Astfel incepe G-ral Divizie(r) Dr. Gheorghe Arădăvoaice prefata unei carti dragi mie, carte care explica multe din lucrurile care ne inconjoara la acest inceput de mileniu.Astăzi, graţie dezvoltării fără precedent a mijloacelor de informare în masă, a capacităţilor noilor tehnici de comunicare, a relativ recentului vector informaţional aflat în plină expansiune - Internetul -, informaţia se răspândeşte şi este receptată mai rapid ca oricând pe întreaga planetă. Aşteptarea, asimilarea şi utilizarea ei curentă au devenit la fel de presante precum satisfacerea celorlalte trebuinţe umane - biofiziologice şi psihosociale.Dispariţia barierelor tehnice de comunicare a făcut ca pământul să fie nu numai un „sat global” (Marshall McLuhan), ci şi un „sat electronic” în spaţiul căruia informaţia, în diversele ei forme, reală, trunchiată, parţială sau falsificată circulă în mare viteză.Consumul zilnic de informaţie, cu diferenţele inerente, cantitative şi calitative, de la un individ la altul, de la o comunitate naţională la alta, reprezintă o obişnuinţă, o necesitate de la sine înţeleasă şi a cărei ignorare generează inevitabil frustrare, nemulţumire şi chiar nesiguranţă.Ziarele, revistele, radioul, televiziunea şi mai nou Internetul sunt canale prin care se influenţează, orientează şi dirijează opinia publică, interesele şi motivaţiile oamenilor, conştiinţele,. chiar dincolo de graniţele propriilor voinţe şi simţuri. Suntem tot mai dependenţi de această reţea globală pentru a fi la curent cu ceea ce se întâmplă în lume. Am văzut la televizor, am auzit la radio, am citit în ziar sunt afirmaţii care se invocă adesea pentru a argumenta un punct de vedere sau a justifica o anume atitudine sau conduită. De aceea ne bazăm mult pe credibilitatea şi integritatea mediilor de informare
Cartea se numeste "TRATAT DE DEZINFORMARE De la Calul Troian la Internet" si este scrisa de Vladimir Volkoff
Daca nu ati citit-o pana acum, cred ca orele dedicate citirii acestei carti nu sunt ore pierdute. Practic, Volkoff, in cartea sa, descrie si explica dezinformarea, metodele, procedeele, mijloacele si nu numai, venind cu exemple sugestive in acest sens.
Pentru cei ce nu o au, ea poate fi citita gratuit aici http://www.scribd.com/doc/10034683/Vladimir-Volkoff-Tratat-de-Dezinformare-Cartea-194-Pagini
Succes!