• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Despre trolli

GeoX

Administrator
Reaction score
0
Internetul este, practic, o lume mare. O lume in care nu exista numai intelegere, pace si armonie, din pacate. Exista si persoane care "se hranesc" cu scandaluri, care baga intrigi si care, orice ai face, baga fitile, intrigi si rastalmacesc orice pentru a crea scandaluri si pentru a stimula conflictele. Asta e esenta lor. Sigur, se poate discuta mult si bine despre "ce ii mana in lupta" pe trolli; persoanele alea vor sa para interesante, au complexe de tot felul si incearca sa atraga atentia sau e vorba doar de o rautate ancestrala.

Iata cateva lucruri care se cam stiu despre trolli:

"Atunci cand ignori trolli, ei sporesc atacurile, incercand cu disperare sa obtina atentia dorita. Mesajele lor devin tot mai insistente. Foarte des incep sa protesteze ca le incalci dreptul la libera exprimare, ca si acum acest drept implica si mistouri aruncate la gramada in mai multe topicuri din forumuri, incercand sa le faca varza. Troll-ul tinde, prin excelenta, sa fie off-topic, la el e regula chestia asta.

Foarte des moderatorii si adminii sunt nevoiti sa suporte criticile unor utilizatori care ii considera “dictatori”, si ca n-ar trebui sa stearga nici un mesaj, indiferent cat de provocator e acesta. Alteori troll-ul ameninta ca pleaca de pe forum si cere sa i se stearga toate postarile, scopul evident fiind ca lumea sa nu mai vada ce a postat. Sa ii fie rusine, oare, pentru ca prin postarile respective a provocat scandaluri si nu vrea sa recunoasca ce a facut ? Moderatorii insa trebuie sa aplice, riguros, politica de non-repudiere, indiferent de cine ar fi vorba. Asta tine si de securitatea unui forum. Invocarea faptului ca "m-am suparat pe voi, imi iau jucariile si plec" nu se justifica si e total neserioasa, oricum.

Dar poate cea mai dificilă sarcina a moderatorului e sa decida daca si cand sa aplice masuri de penalizare impotriva unui troll; si asta fiindca, in multe cazuri, troll-ul incearca sa para amuzant, foarte spiritual si sfatos. Unii trolli dispun de o imaginatie debordanta, pe care din pacate o folosesc in mod necorespunzator adoptand atitudini rebele, voit "eroice", pentru a demonstra, chipurile, celorlalti membri ai comunitatilor online cat de prigoniti sunt ei de cutare admin/moderator care ar avea ceva cu ei. Moderatorul poate fi tentat, dintr-o placere mai perversa, sa urmareasca activitatea unui troll si chiar sa se amuze pe socoteala lui. Totusi, exista niste limite dincolo de care moderatorul/adminul trebuie sa stabileasca procedura de urmat, indiferent daca troll-ul e interesat sa se dea in spectacol in fata intregii comunitati sau doar incearca sa isi depaseasca niste complexe personale si pentru asta creeaza un spectacol ieftin destinat unei singure tinte: troll-ul insusi."

Ce se poate face:

"Singurul mod de a trata cu trollii e sa va limitati reactiile, reamintindu-le celorlati sa nu le raspundă trollilor.
Cand incerci sa te intelegi cu un troll, aceasta castiga. Cand insultati un troll, acesta castiga. Cand tipati la un troll, acesta castiga.
Singurul lucru pe care trollii nu-l suporta e sa fie ignorati."

Prin urmare:

335088-dont_feed_the_trolls.jpg

si

dont-feed-the-troll.jpg

Am avut de-a face destul de recent cu un astfel de caz dincolo. Troll-ul era foarte virulent, mai ales pe chat, era ceva de groaza. Evident ca baga fitile de tot felul si incerca sa para interesant si amuzant, ca atata putea. Pana la urma a depasit toate limitele impuse si am fost nevoit sa trec la penalizari severe. Nu se mai putea.

Una din solutii e sa ii dezaprobi postarile offf-topic, atunci cand vezi ca, sistematic, in ciuda rugamintilor, continua circul. Am incercat si treaba asta, m-am trezit cu acuzatii penibile si a amplificat circul. Pana la urma, ca admin de forum, trebuia sa fac ceva sa mentin functionalitatea, da-o incolo de treaba, sunt topicuri pentru care nu se admit divagatii prea mari.

Nu cred ca exista forum in care, din cand in cand, sa nu apara trolli. Se pare ca sunt o specie online foarte diseminata.

Uite ce frumusei sunt :P

In folclorul scandinav sunt nenumarate descrieri ale trolilor, in majoritatea sunt prezentați ca fiind bătrâni, puternici însă cu o inteligență scăzută, fiind ființe ce mănâncă oameni și care se transformă în stană de piatră dacă sunt atinși de lumina soarelui, de asemenea, conform credințelor tradiționale, se tem de fulgere, de multe ori fiind portretizată o luptă între ei și Thor. În alte legende scandinave, aceștia sunt portretizați ca semănând cu oamenii, singura diferență este izolarea. În folclorul scandinav, dispariția trolilor este pusă pe seama fricii de fulgere, sau a clichetului clopotelor de biserică, sunet ce ar fi de vină pentru emigrarea trolilor in alte părți.

si eu am fost un troll dar dupa ce blocul a fost fulgerat , a disparut ... acum am inteles rostul fulgerului citind postul tau :D Mistooooo :)

Imi pare rau ca a fost banata degetica, poate am fi reusit sa ne intelegem pana la urma cumva.
Eu ma atasez de oameni si incerc sa inteleg pe fiecare, asa cum e.

Imi pare rau.

anuk said:
3 zile trec repede.

Cateodata par o vesnicie.
Conteaza mult sa iti umpli timpul cu ceva.
Ah, i-am spus antrenorului ca ma doare intr-o parte si m-a intrebat daca-s maritata.
I-am zis ca nu.
El de colo: pana te mariti, iti trece.
Zic: si daca nu ma marit?
El: trece, dar mai greu....(smecher)

Da, toate-s trecatoare, chiar si 3 zile...

Unii trolli

320780i6CAA0FE6025837E9

incep sa se victimizeze, cand ii contrazici, pe langa faptul ca provoaca scandal, atacandu-i pe ceilalti participanti la discutie, se vaita ca vai draga, toata lumea are ceva cu ei si ca ii jigneste aiurea...Miorlaieli ieftine, fireste.

Acest termen ,,troli,, e un termen preluat din mediu SF,drept urmare e folosit incorect.Putem spune ca un om are lipsa de bun simt,are un ego mult prea mare,are o atitudine jignitoare,dar sa il faci,,trolll,ar trebui sa ii atribui calitati extraterestre,calitati care ar fi incompatibile cu ceea ce e omul:)

Definitie dex: TROL s. m. (mit. scand.) gnom zburdalnic, care trăiește în munți sau în păduri, întruchipând forțele rele ale naturii. (< fr. troll)

In mediu de internet : o persoană care pe forumuri si site-uri posteaza mesaje cu scopul de a strani reacții previzibile emoționale (de exemplu, furie, iritabilitate, tristete, sau abuz verbal care dezinformeaza ,care joaca un rol.

Adica tot o fantezie :) cu toate ca se spune ca mitul are la baza o samanta de adevar,dar nu e dovedit:)
Si in mediul internetului de unde a ajuns sa fie comparat un gnom zburdalnic etc ,cu ce spui tu? Cred ca cine a facut definitia nu a citit mitul:))

Cercetatorii au efectuat doua studii pe 1.215 persoane pt a analiza trasaturile de personalitate si stilurile de exprimare in comentariile online in incercarea de a intelege comportamentul trollilor de pe internet .

Au constatat că troll-ii tind să aibă trăsături de personalitate asociate cu sadismul, psihopatia şi machiavelismul – un termen folosit de psihologi pentru a descrie tendinţa unei persoane de a-i minţi şi manipula pe alţii în propriul ei folos. Acestor oameni le face plăcere să agreseze, să tulbure spiritele şi să provoace neplăceri altora.

În viaţa reală, aceste persoane au o fire prefăcută şi distructivă, spun cercetătorii de la University of Manitoba, Canada. Internetul este, pentru asemenea oameni, un teren de joc perfect, căci le dă ocazia să rămână anonimi şi să se distanţeze de faptele lor, în ceea ce priveşte asumarea răspunderii.

Mai multe detalii pt Live Science

Cred ca asta defineste o problema psihiatrica a unui user,cat despre termenul de troll...raman la concluzia ca e doar o inventie a internautilor pentru a frapa prin impactul cuvantului.

Spiridusi intre spiridusi , trollii se traduc si "spiridusii internetului,evident ,aia raii :P

Spiridusii-s una, trolli....baliverne d'ale unor useri cu probleme la mansarda care i-au si inventat banuiesc...poate ar trebui sa-l citeasca pe Freud:)))

Haidi mai, in toata lumea se foloseste acest termen pt userii care cauta galceava .

Back