• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Cutremurele,luna,soarele si...Sarrah:)

Cate o Luna Plina e in fiecare luna, dar cutremur de 4,8 nu e in fiecare luna. Tot tectonica e cauza, restul sunt factori favorizanti aditionali, dupa cum bine aprecia Zugravescu in studiul lui.

Esti off topic, aici trebuie sa ma injuri.

Da-o in balarii de luna. Fight club e aici.
Ia bata si arde.

Cat mai ai in cine.

Ca maine plec la munte si poate nu mai intru si gata.
Pierd timpul aiurea. E naspa ca trebuie sa iau netul dupa mine, altfel plecam doarcu banide buzunar. In sensul ca imi ocupa timpul si trebuie sa scot ochii din ecrane, tablete si telefoane.
Imi trebuie sa vorbesc cu EA, altfel dadeam cu ele de pamant, am mai facut asta.
Un radio la bunica de pe scara l-am aruncat, tot se chinuia cu el...
Am zis ca ma urc cu el sa vad daca prinde mai bine de sus si m--am facut ca l-am scapat.
Pe beton, zob s-a facut. I-am dus altul.
Deasemeni am faramat un tel. Si o tableta. Acelasi motiv.
Acum nu le pot farama...
Nu dormeam la timp.

Acum imi dereglez somnul complet si nu am ce sa fac.

Sarrah said:
Mai bine Ati spune PA,SARRAH....

adrian_nicolae said:

adrian_nicolae said:
Nu e offtopic :p acolo eram off.... nu se injura fetele :)NU e frumos

Ei, e off topic clar, ma ia cu teoriile lui aici...
Stai sa vezi ca ma injura pana la urma!

N-A avut de lucru degetica, poate o injura pe ea!

Ca ea a construit topicul.

Ah, ma gandeam ca poate chiar Geox i- a sugerat sa deschida topicul acesta. Plauzibil.
Sau Adi, mai degraba Adi.

adrian_nicolae said:

Manevra inutila.

adrian_nicolae said:
Cand faceam eu cu astrologia si cutremurele ...ce-mi facea geo :))))) axum nu e nimic ce faxe :))

Astrologia? Asa deci...Pai avea dreptate Geox sa te urecheze.

Eu nu am pus pe nimeni sa deschida topicul asta. A fost decizia degeticai . Daca vroiam deschideam io .

Sarrah, nimeni nu mi-ar sugera niciodata nimic pentru ca stiu ca pot sa gandesc si singura si de obicei fac ce gandesc eu ,nu altii,asa ca nu mai bate campii.

Sarrah said:
Ah, ma gandeam ca poate chiar Geox i- a sugerat sa deschida topicul acesta. Plauzibil.
Sau Adi, mai degraba Adi.

adrian_nicolae said:

Manevra inutila.

adrian_nicolae said:
Cand faceam eu cu astrologia si cutremurele ...ce-mi facea geo :))))) axum nu e nimic ce faxe :))

Astrologia? Asa deci...Pai avea dreptate Geox sa te urecheze.

Cred ca tu esti in aceeasi oala cu Adi cand e vorba de astrologie,asa ca pregateste-ti urechile:)

Sarrah said:
Cat mai ai in cine.

Ca maine plec la munte si poate nu mai intru si gata.
Pierd timpul aiurea. E naspa ca trebuie sa iau netul dupa mine, altfel plecam doarcu banide buzunar. In sensul ca imi ocupa timpul si trebuie sa scot ochii din ecrane, tablete si telefoane.
Imi trebuie sa vorbesc cu EA, altfel dadeam cu ele de pamant, am mai facut asta.
Un radio la bunica de pe scara l-am aruncat, tot se chinuia cu el...
Am zis ca ma urc cu el sa vad daca prinde mai bine de sus si m--am facut ca l-am scapat.
Pe beton, zob s-a facut. I-am dus altul.
Deasemeni am faramat un tel. Si o tableta. Acelasi motiv.
Acum nu le pot farama...
Nu dormeam la timp.

Acum imi dereglez somnul complet si nu am ce sa fac.

Sarrah said:
Mai bine Ati spune PA,SARRAH....

adrian_nicolae said:

adrian_nicolae said:

Ei, e off topic clar, ma ia cu teoriile lui aici...
Stai sa vezi ca ma injura pana la urma!

N-A avut de lucru degetica, poate o injura pe ea!

Ca ea a construit topicul.

Iti place sa fii injurata Sarrah? Sa stii ca acest lucru poate fi explicat dpvpsihologic.Mie nu imi place si nici nu prea dau doi bani pe cei care ma injura,asa ca....ar fi un efort inutil din partea lor:)

Sarrah said:
Esti off topic, aici trebuie sa ma injuri.

Da-o in balarii de luna. Fight club e aici.
Ia bata si arde.

Pai pana acum luna in sus,luna in jos si acum o dai in balarii? Te-ai gandit ca nu o sa stea acolo pt ca nu e locul ei,ci pe cer sa-ti faca tie zile amare ,punandu-te in postura de a analiza daca e in legstura directa cu cutremurele sau nu?:)))

..doar ca e topic de injuraturi, nu ca-mi plac.

in rest, ce fac poetii cu luna, stii.
asa ca tine la tavaleala.

Apropo, si pe Luna sunt seisme, cauzate in principal de Pamant, ca e cam rece , mica fiind s-a racit mai repede.
Iubita poetilor e de fapt rece.

Radulian nu este îngrijorat de cutremurul care a avut loc miercuri seara. "Activitatea din ultimul timp este în parametri normali pentru zona Vrancea, zonă ce generează permanent cutremure. Cu cât sunt mai mici cu atât sunt mai multe. Ar trebui să ne îngrijoreze un număr extrem de mare de cutremure sau lipsa totală a acestora", a declarat directorul INFP.

De asemenea, Radulian a precizat că seismul de aseară nu arată neapărat acumularea unei mari tensiuni în scoarţa terestră.

"Astfel de cutremure apar destul de des, ce-i drept mai des decât în 2010-2012, însă nu mai mari decât în alte perioade", a precizat fizicianul.

Mircea Radulian: Zona Vrancea e capabilă să producă CUTREMURE MARI

Pe de altă parte, cutremurele mici şi dese nu reprezintă o garanţie absolută împotriva apariţiei unui seism de mari proporţii.
"Cutremurele mici mai eliberează din energia din zonă şi mai pot amâna un cutremur mare, dar totuşi nu mă aştept la o eliberare prea mare de energie care să amâne cutremurul mare", a explicat Mircea Radulian, arătând că o eliberare mai consistentă are loc la cutremure între 6 şi 7 grade pe scara Richter, însă acestea au lipsit în ultimii ani.

Părerile seismologilor pentru anul 2014: Vine sau nu cutremurul MARE în România

Un nou cutremur a avut loc miercuri seara. Seismul a avut 4,8 pe scara Richter şi s-a simţit şi în Bucureşti.
Un cutremurul a fost înregistrat miercuri seara la o adâncime de 107 de kilometri, în zona Vrancea. Seismul a avut loc la 22.45 şi s-a simţit şi în Bucureşti. Institutul National pentru Fizica Pamantului informează că seismul a fost în apropiere de Covasna (39km),Ramnicu Sarat (48km),Focsani (52km),Targu Secuiesc (52km),Buzau (58km).

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/mircea-rad...tala-a-cutremurelor_169754.html#ixzz3D0qEyeMp

Altfel, avem topic dublu...

Mai des deoarece suntem in maxim solar.?

Sarah, vad ca ti-a trecut supararea ,daca vrei sa-mi treaca si mie :p fa matale un pustiu de bine si repune toate pozele la locul lor. stiu ca nu e usor dar....te asigur ca se poate.

Nu sunt mai dese pentru ca am fi in maxim solar. In anul 2005, in zona Vrancea s-au produs 3 cutremure de magnitudini intre 5,2 si 5,6 si un numar mare de seisme intre 4,0-4,9 grade. Si e clar ca nu era maxim atunci.

Ideea este ca, din cand in cand, Vrancea are niste cresteri de activitate, asa-numite maxime relative, care se pot intinde pe perioade de 1 pana la 3 ani consecutivi, si in care sa avem varfuri de magnitudine de 5,5+ si un numar mai mare de seisme mai mici (intre 4,0-4,9-5,4 grade). Cam la 4-5 ani se succeda astfel de maxime, in special dupa 1977. Nu trebuie invocat Soarele, sau cel putin nu intr-o astfel de maniera simplista, gata, Soare, pentru orice.
Dupa 1977, am avut maxime de 5,5+ in: 1981, 1985-1987, 1990, 1999-2001, 2004-2005, 2009, 2013-2014; aici ramane de vazut daca mai vine un 5,5+ si anul asta, nu se poate exclude, ar face ca maximul inceput in 2013 sa fie multiplu, la fel ca maximul 2004-2005.

Geox, e forumul tau fa ce vrei.
Topicul acesta e serios dar e deschis la sectiunea bascalie.
Inteleg seriozitatea informatiei postate de tine.
Nu o irosi aici e un sfat dar fa cum crezi.

Ia gresesti. Eu activez pe cutremur.net/forum, aici postez doar chestii seismice oricum mult simplificate fata de discutiile de dincolo. La alte lucruri nu prea ma bag, decat cu totul exceptional. Dar la cutremure...deh, aici combat (cand consider ca am de combatut) cum pot. Tocmai de aia mi-am luat si numele de Cutremurologul. In rest, nu prea am mare ghes...si e normal.

anuk said:
Sarah, vad ca ti-a trecut supararea ,daca vrei sa-mi treaca si mie :p fa matale un pustiu de bine si repune toate pozele la locul lor. stiu ca nu e usor dar....te asigur ca se poate.

Sunt suparata pe mine insami.
Si asta de cand ma stiu.

Am sters tot inclusiv grafice importante ce erau postate la mine.

Acum, daca mi-ar da cineva un pumn nu as simti nimic.

Oricum, precizarea cu maximele de activitate vranceana la 4-5 ani am facut-o deja la topicul de comentarii seismice.

Poate ca te-ai simti mai bine daca ai repara ce-ai gresit :P nimic nu-i imposibil atata timp cand ai URL-urile de provenienta.

GeoX said:
Ia gresesti. Eu activez pe cutremur.net/forum, aici postez doar chestii seismice oricum mult simplificate fata de discutiile de dincolo. La alte lucruri nu prea ma bag, decat cu totul exceptional. Dar la cutremure...deh, aici combat (cand consider ca am de combatut) cum pot. Tocmai de aia mi-am luat si numele de Cutremurologul. In rest, nu prea am mare ghes...si e normal.

Nici eu nu mai am ghes sa intru in discutii importante pe aici.
Pacat, dar nu mai pot.

anuk said:
Poate ca te-ai simti mai bine daca ai repara ce-ai gresit :P nimic nu-i imposibil atata timp cand ai URL-urile de provenienta.

Poate mai discutam dupa ziua mea, nu e rea vointa din partea mea.
Trebuie sa iau pauza cu aceasta ocazie si poate ma reorganizez.

Imi pare rau, dar pe acest subiect nu avem ce discuta.

Mai Sarrah ,am citit ce ai scris pe aici... cam multe frustari si unele afirmatii asa...de dragul ...
Sa le luam pe rand.
1.Zici ca luna-i rece ,dar e cam ciudata afirmatia ,mai ales venita din partea cuiva care nu a fost niciodata pe luna,ci doar a citit despre ea:)
2. Eu nu inteleg cum un om se poate naste suparat si frustrat ,dar mai ales sa ramana asa...asta arata ca-i place aceasta stare:)
3.Nu e un topic de bascalie ,ci unul de...discutii,deci singura care ia in consideratie aspectul bascalios al topicului esti doar tu,dar era previzibil.
4.Vad ca ai ,,ghes,, sa intri pe aici din moment ce scrii pe aici,deci lasa mofturile ca nu tine.
5.E un topic vesel de discutii...serioase...dar nu vad sa combati prea mult teoriile despre legatura dintre cutremure,soare,luna si alte ....lighioane.Astept sa vad cum poti dirija o discutie in acest sens si nu altceva.Si cu asta am incheiat interventia mea pe acest topic Sa vedem daca se poate infirma sau confirma tot ce tine de titlul topicului.

anuk said:
Imi pare rau, dar pe acest subiect nu avem ce discuta.

In sensul ca, tehnic vorbind...nu stiu cum pot reinsera. in topic, nu sunt admin sa pot modifica si nici nu indraznesc sa cer asa ceva...
Practic pot recupera poze cu exceptia celor arhivate la care nu mai am acces.

degetica said:
Mai Sarrah ,am citit ce ai scris pe aici... cam multe frustari si unele afirmatii asa...de dragul ...
Sa le luam pe rand.
1.Zici ca luna-i rece ,dar e cam ciudata afirmatia ,mai ales venita din partea cuiva care nu a fost niciodata pe luna,ci doar a citit despre ea:)
2. Eu nu inteleg cum un om se poate naste suparat si frustrat ,dar mai ales sa ramana asa...asta arata ca-i place aceasta stare:)
3.Nu e un topic de bascalie ,ci unul de...discutii,deci singura care ia in consideratie aspectul bascalios al topicului esti doar tu,dar era previzibil.
4.Vad ca ai ,,ghes,, sa intri pe aici din moment ce scrii pe aici,deci lasa mofturile ca nu tine.
5.E un topic vesel de discutii...serioase...dar nu vad sa combati prea mult teoriile despre legatura dintre cutremure,soare,luna si alte ....lighioane.Astept sa vad cum poti dirija o discutie in acest sens si nu altceva.Si cu asta am incheiat interventia mea pe acest topic Sa vedem daca se poate infirma sau confirma tot ce tine de titlul topicului.

Ai tu curiozitatea asta?

Back