• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Buncarul atomic sau tunel?

• Thread starter Thread starter 3.14 2
  • Start date Start date
Avem "in fata" exemplul Cernobal.
Plecand de la studiul curentilor de aer de atunci, am descoperit o anumita constanta a vanturilor in acea perioada a anului.
Se stie cum, in acea perioada, au persistat vanturi dinspre Campia Rusa.
Ca si paranteza in topic, aprofundand asta, si intreband oameni in varsta, am aflat cum aproape in fiecare an de 1 mai aveau de infruntat ACELASI vant de est insistent, rece, ce facea uneori dificila mentinerea steagurilor si pancartelor. (stim ca acciodentul de la Cernobal a fost pe 26 aprilie)
Anul acesta acel vant a fost scurt, ceea ce va duce la un sezon UMED.
Cand acel vant persista, vara va fi secetoasa in general.

Dar, revenind la vant si radiatii, putine sunt localitatile FARA VANTURI DOMINANTE.
In sud si sud-est avem vanturi dominante de nord-est si sud-vest, in Moldova vanturi dominante de nord si nord-vest si mai putin din sud, in Transilvania vanturi in general pe culoarele vailor, si sunt mai slabe ca intensitate fata de extracarpatic, iar in vest predomina vanturile de nord-vest sau sud si sud-est, cu intensitati mari in Caras-Severin.

As prefera o explozie termonucleara in locul unui reactor muribund.
La o explozie termonucleara se consuma combustibilul si cam gata.
Nu spun ca nu sunt urmari pe termen lung, dar nu mai e sursa. )desi va emama in continuare un timp, dar e diferit fata de un reactor in care sunt si alte reactoare ce pot scapa de sub control.
Sunt in Bucuresti si as prefera o bomba la Deveselu unui accident nuclear la Cernavoda.
Atat in privinta vantului cat si tinand cont de cele spuse mai sus.

Sarrah said:
Plecand de la studiul curentilor de aer de atunci, am descoperit o anumita constanta a vanturilor in acea perioada a anului.
Ca si paranteza in topic, aprofundand asta, si intreband oameni in varsta, am aflat cum aproape in fiecare an de 1 mai aveau de infruntat ACELASI vant de est insistent, rece, ce facea uneori dificila mentinerea steagurilor si pancartelor. (stim ca acciodentul de la Cernobal a fost pe 26 aprilie)

Dar, revenind la vant si radiatii, putine sunt localitatile FARA VANTURI DOMINANTE.
In sud si sud-est avem vanturi dominante de nord-est si sud-vest, in Moldova vanturi dominante de nord si nord-vest si mai putin din sud, in Transilvania vanturi in general pe culoarele vailor, si sunt mai slabe ca intensitate fata de extracarpatic, iar in vest predomina vanturile de nord-vest sau sud si sud-est, cu intensitati mari in Caras-Severin.

Nu spun ca nu sunt urmari pe termen lung, dar nu mai e sursa. )desi va emama in continuare un timp, dar e diferit fata de un reactor in care sunt si alte reactoare ce pot scapa de sub control.
Sunt in Bucuresti si as prefera o bomba la Deveselu unui accident nuclear la Cernavoda.

Mi-e jena sa comentez Sunt in Bucuresti si as prefera o bomba la Deveselu unui accident nuclear la CernavodaN-ar trebui sa fie nicaieri nici un accident nuclear, iti faci iluzii ca vei scapa.

Gogu said:
Anuk,
Sunt lucruri diferite explozia unui reactor, ce imprastie combustibil, si o explozie atomica sau termonucleara.
Degetica,
Nu climatologul iti poate da raspunsuri. Pentru ca, asa cum am spus, un climatolog poate gasi pattern-uri, nu iti poate spune cand, unde si cat de mare va fi o bombardea nucleara, si nici directia si viteza vantului din acel moment.

Gogule,sa ne rugam lui Dumnezeu sa nu avem parte niciodata de o bomba nucleara ,ca indiferent unde va fi aruncata in spatiul nostru ,nu cred ca nu ne va afecta.Si la cat a innebunit omenirea...e posibil orice.

ionut53 said:
Sarrah said:

Mi-e jena sa comentez Sunt in Bucuresti si as prefera o bomba la Deveselu unui accident nuclear la CernavodaN-ar trebui sa fie nicaieri nici un accident nuclear, iti faci iluzii ca vei scapa.
Asa e ,Ioane...noi ca noi ca ne-am cam trait traiul,ne-am mancat malaiul,dar e pacat de copii nostri.Cine stie....E bine totusi ca se aduc in atentie metode de supravietuire in caz de asa ceva,cu toate glumele noastre.

degetica said:
Gogu said:
Anuk,
Sunt lucruri diferite explozia unui reactor, ce imprastie combustibil, si o explozie atomica sau termonucleara.
Degetica,
Nu climatologul iti poate da raspunsuri. Pentru ca, asa cum am spus, un climatolog poate gasi pattern-uri, nu iti poate spune cand, unde si cat de mare va fi o bombardea nucleara, si nici directia si viteza vantului din acel moment.

Asa e ,Ioane...noi ca noi ca ne-am cam trait traiul,ne-am mancat malaiul,dar e pacat de copii nostri.Cine stie....E bine totusi ca se aduc in atentie metode de supravietuire in caz de asa ceva,cu toate glumele noastre.

Tu stii cat este timpul de injumatatire la unele substante radioactive? zeci de ani.Si atunci ce faci stai zeci de ani in grota ca sa treaca radioactivitatea? Mi se pare f dificil. Asa ca mai bine sa nu aiba loc asemenea explozii

Doamne ajuta sa nu aiba ,Ioane...Da' ce au mai grotele? Abia ne reintoarcem la origini:)))

Acum nu stiu cum sa spun...dar, veti recunoaste ca in orice rau e si un bine.
In urma unor astfel de dezastre, natura lucreaza. Sa presupunem ca ar fi ceva astfel de explozii, pe glob...nu ar pieri toti si, dupa cum stim, unul din efecte ar fi aparitia mutatiilor genetice la copii.
Astfel, pot aparea copii rezistenti la asa ceva.

Asa s-a intamplat in perioadele cele mai grele din istoria omenirii, cand se murea pe capete din cauza diferitelor epidemii.

Acum, nu intelegeti ca m-as bucura daca ar fi...
Daca as pieri doar eu, cu mare drag pentru voi!>D<

Sa nu comparam epidemiile pt care exista remedii, cu accidentele nucleare :D: cat priveste imunitatea copiilor la radioactivitate.....

Acu' anuk ,ca tot ai adus vorba de copii si accidentele nucleare....Sa ne rugam Domnului sa nu ajungem sa ne vedem cum ni se prapadesc copii sub ochii nostri...Daca e sa urmaesti profetiile in general cam toate au ca deznodamant o apocalipsa nucleara...Ce-si face omul cu mana lui nici Dumnezeu nu mai vrea sa-l apere...

Vezi, de aia-i bine sa detii un buncar cu toate dotarile necesare supravietuirii pe un anume termen.

La tara exista beciuri, facute majoritatea fara credite.

Ati vazut documentarul "lupii radioactivi"?
Sunt monitorizati lupii din zona Cernobal, dupa atatia ani, ce mutatii au avut, cum s-au adaptat.
Poate mai greu si la radiatii mai scazute, dar astfel de adaptari si mutatii s-ar produce si la om.
Tinand cont ca radiatiile scad lent, treptat apar adaptari.

Am si eu o rugaminte, in special pentru cei ce cred ca un razboi termonuclear sau o explozie de bomba termonucleara inseamna sfarsitul.
Scoateti-va capul dintre buci si ganditi, nu mai luati de-a gata clisee.
Multumesc.

Lasa Gogule ca daca e sa mori ,poti sa mori cazand odata din picioare fara sa te mai ridici...Si normal ca nu e sfarsitul ,daca era asa se sfarsea lumea de cand au fost aruncate cele doua bombe la japonezi...Dar e util sa stim ca exista o sansa la supravietuire in caz de ...si e ,,bune,, mai topicul:)Nu te infuria!:))))

Cel mai periculos loc, statistic vorbind, este patul. Acolo mor cei mai multi oameni.

Corect! Mor de atata dragoste sau ...de inima rea:)))

Gogule,undeva pe camp la ceva distanta de mine sunt niste cazemate ramase cred din timpul razboiului.Crezi ca daca imi mobilizez vecinii le pot transforma in buncare? Sau ma trimit aastia la Socola?:))))

Gogu said:
Am si eu o rugaminte, in special pentru cei ce cred ca un razboi termonuclear sau o explozie de bomba termonucleara inseamna sfarsitul.
Scoateti-va capul dintre buci si ganditi, nu mai luati de-a gata clisee.
Multumesc.
Eu la asta m-am referit cand am spus ca prefer o explozie termonucleara unei avarii la un reactor nuclear.
Se intelege ca nu e de dorit sa se intample, de aceea am primit critici, de parca cerusem asta.

degetica said:
Gogule,undeva pe camp la ceva distanta de mine sunt niste cazemate ramase cred din timpul razboiului.Crezi ca daca imi mobilizez vecinii le pot transforma in buncare? Sau ma trimit aastia la Socola?:))))
Or sa te trimita, dar poti face asta cu un low profile ;)

Eu oricum sunt low profile ,deci drumul spre Socola e asigurat? Neeeee, vor trebui sa aiba arsenal greu sa ma poata trimite acolo:)))) Deci ...fac buncar!:)) Si imi iau si muzici cu mine acolo ,in caz de trec rusii sa se sparie:)))Vrei sa iti arat ce muzici de spariet rusii am? Nu cred ,ca te vei infuria:))) Si sa stii ca daca tot am avut timp anul acesta de cautat muzici cum n-am avut in viata mea atata timp la dispozitie,am o lista de opresc invazia:))

Back