Angela74
New member
- Joined
- Jan 23, 2011
- Messages
- 1,207
- Reaction score
- 0
Cum spuneam pe chat, sotul meu face bere de casa.
Prima data si-a procurat kit
http://www.mr-malt.it/
dar multe pot fi procurate separat ca sa nu coste asa mult.
Fermentatore chiuso da lt 28 -1 bidon din plastic cu capac
Gorgogliatore - http://www.google.it/images?q=gorgo...&source=og&sa=N&hl=it&tab=wi&biw=1003&bih=568
Rubinetto -robinet
Termometro adesivo a cristalli liquidi -termometru
Densimetro -http://www.google.it/images?q=Densimetro&rls=com.microsoft:en-US&oe=utf8&redir_esc=&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=it&tab=wi&biw=1003&bih=568
Cilindro da test - 1 cilindru de sticla
Dosatore zucchero -dozator pt zahar, dar merge si cantarit normal
Prodotto sterilizzante -produs de sterilizat
Prodotto detergente -detergent
Sterilizzatore per bottiglie -din nou sterilizant pt sticle , dar merge si un clocot cum se face la noi
Tappatore -chestia de pus capace la sticle
Confezione tappi -o punga de capace noi
Mestolo -facalet
Guida alla fermentazione casalinga cartulie cu sfaturi
Confezione di malto preparato tipo Lager/Pilsner da 1,8 kg -malt
15 l apa, 1 kg malt de orz, 1 kg porumb boabe, 600 g zahar, 10 g frunze hamei, 40 g drojdie bere
Se fierbe maltul si porumbul in apa, in vas emailat. Dupa 4 ore se adauga hameiul pus intr-un tifon, se fierbe 20 min dupa care se scoate din vas. Se strecoara berea in alt vas, se adauga zaharul,iar cand s-a racit la 30 grade se pune drojdia si se amesteca bine. Se lasa cam 2 zile la rece, se trage in sticle, se dopuiesc si se leaga peste dopuri cu tifon sau sfoara si se dau la rece. Se poate consuma dupa 24 ore.Sursa: propria experienta
http://raspunsuri.rol.ro/art/110-84-reteta_de_bere_de_casa_si_de_braga_facuta_acasa.htm
Asta e alta reteta.Sotul meu doar a amestecat maltul cu apa ,drojdie si zahar si a lasat la fermentat cateva zile la temp camerei (20 de grade).
Hameiul era deja incorporat in preparatul respectiv.
odata pusa berea in sticle o lasa vreo 3 saptamani la limpezit.
Prima data si-a procurat kit
http://www.mr-malt.it/
dar multe pot fi procurate separat ca sa nu coste asa mult.
Fermentatore chiuso da lt 28 -1 bidon din plastic cu capac
Gorgogliatore - http://www.google.it/images?q=gorgo...&source=og&sa=N&hl=it&tab=wi&biw=1003&bih=568
Rubinetto -robinet
Termometro adesivo a cristalli liquidi -termometru
Densimetro -http://www.google.it/images?q=Densimetro&rls=com.microsoft:en-US&oe=utf8&redir_esc=&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=it&tab=wi&biw=1003&bih=568
Cilindro da test - 1 cilindru de sticla
Dosatore zucchero -dozator pt zahar, dar merge si cantarit normal
Prodotto sterilizzante -produs de sterilizat
Prodotto detergente -detergent
Sterilizzatore per bottiglie -din nou sterilizant pt sticle , dar merge si un clocot cum se face la noi
Tappatore -chestia de pus capace la sticle
Confezione tappi -o punga de capace noi
Mestolo -facalet
Guida alla fermentazione casalinga cartulie cu sfaturi
Confezione di malto preparato tipo Lager/Pilsner da 1,8 kg -malt
15 l apa, 1 kg malt de orz, 1 kg porumb boabe, 600 g zahar, 10 g frunze hamei, 40 g drojdie bere
Se fierbe maltul si porumbul in apa, in vas emailat. Dupa 4 ore se adauga hameiul pus intr-un tifon, se fierbe 20 min dupa care se scoate din vas. Se strecoara berea in alt vas, se adauga zaharul,iar cand s-a racit la 30 grade se pune drojdia si se amesteca bine. Se lasa cam 2 zile la rece, se trage in sticle, se dopuiesc si se leaga peste dopuri cu tifon sau sfoara si se dau la rece. Se poate consuma dupa 24 ore.Sursa: propria experienta
http://raspunsuri.rol.ro/art/110-84-reteta_de_bere_de_casa_si_de_braga_facuta_acasa.htm
Asta e alta reteta.Sotul meu doar a amestecat maltul cu apa ,drojdie si zahar si a lasat la fermentat cateva zile la temp camerei (20 de grade).
Hameiul era deja incorporat in preparatul respectiv.
odata pusa berea in sticle o lasa vreo 3 saptamani la limpezit.