• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

BIZARERII

Bizarerie sau....prostie ?

Genial sau incredibil de prost? Citeste cel mai amuzant CV scris vreodata de un somer!

Sunt vremuri grele in care foarte multi oameni isi cauta un loc de munca, luni de zile la rand. Un somer a gasit, insa, o metoda inedita de a se promova.

In CV-ul pe care l-a trimis pentru a se angaja la McDonalds, tanarul, care se numeste Eric si care are 29 de ani, arunca la cosul de gunoi toate cliseele folosite in CV-urile standard.

Vezi ce a putut sa scrie in CV si spune-ne parerea ta: e cel mai bun sau cel mai prost CV pe care l-ai citit vreodata? Tu ai angaja un asemenea om, daca ai avea o firma?

CV - Eric

Obiective

- Vreau sa ajung sus de tot, prin orice mijloace, iar apoi sa fiu un conducator bun si drept si sa va aduc compania pe culmile succesului, sau cam asa ceva

Calitati

- Reflexe de pisica – acum ma vezi, acum dispar! Miau!

- Am ESP, cred (n.r. al saselea simt. ESP=extrasensory perception)

- Stiu cand sa tin, stiu cand sa las

- Emit arome placute

- Rad ca un cal (optional)

- Aptitudini excelente la jocul Mariokart - Super Nintendo

- Ma descurc binisor la dansuri sexy

- 29 de ani, dar parul de pe fata e la fel ca la 13 ani

- Pot sa mananc foarte MULT la o singura masa

- Stiu sa dansez Moonwalk

Experienta

- Cunosc foarte bine meniurile de la McDonalds

- Odata, am calarit un cal, am cazut de pe el si m-am ranit, am stat in pat si am ajuns sa ma ingras cu vreo 13 kg, dar le-am dat jos foarte repede – metabolism excelent

- Am suficiente cunostinte cat sa scriu un eseu despre orice subiect– fara sa fie nevoie sa ma documentez

- Luptator impotriva acneei

- Antrenor pentru viata (life coach)

Referinte

Eric. Cine ar fi mai potrivit pentru a va spune asa ceva in afara de …mine! Holla!

http://www.protv.ro

=)) nicio prostie..probabil ca s-a saturat sa tot trimita Cv-uri normale si in zeflemea l-a facut pe acesta,la modul: oricum nu am sanse !
si da,as angaja un asemenea om,macar si de amuzament,desi nu cred ca as da gres !
mai in gluma,mai in serios, a strecurat niste obiective,calitati si experienta interesante.

Obiectiv, vad ca are numai unul pe care vrea sa-l atinga prin orice mijloace. Din start te pune pe ganduri :D. Experiente, sa zicem ca mai notabila ar fi cunoasterea meniurilor, in rest n-au nicio legatura cu obiectivul propus. Si calitatea care-l dezavantajeaza clar e ca poate manca foarte mult la o singura masa. :P. Sincer, il vad genul de om care nu e pus deloc pe munca. E la limita dintre ciudatenie si prostie. :D

Mai putin bizar ,mai mult o doavada de meticulozitate si rabdare fantastica.

Ce poţi face cu 100.000 de scobitori, 35 de ani şi foarte multă răbdare?

Scott Weaver, originar din San Francisco, este cunoscut pentru sculpturile de 60, până la 120 cm, confecţionate din scobitori.

Acesta a început să construiască impresionantele statui în 1968, la vârsta de opt ani şi de atunci a continuat să-şi urmeze pasiunea. În anul 1974 a început să construiască Golden Gate Bridge şi Lombard Street, ambele sculpturi având în interior o suprafaţă special amenajată pentru ca bilele de ping-pong să parcurgă diferite trasee.

Realizată din peste 100.000 de scobitori, sculptura a fost terminată după 35 de ani, şi a fost prezentată publicului larg în 2009.

Scott Weaver îşi doreşte să mergă mai departe în ceea ce priveşte pasiunea sa, continuând să construiască şi alte statui în anii ce urmează.

completesmall.jpg

Video f frumos, merita deschis link

http://blogs.exploratorium.edu/tinkering/2011/04/15/a-video-tour-of-rolling-through-the-bay/

Sculpturi în banane: un nou curent în artă?

Keisuke Yamada, un japonez în vârstă de 23 de ani realizează sculpturi în banană cu ajutorul unei linguri şi a unei scobitori. Mai mult decât atât, niponul este nevoit să lucreze cu agilitate întrucât, în doar 30 de minute materialul de lucru începe să se degradeze.

După ce sunt gata şi înainte de a le consuma, Yamada îşi fotografiază operele postându-le pe internet.

"Acum două săptămâni când am cojit o banană m-am gândit că ar fi interesant să sculptez o faţă în fructe. Prima a fost faţă zâmbitoare. Am fost surprins să văd câte persoane s-au arătat încântate de ideea mea, aşa că am continuat. Cu timpul, oamenii au început să imi dea sugestii. Înainte de a începe fiecare sculptură mă gandesc destul de mult la cum aş vrea să arate."

Pe lângă portrete precum cel al lui Elvis sau al lui Davy Jones din Piraţii din Caraibe, Yamada modelează şi dragoni.

Până în prezent, tânărul a realizat doar 11 astfel de sculpturi, dar promite să continue nedorind să îşi dezamăgească "fanii" .

sculpturi-banane.jpg

He,he ! Japonezii au intentia sa-i ajute pe indragostii care nu se pot intalni decat pe net =))

Se spune că marea majoritate a comunicării are loc mai mult la nivel fizic decât verbal, dar într-o era a progreselor tehnologice se pare că am neglijat contactul tactil.

Din fericire, există întotdeauna Japonia, care ne furnizează inovaţii neconvenţionale. Cel mai recent exemplu este un dispozitiv de transmitere a sărutului care va înregistra şi reda mişcările limbii.

Aflându-se în momentul de faţă într-o stare incipientă, dispozitivul preia semnalul de la gura unui individ şi îl transmite unui al doilea dispozitiv folosit de o altă persoană care aşteaptă să primească această dovadă tehnologică de afecţiune.

Cercetatorii spun că mai au de lucrat la unele detalii precum: simţul gustului, modul de a respira şi umezeala limbii, aspectele importante ale unui sărut.

Odată ce vor dezvolta acest dispozitiv, cei de la Universitatea de electrocomunicatii îşi imaginează că dispozitivul va fi comercializat, mai ales dacă imită sărutul unei celebrităţi.

http://www.descopera.ro

:D E clar, in scurt timp inventeaza ceva si pentru sex virtual

Iote o chestie interesanta, dozatorul de palinca. Cine stie? Poate, in curand il vom vedea in cat mai multe spatii publice :D Uite, putem sa facem si noi la Deveselu neste dozatoare de tuica sau zaibar, ca tot vin americanii :D.

"Dozator de palincă, instalat în salonul prezidenţial al unui aeroport din Budapesta

"Palinca a avut un succes tot mai mare în rândul membrilor delegaţiilor străine, care, de acum înainte, vor putea să ciocnească un pahar după programul de lucru, pentru a sărbători succesele Preşedinţiei, înainte de decolarea avioanelor lor", a declarat Ferenc Robak.

Totodată, aceeaşi sursă consideră că acest salon prezidenţial reprezintă un excelent prilej pentru oaspeţii străini să se familiarizeze cu tradiţiile maghiare, cultura şi spiritul inovator al acestui popor.

"Pe lângă experienţa profesională, scopul nostru este acela de a oferi oaspeţilor o experienţă culturală şi gastronomică pe care o pot lua apoi mai departe cu ei acasă", a adăugat Ferenc Robak.

"Sortimentul preferat de bărbaţi este palinca de prune, iar cel preferat de femei este palinca de piersici", a declarat la rândul său reprezentantul companiei de distribuţie de dozatoare de palincă pe aeroportul din Budapesta. În afara celor două sortimente amintite, dozatorul de palincă din salonul prezidenţial oferă celor interesaţi şi palincă de cireşe. Oaspeţii au la dispoziţie pahare din cristal, iar dozatorul de palincă poate fi utilizat gratuit şi fără limite cantitative.

http://www.mediafax.ro

Povestea chitarei gigantice, realizate din 7.000 de copaci.

Pedro Martin Ureta, un fermier argentinian din General Levalle, a plantat 7.000 de arbori de eucalipt si chiparos pentru a forma conturul unei chitare.

chitara1.jpg

Argentinianul Pedro Martin a plantat 7.000 de copaci in forma unei chitare, in memoria sotiei sale decedate, Graciela Yraizoz.

Ea a murit in 1977, la doar 25 de ani, cand era gravida cu al cincilea copil al cuplului.

Probabil ca prima impresie pe care o aveti cand observati imaginile este ca ele au fost manipulate in Photoshop, insa nu poate fi vorba despre asta ceva.

Pedro isi aminteste ca inainte de a murI Graciela i-a spus ca si-ar dori sa locuiasca impreuna la o ferma in forma de chitara, instrument pe care il adora.

El regreta acum ca nu a luat in seama dorinta ei din acel moment, insa aceasta reprezinta acum una dintre cele mai frumoase amintiri ale barbatului despre ea.

Argentinianul s-a casatorit cu femeia cand avea 28 de ani, iar ea avea 17 ani . Graciela a murit din cauza unui anevrism cerebral, boala care aproape a ucis-o pe cantareata Elena Carstea.

Pedro Martin a declarat ca plantarea copacilor in forma de chitara a fost un efort colectiv al familiei sale, insa chiar mai dificila a fost protejarea plantelor in conditiile in care terenul din General Levalle in care e amplasata ferma este amenintat de porci de Guineea.

Dupa ce a reusit sa finalizeze proiectul dificil pe care si l-a propus, Pedro s-a logodit din nou, abia in anii '90, cu o femeie care i-a daruit o fiica, acum in varsta de 11 ani, desi nu s-au casatorit.

Interesant este ca pana acum Pedro Martin Uretanu si-a privit creatia de la inaltime, ci doar in poze, deoarece se teme sa zboare cu avionul.

http://www.apropo.ro

Cele mai bizare ritualuri de înmormântare

Moartea este - şi a fost mereu - o ameninţare universală, iar majoritatea oamenilor cred într-o putere divină şi într-o existenţă, de un fel sau altul, chiar după moarte, numărul superstiţiilor a tot crescut în jurul acestei teme. Aşa se face că, încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au vrut să marcheze cumva trecerea spre lumea cealaltă, iar uneori se străduiesc s-o facă în moduri cât mai originale şi mai extravagante.

A trecut mult timp de când omul trăia în comuniune totală cu natura, iar ideea de înmormântare nu exista, urmând ca decedatul să putrezească în locul unde "i-a sunat ceasul". (Desigur, asta doar în cazul în care tribul din care făcea parte nu era cumva canibal.) Cu timpul, însă, odată cu evoluţia omenirii, obiceiul îngropării a început să îşi facă simţită prezenţa şi, aşa cum era de aşteptat, într-o perioadă lungă de mii de ani, numărul superstiţiilor nu putea decât să crească.

Se pare că obiceiul a luat fiinţă în Epoca de Piatră. Nu s-a aflat dacă a venit ca o metodă de siguranţă sau din motive de sănătate dar, conform opiniei unor arheologi care au găsit un mormânt vechi de cel puţin 350.000 de ani, pe teritoriul actualei Spanii, oamenii din acea perioadă aveau o concepţie despre viaţa de apoi, considerând că mortul va avea nevoie de obiectele sale şi acolo; sau poate că, pur şi simplu, în concepţia lor, Raiul era neterminat.

La scurt timp după aceea, s-au născut alte idei, precum cea a hainelor de moarte. Se pare că strămoşii noştri considerau că dacă mortul avea haine noi, spiritele rele nu îi mai recunoşteau sufletul, lăsându-l să treacă în linişte spre lumea veşnică. Din acest punct, obiceiurile funerare au început să se tot dezvolte. Oamenii au căpătat preferinţe în ceea ce priveşte locul şi modul în care vor face trecerea spre tărâmul celălalt.

Nu peste tot se practica îngroparea. În urma cu aproape 4.000 de ani, în Asia, adepţii zoroastrismului, o religie veche caracterizată printr-o concepţie dualistă asupra lumii şi prin opoziţia dintre bine şi rău, practicau ritualul Dakhma Nashini (distrugerea completă a trupului mort). Considerând cadavrele ca fiind malefice, ritualul zoroastrienilor presupunea ca nimeni, în afară de cei însărcinaţi special cu îndatorirea de a le căra, să nu le atingă. La rândul lor, aceşti oameni erau obligaţi să trăiască în afara oraşelor şi să nu aibă contact cu restul populaţiei. Corpul neînsufleţit era spălat cu urina unui taur alb, iar în cazul în care un membru al familiei îl atingea, nefericitul în cauză era nevoit să facă baie în urină şi chiar să soarbă din ea pentru a se purifica.

În această zonă nu se practicau înmormântări, cadavrele fiind ridicate pe movile sau platforme şi lăsate să fie devorate de vulturi.

O practică asemănătoare se întâlnea, într-o perioadă relativ apropiată secolului nostru, la indienii Choctaw din America de Nord, care obişnuiau să usuce corpurile decedaţilor ridicându-le pe stâlpi sau în copaci, pentru a permite naturii să le descompună. Când nu mai rămâneau decât oasele, acestea erau curăţate şi îngropate.

Cu secole în urmă, vikingii au transformat ritualul înmormântării într-un adevărat eveniment extravagant, cu sicrie destul de mari pentru a încăpea nu doar decedatul, ci şi tot ce se considera a fi necesar pe tărâmul de dincolo. Tot la aceste populaţii, persoanele importante aveau parte de o incinerare somptuoasă care includea toate posesiunile. În această categorie intrau: caii, corăbiile şi chiar oameni vii.

Vechii egipteni considerau că viaţa de apoi este asemănătoare cu cea de pe Pământ şi, prin urmare, corpul trebuie păstrat cât mai bine. Practica mumificării, însă, era răspândită doar în rândul oamenilor înstăriţi, căci doar ei erau consideraţi demni de a-şi păstra corpurile într-o viaţă viitoare. Şi pentru că, odată ajunşi la destinaţie, decedaţii nu s-ar fi putut descurca singuri, majoritatea îşi luau cu ei servitorii, închizându-i în mormânt. Cu toate acestea, uneori mumiile nu erau îngropate timp ani întregi, fiind folosite ca garanţie pentru împrumuturi.

Obiceiuri stranii de ieri şi de azi

Desigur că moartea este unul din cele mai triste lucruri, dar, poate tocmai din acestă cauză, în istoria omenirii au existat, asociate cu ea, ritualuri duse la extrem, unele care, acum, par hilare, iar altele - înspăimântătoare.

De exemplu, la romani ritualul funebru presupunea ca bărbatul cel mai în vârstă al familiei să stea lângă patul de moarte al părintelui său, pentru a fi pregătit să-i inhaleze ultima suflare.

Perşii, sirienii şi babilonienii, pe de altă parte, aveau obiceiul să facă un fel de lumânări uriaşe din trupurile decedaţilor. Ei păstrau corpurile în borcane uriaşe pline cu ceară sau miere.

Mult mai macabru pare, în lumina concepţiilor occidentale moderne, obiceiul unor haitieni de a-şi afuma morţii şi de a-i atârna de pereţii caselor, ca ornamente.

Thailandezii preferau incinerarea, însă în cazul familiilor regale, succesorul la tron era mai puţin norocos: el trebuia să caute, prin cenuşa predecesorului său, bucăţi de oase pe care să le păstreze drept talismane.

Despre locuitorii Indiei se zvoneşte că ar fi avut anumite practici legate de ritualul funebru pe care autoritatea britanică colonială, oripilată le-a interzis. Unii hinduşi menţineau un obicei numit suttee, care presupunea ca, odată cu incinerarea mortului, să aibă loc şi cea a văduvei sale.

Despre cartaginezi se spune că îşi mâncau morţii. Membrii unei familii aveau angajamentul sacru de a-şi "consuma" ruda decedată. Şi chiar şi azi, încă mai există zvonuri - ce-i drept, neconfirmate -, cum că obiceiul canibalismului ritualic nu ar fi dispărut de tot.

Un ritual funerar ciudat, contemporan, este, "înmormântarea" tibetană cerească. Acesta presupune ca trupul să fie tăiat în bucăţele mici, iar oasele sfărâmate pentru ca apoi să fie amestecate cu carnea mărunţită, nişte orz şi grăsime de iac, preparându-se astfel o "gustare" pentru vulturi. Din moment ce 80% din tibetani aleg să îşi găsească sfârşitul mărunţiţi şi agăţaţi pe o stâncă, în Asia există peste 1.000 de astfel de locuri.

Înmormântarea eco - stil contemporan

Pentru alţi iubitori ai mediului, mai există şi alte metode, precum cea a transformării rămăşiţelor pământeşti în îngrăşământ. Compostoriumul este un fel de "crematoriu" ecologic, unde cadavrul este introdus şi curăţat de toate lucrurile dăunătoare mediului, iar apoi este amestecat cu resturi vegetale, urmând ca, în aproximativ şase luni, să se transforme în îngrăşământ.

În Suedia, biologul Susanne Wiigh-Masak a inventat o metodă mai avansată a unei înmormântări ecologice. Procedura sa presupune congelarea corpului la minus 18 grade Celsius, iar apoi intoducerea acestuia în azot lichid şi expus unor vibraţii care îl vor transforma într-o pulbere. Într-o camera vidată se va evapora apa şi se vor înlătura orice alte rămăşiţe non-organice acumulate de-a lungul vieţii. Praful omenesc va fi, apoi, îngropat într-un sicriu biodegradabil.

Aşadar, de-a lungul timpului, oamenii au păstrat doar o parte din cutumele de altă dată, inventând, însă, concomitent, noi obiceiuri funerare. În mare parte, ceea ce îi mulţumea pe strămoşii noştri este încă destul de bun şi pentru noi. Aşa se face că majoritatea oamenilor preferă, pentru înmormântare, lucruri de bază, ca de exemplu sicriul simplu din lemn subţire, care poate fi cumpărat de la orice furnizor de servicii funerare.

Cu toate acestea, există şi oameni "mofturoşi", cărora cei 100 de ani, cât îi ia unui coşciug din lemn masiv să se descompună, li se par puţini. Pentru aceştia, există alternativa sicriului din beton sau chiar a celui căptuşit cu acelaşi material din care se produc căştile folosite în fotbalul american şi care pot rezista aproximativ 500 de ani.

Desigur, pentru cei cu un buget limitat, unele companii din Canada şi Statele Unite închiriază sicrie. Deşi poate părea de prost-gust, agenţia ne asigură că ele sunt căptuşite cu o foaie din lemn de pin sau furnir, pentru uz individual.

Dar, pentru că numai în Statele Unite sunt arşi sau îngropaţi un milion şi jumătate de metri cubi de lemn masiv, în fiecare an, şi se folosesc în scopuri funerare o sută de mii de tone de oţel, trei mii de tone de cupru şi bronz, peste un milion şi jumătate de tone de beton armat şi aproape două sute de mii de litri de lichid de îmbălsămare anual, din ce în ce mai mulţi oameni optează pentru înmormântări "eco". În Australia, Elveţia şi Noua Zeelandă există posibilitatea achiziţionări unor coşciuge din carton. Se spune că versiunea elveţiană poate suporta până la 220 de kg, în timp ce modelului australian îi este interzis prin lege să depăşească limita de 110 kg.

Sicriul meu e mai cool decât al tău

Dar, dacă defunctul nu a fost interesat de efectele pe termen lung, ci mai curând de impactul de moment, atunci cu siguranţă sicriul său trebuie să fie unul personalizat. De exemplu, iubitorii de fotbal pot opta pentru unul pictat în culorile echipei favorite sau îşi pot imprima chiar emblema acesteia. Formaţia rock KISS şi-au lansat pe piaţă propriul model de sicriu, care are pe el logo-ul şi o poză cu trupa, special pentru fanii lor.

În cazul în care aceste modele nu sunt destul de personale, o organizaţie din Australia, numită Arta Vieţii (LifeArt), fondată în 2004, promovează coşciuge personalizate la comandă, sau chiar unele albe, pe care fiecare doritor să se poată semna sau să scrie un mesaj de adio.

Poate părea greu de crezut, dar sunt şi cazuri excepţionale în care nici măcar acest tip de sicriu nu este pe gustul pretenţioasei familii a decedatului. Pentru aceşti oameni, câteva companii din Ghana produc sicrie-fantezie de toate mărimile şi formele. Oamenii de aici cred că, murind, trec într-o altă existenţă, iar sicriele ar trebui să exprime o trăsătură de caracter sau situaţia lor profesionala. Astfel, oamenii înstăriţi din Ghana sunt îngropaţi în coşciuge care reproduc maşini luxuoase sau avioane.

Nevoia oamenilor de a fi diferiţi chiar şi după ce s-au stins din viaţă se reflectă şi în preferinţele privind împrăştierea cenuşii.

Pentru că au existat cereri, o companie americană din Florida comercializează baloane cu aer cald, biodegradabile, în care se poate pune cenuşa răposatului amestecată cu puţin sclipici; ajuns la o anumită altitudine, balonul va exploda, lansând astfel rămăşiţele mortului în atmosferă.

Firmele de pompe funebre din Marea Britanie au inclus printre serviciile lor împrăştierea cenuşii prin artificii sau încorporarea ei la rădăcina unui bonsai. În cazul în care mai mulţi membrii ai familiei vor să păstreze "o parte" din defunct, cenuşa poate fi pusă în mai multe ghivece.

Nici cei din California nu se lasă mai prejos. Fundaţia Celestis poate trimite şapte grame din cenuşă pe orbită, pentru un preţ accesibil. Familia este invitată la lansare şi poate lua acasă un DVD cu filmarea.

Lista cu servicii inedite continuă cu încapsularea cenuşii în ornamente de sticlă, tablouri, sculpturi ceramice sau chiar în cerneluri pentru tatuaje comemorative.

Iar dacă cenuşa mortuară poate fi folosită în confecţionarea a diferite obiecte, atunci trebuie să ştiţi că o firmă americană este dispusă să fabrice şi mobilier funerar, adică să transforme orice coşciug într-o măsuţă, cabină telefonică sau şifonier.

Pentru încheierea acestei liste de practici aflate la limita dintre macabru şi ridicol, am păstrat evenimentul anual din Houstonville, SUA. Aici, în fiecare iunie, locuitorii oraşului se întrec într-o cursă de sicrie, pentru marele premiu în valoare de 300 de dolari. Fiecare sicriu-vehicul are un echipaj format din 3 membri: "pilotul" şi alte două persoane care îl împing. Evenimentul se încheie cu o paradă a celor mai inedite "recipiente" funerare.

Într-o lume în care goana după senzaţional şi originalitate este acerbă, aceste metode de celebrare a riturilor funebre ne oferă, dacă nu o alternativă la obiceiul tradiţional, măcar un subiect la care să nu ne mai gândim cu atâta teamă.

Nu se prea asorteaza duduile cu doamna cu coasa :D: dar de, in publicitate totul este permis.

Ce chestie, razbunare ochi pentru ochi, incurajata de o instanta de judecata....

Sentinţă şocantă în Iran: O femeie îi poate turna acid în ochi bărbatului care a orbit-o

Femeia era hotărâră să se răzbune exact în acelaşi mod, iar familia bărbatului a implorat pentru renunţarea la sentinţă, potrivit Daily Mail.

O instanţă din Iran i-a permis lui Ameneh Bahrami, în vârstă de 32 de ani, să se răzbune, aruncând cu acid în ochii atacatorului său, un student la Universitatea din Teheran.

Curtea a aplicat o lege veche - ochi pentru ochi, dinte pentru dinte - ceea ce a stârnit controverse şi reacţii chiar şi în Iran, unde justiţia medievală încă este aplicată.

Ameneh Bahrami a rămas cu cicatrice puternice după ce Majid Movahedi, în vârstă de 27 de ani, i-a aruncat cu acid sulfuric în ochi, întrucât cererea în căsătorie îi fusese respinsă.

Atacul a avut loc în 2004, într-o staţie de autobuz, după ce bărbatul a urmărit-o luni de zile.

În urma atacului, femeia a fost desfigurată şi a orbit, suferind 19 intervenţii chirurgicale.

Instanţa i-a acordat 19.000 de lire despăgubire şi l-a condamnat pe Majid la închisoare, dar femeia a refuzat banii. Ea a dorit ca atacatorul ei să sufere aceeaşi traumă prin care a trecut ea în ultimii şase ani.

"Mama atacatorului i-a sunat pe părinţii mei. A cerut îndurare şi a spus că Majid mă va însoţi permanent. Dar acum este prea târziu", a declarat Ameneh Bahrami.

De altfel, ea a fost ameninţată cu moartea din cauza dorinţei sale de a se răzbuna.

"Poliţiştii mi-au spus să nu ies singură pe stradă. Părinţii mei sunt speriaţi. Ei cred că judecătorul a greşit", a mai spus victima.

În urma deciziei instanţei, Ameneh a primit permisiunea de a injecta acid în ochii agresorului său, urmând să toarne 20 de picături în fiecare ochi.

Deşi ar fi putut să renunţe la răzbunare, Ameneh a declarat: "Sunt foarte feritică. După şase ani s-a făcut dreptate. Dar noi suntem nişte perdanţi, pentru că am suferit enorm".

http://www.mediafax.ro/externe/sent...id-in-ochi-barbatului-care-a-orbit-o-8266687/

O fi doar legende ? Sau...cine stie ce monstri zac prin laboratoare?

Hibrizii om-animal . Himerele.

Oamenii de stiina au inceput sa induca in ceata linia dintre animale si oameni prin producerea himerelor – o creatura hibrida care este partial om, partial animal.

Oamenii de stiinta chinezi de la Universitatea Medicala din Shanghai au fuzionat cu succes celule umane cu ovare de iepure. Embrionii au fost, dupa cum s-a relatat, primele himere om-animal create cu succes. Ei au fost lasati sa se dezvolte pentru mai multe zile intr-un vas de laborator, inainte ca oamenii de stiinta sa distruga embrionii pentru a recolta celulele stem.

Anul trecut in Minnesota cercetatorii de la Clinica Mayo au creat porci cu sange uman curgand prin organismul lor.

Si la Universitatea Stanford din California este posibil ca un experiment sa fie facut in cursul acestui an pentru a crea soareci cu creier uman.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca, cu cat arata animalul mai uman cu atat mai bun model va fi pentru testarea medicamentelor sau posibil pentru cresterea „pieselor de schimb’’, precum ficatul, pentru a fi transplantate oamenilor.

Urmarind modul in care celulele umane se maturizeaza si interactioneaza intr-o creatura vie ar putea duce de asemenea la descoperiri de noi tratemente medicale.

Dar crearea de himere om-animal – numite dupa un monstru in mitologia greaca care a avut cap de leu, trup de capra, si coada de sarpe – a ridicat intrebari ingrijoratoare: ce combinatie noua subumana ar trebui creata si in ce scop? In ce conditii va fi considerat umana? Si ce drepturi (daca va fi vreunul), ar trebui sa aiba?

In prezent nu exista legi federale in USA care sa abordeze aceste probleme.

Orientari etice

Academia Nationala de Stiinte, care sfatuie guvernul american, a studiat aceasta problema. In luna martie academia intentioneaza sa prezinte orientari voluntare etice pentru cercetatori.

O himera este o combinatie din doua sau mai multe specii intr-un singur trup. Totusi nu toate sunt considereate ingrijoratoare.

De exemplu, valve cardiace umane defecte sunt de obicei inlocuite cu cele prelevate de la vaci si porci. Chirurgia – care face primitorul o himera om-animal este larg acceptata. Si de ani de zile oamenii de stiinta au adaugat gene umane la bacterii si animalelor de ferma.

Ce a provocat scandalul este amestecul de celule stem umane cu celule embrionare animale pentru a crea noi specii.

Activistul in biotehnologie Jeremy Rifkin se opune trecerii limitei dintre speciil deoarece el considera ca animalele au dreptul de a exista fara a fi falsificate sau incrucisate cu alte specii.

El recunoaste ca aceste studii ar putea duce la unele descoperiri medicale, totusi ele nu ar trebui facute.

„Exista si alte modalitati pentru a avansa medicina si sanatatea umana fara a intra in ciudatenii, lume noua indrazneata de animale himerice’’, a spus Rifkin, adaugand ca modele sofisticate de calculator se pot substitui pentru experimentarea pe animale vii.

„Cineva nu trebuie sa fie religios sau in drepturile animalelor pentru a gandi ca asa ceva nu are sens’’ a continuat el. „Oamenii de stiinta sunt cei ce vor sa faca aceste experimente. Au intrecut masura in domeniul patologic.’’

David Magnus, director al Centrului Stanford pentru etica biomedicala la Universitatea Stanford, crede ca adevarata ingrijorare este daca himerele vor fi puse sau nu in utilizari problematice, riscante sau periculoase.

Oameni nascuti din parinti soareci

De exemplu, un experiment care ar provoca ingrijorari, a spus el, este ingineria genetica a soarecilor sa produca sperma umana si ovare, apoi facerea fertilizarii in vitro pentru a produce un copil a carui parinti sunt o pereche de soareci.

„Majoritatea oamenilor ar gasi acest lucru problematic’’, a spus Magnus, „dar aceste utilizari sunt bizare si nu, din cele mai bune cunostinte ale mele, ceva ce oricine contempleaza de la distanta. Cele mai multe utilizari ale himerelor sunt mult mai relevante pentru ingrijorarile de ordin practic.

Anul trecut Canada a aprobat actul Reproducerii Umane Asistata, care interzice himere. Concret, acesta interzice transferarea unei celule neumane intr-un embrion uman si punerea celulelor umane intr-un embrion neuman.

Cynthia Cohen este membra a Comitetului de Supraveghere pentru Celule Stem din Canada, care supervizeaza protocoalele de cercetare pentru a se asigura ca acestea sunt in conformitate cu noile orientari.

Ea considera ca o interdictie ar trebui sa fie pusa de asemenea si in USA.

Crearea de himere, a spus ea, prin amestecarea gametilor umani si animali (sperma si ovare) sau transferarea celulelor reproductive, diminueaza demnitatea umana.

„Aceasta ar nega ca exista ceva distinctiv si valors despre fiintele umane care ar trebui sa fie onorate si respectate’’, a spus Cohen, care este de asemenea cercetator principal la Institutul de Etica Kennedy al Universitatii Georgetown din Washington, D.C.

Dar, a mentionat ea, modul de redactare a unei astfel de interdictii trebuie sa fie manifestat cu mare atentie. Aceasta nu ar trebui sa scoata in afara legii experimente etice si legitime – cum ar fi transferul unui numar limitat de celule stem adulte umane in embioni de animale, in scopul de a afla modul in care acestea prolifereaza si cresc in perioada prenatala.

Irv Weissman, director la Institutul de Cancer al Universitatii Stanford / Biologia Celulelor Stem si Medicina din California, este impotriva unei interdictii in Statele Unite.

„Oricine isi pune propriile orientari morale in calea acestei stiinte biomedicale, in cazul in care isi doresc sa-si impuna dorintele – nu doar a fi o parte a unui argument – daca asta duce la o interdictie sau moratoriu…ei opresc cercetari ce ar putea salva vieti umane’’ a spus el.

Soareci cu creier uman

Weissman a creat deja soareci cu creieri care sunt 1% umani. In cursul acestui an el ar putea efectua un alt experiment in care soarecii vor avea creieri 100% umani. Acest lucru s-ar face, a spus el, prin injectarea de neuroni umani in creierii embrionului de soarece.

Inainte de a se naste soarecii vor fi ucisi si disecati pentru a se vedea daca arhitectura unui creier uman s-a format. In cazul in care acesta s-a format, el se va uita dupa urme de comportament cognitiv uman.

Weissman a spus ca nu este un om de stiinta nebun care incearca sa creeze un om in trup de animal. El spera ca experimentul va conduce la o mai buna intelegere a modului in care creierul functioneaza, si care ar fi util in tratarea unor boli precum Alzheimer sau boala Parkinson.

Testul inca nu a fost inceput. Weissan asteapta sa citeasca raportul Academiei Nationale, care va fi publicat in Martie.

William Cheshire, profesor asociat de neurologie la Clinica Mayo in Jacksonville, Florida, considera ca, combinarea neuronilor umani cu cei animali este problematica.

„Acesta este un teritoriu biologic neexplorat,’’ a spus el. „Oricare ar fi pragul de moralitate a dezvoltarii neurale umane pe care l-am alege pentru a seta ca limita pentru un astfel de experiment, exista un risc considerabil de depasire a acelei limite inainte de a putea fi recunoscut”.

Cheshire sprijina cercetarea care combina celule umane si animale pentru a studia functia celulara. Ca student el a participat la cercetari in cadrul careia s-au fuzionat celule umane cu cele de soarece.

Dar unde ar trage el linia etica este pe cercetarea care ar distruge un embrion uman pentru a obtine celule, sau cercetarea care ar crea un organism care este partial om, partial animal.

„Trebuie sa fim atenti sa nu incalcam integritatea umanitatii sau a vietii animale peste care avem o responsabilitate de administrare”, a spus Cheshire, membru al Asociatilor Crestin Medicale si Dentare. „Proiecte de cercetare care creaza himere om-animal risca sa perturbe ecosistemele fragile, pun in pericol sanatatea, si insulta integritatea speciilor.’’

http://www.2012en.ro

O femeie din Marea Britanie este «alergică» la electricitate!

O femeie din Marea Britanie nu poate folosi filtrul de cafea, ceainicul electric, maşina de spălat şi alte aparate electrocasnice, iar vecinii ei nu pot dispune de internet wireless, din cauza faptului că aceasta este alergică la electricitate.

Janice Tunnicliffe îşi petrece fiecare seară jucând Scrabble la lumina lumânării alături de soţul ei din cauza faptului că suferă de o afecţiune extrem de rară numită electrosensibilitate. Pentru că nu poate sta în apropierea câmpurilor electromagnetice, femeia în vârstă de 55 de ani nu se poate uita la televizor sau asculta radio şi nu poate vorbi la telefon, motiv pentru care s-a izolat complet de lumea modernă.

Janice Tunnicliffe a declarat că afecţiunea a apărut în urmă cu trei ani, după ce a urmat un tratament de chimioterapie pentru a-şi trata cancerul de colon. De atunci, ori de câte ori se află în apropierea dispozitivelor electrice sau aparatelor care emit semnale, britanica suferă de migrene, de dureri în piept, de greaţă şi furnicături în braţe sau picioare. Singura ei alinare din ultimii trei ani a fost atunci când Nottinghamshire, satul în care locuieşte, a suferit o pană de curent.

"Dispozitive diferite îmi dau stări diferite. În 20 de minute îmi pot da seama dacă o persoană deţine un iPhone. Reţelele wireless îmi dau senzaţia că aş avea un cârlig înfipt în spatele capului care mă stoarce de viaţă, iar hub-urile mă pot imobiliza complet - devin incapabilă să-mi mişc mâinile sau picioarele", a declarat britanica.

Viaţa normală a doamnei Janice Tunnicliffe a fost răsturnată în februarie 2008 când a mers la spital din cauza unor dureri abdominale grave. După trei zile în care medicii au testat-o, s-a descoperit că femeia suferea de cancer, iar chirurgii au urcat-o pe masa de operaţii imediat. În urma intervenţiei medicale, doctorii au înlăturat o tumoare de 15 centimetri aflată în intestinul acesteia şi 14 ganglioni limfatici.

Din fericire, cancerul nu se extinsese, dar medicii au decis că femeia ar trebui să urmeze un tratament de chimioterapie ca o măsură de protecţie. În acele momente a apărut şi alergia ei la electricitate.

"Personal cred că trebuie să fie o legătură directă între chimioterapie şi noua afecţiune, însă nimeni nu are de gând să recunoască. După experienţa cancerului, doctorii mi-au recomandat să merg într-o excursie cu familia, iar noi am decis să plecăm în Grecia. Cât timp am fost acolo am fost bine, dar când m-am întors acasă m-am simţit la fel", a completat britanica.

Mai mult decât atât, femeia a fost obligată să acopere geamurile casei cu un material metalic special care deviază undele electromagnetice. Graham Lamburn, manager al departamentului tehnic din cadrul organizaţiei independente Powerwatch, a declarat că, până în acest moment, medicii s-au ferit să recunoască electrosensibilitatea ca fiind o boală, întrucât cauzele acesteia sunt necunoscute.

Bangladesh: O femeie a taiat penisul violatorului sau si l-a dus drept proba la politie

O femeie in varsta de 40 de ani din Bangladesh a taiat penisul unui barbat care incerca sa o violeze si l-a dus drept proba la politie, a declarat luni un oficial din regiunea izolata a tarii unde a avut loc incidentul, relateaza AFP.

Aceasta femeie casatorita, mama a trei copii, a fost atacata sambata seara, in timp ce dormea in locuinta sa modesta din districtul Jhalakathi, la circa 200 km sud de Dacca.

"In timp ce incerca sa o violeze femeia i-a taiat penisul cu un cutit. Ea l-a invelit apoi intr-o bucata de plastic si l-a adus la postul de politie din Jhalakathi drept proba a crimei", a declarat seful politiei locale, Abul Khaer.

Victima a depus plangere pentru tentativa de viol impotriva barbatului de 40 de ani, si el casatorit si tata a cinci copii, precizand ca acesta o hartuia de sase luni.

Penisul taiat a fost conservat de politie si barbatul a fost internat la spital.

"Va trebui sa-l arestam cand se va reface un pic", a comentat Khaer.

http://www.hotnews.ro

:D ce tare!!! la noi, daca faci asta , violatorul devine victima sigura. si te mai baga autoritatili si la bulau :D.

Da, dar la noi femeia in cauza cu siguranta ar fi fost arestata :D:

Călugării gemeni pe care nici moartea nu i-a putut despărţi

Autor: Andrei Udişteanu

Doi gemeni, ambii călugări franciscani în SUA, au murit, unul la doar câteva ore distanţă de celălalt, după ce au trăit toată viaţa „la indigo”.
Fratii Julian si Adrian Riester

Când gemenii Riester au murit pe 3 iunie, în aceeaşi zi, la acelaşi spital din oraşul american St. Petersburg, cei care i-au cunoscut au fost trişti, dar deloc surprinşi. De când s-au născut, acum 92 de ani, fraţii Julian şi Adrian au fost identici nu numai la înfăţişare, ci şi în vieţile trăite.

„Încă de când s-au născut în Buffalo acum 92 de ani,(...) au stat foarte rar despărţiţi. S-au jucat împreună, au mers la şcoală împreună, în tinereţe au călătorit în toată ţara împreună şi, la 20 de ani, s-au înscris în ordinul Franciscan împreună”, scrie, într-un articol dedicat celor doi, Buffalonews.com, site de ştiri din regiunea unde gemenii au trăit, citat de BBC. Până şi fotografia publicată la reportaj pare o iluzie optică: fraţii Riester au fost imortalizaţi în robele lor de călugări şi, pentru o clipă, pare o imagine reflectată într-o oglindă.

RIESTER_TWINS_01_66d4756d31.jpg

Localnicii văd semne de la Dumnezeu

Primul s-a stins fratele Julian, de dimineaţă. Seara, a murit şi Adrian. Comunitatea locală a rămas mută la auzirea ştirii. Ca şi cum ar fi fost martori la săvârşirea unei minuni. Apropiaţii celor doi călugări, cei mai mulţi oameni cu frica Lui Dumnezeu, au zis că felul în care cei doi călugări gemeni au murit e doar dovada că le-a fost răsplătită credința.

Ziariştii americani consemnează: „Dacă a fost vreodată vreo confirmare că Dumnezeu îi iubea, asta este!”, e părerere verişorul lor, Michael Riester, care adaugă că nu crede că fraţii ar fi stat vreodată separaţi mai mult de 12 ore însumate.

Separaţi doar de două ori .

Cei mai mulţi localnici şi-i amintesc, în tinereţe, conducând biciclete identice, purtând căşti de protecţie identice. Ca slujitori ai Lui Dumnezeu, Adrian şi Julian Riester se ocupau cu munca fizică la mânăstire.

„S-au făcut cunoscuţi ca meşteri pricepuţi care îşi exprimau talentul la grădinărit sau tâmplărie, refăcând dulapuri sau mese în atelierul lor din garajul mânăstirii franciscane St. Bonaventure”, scrie Buffalonews.com.

Fratele Julian, avea, de fapt, de acasă numele de Jerome, iar fratele Adrian, fusese botezat Irving. Erau doi dintre cei şapte copii ai doctorului Julian Riester şi ai soţiei sale, Clara. O familie cunoscută. Doctorul, un obstetrician respectat, fusese, ca student la medicină, unul dintre martorii operaţiei la care a fost supus preşedintele american William McKinley, împuşcat mortal, în Buffalo, în 1901, după cum scrie presa locală.

Fraţii Riester „au stat departe unul de celălalt doar de două ori”, adaugă Buffalonews.com. „O dată între 1946 şi 1951, când fratele Adrian era paracliser la biserica Sfântul Francis de Assisi, din Manhatan, şi fratele Julian era în Boston, la „Altarul Sf. Antoniu”. Apoi, au mai fost despărţiţi în anii 50(...). Dar, din 1956 până acum, fraţii Riester au rămas împreună”. „Aveau o legătură puternică”, a încercat o explicaţie vărul lor Michael. „Şi pentru că erau în legătură cu Dumnezeu şi unul cu celălalt, nu e deloc surprinzător că au murit împreună”.

http://www.evz.ro

Are dreptate Bodocadn spune ca japonezii "e extraterestri", azi, pare o bizarerie dar cine stie daca nu e posibl sa se realizeze ce zice nenea asta:D:

Un prestigios fizician american, Michio Kaku, autorul cărţii „Fizica viitorului”, a descris într-un interviu felul radical în care vieţile noastre vor fi schimbate ca urmare a unei mai bune înţelegeri a legilor fizicii.

"Graţie legii lui Moore, care postulează că puterea computaţională se dublează la fiecare 18 luni, avem parte de computere din ce în ce mai puternice. Totuşi, siliconul nu poate continua acest progres la nesfârşit - când pe un chip mai mic decât o unghie sunt înghesuiţi foarte mulţi tranzistori, acesta se încinge atât de tare încât se topeşte. Pentru a continua acest ritm al dezvoltării, de care economia depinde, fizicienii încearcă să creeze era post-silicon. Aceasta va cuprinde computere atomice, computere cuantice, computere bazate pe ADN, computere bazate pe proteine", explică Kaku.

Internetul va fi în fiecare obiect, prezice Kaku, graţie nanotehnologiei. "Cercetarea în domeniul computerelor şi al nanotehnologiei avansează cu o asemenea viteză încât chip-urile vor ajunge să coste 1 cent, mai puţin decât ambalajul unei gume de mestecat. Astfel, fiecare obiect va fi conectat la Internet, inclusiv lentilele de contact. Când vom clipi, vom fi conectaţi la internet. Atunci când vom întâlni o persoană necunoscută, îi vom putea accesa imediat biografia pe Internet. Dacă va vorbi altă limbă, spusele sale vor fi instant subtitrate", adaugă el.

Cum se va schimba medicina în viitor? "Vom merge la doctor de câteva ori pe zi - atunci când mergem la toaletă. Diagnosticarea bolilor va fi revoluţionată. Să luăm ca exemplu cancerul pancreatic, de care suferă nume precum Steve Jobs sau Aretha Franklin. Oamenii de ştiinţă au descoperit că este o boală ce se dezvoltă în 20 de ani în corp, însă îl simţim abia în ultima parte a acestora. În viitor, chip-urile incorporate în vasele de toaletă vor detecta proteinele ce se găsesc în celulele canceroase cu mai bine de un deceniu înainte să se formeze vreo tumoare. De fapt, acest cuvânt - tumoare - va dispărea din vocabular. Nanoparticulele vor putea ucide celulele canceroase una câte una", susţine Kaku.

Sa-ti tai jugulara si sa-ti sprijini capul cu mana, ca aveai senzatia ca cade (sic! :P), asta da bulan :D

Şi-a tăiat gâtul cu drujba, dar a supravieţuit miraculos

Tom Connelly şi-a tăiat, din greşeală, vena jugurală, dar a supravieţuit miraculos
Tom Connelly, un îngrijitor de copaci de Marea Britanie se poate considera cel mai norocos om de pe planetă. El a supravieţuit după ce şi-a tăiat o treime din gât cu o drujbă, din cauză că a alunecat din castanul pe care îl cosmetiza.

Tânărul a pierdut aproape şase litri de sânge, deoarece lama drujbei i-a retezat gâtul, inclusiv vena jugulară, el scăpând cu viaţă pentru că lama s-a oprit la un milimetru de carotidă, artera principală care conduce sângele către cap. Norocul britanicului de 21 de ani a fost că mai mulţi colegi i-au sărit în ajutor şi i-au ţinut capul fix, încercând să oprească sângerarea.

Unul dintre medicii care s-au ocupat de acest caz a precizat că Tom ar fi murit în aproximativ trei minute dacă persoanele care l-au ajutat nu i-ar fi fost alături. Britanicul a fost salvat datorită unei intervenţii chirurgicale care a durat peste zece ore şi în urma căreia s-a ales cu 40 de copci. „Era ceva ce făcusem de sute de ori. Numai că, în acea zi, mi-a alunecat piciorul şi, practic, am trecut prin drujbă. Îmi amintesc cum, în timp ce atârnam în aer, vedeam sângele ţâşnind din mine", a spus Tom Connelly.

Pe lângă rana de la gât, tânărului i-au fost secţionaţi şi câţiva muşchi de la umăr, însă medicii au afirmat că Tom îşi poate folosi din nou braţul în proporţie de 90%. Deşi britanicul ar fi putut muri din cauza acestui accident, el a decis să se întoarcă în locul în care a avut loc tragicul eveniment şi a afirmat că doreşte să reînceapă munca.

http://www.adevarul.ro/internationa...etuit-miraculos-Tom-Connelly_0_517148356.html

Back