Venezuela/Grecia), cap de serie numărul 4.

sursa: http://www.prosport.ro/alte-sportur...area-in-sferturi-de-finala-la-caserta-9637484

Sorana Cîrstea a ratat calificarea în sferturi de finală la Roma

sorana-cirstea.jpg

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, locul 45 WTA, a ratat, joi, calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Roma (Italia), dotat cu premii în valoare totală de 2.166.400 de dolari, informează site-ul oficial al competiţiei.

Cîrstea a fost învinsă, cu scorul de 6-2, 5-7, 6-2, după o oră şi 42 de minute, de Petra Kvitova (Cehia), cap de serie numărul 4 şi poziţia a patra în ierarhia mondială.

Pentru performanţa reuşită la Roma, Sorana Cîrstea va primi 125 de puncte WTA şi cec în valoare de 22.000 de dolari.

sursa: http://www.prosport.ro/alte-sportur...ficarea-in-sferturi-de-finala-la-roma-9641909

Tecău şi Lindstedt i-au învins pe Frystenberg/Markowski şi sunt în semifinale la Roma

tecau.jpg

Perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt a reuşit vineri să învingă cuplul Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski, cu scorul de 6-2, 1-6, 12-10, în sferturile de finală ale turneului de la Roma, după ce săptămâna trecută românul şi suedezul pierduseră finala de la Madrid disputată cu jucătorii polonezi.

Tecău şi Lindstedt au fost învinşi, în ultimul act al turneului de 1.000 de puncte de la Madrid, cu scorul de 6-3, 6-4, de cuplul polonez.
La Roma, în semifinale, Tecău şi Lindstedt, favoriţii numărul 4, vor evolua împotriva cuplului Lukasz Kubot/Janko Tipsarevici (Polonia/Serbia), care a produs surpriza turneului eliminându-i în sferturile de finală pe fraţii Bob şi Mike Bryan, cap de serie numărul 2, scor 6-4, 6-4.

Jucătorul român şi tenismenul suedez şi-au asigurat 35.000 de euro şi 360 de puncte ATP prin calificarea în penultimul act al competiţiei de 1.000 de puncte din capitala Italiei.

sursa: http://www.prosport.ro/alte-sportur...rkowski-si-sunt-in-semifinale-la-roma-9645067

Perechea Tecău/Lindstedt, eliminată în semifinale la Roma! Cei doi au cedat în două seturi în faţa cuplului ukasz Kubot/Janko Tipsarevici

tecau-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpg

Perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt (România/Suedia), cap de serie numărul 4, a ratat, sâmbătă, calificarea în finala de dublu a turneului de la Roma, dotat cu premii în valoare totală de 2,9 milioane de euro, informează atpworldtour.com.

Tecău şi Lindstedt au fost învinşi în semifinale, cu scorul de 6-2, 6-3, de cuplul Lukasz Kubot/Janko Tipsarevici (Polonia/Serbia).

Pentru accederea până în penultimul act al tabloului de dublu, românul şi suedezul au obţinut un cec de 35.000 de euro şi 360 de puncte ATP.

sursa: http://www.prosport.ro/alte-sportur...uplului-ukasz-kubot-janko-tipsarevici-9648985

Back