Avind in vedere ca regulile sint relaxate, ca nu am preoti care sa intermedieze intre mine si Zeita/ prin ea inteleg Natura sub toate formele ei, eu imi practic propriile ritualuri.Tin cele 8 sabaturi anuale, de echinoctii/Ostara si Mabon, de solstitii/ Yule si Litha, apoi 31 oct/ Samhain/ halloween si 1 Mai / Beltane, si mai am Imbolc si Lamash, primavara toamna.Ele sint mai degraba de inspiratie celtica, eu ador mitologia lor, si o gasesc destul de apropiata de cea a dacilor din vremurile stravechi. Ca date calendaristice, Roata anului respecta ciclurile anotimpurilor, in succesiunea lor. Ritualurile presupun o iesire in natura la iarba verde, sau iarna la lumina lumanarilor. Nimic diavolesc care sa va sperie..lol. Se invoca Zeita mama,in cele 3 forme ale ei, fecioara, femeie si batrina vrajitoare inteleapta, se aprind lumanari si se prepara lotiuni din ierburi,eu consum fructe de sezon, prajiturele, ca la orice sarbatoare a oricui. Pe mine personal ma incarca de energie o iesire in natura, apropierea de copaci,in locuri mai degraba pustii si ferite de influenta omului.In plus, de-a lungul anului, ma orientez dupa ciclul lunar, al Lunii adica, care este un simbol al Zeitei. Mai concret, poate ati auzit de ideea veche ca Luna influenteaza in diverse perioade organisnul uman. La luna plina,luna noua etc. Plus trecerea ei prin semnele zodiacale,influenta asupra climei,recoltelor,etc. Daca va intereseaza, dezvolt mai incolo.
Apropo de unelte, eu nu folosesc decit o cupa de argint in care amestec diverse ingrediente, argintul are rol antiseptic f bun.
Armele nu ma atrag,cutite am numai in bucatarie...e domeniul meu favorit,imi place mult sa gatesc