• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Buncarul atomic sau tunel?

• Thread starter Thread starter 3.14 2
  • Start date Start date
3

3.14 2

Guest
Buna ziua,
Am observant ca pe acest site sunt cateva persoane ce par a avea informatii despre buncarele atomice, asa ca imi permit sa le pun o intrebare.
In zona unde locuiesc exista catva mine si cateva tuneluri de cale ferata abandonate din anii 90. Cel mai apropiat este la 30- 35 de minute cu masina de casa mea.
In cazul in care Rusia va ataca nuclear, credeti ca autoritatile vor anunta din timp acest atac, astfel incat sa am timp sa ajung la acel tunel?
Din punctul vostru de vedere, este bine sa mizez pe evacuarea in acele tuneluri, cu masina si eventual o remorca cu mancare si apa, sau sa ma apuc sa construiesc un buncar atomic in gradina?
Economic, pentru mine ar fi mult mai ieftin sa cumpar o remorca si s-o tin plina cu provizii si apa, apoi sa evacuez la unul din tuneluri, dar nu stiu daca autoritatile vor alarma populatia din timp.
Voi ce parere aveti pentru aceasta dilema?

Personal, as merge pe varianta buncar in curte/gradina/langa sau sub casa.
Ai destul timp sa te adapostesti chiar daca vezi ciuperca, in plus, nu vei fi "obligat" sa imparti adapostul cu cei pe care nu-i doresti. In cazul unui tunel sau unei mine sau pesteri, nu vei fi singurul ce se gandeste la acel adapost.

si eu sunt de aceeasi parere :) un buncar trebuie sa te gandesti ca nu esti singurul care s-a gandit la la acele tuneluri :)

Un buncar este costisitor, asa ca....ramane pestera ,si cum n-am asa ceva prin zona ......

Multumesc mult de idei.
Cateva sfaturi utile pentru a construi un buncar eficient si ieftin?

Ca idee, aveti asigurari?
La masina, la casa, de viata, de orice fel.
Daca da, de ce?

degetica said:
Raspunsul din punctul meu de vedere ar fi-degeaba!

Ai un 2 (doi) pentru fatalism, in acest caz; dar si pentru altele, la o alta discutie.
Eu am asigurare la casa. La masina nu e cazul fiindca nu detin (inca) un astfel de obiect.

Mai GeoX,nu e fatalism ,ci doar expierienta de viata in Romania:))) asa ca doiul tau nu m-a impresionat prea tare nici aci,nici in alta discutie:))) Si zici ca in loc de buncar ti-ai facut catalog unde ma notezi?:))))))))

Am asigurare de viata si pt locuinta, motivul este simplu,asigurare :P

Teoretic asa este, doar ca, nepravazutul primeaza si probabilitatea sa nu-ti fie de folos este f mare.

Din contra, pentru mine, posibilitatea de a-mi fi de folos este foarte mare. Chiar imi este de folos, unde credeti ca tin muraturii si udeala?

Eu presimt ca nu am nevoie. Daca era sa pier, pieream demult!
Cred ca mai am lucruri de oferit Lumii. Chiar cred asta.

Bag io seama ca o dam in barci p'acilesica, si 3.14 2 era chiar interesat...

@Gogule, ai dreptate, dar ai cutitul la tine si poti taia in carne vie, nu ne suparam din atat.
Daca tot faci ceva, fa cum trebuie. Ma tem insa ca e o investitie mult prea mare pentru o persoana privata, chiar daca are un bun potential financiar.
Hai sa spunem ca e utila, ca ai terenul si ca o faci aproape de casa.
Putini, foarte putini si-ar permite, iar cei ce-si permit nu se gandesc la asta.
Acum, daca luam in serios (nu atat topicul, cat realitatea cruda, daca s-ar intampla) cati ar mai ramane? Nu ar deveni mediul radioactiv?
Poate ca ai supravietui primei saptamani sau luni, insa crezi ca dupa aceea va fi mai bine?
Imi place sa vad vointa de a supravietui unei stfel de calamitati, insa mie mi-ar fi teama sa-i supravietuiesc! Ce as face dupa aceea? Trebuie bune calitati fizice, psihice...Dar, cum se spune, doar cei mai puternici reusesc - selectia naturala.
Chiar construiesti sau ai de gand sa construiesti asa ceva?
Fie si pentru simplul gand, apreciez vointa.

Tineti cont si de rezistenta la cutremur, totusi. Care sa fie mai bun, un buncar atomic sau un tunel obisnuit ? Din acest punct de vedere, cred ca buncarul atomic ar trebui considerat.

Subscriu la ce a zis Gogu si, in plus, toate postarile gen hi-hi-hi si ha-ha-ha din acest topic trebuie eliminate fara drept de apel. Cu rugamintea ferma adresata celor care posteaza in acest fel la un topic extrem de serios sa se abtina. Forumul pune la dispozitie o multime de locuri in care se poate merge si off-topic, inclusiv cu hi-hi-hi si ha-ha-ha. Cine nu pricepe de vorba buna, va fi obligat prin masuri punitive progresive. Asa mi se pare normal.

In ce fel ar putea fi folosit in acest scop (organizat, de autoritati) tunelul metroului?
In sensul ca ma pot duce (sau pot fi prinsa acolo), dar nu ar fi rezerve suficiente de hrana, apa, etc.

Oricum, voit sau nu, in caz de...multa lume va fi prinsa acolo. Dar nu cred ca-s galerii cu provizii!
Poate in alte tari da, dar la noi....

Back