• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Cutremurele,luna,soarele si...Sarrah:)

Asta cere munca, rabdare ......cap limpede care sa faca o analiza la rece ....

Nici un fel de grafic si nici o planeta Jupiter nu explica de ce marile cutremure se distribuie in zone limitate, relativ inguste si neuniforme, fie la marginea placilor tectonice (in cele mai multe cazuri), fie in interiorul placilor dar pe niste falii majore. Nici ce fac Marte cu Jupiter, nici matematica, nici Gauss si nici graficele nu explica mecanismele de producere a cutremurelor si corelarea lor cu zonele cele mai dinamice ale crustei terestre sau cu dislocatii care merg pana in manta, eventual plane de subductie, blocuri paleosubduse etc. In plus, Jupiter nu explica nici formarea catenelor muntoase, nici vulcanismul, nici expansiunea fundului oceanic, nici deriva continentelor, nici...Cam multe, nu ?

Ea sustine contrariu,deci trebuie sa aduca argumenteze stiintific folosind celebrele grafice si daca are dreptate ,jos palaria ,daca nu,trebuie sa accepte ca Luna ,Soarele si Planetele n-au nici in clin,nici in meneca cu producerea cutremurele

Cercetarea stiintifica inseamna si experiment, contributii proprii, inregistrari, masurari, chestii. Compilatii de pe net poate sa faca oricine. Contributiile trebuie insa sa fie si validate experimental, prin inregistrari, date efective, proprii, nu luate de la altii. In rest, sunt vorbe frumoase...deh, farmecul cititului in stele sigur...e frumos sa citim in stele, dar sa facem abstractie de realitatea concreta. Asta inseamna sa fii rupt de realitate.

In plus, faptul ca zonele seismogene sunt diferite, fiecare cu propriile caracteristici, elimina din start orice speculatie despre cauzele jupiteriene. Bine, asta pentru un om cu o minima rationalitate, adica un om ancorat in realitate, nu in vise.

Stiu ce spui ,dar tinand cond de vehementa cu care sustine ca este asa cum crede ea, ma multumesc cu o demonstratie simpla dar documentata, vreau sa vad data cutremurului ,magnitudinea si evenimentul astrologic la care face referire,dar nu pe sarite ci luate toate pe o perioada determinata.

Si pentru ce zona seismica ? =)) =)) Ca-s destule in toata lumea, bine, pe anumite aliniamente tectonice relativ inguste.

Si Hancu era destul de vehement cand prezicea ca vine marele cutremur pe 15 ianuarie 2000. Tot Hancu cerea cu aceeasi vehementa ca a Sarrei ca guvernul sa ii dea bani sa faca o bomba atomica si sa o detoneze sub Focsani. =)) =)) =)) Cica ne scapa de marele cutremur. Cam de asta imi aduce aminte vehementa ei, incapatanarea in a sustine ca seismele sunt date de Jupiter. Al naibii Jupiter asta, de ce nu da si el cutremure mari sub Moscova, in Anglia, in Brazilia si in alte zone aseismice...??! =)) >:)>:)>:)

Imi amintesc, era invitat pe la taleviziuni, facea cabuci la gura incercand sa demonstreze .

Cine face abstractie de geodinamica Pamantului, de formarea muntilor si alte procese...este complet rupt de realitate, asta e. Deriva continentelor, expansiunea fundului oceanic...Acum n miloane de ani Oceanul Thetys cuprindea si cea mai mare parte a teritoriului actual al tarii. S-au gasit fosile de vietati oceanice in zone in care azi sunt munti sau dealuri subcarpatice. Or, NU Jupiter explica asta, cine defileaza cu aberatii din astea umbla creanga si freaca menta. Sunt oameni cu studii de specialitate, geologi cu doctorate muncite, care au batut tara in lung si in lat si au adunat suficiente probe. Asta inseamna cercetare adevarata, cu date proprii, nu grafice frumoase folosind date dispersate luate de la altii si potrivite doar ca sa dea bine, aranjate doar ca sa arate frumos. Imi pare foarte rau, dar cineva trebuia sa puna lucrurile la punct si sa puna punctul pe i.
Asa ca cine cauta cauzele cutremurelor in interactiunea lui Jupiter cu Marte si Saturn...sa caute sanatos/sanatoasa, e doar un divertisment...de toamna acum. =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))

A nu, nici pomeneala, Am sa arat fanteziile astea unui amic geolog...sa se strice si el de ras =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) E om serios, cu doctorat, si mai ales om care merge pe teren mereu, priceput in ale geologiei din toate punctele de vedere, chiar daca are o anume specializare. Un om de milioane, dar care merita sa se si destinga un pic, mai ales ca are simtul umorului. ()

Nu pot sa cred ce citesc...Eu nu l-am urmarit pe Hancu,da' asa a spus? Sa puna o bomba sub Focsani ca sa detensioneze Vrancea definitiv? Mare ti-e gradina,Doamne...

Da, si a zis ca trimite o cerere la guvern ca sa ii dea bani sa faca bomba atomica si sa o puna sub Focsani =)) =)) =)) =)) =))

Si pe unde mai e acest om? Ca locul lui e intr-un loc unde sa se trateze de nebunie...Doamne fereste...

Undeva in strainatate. daca nu ma insel e profesor .

Ma intreb cand a vazut ca se cutremura zona Galati nu a dorit sa puna o bomba si acolo? Si prin muntii Buzaului,si prin zona de vest...sa stearga dom'le Romania de pe harta si scapa sigur de cutremure:)

anuk said:
Undeva in strainatate. daca nu ma insel e profesor .

Haai mai....e prea de tot:)))Profesor de ce?

A fost profesor de fizica prin Zarnesti, cred, se pare ca l-au dat afara, a plecat la un moment dat in America, nu e clar din ce resurse, a revenit in tara si in 2000 a facut mari valuri in presa.

Si o tinea langa cu "particolele" cutare...=))

Back