Eu asa stiu. Momentan ma feresc sa mai sufar, mi s-a cam luat.
A iubi inseamna a suferi
De cate ori m-am indragostit, am stiut ca urmeaza, inevitabil, o suferinta. O despartire, o dezamagire, o cadere, o tradare, o blazare, o uitare… Chiar si acum, cand multumesc Cerului pentru asezarea mea intr-o iubire tihnita, mai tihnita si mai implinita ca oricand, totusi, imi este dat sa sufar in continuare din iubire.
Sufar cand am senzatia ca dragostea noastra nu mai are puterea de la inceput. Sufar cand simt ca lucrurile se schimba inspre rutina. Sufar cand inteleg ca nu mai sunt in stare sa sufar ca odinioara…
Am gasit de curand o replica plina de umor nebun si intelepciune asezata a lui Woody Allen in care vorbeste exact despre suferinta iubirii.
“To love is to suffer. To avoid suffering one must not love. But then one suffers from not loving. Therefore, to love is to suffer; not to love is to suffer; to suffer is to suffer. To be happy is to love. To be happy, then, is to suffer, but suffering makes one unhappy. Therefore, to be happy one must love or love to suffer or suffer from too much happiness.”
Intr-o traducere grabita, asta inseamna ca… “A iubi inseamna a suferi. Ca sa eviti suferinta, trebuie sa nu iubesti. Dar atunci suferi pentru ca nu iubesti. Deci, a iubi inseamna a suferi. A nu iubi inseamna a suferi. A fi fericit, inseamna sa iubesti. A fi fericit, atunci, inseamna sa suferi, dar suferinta te face nefericit. Deci, pentru a fi fericit, trebuie sa iubesti, sau sa iubesti suferinta, sau sa suferi din prea multa fericire…”
Ai iubit vreodata fara sa suferi? Eu, nu, dar
http://alice.revistatango.ro/2013/05/23/a-iubi-inseamna-a-suferi/