• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Altfel de retete

Ai incercat ? ce reteta ai facut si care e parerea ta ?Sincer vorbind ,nu ma da increderea afara :P Dar mai stii ......

Ufa, vreau sa incerc neaparat 'prajitura divina' si cea de lamaie, daar nu gasesc unt de cacao, tot ce gasesc este la produse cosmetice. Am aflat insa cum se face untul de cocos acasa , e usor si ieftin.Si nu gasesc nici caju crud, parca am vazut candva la un magazin chinezesc, da parca mi-e asa nu stiu cum sa iau de la ei.

Unt de cocos
Se foloseste faina de cocos din comert, care de fapt e cocosul ras.
Se pune intr-o craticioara cantitatea dorita (de ex pt uz cosmetic ajung 3 linguri) se pune usor usor cate putina apa, pe foc mic,pana se acopera faina , da in clocot (un bolborosit usor) si lasam cam 5, 6 min.
Apoi se strecoara ,de preferat intr-un vas ingust, dupa care se stoarce bine ca sa ramana cocosul aproape uscat. Lichidul rezultat se pune la frigider.Deasupra se va solidifica untul care poate fi folosit in preparate pt mancat sau ca atare ca si crema hidratanta inainte/dupa/pt dus sau pt par.
Cocosul care ramane e bun de folosit ca si scrub, iar apa care ramane sub unt nici ea nu se arunca pr ca-i buna de dat pe piele,daca aveti un recipient cu pulverizator, e racoritoare ,parfumata si hidratanta.

In frigider, tine 2 saptamani, la temp camerei max o saptamana.

Back