• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Altfel de retete

anuk

Moderator
Joined
Oct 28, 2009
Messages
59,925
Reaction score
0
Va propun altfel de retete .



Retete pentru regimul Oshawa


Regimul Oshawa este adoptat periodic de mulţi yoghini pentru efectele sale de purificare şi solarizare. Ceea ce noi numim „regimul Oshawa” este de fapt cel mai sever (al şaptelea) dintre regimurile alimentare propuse în scop terapeutic de celebrul medic japonez George Oshawa. Această veritabilă cură purificatoare presupune ca, timp de 10 zile, să consumăm numai grâu, orez, mei şi hrişcă (adică numai cereale yang). Pentru cei care nu sunt deloc familiarizaţi cu acest regim, începem cu câteva elemente introductive.

Regimul nr.7 al dr. George Oshawa din Japonia este un regim alimentar sever, dar totodată foarte eficient în eliminarea a aproape tuturor bolilor produse de excesul de energie YIN, inclusiv CANCERUL, şi permite totodată o echilibrare gradată a fiinţei din punct de vedere energetic (YIN-YANG).

Regimul prevede ca pe o durată de 10 zile să se consume exclusiv cereale yang: grâu, orez, hrişcă şi mei în orice combinaţie sau proporţie dorim, fierte sau coapte, singurul ingredient admis fiind sarea. Acest regim poate fi repetat de mai multe ori (în grupe de câte 10 zile) cu o pauză de trei până la 5 zile între două astfel de grupe, timp în care se pot consuma şi alte alimente, de preferinţă tot YANG, până când se obţine efectul dorit, adică eliminarea definitivă a bolii sau a dezechilibrului cu care ne confruntăm.

Efectele regimului Oshawa

Pe lângă faptul că înlătură aproape orice boală, acţiunea acestui regim este extrem de purificatoare; traseele subtile energetice din corpul uman (NADI-urile) sunt curăţate de multe impurităţi care îngreunează circulaţia energiei subtile prin corp. Această purificare generală are drept efect imediat o limpezime şi o claritate considerabilă a minţii; digestia devine mai bună, secreţiile hormonale sunt reglate. Ochii devin strălucitori, iar tenul devine curat şi luminos; fiinţa simte o inexplicabilă forţă şi poftă de viaţă, străine ei până atunci.

Este posibil ca la începutul realizării acestui regim să apară, la unele fiinţe umane, reacţii fiziologice neplăcute, uneori chiar violente, datorate în special unei purificări intensive şi unei dezintoxicări masive a corpului. Continuând însă cu tenacitate acest regim, aspectele neplăcute vor dispărea destul de repede, ele cedând locul unei cu totul alte condiţii fizice, psihice, mentale şi chiar unui metabolism diferit, mult îmbunătăţit. Chiar şi cei sănătoşi ar trebui să recurgă la cel puţin două astfel de regimuri Oshawa (de câte 10 zile) pe an, pentru o reîmprospătare şi o purificare generală a organismului.

Atragem atenţia încă o dată că în acest regim nu trebuie să se consume decât: grâu, orez, hrişcă şi mei şi absolut nimic altceva! Ca lichid, trebuie să se consume doar apă, de preferinţă cât mai pură.
 
Ma si speriasem... Ma asteptam sa vad retete de explozivi sau alte chestii nasoale =))
 
Poate ,vrei sa te "purifici" si ai sa vrei retete. :D:
Acum ,pe bune ,da rezultate f bune.
 
Acum am citit cu atentie materialul. Si nu pot sa nu ma intreb daca nu provoaca dezechilibre in organism.
 
Cu certitudine .......NU

Dimpotriva, are efecte benefice .(testat de familie)
IN afara de detoxifierea organismului ,se regleaza matabolismul si se pierd kg in plus .
 
Se pare ca toate fetele sunt subtirele ca trestia . n-au nevoie de regimuri de slabire.:D: Bravo fetelor . Nu fiti rele si vindeti pontul .:D:
 
O reteta pt ingrasare nu cunosti?Vreau sa ma ingras 4-5kg si nu reusesc.
 
alerim_61 said:
O reteta pt ingrasare nu cunosti?Vreau sa ma ingras 4-5kg si nu reusesc.

=)) Nu ma gandisem :D:
Ma informez si ................... gasim o solutie .
:P
 
anuk said:
alerim_61 said:
O reteta pt ingrasare nu cunosti?Vreau sa ma ingras 4-5kg si nu reusesc.

=)) Nu ma gandisem :D:
Ma informez si ................... gasim o solutie .
:P



Daca am promis...........Am promis


Cura de ingrasare
Cura de ingrasare (cura de crestere in greutate) fara grasime, doar masa slaba si masa musculara.
Cura de ingrasare, pentru a fi sanatoasa si eficienta, trebuie sa urmareasca urmatoarele obiective.

In primul rand trebuie sa reamintim ca proteina este caramida din care este construit corpul nostru. O crestere in greutate (ingrasare) fara un aport semnificativ de proteina de calitate in alimentatie nu mai poate avea loc decat prin cresterea tesutuluin adipos (grasime) ceea ce nu-i nici frumos, nici sanatos.

Pentru o buna functionare a metabolismului (factor esential in reusita programului de crestere in greutate) sunt necesare urmatoarele masuri:

program regulat de masa;
alimentatie sanatoasa si completa;
acoperirea necesarului de substante nutritive din alimentatie prin adaugarea in dieta a suplimentilor naturali de nutritie (pentru acoperirea optima a necesarului de proteine, lipide, glucide, minerale si fibra dietetiaca). Fibrele si proteinele de calitate, de regula, sunt greu de obtinut in cantitatea optima din alimente normale fara a risca depunerea de grasime (tesut adipos) in loc de masa corporala slaba (tesut muscular slab);
program regulat si sustininut de exercitii sau activitati fizice;




Dieta de crestere in greutate trebuie sa indeplineasca urmatoarele principii:

program regulat de masa
trei mese zilnice la intervale de 6 ore
cel putin doua gustari (in special proteice) intre mese

Dieta de ingrasare trebuie sa includa:

grasimi (uleiuri, margarina, unt) si dulciuri
lactate (smantana, lapte de 3% grasime, branzeturi) 3 portii pe zi
carne, oua, nuci 3 portii pe zi
legume 5 portii pe zi
fructe 4 portii pe zi
paine, cereale, orez, paste – 11 portii pe zi


Mai vrei?
 
Iti multumesc mult Anuk.Nu stiu de unde sa postez emoticoane aici,dar iti spun ca am lesinat de ras
fiindca ar trebui sa renunt la servici sa am un program regulat de masa si mai ales atatea mese si gustari pe zi.Insa am sa tin cont de ceea ce trebuie sa consum zilnic dintre alimentele enumerate de tine.Inca odata iti multumesc, ca de fiecare data esti prompta in raspunsuri fapt pt care te-am apreciat de cand citesc acest forum.
 
HRISCA, ALIMENT SI MEDICAMENT


"Cine" este hrisca?

Hrisca este adesea confundata cu cerealele. De fapt este un nume generic dat unor plante ierboase, in mare majoritate anuale, care apartin familiei Polygonaceae, familie din care fac parte macrisul, rubarba (reventul), stevia creata. Denumirea stiintifica pentru hrisca comuna, cea mai des consumata (in engleaza buckwheat) este Fagopyrum esculentum, pentru ca sunt mai multe specii apartinand genului Fagopyrum (sp. tataricum - hrisca tatarasca, amara, cea perena cymosum, etc.).



Hrisca a fost "domesticita" si cultivata pentru prima oara, se pare, in Asia de sud-est, acum cca 8000 de ani. S-a raspandit cu rapiditate in Asia Centrala si in Extremul Orient. Alte surse plaseaza origine ei in Tibet, iar in Balcani prezenta ei este datata cu cca 6000 de ani in urma. Creste pe terenuri putin fertile, chiar acide, dar care trebuiesc bine drenate. De asemenea, nu ii priesc zonele cu temperaturi ridicate.




Compusii din hrisca

70-80% din masa fructelor de hrisca este reprezentata de amidon, in care 25% este amiloza si 75% amilopectina. Proteinele se afla intr-un raport de 18% (dintre care cele cu aport biologic deosebit sunt peste 90%), printre care se numara gluteina si globulina, si se evidentiaza concentratia deosebita de aminoacizi esentiali precum arginina, lyzina, threonina, triptofanul, cysteina.


Continutul in minerale este de asemenea ridicat: fier, zinc, seleniu. Compusii aromatici (cei care au la baza un nucleu benzenic) si care intr-adevar dau "aroma", parfumul caracteristic pentru hrisca sunt in principal reprezentati de salicilaldehida (2-hidroxibenzenaldehida.

Un rol deosebit il au compusii cu valoare antioxidanta cum este rutinul si taninurile. Hrisca a constituit mult timp sursa principala de extragere a rutinului din care se obtine rutozidul.

Un alt compus important este fagopyrina, subtstanta toxica ce provoaca la unele persoane fenomenul de fotosensibilizare.




Hrisca - aliment important

Hranitoare, aromata, gustoasa chiar, este un aliment intalnit in bucataria multor popoare, mai mult sau mai putin asiatice. Se consuma plantele verzi, plantulele (de 5-7 zile), si fructele, care sunt tari, asemanatoare cu semintele de floarea soarelui, dar mult mai mici in dimensiuni, denumite stiintific achene. Desi nu este o cereala, hrisca intruneste calitatile fainei de grau integrala. Este de fapt superioara graului din multe puncte de vedere: contine mult mai putine glucide, nu contine gluten, contine cantitati mari de lysina (aminoacid esential), fier, seleniu si mai mult calciu, cantitati impresionante de antioxidanti si se prezinta ca o alternativa la grau pentru cei care au intoleranta la cereale.


Semintele de hrisca sunt aromate si usor dulcegi. Ele pot fi consummate crude, fierte sau prajite, simple sau in amestec cu alte alimente, sau ca faina, de asemenea in numeroase combinatii. Sunt celebri taieteii japonezi soba, care constituie alaturi de orez un aliment de baza in arhipelagul nipon. Nu mai putin gustoase sunt galetele frantuzesti facute din "faina neagra - ble noire". In Japonia, hrisca este la mare pret, fiind o adevarata arta sa se prepare taieteii soba de diferite dimensiuni. Japonezii consuma cu mare placere si planta verde, in special in primele stadii de dezvoltare. De asemenea, Korea este un mare consummator de hrisca, din faina fiind obtinute nenumarate tipuri de taietei, supe si jeleuri. In Rusia si Polonia hrisca este inclusa de asemenea in numeroase retete.


Din faina de hrisca se poate face paine, se fac prajituri si biscuiti.

Mierea obtinuta din florile de hrisca este bruna si extrem de parfumata.



Inca un "medicament" oferit de mama natura: hrisca


Datorita lipsei de gluten, am mai spus, poate fi consumata de cei cu intoleranta la acest compus, sau cei cu boala celiaca (enteropatia glutenica)

S-a constat in urma unor studii ca hrisca are un rol important in mentinerea nivelului scazut de glucoza, ceea ce ar reprezenta nu numai o alternativa alimentara dar si un supliment "medical" pentru diabetici.

Terciul de hrisca cu lapte are rol in combaterea diabetului dar are rol in cresterea secretiei unui neuromediator - dopamina - cu rol in combaterea depresiei. Tot pentru diabetici, un amestec de hrisca cu iaurt (lasat peste noapte pentru fermentat) este extrem de eficace.

Prezenta unui tip de inositol (implicat in mecanismele secundare se reglare a sintezei de insulina) face ca hrisca sa fie studiata cu mult interes nu numai in cazul persoanelor cu diabet insulinodependent dar si a femeilor care manifesta Sindromul Ovarelor Polichistice.




Contraindicatii si precautii in consum


Sunt doua probleme legate de consumul de hrisca. Prima problema este fagopyrismul, o afectiune care consta in fotosensibilizarea acuta a pielii, datorata consumului de planta verde in cantitati mai mari, sau a sucului extras din planta verde. Boala este datorata compusului denumit fagopyrina, persoanele cu pielea mai alba avand in mod evident cel mai mult de suferit. Apar pete rosii, care pot dura cateva zile, iar senzatiile de arsura, durere sunt persistente. Pielea devine dureroasa la atingere. Simptomele pot sa dispara in cateva zile.

A doua problema este cauzata de alergiile la hrisca. Ea insasi este un alergen fatal, in special pentru populatiile asiatice, cu predominanta in Japonia si Koreea, provocand soc anafilactic.




Hrisca este o planta cu multiple utilizari, iar viitorul va dezvalui noi valente.


Pentru pescari, se foloseste la pescuitul de crap, singura, sau in amestec cu porumb sau in, cu rezultate deosebite.


Datorita compozitiei sale hrisca este inclusa in alcatuirea unor meniuri variate, in dietele multor boli, iar recent a fost inclusa in curele de slabire. Este recomandata pentru cei care sufera de afectiuni cardio-vasculare in general si atreoscleroza si hipertensiune arteriala in special, celor cu edeme de diferite naturi, persoanelor cu diabet zaharat si fragilitate vasculara, combate hemoragiile.

Toate cele prezenatate pana acum ne indeamna sa acceptam valoarea alimentara dar si terapeutica a acestei plante mai putin folosite la noi: hrisca.



Dr. Cristina Radulian
 
alerim_61 said:
O reteta pt ingrasare nu cunosti?Vreau sa ma ingras 4-5kg si nu reusesc.




Reţetă pentru îngrăşat

Amestecaţi 4 linguri cu vârf de lactoză [se găseşte în farmacii] într-un suc de fructe, ceai de plante sau apă. Bine măsurate şi administrate înainte cu 1 ½ de prânz şi cină aceste doze fac ca pacientul să ia în greutate cu 5kg mai mult într-o lună
 
Dieta pentru schimbarea metabolismului

Dieta pentru schimbarea metabolismului
Ziua 1 - Mic dejun: o ceasca de cafea + un cub de zahar; Prinz: 2 oua fierte tari + 400 g spanac + o rosie. Cina: 200 g friptura vaca + o salata cu ulei si zeama de lamiie;

Ziua 2 - Mic dejun: o ceasca de cafea + un cub de zahar; Prinz: 250 g sunca + o cutie iaurt natural; Cina: 200 g friptura vaca + o salata cu ulei si zeama de lamiie;

Ziua 3 - Mic dejun: o ceasca de cafea + un cub de zahar; Prinz: 2 oua fierte tari + o felie sunca + o salata. Cina: telina fiarta + o rosie + un fruct proaspat (para, mar sau portocala);

Ziua 4 - Mic dejun: o ceasca de cafea + un cub de zahar; Prinz: 2 dl Juice de portocale + o cutie de iaurt natural; Cina: un ou fiert tare + un morcov ras + 250 g brinza de vaci;

Ziua 5 - Mic dejun: un morcov ras; Prinz: 200 g cod fiert cu zeama de lamiie + o lingurita unt; Cina: 200 g friptura vaca + o telina rasa;

Ziua 6 - Mic dejun: o ceasca de cafea + un cub de zahar; Prinz: 2 oua fierte tari + un morcov mare ras; Cina: pui + o salata cu ulei si zeama de lamiie;

Ziua 7 - Mic dejun: o ceasca de ceai fara zahar; Prinz: nimic (bea multa apa - ajuta!); Cina: 200 g cotlet de miel + un mar;

Ziua 8 - Mic dejun: o ceasca de cafea + un cub de zahar; Prinz: 2 oua fierte tari + 400 g spanac fiert + o rosie; Cina: 250 g friptura vaca + o salata cu ulei si zeama de lamiie;

Ziua 9 - Mic dejun: o ceasca de cafea + un cub de zahar; Prinz: 250 g sunca + o cutie iaurt natural; Cina: 250 g friptura vaca + salata cu ulei si zeama de lamiie;

Ziua 10 - Mic dejun: o ceasca de cafea + un cub de zahar; Prinz: 2 oua fierte tari + o felie sunca + o salata; Cina: o telina fiarta + o felie rosie + un fruct proaspat (mar, para sau portocala);

Ziua 11 - Mic dejun: o ceasca de cafea + un cub de zahar + o felie piine prajita; Prinz: 2 dl Juice de portocale + o cutie cu iaurt natural; Cina: un ou fiert + un morcov + 250 g brinza de vaci;

Ziua 12 - Mic dejun: un morcov mare ras; Prinz: 200 g cod fiert cu zeama de lamiie + o lingurita unt, Cina: 250 g friptura vaca + o telina rasa;

Ziua 13 - Mic dejun: o ceasca de cafea + un cub de zahar + o felie piine prajita; Prinz: 2 oua fierte tari + un morcov mare ras; Cina: 250 g pui + o salata cu ulei si zeama de lamiie.

Cu aceasta dieta se garanteaza o slabire de 10-12 kg in 13 zile


http://www.nutritie-sanatoasa.ro/ar...1109/Dieta-pentru-schimbarea---metabolismului
 
GOGULE, vrei sa slabesti? Sari coarda!

Cine spune ca ai nevoie de echipamente de fitness extrem de costisitoare pentru a slabi sau pentru a te mentine in forma? Nu este nevoie sa investeti o avere in aparate fitness si in abonamente la sala.

Ai nevoie numai de ceva vointa si o coarda de sarit. Jocul atat de indregit in copilarie poate fi pus in practic si la varsta adulta, cu scopul de a elimina nesuferitele kilograme in plus. Daca mai punem la socoteala si faptul ca saritul corzii poate fi practicat si in casa, avem reteta unei activitati fizice simple si foarte eficiente. Vei putea elimina peste 160 de calorii in numai 15 minute.

Pentru ca si simpla coarda de sarit a "evoluat", o gasesti acum in varianta digitala, care monitorizeaza caloriile consumate, sariturile efectuate si cronometreaza durata sedintei de sarit. Aceasta este dotata cu un aparat special pe unul dintre manere, suficient de inteligent incat sa iti ofere toate aceste informatii. Dar asta nu inseamna ca o coarda clasica ar fi mai prejos... Iata cateva exercitii de sarit coarda:




Exercitiul 1

Inainte de a sari efectiv coarda, realizeaza acest exercitiu de incalzire.
Intinde coarda pe podea. Stai in piciare deasupra corzii, cu picioarele usor departate.
Tine mainile si picioarele usor indoite, ridica palmele in laterale, intr-o postura asemanatoare unui portar la un meci de fotbal.
Sari cat poti de repede, pastrand pozitia, timp de 20 de secunde.
Coboara apoi cu palmele pe podea si efectueaza 5 flotari.
Ridica-te si repeta exercitiul.



Exercitiul 2

Stai cu picioarele apropiate si tine coarda de manere.
Sari coarda, indepartand picioarele in timpul saltului si flexandu-le usor la aterizare.

Realizeaza urmatoarea saritura cu coarda in spate, apropie picioarele si indreapta-le.
Sari apoi iar in fata, aterizand cu genunchii usor flexati.
Continua sa alternezi sariturile cu picioarele flexate si drepte timp de un minut.





Exercitiul 3



Tine picioarele usor departate si manerele corzii in maini.
Sari coarda, ridicand genunchiul drept in fata ta, cat mai aproape de nivelul coapsei.

Schimba picioarele la urmatoarea saritura astfel incat genunchiul stang sa fie ridicat.
Alterneaza genunchii in timpul sariturilor timp de un minut.




Exercitiul 4

Tine picioarele usor departate, tine coarda in maini.
Sari coarda, incarcand sa-ti atingi posteriorul cu calcaiul drept.

La urmatoarea saritura schimba picioarele, incarcand sa ajungi cu calcaiul stang cat mai aproape de posterior.
Realizeaza sase sarituri in total, alternand picioarele de fiecare data.

Sari apoi incercand sa ridici rapid ambele calcaie cat mai sus.
Repeta combinatia de sarituri timp de un minut.






Exercitiul 5

Intinde coarda pe podea.
Stai cu picioarele apropiate, in dreapta corzii, la unul dintre capete si cu fata indreptata spre celalalt capat.

Sari peste coarda in diagonala, spre partea stanga, pastrand picioarele lipite, apoi sari spre dreapta.
Continua sa sari in zig zag pana ce ajungi la capatul corzii.

Sari inapoi, cu spatele, spre capatul de la care ai pornit.
Continua sa sari inainte si inapoi timp de un minut.



http://www.eva.ro/dietafitness/intretinere/vrei-sa-slabesti-sari-coarda-articol-28645.html

alerim_61 said:
O reteta pt ingrasare nu cunosti?Vreau sa ma ingras 4-5kg si nu reusesc.




Luarea in greutate poate fi uneori la fel de complicata ca si scaderea in greutate. Exista foarte multa informatie care se adreseaza persoanelor care vor sa piarda greutatea excesiva insa pentru persoanele care vor sa creasca ponderal informatia e destul de limitata cantitativ.

Mai intai, discutia cu medicul de familie si apoi cu medicul specialist endocrinolog este esentiala. In unele cazuri, medicul poate prescrie o medicatie ajutatoare cresterii ponderale sau poate efectua o serie de teste care sa puna in evidenta anumite probleme. Odata ce se stabileste ca nu este vorba de o anumita patologie se pot aplica o serie de masuri care ar putea duce la cresterea in greutate.

1. Stabilirea si respectarea unui program alimentar regulat. Trei mese principale si 3 sau 4 gustari intre acestea sunt recomandate. Gustarile trebuie sa fie bine incarcate caloric dar si nutritiv deoarece ele reprezinta suplimente alimentare la o dieta sanatoasa. Daca intoleranta la lactoza nu reprezinta o problema, se pot include in dieta produse lactate cum ar fi untul si inghetata. Totusi foarte mult zahar si grasime nu trebuie consumate.

2. Alimentele care nu trebuie sa lipseasca din dieta sunt: painea integrala, cartofii, fasolea uscata, branza, ouale, carnea si pestele. La intocmitea unui meniu trebuie alese alimentele cu valori calorice superioare iar la prepararea mancarurilor trebuie folosite alimente suplimentare care sa creasca valoarea energetica a meselor. De exemplu: cand se prepara snitele, in aluatul stratului pane se poate adauga si lapte praf sau germeni de grau. La prepararea tartinelor se poate adauga branza in exces, iar in laptele cu cereale se pot adauga fructe.

3. Exista de asemenea in comert o serie de suplimente nutritive sub forma de creme, batoane sau bomboane, care sunt convenabile si eficiente.

4. Activitatea fizica la sala de fitness trebuie sa se reduca la un program de ridicare de greutati usoare, pentru a dezvolta masa musculara.

5. Stresul mental si emotional trebuie redus cat mai mult cu putinta. Exercitiile de relaxare sunt de asemenea recomandate.

Cantarirea trebuie sa se faca doar o data pe saptamana intrucat fluctuatiile de greutate pot crea o falsa impresie asupra eficientei acetor masuri si implicit frustrare si stres emotional.


http://www.eva.ro/dietafitness/expertul-iti-raspunde/vreau-sa-ma-ingras-articol-3417.html
 
anuk said:
GOGULE, vrei sa slabesti? Sari coarda!
La naiba! Am 2 picioare stangi. Nu am reusit niciodata sa sar coarda (bucata aia de sfoara) oricat am incercat. Mereu ramane in picioare.
 
Tot pt Alerim


Alimentatia si dieta de ingrasare

Este foarte important sa ai o alimentatie echilibrata in cazul dietelor de ingrasare. Nu poti sa te bazezi pe ideea ca mananci mult si dezordonat si cu siguranta ca te vei ingrasa. Iata cateva dintre alimentele care trebuie consumate neaparat pentru a mari valoarea nutritionala asimilata de catre organism
Cereale de tip musli amestecate cu fructe uscate sau alte fructe;
Consuma suc de mere, struguri, ananas si caise in locul celui de grepfrut;
Adauga 1/4 cana de lapte praf in fiecare pahar cu lapte pe care-l consumi pentru a mari valoarea nutritionala;
Foloseste aromele precum siropul de ciocolata;
Alege painea consistenta (mai indesata), in locul celei pufoase si albe. Poti sa optezi pentru maine cu unt de arahide, cu gem si margarina sau cu maioneza;
Consuma supe si ciorbe facute in casa care sa contina carne de vaca, linte, mazare, orz;
Mazarea, morcovii, porumbul si sfecla contin foarte multe calorii, asadar este indicat sa le consumi cat se poate de des;
Adauga branza, naut, seminte, peste in fiecare salata de legume si asorteaz-o cu un sos;
Mananca piure de cartofi amestecat cu multa margarina si lapte praf;
Alege gustarile sanatoase cum ar fi iaurtul, branza, biscuitii, seminte si alune, briose, pizza, milkshake, bananele, fructele uscate si sandvisurile.


Plan de meniu

Pentru micul dejun poti face numeroase combinatii intre: fructe, paine prajita, cereale, briose, clatite, lapte, oua, unt de arahide, carne.

Optiuni pentru gustarile dintre mese: fructe, briose, carne, biscuiti, prajiturele, branza, unt de arahide, legume, iaurt, milkshake.

Optiuni pentru masa de pranz: fructe (proaspete, conservate), briose, biscuiti/prajituri, carne, oua, branza, legume, lapte, iaurt, milkshake.

Optiuni pentru cina: fructe (proaspete, conservate), briose, biscuiti, prajituri, carne, branza, produse lactate.

Exemplu de meniu pentru o zi
suc de portocale;
6 clatite;
1/4 cana de sirop;
1 lingura de margarina;
4 cani cu lapte degresat;
sandvisuri cu unt de arahide;
paine cu gem si margarina;
milkshake (o cana jumatate de lapte degresat amestecat cu 2 linguri de sirop de ciocolata);
4 felii groase de paine, o conserva de ton si 3 linguri de maioneza;
1 farfurie de supa cu vita, legume si orez;
2 prajituri din faina de ovaz;
banane;
piept de pui prajit;
cartofi piure amestecati cu margarina sau unt; mazare si morcovi.

Asadar incearca sa consumi cat mai multe dintre alimentele indicate. Pentru mai multe detalii despre un regim alimentar care sa aiba ca rezultat ingrasarea, acceseaza http://www.eva.ro/dietafitness/articol408.html
 
Multumesc Anuk!Cred ca in primul rand,mai putin stres m-ar ajuta,dupa cum ai scris si tu intr-o postare anterioara.Oricum am sa tin cont,sa consum din alimentele indicate de tine,mai ales ca din meniul de mai sus,nu este ceva care sa nu-mi placa.Mersi!
 
Dieta pentru slabit

dieta pe care a folosit-o Catalin Crisan

Dieta adoptata de Catalin Crisan dureaza 66 zile, impartite in 6 etape. In primele doua saptamani, se pot consuma, in cantitati nelimitate, carne, mezeluri, 1 ou pe zi si branzeturi. In urmatoarele etape, dieta se bazeaza pe consumul de fructe si legume, alaturi de lactate si carne slaba. Cel mai important la aceasta dieta este faptul ca puteti manca pe saturate: cate 5 mese pe zi, din 3 in 3 ore. De asemenea, dupa incheierea dietei, este foarte important sa nu mancati dezordonat, sa pastrati 3 mese la ore fixe si sa consumati cat mai multe fructe si legume. Regimul trebuie asociat cu efort fizic, minim 1,5 km de alergare. Catalin Crisan a slabit folosind aceasta metoda, pe care a si brevetat-o, 32 de kg in zece saptamani.
PRIMA ETAPA DUREAZA 14 ZILE
carne - fara restrictie de cantitate, gatita fara ulei, inclusiv peste si organe, mezeluri - fara restrictie, oua - 1/zi, branzeturi fermentate: telemea, cascaval, branza topita-100g/zi
ETAPA A DOUA DUREAZA 9 ZILE
3 zile
- fructe-crude, coapte, compot, sub forma de gustari - 500g/zi
- legume(zarzavaturi)- fara restrictie de cantitate (crude, supe, ciorbe - cu lamaie sau iaurt, ghiveci la cuptor)
- lactate proaspete -400 g/zi. Toate acestea trebuie mancate in 5 mese/zi

Fructe permise: orice in afara de: castane, mango, avocado, struguri, pere, prune, fructe uscate, smochine, stafide, curmale, etc; nuci, alune, fistic, seminte
legume permise: orice in afara de: sfecla rosie, cartofi, linte, porumb, fasole uscata, mazare, dovleac, masline
lactate permise: lapte, chefir, cas, lapte batut, iaurt, sana, branza de vaci, branza de casa, mozzarella si ricotta.
6 zile � carne, mezeluri, oua - fara restrictie de cantitate
ETAPA A TREIA DUREAZA 12 ZILE
3 zile
-2 oua/zi si 100g branzeturi nefermentate sau -1 ou/zi si 200g. branzeturi nefermentate
se adauga 2 mese/zi de legume cu pigment verde fara restrictii de cantitate (spanac, urzici, castravete, varza, dovlecei, fasole verde, conopida, brocolli, ciuperci, vinete, gulii, ceapa verde, usturoi verde, andive)
3 zile
carne, mezeluri, oua - fara restrictie de cantitate
3 zile
fructe - crude, coapte, compot, sub forma de gustari -500g/zi
legume (zarzavaturi)- fara restrictie de cantitate (crude, supe, ciorbe - cu lamaie sau iaurt, ghiveci la cuptor)
lactate - 500 g/zi

3 zile
carne, mezeluri, oua - fara restrictie de cantitate
ETAPA A PATRA DUREAZA 13 ZILE
2 zile
fructe-500g/zi, legume fara restrictie de cantitate, lactate -500 g/zi
3 zile
Carne slaba si mezeluri slabe. La o singura masa a zilei o salata verde, ardei verde si varza alba
2 zile - fructe si legume
1 zi - lactate proaspete - 500 g/zi
2 zile - fructe si legume
3 zile - carne slaba si mezeluri slabe
ETAPA A CINCEA DUREAZA 8 ZILE
Cate mese doriti pe zi, fara restrictie de cantitate
2 zile, fructe si legume
1 zi, lactate proaspete
2 zile, fructe si legume
3 zile, carne slaba si mezeluri + un ou/zi
ETAPA A CINCEA DUREAZA 10 ZILE
2 zile
fructe-500g/zi, legume, lactate proaspete - 400 g/zi
8 zile alternativ:
- o zi �fructe, legume, salate
- o zi � carne slaba (la o masa o salata)
Reguli generale :
1. 5 mese/zi
2. nu se mananca intre mese
3. nu se sare peste mese
4. nu se bea lichid in timpul mesei
indicatii:
supe: fara ulei, fara bors- cu lamaie
legume gatite- nu crude, nu cu ulei
fructe �sa se consume separat, nu ca desert ci ca gustari
permise
lichide: apa, sifon, ceai, cafea (total 2-3 litri/zi)
(interzis �bauturi de gen coca cola, pepsi�.etc)
indulcitori : artificiali, ciclamat, aspartam, zaharina
condimente : lamaie fara restrictii, sare, boia, piper , condimente din plante, cimbru, marar , patrunjel, (mustar-moderat, fara zahar)
(interzis �hrean , ceapa , usturoi, miere de albine)
cantar -saptamanal
efort fizic - echivalent cu 1,5 km/zi de alergare, plus mers pe jos 15 min /zi
 
stiati ca....?

Nodulii provocati de injectii dispar prin aplicari de comprese reci cu sare grunjoasa de bucatarie. Se uda cu apa o bucata de panza alba, se presara cu sare grunjoasa si se aplica pe locul cu nodulii.


Pietrele de la rinichi se pot elimina consumand in fiecare dimineata cu doua ore inaintea micului dejun, timp de 7 zile, cate un paharel de tuica cu suc de ridiche neagra.

Mahmureala de dupa un chef se rezolva consumand un ceai concentrat de menta. Menta mai este apreciata inca din antichitate ca un stimulator sexual. Mai este folosita pentru parfumarea branzeturilor.

Consumarea in fiecare zi a unui pahar de zer de lapte, curata intestinele si pune metabolismul in miscare.

Foarte practic pentru slabit: spalatul in fiecare dimineata pana la brau cu apa rece.

Cartofii cruzi dati pe razatoare, amestecati cu putina miere, calmeaza durerile de stomac si de intestine.
Ceaiul verde este bogat in substante active care asemeni vitaminelor franeaza procesul de imbatranire si atenueaza efectele nocive ale razelor solare.
Incidenta cancerului este mult mai mica la consumatorii de ceai verde
 
Back
Top