• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

48÷2(9+3) = ?

tu cred ca faci misto de mine.....e cea mai mare prostie care am auzit-o in viata mea...

x:2*12 = x :24 .....

x:2*12
: impartire
* inmultire
se fac in ordinea cum apar de la stanga spre dreapta: impartire dupa care inmultire:)

Adita, asa e, se fac in ordinea in care apar, de la stanga la dreapta. E regula!. De-aia nu pricep de ce faci imultirea prima. Sa stii ca, daca ai parantezele alea asta nu te obliga sa te arunci la inmultire. Rezolvi ce e in paranteze si pe urma respecti regula. Repet, daca aveai paranteze patrate, atunci da. adunai ce era in alea rotunde, apoi alea patrate se transformau in rotunde si atunci puteai sa inmultesit cu doi ce-ti rezulata din adunare.

adrian1988 said:
hai sa facem altfel: 48 il notam cu X , si facem 2 exercitii , in unul = 2 , iar altul 288.

X : 2(9+3) = 2 => X: 24 = 2 => x = 24 * 2 => x = 48

x : 2(9+3) = 288 => x :24 =288 => x = 24*288 =>x= 6912

deci raspunsul e 2

atunci aici de ce da cand este = 2 ? :|

Din acelasi motiv , adica pentru ca faci prima data inmultirea!!! Si nu e corect!!!
Adita, rezultatul era doi daca aveai asa 48:[2*(9+3)]. Daca nu ai asa, faci operatiile in ordinea lor de la stanga la dreapta!!!!

Pai Bodo , eu asa am invatat la scoala ca mai intai se efectueaza inmultirile si apoi impartirile
Ordinea de la stânga la dreapta nu este obligatorie pentru înmulţire dar este esenţială pentru împărţire

Baieti valabili aia cu matematica in scoli :D
Intai inmultesc banii, de impartit se mai gandesc... :D

Adita, tu tot nu esti convins :)
Deci, 48÷2(9+3)=48/2*(9+3)= 24*(9+3)=24*12=288
Cum ordinea operatiilor este de la stanga la dreapta, cat iese?
Greseala ta este ca inmultesti 2 cu paranteza, desi impartirea si inmultirea sunt "la nivel de egalitate" si se opereaza de la stanga la dreapta.

GRESIT !!!! Pentru inmultire NU e obligatorie de la stanga la dreapta . Pentru impartire DA. Faceti exercitul asta sub forma de fractie ;) si atunci o sa va da-ti seama ....

Exact, pentru impartire este obligatoriu de la stanga la dreapta.
In acest caz, impartirea prima :D

Gogu said:
Adita, tu tot nu esti convins :)
Deci, 48÷2(9+3)=48/2*(9+3)= 24*(9+3)=24*12=288
Cum ordinea operatiilor este de la stanga la dreapta, cat iese?
Greseala ta este ca inmultesti 2 cu paranteza, desi impartirea si inmultirea sunt "la nivel de egalitate" si se opereaza de la stanga la dreapta.

Pai tocmai asta e greseala ..... de asta exista parantezele.... paranteza se inmulteste cu 2 :|

Gogu said:
Exact, pentru impartire este obligatoriu de la stanga la dreapta.
In acest caz, impartirea prima :D

daca nu erau parantezele ....atunci se facea impartirea intai....

Dupa care principiu Adita, dupa ala ca x:2*12=x:24? :D
Repet, daca aveai 48:[2(9+3)], atunci puteai sa inmultesti ce-ti rezulta din paranteza rotunda cu 2 si in final rezultatul final iesea 2. Dar cum parantezele patrate lipsesc chiar nu pricep de ce faci asa. Paranteza rotunda te ajuta doar sa faci adunarea prima!!!

sa faci adunarea prima si sa o inmultesti cu 2 .....:|

x:2*12= 2 => x/24=2 => 24*2 = 48 .... :)

sa fie mai usor transformati exercitiul in fractie :D

abcabc said:
poate asa e mai usor
11qsa9u.jpg

GRESIT !!! daca 2-ul se inmulteste cu (9+3) , de ce spui ca 48/2 * (9+3)

fractia corecta era 48 supra 2(9+3)

Adita , tu te vezi ce scrii? x:2*12 tie-ti da X:24? Poi mai sus ai zis ca operatiile se fac de la stanga la dreapta, in ordinea scrierii lor. Mie x:2 *12 imi da 6x . Faci aceeasi gresala, si de-aia ti-e imposibil sa intelegi.

Ia fa asa : x:2*12=288. Deci 6x=288. Rezulta x=48 Daca respecti ordinea, iti da 48. (6x da din x/2*12)
Repet dupa principiul tau ca x:2*12 =x:24 , atunci 2:2*2 cat e ? 2:4? :D

=))=))=)) esti total. Parca ai mai scris si ieri asta si ai sters. E clar ca nu am cum sa te fac sa intelegi. Rezolva cat fac 2:2*2 .Poate atunci o sa intelegi ce tot vreau io sa zic.

Back