• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

48÷2(9+3) = ?

Si ca sa intelegi mai bine luam asa: x:2*12 = 6x. Acum pune x ce numar vrei, sa luam ex x=20 .pune-l in exercitiu acum , deci 20:2*12= 20*6 adica , respectand ordinea operatiilor, 10*12 =120 . Repet, puteai inmulti ce-i in paranteza cu 2, doar daca aveai paranteza patrata!!! Gata, am obosit!!!

bodo said:
Adita , tu te vezi ce scrii? x:2*12 tie-ti da X:24? Poi mai sus ai zis ca operatiile se fac de la stanga la dreapta, in ordinea scrierii lor. Mie x:2 *12 imi da 6x . Faci aceeasi gresala, si de-aia ti-e imposibil sa intelegi.

Ia fa asa : x:2*12=288. Deci 6x=288. Rezulta x=48 Daca respecti ordinea, iti da 48. (6x da din x/2*12)
Repet dupa principiul tau ca x:2*12 =x:24 , atunci 2:2*2 cat e ? 2:4? :D

pai X:2*12=288 da ? si vine x:24 = 288 => fiindca nu stim X , trecem 24 dupa egal , iar regula e ca atunci cand duci dupa egal semnul din fata unui numar devine OPUS adica inmultire . X=24*288 ....

Adi, nu vrei sa proicepi , e clar!!! x:2*12= 6x . Ti-am si exemplificat mai sus .

Adita, nu vreua sa ne dai dreptate, vreau sa intelegi!!!
Poate te ajuta asta, Urmareste cu atentie!!!

urmareste si tu :

Exercitiul 48÷2(9+3) transformat in fractie arata asa :

math_image.aspx

Corect ?

Adi, urmareste linkul dat de mine. O sa ai acolo , la un mom dat 15:3 , inmultit apoi cu ceva dintr-o paranteza, Dupa cum observi, se efectueaza mai intati impartirea, nu se inmulteste 3 cu ce e in paranteza . Ce mi-ai dat tu e irelevant . La noi e simplu 6x=288. E simplu de aflat x-ul.

pai am facut si cu X , am transformat si in fractie , imi da tot 2 ...

x : 2(9+3) = 2
x : 2*12 = 2
x = 2*12*2
x = 48

eu asa am invatat sa aflu o necunoscuta....

Adi, nu ma mai chinui sa-ti explic. Nu asa se rezolva, Dar , cum oricum nu vrei sa pricepi, nu mai incerc sa-ti explic. Ai mai sus rezolvarea mea la ce ai scris tu. Doar atat iti mai spun, urmareste linku dat de mine si vei vedea ca tanti aia face intai impartirea, nu inmulteste 3 cu ce e in paranteza, daca nu pricepi, mai mult de-atat nu am ce sa explic .

Am urmarit exercitiul pus de tine .... Si profesoara a procedat corect !!!

1990:{120:5 + 15:3[....] nu avea cum sa inmulteasca dintr-un motiv simplu . paranteza patrata se inmulteste cu 5 ...

Poi da, dar dupa ce face mai intai impartirea. Adica 15:3 .

pai erau paranteze patrate de asta . Daca erau rotunde altfel era situatia....

Eu asa am invatat , daca e gresit trebuie sa-mi rup diplomele de capacitate , bac, licenta... iar la toamna trebuie sa reiau cls 3 ,

:D E gresit Adita, dar nici nu mai conteaza...Vad ca nu ai inteles nici exemplul meu cu x-ul si anume ca x:2*12= 6x. Repet , poti lua apoi x -ul ca ce numar vrei.Sa luam alt ex. decat 20. Sa zicem acum ca x=6 . Avem deci 6:2*12= 6*6. Deci 3*12=36. Acum pricepi de ce x:2*12=6x si nu da x:24?

Deci, 48/2(9+3)=48/2*(9+3)
Asta cu cat este egal? Tot cu 2?

mey , am facut si cu necunoscuta , si cu fractie . Eu zic 2 si cum am mai zis daca e gresit trebuie sa-mi rup diplomele , si sa reiau cls 2

Adi , daca nu ai inteles, desi e extrem de simplu si ti-am demonstrat si cu doua exemple, fa te rog asta, da pas cu pas: 48:2 (x+3)=2

cum ai spus tu rezultatul e 288 :)

Bine mey fie 288 :) :D

totusi e ciudata chestia :D se pare ca e 288 :) Paranteza e pusa la deruta :D

Back