• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

55 de beneficii pentru sanatate, aduse de sex

=))

În Olanda s-a pus în vânzare luni primul deodorant pentru penis, scrie Het Algemeen Dagblad, citat de 7sur7.be. Deo­do­ran­tul pentru bărbaţi "Freshim", creaţie a lui Tibor Korozsi, "îm­prospătează şi protejează" zona intimă. "Trebuie să ne obişnuim cu ideea", spune el în cotidianul olandez. "Am vorbit cu tinerii, s-au arătat entuziaşti şi voiau neapărat să-l încerce", adaugă Ko­rozsi. El a vorbit despre deo­dorant şi cu cunoştinţe din armată. Militarii l-ar putea folosi mai ales când sunt în misiune şi nu pot să se spele.

http://www.jurnalul.ro

=)) oare ce masoara duduita?

192290-dimensiunea-ideala.jpg
sa va spun eu ? ea arata cat ar prefera sa fie doar ca .....

......Asociaţia Naţională de Chirurgie din Franţa, eliberată de orice altă preocupare ştiinţifică care i-ar fi putut ocupa timpul, a hotărât să rupă pisica în două, mă rog, penisul, şi să dea girul ştiinţific unei probleme care frământă omenirea de la începuturile sale: care sunt dimensiunile normale ale organului sexual masculin?

Îngrijorată de faptul că tot mai mulţi cetăţeni dau năvală în sălile de operaţii pentru a ieşi de acolo mai "bărbaţi", asociaţia şi-a suflecat frumos mânecile, a luat şublerul într-o mână, sau micrometrul în unele cazuri, şi s-a pus pe măsurat statistic penisuri franţuzeşti.

Rezultatetele, ştiinţifice, au fost publicate întru liniştirea anxietăţii şi a suferinţei psihologice a masculilor bântuiţi de întrebarea "cine o are mai mare?".

Astfel, cercetătorii au stabilit că dimensiunea medie a unui penis este între 9 şi 9,5 centimetri în stare flască şi între 12,8 şi 14 centimetri în erecţie.Totodată, circumferinţa medie variază, potrivit oamenilor de ştiinţă, între 8,5 şi 10,5 centimetri în erecţie.

Până la momentul redactării acestei ştiri, nicio asociaţie medicală nu şi-a declarat interesul în realizarea unei baze statistice pentru stabilirea pragului de inteligenţă al unui bărbat care ţine musai să-şi mărească penisul, "dimensiunea nu contează" fiind se pare un slogan încă valabil în ceea ce priveşte IQ-ul, ca şi în cazul sânilor siliconaţi.

Lesbienele din București spun că sexul între două femei este un dans nebun, divin, cum nimic mai frumos nu e pe lumea asta. De partea cealaltă, homosexualii care au încercat să se apropie de o femeie declară că sexul cu ele e ca și cum ai mânca supă cu furculița.

Adevarul e ca ore intregi e aberant.... Si cred ca nici foarte placut :P...mai ales dupa....

Actul sexual ideal durează între 3 şi 13 minute, nicidecum ore întregi, aşa cum se tot spune, cred sexologii canadieni.

Au luat câteva sute de persoane şi le-au pus să dea un calificativ unei anumite durate a partidei de amor. Oamenii au optat pentru "adecvată" - între 3 şi 7 minute, "dorită" -între 7 şi 13 minute, "prea scurtă" - între 1 şi 2 minute şi "prea lungă" - între 10 şi 30 de minute.

Comparativ cu ce-i pe tarabe acum........

Cum a fost ilustrată bucuria sexului =))

In 1970, un manual despre sex era o lansare riscantă pentru o editură. Un manual de sex cu ilustraţii era o adevărată provocare.

Cu 40 de ani în urmă, o editură din Londra lucra la un manual care se dorea deschizător de drumuri: un ghid al plăcerilor sexuale, cu ilustraţii în detaliu. Ilustratorul Chris Foss povesteşte pentru BBC câteva din culisele acestei cărţi.

În acea perioadă, fotografiile ar fi fost riscante, ţinând cont de concepţiile societăţii. Ilustraţiile, însă, ar fi făcut cel mai bine trecerea.

ilustratii_sex_68864600.jpg

ilustratii_sex_2_73562900.jpg

joy_17432700.jpg

india_sex_69652900.jpg

Imaginile erau destul de explicite - arătau organele genitale şi poziţiile sexuale, dar erau şi artistice în acelaşi timp. Ele reprezintă un moment important pentru "istoria sexului".

Târgul de la Romexpo :D:

Oferta expozanţilor

"Vibratoare care pot funcţiona şase ore la turaţie maximă" a fost cea mai bună ofertă, rostită cu mândrie de unul dintre expozanţi. Iar oferta a sunat parcă mai bine când acesta a anunţat şi că va da 30 de bucăţi gratuit."

O fi fost imbulzeala ? =))

Daa, cand ajung la vanzator toate spun ca tre sa faca o surpriza/gluma unei prietene.\:D/

Daca nu stiati, aflati acum cum devine treaba cu penisul :P

Scurtă istorie a penisului

În zorii omenirii, s-ar părea că penisul ori nu era luat în seamă, ori era tratat cu maximă discreţie. Bărbaţii erau mai fascinaţi de sarcina femeii, de creşterea unui omuleţ în interiorul acesteia pentru ca apoi să fie zămislit. Prin urmare, prima divinitate a fost o zeiţă-mamă. Ulterior, bărbatul şi-ar fi dat seama, progresiv, de rolul pe care îl are în procreare, de faptul că sexul său este cel care depune sămânţa în pântecele femeii. Astfel a avut motiv să-şi valorizeze penisul.( Se putea altfel ? :D:

Picturile murale preistorice şi obiectele sculptate provenind din preajma anilor 30000 î.H. certifică o etapă în care reprezentările vulvei feminine începeau a fi concurate de cele ale unui penis aflat în erecţie.

Mai târziu, la egipteni, avea o importanţă deosebită cultul sexului masculin şi al fecundaţiei prin intermediul lui Osiris, zeul figurat sau reprezentat printr-un penis enorm, disproporţionat. Pe de altă parte, vechilor evrei le-a fost destul de greu să renunţe la cultul falic (ce aparţinea, în fapt, tuturor civilizaţiilor străvechi din Orientul Mijlociu). După cum aflăm din Ezechiel 16, 17, ei preţuiau mult obiecte din aur („olisbos”) pe care s-ar părea că le utilizau „pentru bucuria lor”.

Satiri şi bacante

Grecii antici aveau să fie cunoscuţi drept adepţi fervenţi ai cultului falic. Numeroase dintre vasele lor sunt acoperite cu picturi reprezentând falusuri în erecţie, spre care adesea se îndreaptă mâini şi guri de femei şi de bărbaţi. Este vorba despre bacante (preotese ale zeului Dioniysos, aflate în transă) şi despre satiri (semizei ce se arătau având trup omenesc şi picioare de ţap, ce se ocupau, printre altele, cu… hărţuirea nimfelor) care le penetrează dintr-o mulţime de poziţii. Picturile înfăţişează, de asemenea, obiecte sculptate în formă de penis, de dimensiuni diferite (uneori fiind uriaşe, de dimensiunea unui stat de om), înconjurând personajele în timpul unor ceremonii cultice, procesiuni sau depuneri de ofrande, dar şi cu sugestia că astfel de obiecte s-ar fi folosit în scopul obţinerii plăcerii individuale şi de cuplu.

Falusul, pe toate drumurile…

Romanii păstrează acest cult falic, datorită zeului Priap, un zeu cu un falus supradimensionat şi aflat în permanentă erecţie. În spaţiul roman, reprezentările acestuia se întâlnesc peste tot: sub formă de statui de grădină, statuete în locuinţe, picioare de lămpi, desenat pe oale şi cupe, reprezentat ca amuletă, realizat din piatră, pământ ars, metal, ceramică, email. Bijuteriile reprezentau motivul redus în dimensiuni al sexului în erecţie (cercei, coliere, agrafe, ace de păr, pandantive, clame, amulete). Pe străzile oraşelor romane, indicatoarele de direcţie sau piesele batante ale uşilor aveau forma falusului.

La toate civilizaţiile, în toate epocile

Se poate observa cum cultul falic al fecundităţii, prin reprezentarea penisului în erecţie, apare în toate civilizaţiile şi în toate epocile: şi pe vasele de ceramică peruane, şi pe stampele japoneze, în basoreliefurile şi statuile malgaşe, la statuile din templele indiene, ilustrat în cărţile chinezeşti. Prin tradiţie, orice piatră semănând cu un penis devine loc de pelerinaj pentru femeile care îşi doresc un copil; ele obişnuiau să sărute sau să mângâie aceste simboluri falice, cum, mai târziu, aveau să procedeze cu statuile sfinţilor cărora li se atribuia puterea de a vindeca sterilitatea.

O istorie a braghetei

De-a lungul vremurilor, oamenii au căutat mereu să pună în valoare sexul masculin. La popoarele din zonele geografice foarte calde, care, din acest motiv, nu foloseau obiecte vestimentare, penisul aflat în repaus, în stare flască, era ascuns într-o teacă voluminoasă, adesea pictată şi împodobită, care nu putea să nu atragă privirile. În Evul Mediu, în Franţa (spre 1400), avea să apară şi să se răspândească „bragheta” (interesant este că, în limba franceză, acesta este unul dintre rarele cuvinte ce provin din limba galilor) care era, mai întâi, un canaf viu colorat (eventual realizat din panglici şi fire de lână colorate) atârnat de cingătoare, în dreptul penisului, pentru a atrage atenţia asupra acestuia; apoi a devenit o piesă de stofă colorată pusă pe pantalon, în zona peniană. Ulterior, acest cuvânt a desemnat (şi) clinul pantalonilor bărbăteşti, (şi) fenta acestuia; astăzi, termenul este folosit chiar pentru desemnarea penisului. Evident, bragheta avea funcţia de semnal, atrăgând atenţia asupra ceva ce este ascuns, dar reprezintă o valoare.

Penisul trumfător

În secolul al XIX-lea francez, deveni motiv de ironii tendinţa unora de a vedea în toate obiectele sumeţite simboluri falice (vezi Flaubert, „Bouvard et Pécuchet”). Dar, în pofida acestei situaţii, în aceeaşi epocă, S. Freud a fost primul care a teorizat temeinic semnificaţia falusului şi a reprezentărilor sale, în relaţie cu puterea masculină. Ulterior şi până astăzi am găsit şi găsim o mulţime de motive potrivit cărora am putea caracteriza societatea noastră ca fiind una falică (şi adesea falocratică).

Ar mai fi de amintit că romanii ştiau deja că fecundarea se datora, în fapt, testiculelor. De aceea, romanii bogaţi îşi castrau cei mai frumoşi şi mai puternici sclavi tineri, înainte ca aceştia să apuce să aibă raporturi sexuale. Ei considerau că, astfel, îşi protejează familia de progenituri nedorite, însă, totodată, pierdeau din vedere că astfel diminuează puterea spiţei viitorilor sclavi. Astăzi, dincolo de toate cunoştinţele despre hormoni şi genetică existente, prezenţa unui penis vizibil este adesea un argument valorizant pentru un bărbat, atât din partea celorlalţi bărbaţi, cât şi din partea femeilor.

S-ar putea spune că, de-a lungul timpului, penisul a câştigat bătălia istorică purtată cu vulva. În ultimele decenii, tendinţele sociale (şi chiar politicile în acest scop) de a pune semnul egal între sexe susţin feminitatea în ansamblul său, văzând în femeie, printre altele, atât persoana care poartă sarcina şi care naşte, dar şi persoana care trebuie să beneficieze de plăcere.

http://sexualitate.wordpres.com

237 de motive pentru care facem sex

Cercetătorii de la Universitatea din Texas au identificat 237 de motive pentru care facem sex. Ei au realizat cea mai complexă cercetare cu privire la "psihologia sexului". După patru ani de studiu, specialiştii spun că unele motivaţii sunt fireşti (eram plictisit), altele altruiste (am făcut-o pentru ca partenerul meu să se simtă bine), medi­cale (voiam să scap de durerile de cap) sau manipulatoare (am vrut să obţin o promovare). Unii oameni fac sex pentru a se simţi puternici sau pentru a-şi impresiona prietenii. Alţii invocă motive spirituale (voiam să fiu mai aproape de Dumnezeu) sau răzbunarea (am vrut să-i dau partenerului o boală venerică).

Studiu

Oamenii fac sex pentru plăcere, cu scopul de a procreea sau pentru a se elibera de tensiunile sexuale. Cercetătorii au iniţiat două studii pe subiecţi având vârste între 17 şi 52 de ani. Voluntarii au fost împărţiţi în două grupuri. Cei din primul grup (203 bărbaţi şi 241 femei) au fost rugaţi să pună pe hârtie motivele pentru care ei sau persoanele apropiate lor au făcut sex. S-a ajuns astfel la 715 de motive. Autorii studiului au sintetizat lista şi au redus-o la 237 de motive.

Voluntarii din al doilea grup de studiu (503 bărbaţi şi 1.046 de femei) au primit chestionare cu întrebări legate de vârstă, sex, etnie, status ma­rital, naţionalitate, experienţă sexuală, tip de contact sexual practicat şi număr de parteneri. Studiul a evidenţiat patru categorii de răspunsuri, în funcţie de tipul de impuls aflat la baza actului sexual (nevoia fiziologică, dorinţa de a urmări un obiectiv, factorul emoţional sau nesiguranţa) şi 13 motivaţii principale.

Justificări neobişnuite

Unele persoane văd în actul sexual una dintre cele mai mari plăceri ale vieţii. Bărbaţii, susţin specialiştii americani, au mai des tendinţa de a face sex numai pentru plăcere, în timp ce femeile se implică şi emoţional. Potrivit coordonatorilor studiului, psihologii David Buss şi Cindy Meston, o femeie are nevoie de preludiu, de sentimente, de romantism sau de angajament înainte de a deveni intimă cu un bărbat. Şi asta pentru că femeia, prin natura ei, asociază sexualitatea cu reproducerea şi angajamentul într-o relaţie de lungă durată. Dar asta nu este o regulă. Există femei care se folosesc de sex pentru a obţine o masă la restaurant, bijuterii şi bani sau care întreţin raporturi sexuale pentru a avansa la locul de muncă. Dar există şi femei care se lasă "duse de val" şi fac sex sub impulsul momentului, cu persoane cunoscute sau străine.

Analiza cercetătorilor americani a sur­prins, însă, şi unele motive, consi­de­rate cel puţin bizare, pentru a face sex:

- Mi-a fost milă de persoana respectivă.
- Vroiam să scap de durerile menstruale.
- Vroiam să adorm mai uşor.
- Am vrut să fac sex cu o persoană celebră.
- Din gelozie.
- Mi-a plăcut chipul persoanei.
- Pentru o mărire de salariu.
- Am vrut să schimb subiectul discuţiei.
- M-am gândit că sexul mă va face sănătos.
- Am vrut să mă pedepsesc.
- Am pierdut un pariu.
- Persoana mirosea frumos.
- Am vrut să promovez mai repede la locul de muncă.

FEMEILE

- M-am simţit atrasă de ­persoana respectivă.
- Mă simt bină când fac sex.
- Am vrut să experimentez plăcerea.
- Am vrut să-mi arăt afecţiunea faţă de acea persoană.
- Am vrut să mă eliberez de stres.
- Am fost foarte excitată.
- A fost ceva distractiv.
- Am vrut să-mi exprim dragostea faţă de acea ­persoană.
- M-am lăsat "dusă de val".
- M-am îndrăgostit.

BĂRBAŢII

- Mă simt bine când fac sex.
- Am vrut să simt plăcere.
- Acea femeie avea un corp frumos.
- Arăta prea bine pentru a-i rezista.
- Eram foarte excitat.
- Am vrut să am orgasm.
- M-am simţit atras de persoana respectivă.
- Am vrut să-mi arăt afecţiunea faţă de acea persoană.
- Eram tensionat şi am vrut să mă eliberez.

Deci si apetitul sexoal. la fumei, mai ales , depinde de facultati... vorba lui Moromete. Un articol interesant, insa partial adevarat.

Apetitul Sexual

Independent de comportamentul sexual psihobiologic, exista si o latura psihologica si una psihosociala a comportamentului sexual. Apetitul sexual reprezinta forma de manifestare a instictului sexual si este evidentiat de valorile morale, culturale, religioase si sociale ale modelului sociocultural.

Apetitul sexual se discuta diferentiat in functie de sexul si varsta individului. La barbat, fiindca el reprezinta elementul activ, apetitul este mai puternic, mergand pana la agresivitate. Daca la varsta pubertatii apare ca un sentiment difuz, la adult, apetitul sexual devine un comportament regulat, reglat in interiorul cuplului sau a familiei. Interesul va scadea prin obisnuinta si plictisire o data cu dorinta de schimbare, de noutate, de aventura.

Prima manifestare a apetitului sexual apare o data cu instalarea erectiilor involuntare. Ulterior, polutiile nocturne datorate viselor erotice deschid puternic apetitul sexual. Un rol important il detine potenta sexuala. Daca potenta reprezinta capacitatea barbatului de a avea erectii urmate de ejaculari, impotenta este incapacitatea de a avea raporturi sexuale cauzate de deficiente sau absente totale ale erectiei si ale ejacularii.

Apetitul sexual masculin este provocat si intretinut de formele corpului feminin, fizionomia, vocea, mirosul, vestimentatia, cosmetica etc. Diminuarea apetitului sexual la barbat este legata de conflictele cu partenera, raceala, dezinteresul pentru activitatea sexuala a acesteia, lipsa de tandrete, dar si de elementele care provin din spatiul social-public: moravuri, moda, mass-media, arta erotica, filme sau literatura erotica, reclama si propaganda erotica, prostitutia, slabirea controlului prin educatie etc.

Intretinerea apetitului sexual la barbat depinde de sursele de excitatie sexuala si de o activitate sexuala regulata, permanent intretinuta. Diferentele intre apetitul sexual al barbatului si cel al femeii, tin si de structura personalitatii acestora. Daca un barbat poate fi un sot iubitor si devotat, atent cu partenera sa, el isi poate manifesta apetitul sexual si in afara cuplului marital, in timp ce o femeie normala, stabila si fidela sotului sau, este incapabila sa faca o separare intre iubire si dorinta sexuala.

Apetitul sexual la femeie este unul pasiv si lipsit de ejaculare, desfasurat mai mult in plan imaginativ. La multe femei, apetitul sexual lipseste, coitul devenind un act dezagreabil, nedorit, evitat sau refuzat. Paradoxal, femeile frigide sunt adesea cele mai cochete, atragand atentia barbatilor prin nevoia lor puternica de iubire si tandrete. Dorinta erotica la femeile normale este depasita ca preocupare si intensitate de consecintele pe care relatia sexuala cu un barbat le are pentru ele ca perspectiva de viata.

Dorinta sexuala este dominata de instictul de procreare combinat cu nevoia de a se darui pasiv, devotata si subordonata partenerului ei. Apetitul sexual la femeie rezulta din influenta functiilor sexuale asupra intregii existente, din rolul sexual pasiv, si din facultatile sale mintale speciale. Asa se explica, cochetaria excesiva, instictiva, nevoia de a parea cat mai atragatoare in ochii barbatilor, prin modul de a se imbraca, farda, privi, misca, timbrul vocii, gratia etc.

La varsta critica, apetitul sexual al femeii se exacerbeaza, luand uneori caracterul de hipererotism de tipul nimfomaniei. O importanta deosebita cu privire la comportamentul psihosexual o au initierea sexuala, primul act sexual si primul partener, dar si modalitatea de continuare sau desfasurare a actelor sexuale. Pentru ambele sexe, aceste elemente si inclusiv modelul din familia de origine, cat si mediul social isi vor pune amprenta asupra personalitatii, a conduitei sexuale, a atitudinii individului fata de actul sexual, fata de cuplu si familie si de viitorul partener. O pregatire psihologica in prealabil, cunoasterea partenerului, evitarea starilor de tensiune si, mai ales, a violentei sunt absolut necesare.

Excesul dorintei sexuale, observat la barbat cat si la femeie, este o forma de manifestare in plus, ca frecventa, in raport cu norma apetitului sexual. Excesul de regula are un caracter relativ, fiind apreciat ca o exacerbare a dorintei sexuale a unei persoane in raport cu exigentele partenerului, contextul sociocultural, varsta etc, iar cazurile de pseudoexces sexual au o patologie obsesionala insotita de manifestari compulsive. In acest sens trebuie urmarite aspectele de ordin endocrin, neurologic, psihiatric, psihologic si psihoterapeutic sexologic.

http://www.topexperti.ro

Voi vorbiti cu partenerul despre sexualitate? Cica cel mai bine e sa incepem cu partile bune, sa-l gadilam nitel :P. Dar, ma intreb si io ca omu' debusolat, daca ajungem sa dezbatem subiectul asta, inseamna ca alea bune nu prea mai sunt.... :D

Vorbesti despre sexualitate cu partenerul?

Nu este usor sa vorbesti despre sexualitate cu partenerul. Din pudoare, din teama de a-l vexa pe celalalt sau rusinea de a-ti marturisi anumite dorinte. Aceasta comunicare foarte speciala are insa cateva reguli de aur, care, odata cunoscute, iti vor face mai usoara comunicarea cu partenerul.

Alegeti momentul potrivit!
Ti se va parea poate prea formal sa gasesti un prilej pentru a vorbi despre sex cu iubitul tau si totusi organizarea este singura modalitate de a reusi. Si apoi, putina organizare nu va poate impiedica sa fiti ludici. Dati dovada de inventivitate atunci cand puneti la punct contextual.

Prima regula: fiecare trebuie sa aiba timpul sa spuna ce are pe suflet.
A doua regula: nu arunca responsabilitatile asupra partenerului. Obiectivul nu este sa incepi o dezbatere asupra defectelor lui, ci sa-i dai ocazia sa isi dea seama si sa iti dezvaluie si tie ceea ce simte.

Este momentul potrivit sa abordezi chestiunile de fond: situatia in care se afla viata voastra afectiva sau sexuala, gelozia, etc. In acest gen de circumstante, nu lasa discutia sa alunece catre generalitati. Profita pentru a spune direct ce ai in minte, de bine sau de rau. Evident, nu e vorba sa comentezi totul la milimetru, rupand farmecul, ci sa imbini comunicarea cu naturaletea si cu actiunea.

Cum sa vorbesti despre sexualitate?
...cu dragoste... Ne dovedim a fi foarte fragili cand vorbim despre competentele noastre sexuale. Este deci nevoie ca in comunicare sa dam dovada de intelegere, simpatie, respect. Gandeste inainte de a vorbi, punandu-te in locul celuilalt. Este totusi atat de simplu sa prezinti lucrurile intr-o lumina pozitiva… in loc sa-i spui ca nu-ti place sa fii sarutata in ureche, spune-i ca iti place cand te saruta pe gat…

...asumandu-ti cuvintele… Spune "nu" in loc de "tu". Este o regula de aur pe care daca o urmezi eviti sa cazi in capcana reprosurilor. Este clar ca el nu greseste, numai ca tie nu-ti place ceea ce face. Nuanta este foarte importanta. Acelasi lucru si in cazul exprimarii dorintei: cand il intrebi pe partener daca doreste sa faca amor, ii arunci intreaga responsabilitate. E mai bine sa indraznesti sa spui ca Tu doresti sa faci amor. Evident, exista riscul ca el sa raspunda ca nu e momentul potrivit, dar macar stii ca nu ti-ai delegat responsabilitatea.

Foloseste cuvinte precise si evita frazele prea generale care-i permit celuilalt sa se faca ca nu a inteles problemele. Intra apoi in detalii. Nu-ti place felul in care iti atinge sanii? Spune-i de ce. Apasa prea tare, sau e prea delicat, sau prea repetitiv? Eventual ii poti arata, cu toata delicatetea posibila, cum sa faca.
Atentie la ton: incearca sa fii cat mai convingatoare prin toate modalitatile; de la suspin la hohotul de ras, incearca toate nuantele.

Pregateste cu atentie jocurile amoroase
Jocurile amoroase trebuie pregatite. Cu delicatete trebuie sa descoperi sexualitatea celuilalt. Nu doar femeile au pudoare, sensibilitate si mister ci, din fericire, si destui barbati - chiar daca nu spun. Dar exista si femei care vor barbati duri, violenti, posesivi si brutali. E treaba lor! Isi gasesc, cu siguranta, si destul de usor, ceea ce isi doresc.

Jocurile amoroase au nevoie de atmosfera, de cochetarie, de parfum, de tandrete. Sotia sa nu ramana doar nevasta, ci sa se manifeste, mereu, ca o iubita! Sotul sa se mai poarte si ca un iubit, nu doar ca "partener de viata"! Daca pacatul se poate savarsi cu gandul, cu cuvantul si cu fapta, iubirea se poate infaptui si ea cu gandul, cu cuvantul si cu fapta. Lasati deci imaginatia sa zboare, alcatuiti vise sau fantasme, amintiti-va de locuri si situatii frumoase care v-au incantat si v-au stimulat poftele de toate felurile. Vorbiti despre momentele voastre de mare pasiune, faceti-va complimente si cadouri, mangaiati-va cu mainile, cu privirea si cu cuvintele.

Sa vorbesti, dar ce?
Este obligatoriu sa nu uiti sa pomenesti tot ce merge bine - cu cat gasesti mai multe lucruri de amintit la acest capitol, cu atat mai usor iti va fi sa treci la cele care nu merg prea bine. Este important sa ii spui partenerului ce iubesti la el (corpul, pielea, gesturile), deoarece iti va fi mai comod sa ii spui apoi ca sunt si chestii care nu iti plac, de exemplu ca avanseaza prea repede in actele intime, sau prea incet, etc. Trebuie sa-ti exprimi dorintele, care, desigur, sunt diferite in functie de starea fizica sau de dispozitia pe care o ai in respectivul moment. Partenerul nu are cum sa le ghiceasca. Atunci devine foarte important sa ii spui cand si cum si unde.

Primul pas este sa iti dai seama de aceasta nevoie. Prea des femeile isi lasa deoparte aceasta nevoie. Prea des femeile isi lasa deoparte dorintele pentru a le satisface pe cele ale barbatilor. Atentie, deci, cu toate cele trei simturile. Sa nu-ti ascunzi temerile, pentru ca teama este adeseori prezenta in raporturile sexuale, desi nu este decat rareori formulata de teama de a nu-ti vexa sau chiar raci partenerul.

Daca asa ti se intampla, afla ca nu e ceva rar si ca e posibil ca si iubitului tau sa i se intample acelasi lucru. Asa ca ar fi mai bine sa discutati… incearca sa inveti sa spui NU. Daca vei spune intotdeauna DA, celalalt va incepe sa se indoiasca de sinceritatea ta si sa-si piarda increderea in tine. A spune NU atunci cand este necesar, este un mijloc de a construi o relatie profunda, de incredere. Asa se si evita acumularea resentimentelor.

http://www.topexperti.ro/experti/An...orbesti-despre-sexualitate-cu-partenerul-_706

Mare belea si sexul asta :P o intreaga filozofie pt unii.

Bine, acum e o chestie subiectiva, dorinta pot sa cred ca este la orice varsta, important e cine mai poate, si mai ales la masculi cam e o problema... echivalenta cu un fel de sfarsit .:D

S-a descoperit calea spre fericire, pana la batranete: Sexul

Festivalul International de Film DaKINOCel mai fidel caineMireasa canta la tobeSlujbele muzicale intr-o biserica
Oamenii de stiinta au gasit o relatie directa intre fericirea persoanelor in varsta si activitatea sexuala. O viata sexuala activa conduce la o satisfactie a vietii si a familiei in cazul adultilor de varsta a treia, conform unui studiu realizat de o universitate din Florida.

Pensionarii care au o viata sexuala activa se bucura mult mai mult de o batranete fericita, conform noilor cercetari. Oamenii de stiinta au declarat ca exista o legatura directa intre activitatea sexuala si satisfactia vietii si a mariajului, informeaza The Telegraph.

Potrivit studiului, persoanele in varsta care au macar un raport sexual pe luna au 50% mai multe sanse sa fie "foarte fericite" fata de cele care sunt abstinente de cel putin un an.

Concluziile studiului realizat de catre Universitatea Agricola si de Mecanica din Florida, Statele Unite, vin dupa declaratiile celebrei actrite Jane Fonda, care a atribuit aspectul sau tineresc satisfactiei sexuale.

"Acest studiu va ajuta la trezirea interesului in randul adultilor in varsta asupra activitatii sexuale. Evidentierea relatiei dintre sex si fericire va contribui la dezvoltarea unei sanatati sexuale la acest segment de populatie, care este in crestere", a subliniat Adrienne Jackson, cea care a condus cercetarile.

In cadrul studiului, cercetatorii au testat 238 de persoane casatorite, cu varste de peste 65 de ani din Statele Unite. S-a constatat ca frecventa activitatii sexuale este legata in mod semnificativ atat de fericirea generala, cat si de cea maritala.

Alte cercetari efectuate la Universitatea California din San Diego, in randul femeilor cu varste intre 60 si 89 de ani, au relevat ca acelea care se bucura de o viata sexuala activa sunt mai fericite si au o calitate a vietii mai buna decat celelealte.

http://www.ziare.com/sex/viata-sexu...spre-fericire-pana-la-batranete-sexul-1135092

Na belea. Pana si sexul n-o sa mai fie ce-a fost...

Sexul va deveni electronic pana in 2030

Oamenii nu vor mai avea nevoie sa faca sex in anul 2030! Motivul este foarte simplu, potrivit unui cercetator britanic: ca sa experimentam orgasmul si alte senzatii placute din timpul actului sexual, ne vom lipi microcipuri pe piele.

Cipurile vor inregistra semnalele pe care sistemul nervos central la va da in timpul sexului si apoi le va reda in orice moment, atunci cand este nevoie, scrie Ian Pearson intr-o carte publicata recent, informeaza Pravda.

Asemenea senzori vor fi disponibili pentru toti in viitorul apropiat, astfel ca orgasmul va fi doar la un buton distanta de fiecare dintre noi, considera omul de stiinta britanic.

Dispozitivele vor fi suficient de sofisticate ca sa detecteze si sa inmagazineze colectia de stimuli care creeaza experientele senzoriale - fie ca este vorba despre o simpla strangere de mana, o imbratisare sau un act sexual. Apoi, senzorii vor stimula sistemul nervos central pentru a crea iluzia de caldura, presiune si miscare.

Asadar, cei care vor dori sa aiba parte de placerile sexuale, insa nu au un partener vor avea posibilitatea de a se duce la un salon special unde pot experimenta versiunea electronica a sexului.

Pearson este convins ca aceste cipuri vor putea fi implantate in creier, astfel ca oricine poate ajunge la orgasm chiar si fara sa faca sex, doar activand stimulii de placere din timpul contactului sexual.

Mai exact, tot ce va trebui sa faca o persoana va fi sa apese o tasta a computerului, care va trimite apoi semnalele wireless catre senzor, stimuland astfel neuronii responsabili de orgasm.

Nu in ultimul rand, Ian Pearson crede ca aceste cipuri vor ajuta cuplurile sa-si inteleaga mai bine trairile si, implicit, sa se cunoasca mai bine: o persoana cu un astfel de cip va putea sa experimenteze atat senzatiile personale, cat si cele ale partenerului.

http://www.ziare.com/sex/orgasm/sexul-va-deveni-electronic-pana-in-2030-1135665

Back