• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Comentarii diverse pe teme seismice

Ideea e ce se intelege prin cutremur mare. Ca la ce apare in ziare...sfinte sisoie, se face praf Bucurestiul la primul cutremur de peste 5 grade!!! =)) =)) =)) >:)>:)>:)>:)

Cutremurul din 1986 a avut magnitudinea 7,0 si s-a produs la adancimea de 131 km. Chiar daca ar veni un cutremur similar, nu se pune problema sa transforme Romania in Haiti.

Cutremurul de ieri seara din sudul Japoniei s-a produs pe o falie majora de decrosare. E o falie periculoasa, cu mai multe segmente. Unul dintre segmente a generat cutremurul catastrofal de la Kobe din 17 ianuarie 1995 (Mw 6,9-7,2). Alte segmente au potential de a genera seisme cu magnitudini intre 7,6-8,0 grade. Detalii in stirea de pe cutremur.net: Cutremur puternic cu magnitudinea de 6,1 grade in Japonia

Agenția de Meteorologie Japonia (ACM) a avertizat ca posibil sa fie fi replici puternice pentru saptamana viitoare si-i sfatuit pe oameni sa stea departe de orice cladiria care nu este sigura.Mai grav imi pare ingrijore cu privire la activitatea vulcanica in urma cutremurului.
Insula Kyushu, unde a avut loc cutremurul, este o zonă vulcanica activa.Acum este dat nivelul 2 de avertizare - ceea ce inseamna ca oamenii nu ar trebui sa se apropie de craterul unui vulcanului.

Imi vreau copilul acasa dar are zbor abia la mijlocul saptamanii viiitoare.
Este la locul nepotrivit la timpul nepotrivit ,corect ? Corect. Geo, ce-as putea zice ?
Ghinion?
Intamplare?
Coincidenta?
Fatalitate?

O singura recomandare pentru fatalisti si aia care invoca orbeste prostia cu ce ti-e scris: DUCE-TI-VA FRATE IN PADURE, STATI IN PADURE 20-30 DE ANI SI SIGUR SCAPATI DE PACOSTEA SEISMICA!!! O sa va aflati la locul cu adevarat potrivit cand va veni Cel Mare si scapati de grija!!!! Hai fuga la padure, nu mai propovaduiti fatalism penibil.

Deci hai: fuga la padure si o sa fiti siguri ca atunci cand va veni Cel Mare o sa fiti IN LOCUL POTRIVIT!!! 100% !!! La padure cu voi, 20-30 de ani, si 100% scapati de Marele Cutremur. M-am saturat de tot felul de jelanii. Ce nu pricepeti ? Asta e natura, daca nu va convine mergeti pe Marte si gata!!! PANA UNA-ALTA, IN CIUDA TAMPENIILOR DEBITATE DE TOT FELUL DE IDIOTI, AM AJUNS IN ANUL DE GRATIE 2016 SI VRANCEA NIMIC!!! Am avut dreptate eu, nu idiotii panicarzi!!!!

GeoX said:
O singura recomandare pentru fatalisti si aia care invoca orbeste prostia cu ce ti-e scris: DUCE-TI-VA FRATE IN PADURE, STATI IN PADURE 20-30 DE ANI SI SIGUR SCAPATI DE PACOSTEA SEISMICA!!! O sa va aflati la locul cu adevarat potrivit cand va veni Cel Mare si scapati de grija!!!! Hai fuga la padure, nu mai propovaduiti fatalism penibil.

Multumesc Geo, esti un dragut :D: Orice parinte intr-o situatie similara si-ar pune aceleasi intrebari, desi recunosc, se vroia o gluma,vroiam sa-ti vad reactia pur umana intr-o situatie reala. Te asigur ca nU-s nici fatalista si nici proasta si nici nu propovadiesc fatalismul penibil.
Copilul meu este acum in Japonia si este absolut normal sa ma ingrijoreze ce se intampla acolo.Simplu ,firesc si uman.

E normal, ok. Dar anormal e ce se face la noi, vaicareli publice absolut penibile, care in plus induc idei false. Chestia cu vine vine si o mierlim toti...>:)>:)>:)

Un nou cutremur, cu magnitudinea estimata la 7,1 grade, s-a produs in seara asta, acum 15 minute, in insula Kyushu, Sudul Japoniei.

Am inteles ca s-ar fi recalculat si adevarata magnitudine este 7,3 .

Mw 7,0. Sunt mai multe tipuri de magnitudine, oricum. Dar centrele internationale au calculat magnitudine 7,0 pe scara bazata pe moment seismic. Poate sa fie Ms sau ML 7,3...

Este o seismicitate tipica pentru Cercul de foc al Pacificului, nimic iesit din normal. Asa e mereu pe acolo.

O fi tipica,nu zic nu,dar nu sunt zilnic cutremure f mari . Mai rarut ca-i mai dragut, nu ? :P

Cel din Japonia a fost de decrosare, cel din Ecuador a fost de subductie, alta mancare de peste, evident. Singurul element comun e ca fac parte din centura seismica pacifica, si e absolut normal ce se intampla. Chiar si un copil stie ca Pamantul este o planeta "vie", ca exista o dinamica a placilor tectonice si o anume activitate in "Cercul de foc al Pacificului".

Alta mancare de peste, asta inseamna ca schimbam doar pestele si pe meniu apare "mancare de peste." ()

Faza cu caracatita nu e la intamplare. Nu ti-ar strica o caracatita, te anunta si cand vine cutremurul. Dormi cu ea in pat si face frumusel. =)) =)) :p :p :3::3::3::3:

952.jpg

O scumpete. :p

Caracatita e f gustoasa ,o nebunie, daca e gatita bine.

Back