• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Cum sa ma las de fumat?

Eu...stau cateva zile ok...apoi iar apropii pachetul pe zi.Dar imi gasesc o scuza:au tot fost sindrofii.Si la un pahar de"vorba"merge unsa tigara.Oricum sper sa revin la ganduri serioase cat de curand.

Cheia este vointa f mare sau....frica de inevitabil,si asta nu din teorie ci pe propria-ti piele.

Acum na, n-o sa ne zica ispertii ca e bine sa fumam, dar iata ca nicotina asta nu e chiar rea, chiar daca produce dependenta. Acum nu mi-am propus sa ma las de fumat, dar citind articolul asta, nici nu mai iau in calcul varianta asta. :D

tina, tratament pentru dementa?

Nicotina, tratament pentru dementa?

Plasturii cu nicotina ar putea imbunatati memoria in cazul persoanelor varstnice, care au deja simptome de dementa, arata un studiu recent.

In cadrul testelor s-a aratat ca nicotina pare sa fie benefica functiei cognitive in cazul persoanelor cu probleme inca nu foarte mari de memorie, relateaza BBC. Studiul de fata, publicat in jurnalul Neurology, a fost realizat pe un lot relativ mic, de numai 67 de persoane, timp de 6 luni.

Rezultatele cercetarii, ce va trebui reluata pe un lot mai mare de subiecti, in niciun caz nu ar trebui sa indemne oamenii sa fumeze, afirma cercetatorii. In plus, raul facut de fumat este mai mare decat beneficiile obtinute de pe urma acestui obicei, mai ales ca nicotina creaza dependenta.

In cadrul studiului, subiectii tratati cu plasturi cu nicotina si-au recapatat, in 6 luni, 46% din performantele ce tin de memoria pe termen lung pierdute anterior, au declarat cercetatori din cadrul Scolii de Medicina din cadrul Universitatii Vanderbilt, din Nashville.

http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/memoria/nicotina-tratament-pentru-dementa-1144396

Se stie ca nu nicotina e buba. Asa zisul catran (m?) care contine patru mii si ceva de substante daunatoare.

Lasa, ca E-urile ne ucid usor si lent. Si nu numai. Macar lucizi s-o mierlim . :D

Sper ca, printre planurile unora dintre voi care doriti sa va lasati de fumat, sa nu fie inclusa narghileaua :P. E la fel de nociva, poate chiar mai nociva decat tigara clasuca. Eu am avut o experineta neplacuta cu narghileaua, era sa dau foc casei :D si nu mai incerc niciodata, mai ales ca nu stiam nici ce nociva e.

Narghileaua, deloc inofensiva?

Folosita pentru a fuma un tutun special cu diverse arome si considerata de multi inofensiva, narghileaua este din ce in ce mai raspandita, in special in randul tinerilor. Este mai sanatoasa decat tigarile?

Comenteaza pe Forum Medlive.ro.

Un fumator de narghilea poate inhala in timpul unei sesiuni (20-80 de minute), conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) la fel de mult fum cat ar inhala un fumator clasic consumand 100 sau mai multe tigari.

I se spune in felurite moduri, de la shisha sau hubble-bubble la pipa cu apa. Inventata de un medic indian ca alternativa aromata la fumatul clasic, narghileaua este considerata de multi mai putin nociva decat tigarile. Studiile din ultimii ani arata insa ca efectele nu sunt nici pe departe inofensive.

Ce riscuri implica fumatul narghilelei?

Din cauza modului de tragere a fumului – inclusiv frecventa pufaiturilor, adancimea inhalarii si durata sesiunii sau a reprizei – fumatorii de narghilea pot absorbi concentratii mai ridicate de toxine decat din fumatul clasic.
Fumul de narghilea are nicotina, monoxid de carbon, carcinogene si poate contine cantitati de gudron si metale grele chiar mai mari decat fumul de tigara, spun cecetatorii unui studiu.
Afectiunile sunt aceleasi ca in cazul fumatului clasic: reducerea functiilor plamanilor, fertilitate scazuta, cancer oral, de plamani, de stomac, de esofag.

Alte efecte asupra sanatatii:

Carbunele folosit pentru incalzirea tutunului creste riscurile de imbolnavire prin producerea unor niveluri ridicate de monoxid de carbon, metale si chimicale care cauzeaza cancerul.
Pot fi transmise boli sau infectii din cauza modului de folosire (pasarea de la o persoana la alta).
Tutunul si fumul de narghilea (chiar si dupa ce trece prin apa) contin substante toxice care pot cauza cancer de plamani, cancer oral sau de vezica.
Substantele toxice rezultate din tutun si fum pot cauza afectiuni ale inimii si pot duce la infundarea arterelor.

Din lume:

Asa cum in Europa, pachetele de tigari au imagini expuse, ministerele de sanatate din statele membre ale Consiliului de Cooperare al Golfului au propus, in incercarea de a combate fumatul narghilelei, o crestere a taxelor pentru licentele comerciale eliberate pentru cafenelele si restaurantele care servesc narghilele, scria recent arabnews.com.

http://medlive.hotnews.ro/vitmatina-cat-de-sanatos-este-sa-fumezi-narghilea.html

Pune in calcul ca de o saptamana sunt in tratament si investigatii,asa ca......mai usor cu vointa =)) Frica pazeste bostanaria .

:D sa vedem cum o sa fie dupa ce trece tratamentul ,deci

Despre asta ziceam si eu,nu-mi asum merite pe care nu le am :P insa sper sa am vointa necesara.

Daca va intrebati cum mai stau cu fumatul va pot spune ca ma tin tare,nu am mai fumat :P Este clar ca vointa este totul ,nici macar nu" am suferit "cum am temeam.

Recunosc insa ca "pofta " nu a disparut.

Se pliaza perfect aceasta marturisire pe discutua noastra,si cred ca multi ar trebui sa ia aminte . Motivatia este f importanta asa cum este si exemplul personal:D: (ma regasesc :D: ,atat la modul ca am "copiat " obiceiul de la parinti cat si "vina '' de a fi fost ex pt copii mei)
A trecut anul da cand nu mai fumez:P, retineti, este necesara motivatia si vointa,nu-i slogan ,o spun din experienta,am fost o fumatoare inraita.

Prezentatoare emisiunii „Doamne de povete” de la Acasă TV spune că l-a copiat pe tatăl său pe care îl aprecia din toate punctele de vedere. Însă când acesta a fost diagnosticat cu cancer, ea a renunțat brusc la țigări și nu regretă deloc.

"Tata a fost profesor universitar și, înainte de a ma învata gramatica la nivel academic, m-a învatat - fără să știe - să fumez. Nu atât placerea cu care fuma era convingatoare și mă stârnea să-mi doresc sa fac și eu un lucru pe care, de altfel mi-l interzisese, cât pasiunea lui, ce făcea din fumat o trăsătură atât de intima a personalității lui. În mintea mea, el era deștept și atât de cult și pentru că fuma. Elocvența cu care vorbea era strâns legată de ritualul fumatului. În vremea în care își aprindea țigara părea că formulează în minte frazele rotunde, percutante, acurate, ca mai orice profesor universitar de modă veche... Le rostea apoi cu o voce vibrantă, în vreme ce fumul se rostogolea rotocoale în încapere.

Când a fost diagnosticat cu cancer, medicii i-au spus că avea o constituție nemaivăzut de robustă și că ar mai fi trăit zeci de ani, dacă n-ar fi fumat. Murind, tata m-a nvățat - tot fără să-și dea seama - cum să mă las de fumat. Brusc, fără regrete, cu toată hotărârea" a povestit Olivia pentru ProTV Magazin.

http://www.evz.ro

Multi, in incercarea de a se lasa de fumat ,folosesc tigareta elecronica pe ideea ca de vreme ce tigareta electronica nu contine tutun, nu contine niciuna din cele 4.000 de substante toxice sau cancerigene eliberate de tigara conventionala , in consecinta nu are riscuri pentru sanatate. Se pare ca nu-i asa ,dimpotriva.

Institutul Naţional al Consumului (INC) din Franţa arată că printre substanţele prezente în vaporii emişi de ţigările electronice de pe piaţă se numără formaldehidă, acetaldehidă, acroleină – toate toxice, precum şi urme de metale grele. ",,Am descoperit o cantitate semnificativă de molecule cancerigene în vaporii emişi de ţigările electronice. În cazul a trei din 10 tipuri de ţigări electronice nivelul formaldehidei era aproape la fel ca cel din ţigările normale”, a spus Thomas Laurenceau, redactorul şef al publicaţiei Institutului Naţional al Consumului.
Acroleina, o altă substanţă extrem de toxică, a fost găsită într-o cantitate semnificativă în ţigările electronice analizate, mult peste nivelul maxim admis în ţigările convenţionale.

http://www.doctorulzilei.ro/canceru...culoase-sunt-produsele-alternative-tutunului/

Back