• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

DISCUTII DESPRE BIBLIE

Să nu te superi, în Noul Testament se vorbeşte de mai multe ori, şi destul de clar, despre copiii lui Iisus.
Cât despre evrei, mai înainte de crima de-a-L omorî pe Iisus, acestia l-au părăsit şi pe Dumnezeul lor cel adevărat, cu care au trăit chiar împreună pe Pământ (deci L-au cunoscut personal!), şi s-au dat cu Cel Rău, adică lui Satan, de dragul aurului, a ajutorului său şi a promisiunilor legate de bogăţiile viitorului...

Ioan,
Abia astept sa-mi spui unde in biblie se vorbeste de copii lui isus.

ATENTIE, GOGU ŞI CITITORII
în postarea anterioară am comis o eroare, scriind despre copiii lui Iisus şi gândindu-mă la fraţii lui Iisus, copiii Sf. Maria. Pe când mi-am dat seama de greşeală era prea târziu şi nu am mai putut-o corecta, timpul de corectare fiind expirat.
Pentru neateţia mea vă rog de iertare pe toţi.
Deci, GOGU, corect este cum scrii tu, în Noul Testament nu se vorbeşte despre copiii lui Iisus.
Despre acest fapt vorbeşte pe larg, însă, Evanghelia tainică... Conform acestei scrieri, Iisus a avut cu Maria, soţia sa, doi copii, un băiat şi o fetiţă. În timpul Crucificării, Maria era însărcinată. Mai apoi, au călătorit spre Franţa, unde au rămas pentru tot timpul vieţii pământeşti.

POSTARE PENTRU GOGU şi... ALŢI CITITORI
Printre uneltirile Celui Rău (pentru cei credincioşi) sau, altfel exprimat, printre atacurile suferite de om (pentru cei necredincioşi) se numără: îndoiala, auto-condamnarea, teama, depresia, ispita, imaginaţia bolnăvicioasă şi gândurile rele.
Iată ce am găsit în internet despre ÎNDOIALĂ.

O altă săgeată a diavolului este aceea de a planta îndoiala în minţile noastre. Satan va încerca să te facă să te îndoieşti de orice, începând cu existenţa lui Dumnezeu şi sfârşind cu mântuirea ta. Este în special preocupat să arunce îndoiala asupra Cuvântului lui Dumnezeu. Un lucru foarte important de ţinut minte este acela că există o mare diferenţă între ispita îndoielii şi păcatul necredinţei. Este posibil să fii cuprins de îndoială şi, totuşi, să fii nevinovat în ce priveşte necredinţa. Marele predicator englez Charles Spurgeon era foarte familiarizat cu acest tip de ispită. El spunea: "Ispita cea mai ciudată a fost pentru mine o necredinţă constantă. Ştiu că ceea ce a promis Dumnezeu este adevărat. Totuşi, această ispită mă asaltează neîncetat îndoieşte-te de El; nu te încrede în El; etc." Spurgeon a rezistat, bineînţeles, acestei ispite, dar declaraţia lui arată că în el a fost o luptă constantă în acest domeniu.
Deci, încă odată, îţi amintesc că nu este păcat să fi asaltat de ispita îndoielii. Aceasta devine păcat doar când o lăsăm să ne controleze. Satan a ispitit-o pe Eva să pună la îndoială cuvântul lui Dumnezeu. Cu toate acestea, ea nu a păcătuit decât în momentul în care a acţionat supusă ispitei. Doar pentru că eşti tentat să te îndoieşti, nu înseamnă că ai păcătuit.
Pe când eram un creştin tânăr, am auzit că anumiţi teologi au pus la îndoială validitatea unor cărţi ale Bibliei. În acel moment, Satan nu a pregetat să planteze îndoială în mintea mea în ce priveşte Cuvântul lui Dumnezeu. Gândul meu a fost acesta: "Oamenii aceştia sunt teologi şi au studiat Biblia ani la rând. Ei cunosc ebraica şi greaca. Eu nu ştiu nimic. Cum aş putea să gândesc că eu am dreptate şi ei se înşeală." Nu sună familiar lucrul acesta? Sau poate că ai experimentat aşa ceva: Citeşti Biblia şi, brusc, mintea ta este invadată de întrebări cum ar fi: "Eşti sigur că Isus Cristos ar fi existat, măcar? Este posibil ca acele miracole chiar să fi avut loc? Cum poate cineva să învie? Cum rămâne cu celelalte religii? Nu este puţin arogant să gândeşti că Isus este singura cale spre Dumnezeu?" şi lista poate să continue mult şi bine.
Acestea sunt ideile pe care Satan vrea să ţi le sugereze. Întotdeauna el va încerca să submineze Cuvântul lui Dumnezeu. A făcut acelaşi lucru cu Eva, în grădină, "Oare a spus Dumnezeu?" (Geneza 3:1). A încercat să-l facă şi cu Isus, în pustie, "Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu..." (Luca 4:3). Poţi fi sigur că va încerca să-l facă şi cu tine. Cuvântul lui Dumnezeu este în acelaşi timp şi busola şi cârma care ne conduce prin această furtunoasă viaţă creştină. Dacă diavolul reuşeşte să ne facă să ne îndoim de cel mai mărunt lucru, ne poate scoate de pe direcţie. Iar dacă reuşeşte să ne facă să punem la îndoială lucruri mai mari, o putem sfârşi naufragiaţi. Acesta este, bineînţeles, scopul lui. Nu ceda în faţa îndoielii. Recunoaşte-o ca pe una dintre tacticile diavolului şi stai tare în Cuvântul lui Dumnezeu.
O ultimă remarcă: nu confunda întrebările oneste cu îndoiala. Compară răspunsul lui Zaharia la vestea adusă de îngerul Gabriel cu răspunsul Mariei (Luca 1:18; Luca 1:34). Amândoi par să pună aceeaşi întrebare "Cum se va întâmpla lucrul acesta?" Nu întrebarea "cum" ci, mai degrabă atitudinea cu care a fost pusă a făcut diferenţa. Zaharia a întrebat în necredinţă, ca şi cum ar fi spus: "Glumeşti. Nicidecum să se poată aşa ceva!" Maria, pe de altă parte, a întrebat în ce fel va împlini Dumnezeu acel lucru. Această atitudine este evidenţiată de ceea ce îi spune în final lui Gabriel: "Iată roaba Domnului, facă-mi-se după cuvintele tale." Maria nu punea la îndoială Cuvântul lui Dumnezeu, ci se supunea planului său.
Este în regulă să pui întrebări. Punând întrebări este modul în care noi învăţăm. Prin întrebări sincere poţi să transformi ispita îndoielii în prilejuri de a creşte în cunoaşterea Domnului, a Cuvântului Lui şi ale Căilor Sale. La capătul fiecărei întrebări sincere vei descoperi că Dumnezeu este adevărat chiar după cum Pavel a concluzionat în Romani 3:4 "Dumnezeu să fie găsit adevărat şi toţi oamenii mincinoşi."

http://www.rcrwebsite.com/spwar2.htm

Ioan,
Oare nu indoiala a fost cea ce l-a facut pe Galilei sa caute in continuare si sa "descopere" ca e pur si muove?
Nu de altceva, dar indoiala este chiar ceea ce a distrus faimosul "crede si nu cerceta"...
De ce ar fi indoiala o uneltire a diavolului?
Oare, presupunand ca mitul biblic este adevarat, indoiala nu a venit dupa ce omul a mancat din pomul cunoasterii?

Ceea ce a dus civilizaţia mai departe a fost, poate, căutarea, visarea, cercetarea, dar nu îndoiala.
Vorbind despre îndoială, voiam să scriu despre îndoiala... ta, în primul rând.
Iată, eu cred şi scriu contrariul lui "crede şi nu cerceta": CREDE ŞI CERCETEAZĂ! CERCETEAZĂ ŞI CREDE!
Şi-apoi, religia ar trebui să fie o ştiinţă. Numai că, rugându-te, după 2000 de ani, încă cu acelaşi text greşit, în rugăciunea "Tatăl nostru": " şi nu ne duce pe noi în ispită..." în loc de: "şi nu ne lăsa pe noi în ispită", numai ştiinţă nu poate fi numită.

Ioan,
Tocmai ca indoiala a dus la progres. Indoiala ca Hefaistos face fulgerele si Zeus le arunca, indoiala ca pamantul este plat sau ca soarele se invarte in jurul pamantului au condus la progres.
Cat despre amalgamul religie- stiinta, istoria omenirii ne arata foarte clar ca cele doua sunt in antiteza.

Papa Benedict al XVI-lea spune : " Întregul calendar creștin este bazat pe o eroare făcută de un călugăr din secolul VI e.n. şi care a omis faptul că Isus Hristos s-a născut de fapt cu câţiva ani înaintea datei de referinţă folosite în prezent, susține Papa într-o carte lansată ieri în întreaga lume. " Si mai spune lucruri care contrazic Biblia .

Am dreptul sa pun urmatoarea intrebare ,cum ramane cu adevarul absolut al Bibliei?

Cu o lună înainte de sărbătoarea Nașterii Domnului, Papa Benedict al XVI-lea face mai multe dezvăluiri surprinzătoare despre venirea pe lume a lui Hristos, într-un nou volum lansat miercuri, care se aşteaptă să devină bestseller, scrie Daily Mail.

Mitul despre nașterea lui Iisus, demontat de Papa BenedictÎn cartea „Iisus din Nazaret: naraţiunile copilăriei”, care face parte dintr-o trilogie, Suveranul Pontif scrie că la scena naşterii Mântuitorului nu a luat parte niciun animal şi că îngerii nu au cântat păstorilor, contrar tradiţiei creştine.

În cartea publicată de curând, Papa Benedict al XVI-lea încearcă să dezlege unele mistere şi să combată unele mituri legate de venirea pe Pământ a Mântuitorului.

Astfel, Papa susţine că Steaua de la Betleem a fost o supernovă, aceea despre care astronomul german Johanes Kepler a spus că a apărut în jurul anilor 7 sau 6 Î.d.Hr. Tot atunci ar fi venit şi Mântuitorul pe Pământ, în lumea muritorilor, potrivit astronomului Papei.

Suveranul Pontif mai spune că Naşterea lui Iisus este o realitate. El mai spune că este posibil ca Fiul lui Dumnezeu să nu se fi născut în Betleem, ci poate în Nazaret şi că la naşterea lui nu au fost prezenţi nici vite, nici măgari, animalele acestea apărând doar în legendele despre Naşterea Domnului.

De altfel, Suveranul Pontif afirmă chiar că tradiţia cântatului colindelor de Crăciun provine dintr-o eroare, întrucât îngerii nu le-au cântat păstorilor. „Conform evangheliştilor, îngerii au ‘vorbit’ păstorilor, dar creştinii au subînţeles că îngerii ar fi cântat”, scrie Papa.

De asemenea, Papa spune şi că Fecioara Maria a fost, într-adevăr fecioară, atunci când l-a născut. “Este adevărat că Iisus Hristos este unicul fiu al lui Dumnezeu şi că a fost conceput din Duhul Sfânt şi născut de Fecioara Maria. Răspunsul, fără nicio rezervă, este DA!”, susţine cu tărie Suveranul Pontif.

http://www.dcnews.ro/2012/11/mitul-despre-nasterea-lui-iisus-demontat-de-papa-benedict/

Toate articolele de pe net pleaca de la articolul aparut in Daily Mail.

Ar fi pacat sa nu-l cititi .

Daca cititi ,o sa vedeti ca se vehiculeaza destul de des cuvantul "legenda" :D: Va vine sa credeti ?

Nu vad legatura cu ce a scris Papa despre nasterea lui Isus si 21.12.2012?

Dacă acceptăm modificări referitoare la Naşterea lui Iisus Hristos, de ce n-am accepta-o şi pe aceea conform căreia Iisus s-ar fi născut în Dacia?

De fapt, faza asta cu isus care s-a nascut in Dacia este ca in bancurile cu radio Erevan.
"Este adevarat ca isus s-a nascut in Dacia?"
"Este adevarat, numai ca nu-l chema isus ci il chema Ion, nu a fost cel ce a infiintat o religie ci a fost cioban, si nu s-a nascut, a murit"

O fi Biblia cea mai vanduta carte, dar contine o multime de minciuni. Asta sustine un cercetator pe numele sau Bart D. Ehrman, in noua sa carte intitulata "Forged: Writing in the Name of God — Why the Bible’s Authors Are Not Who We Think They Are".

În cartea numită "Fals: Scriind în numele lui Dumnezeu -de ce autorii Bibliei nu sunt ceea ce credem că sunt", un profesor de religie de la Universitatea Chapel Hill, North Carolina susţine că o parte din scrierile din Noul Testament nu sunt reale, ci nişte falsuri, acestea nefiind scrise de către apostolii lui Iisus!

Bart Ehrman, fost creştin evanghelic şi în prezent agnostic, pretinde că a descoperit "una dintre cele mai tulburătoare ironii ale tradiţiei creştine timpurii": folosirea înşelăciunii pentru a promova adevărul, potrivit Discovey News.

Păreri dure

"Biblia nu conţine doar neadevăruri sau greşeli accidentale. Ea conţine şi ceea ce aproape oricine din ziua de azi le-ar numi minciuni", scrie Ehrman în cartea sa. Potrivit autorului, cel puţin 11 dintre cele 27 de capitole ale Noului Testament sunt falsuri, în timp ce numai 7 dintre cele 13 epistole atribuite lui Pavel au fost scrise, probabil, de el.

"Practic, toţi învăţaţii sunt de acord că şapte dintre epistolele pauline sunt autentice: Romani, Corinteni 1 şi 2, Galateni, Filipeni, Tesaloniceni 1 şi Filimon. Unii pretind că au fost scrise de apostolul Pavel şi Timotei 1 şi 2, Titus, Tesaloniceni 2, Efeseni şi Coloseni", a mai spus Ehrman.
Ehrman mai este de părere că "în primele secole ale bisericii, creştinii s-au simţit atacaţi din toate părţile. Ei au fost în conflict cu evreii şi cu păgânii, cu privire la validitatea religiei lor... Dar cele mai aprinse discuţii au fost cu alţi creştini, din cauza faptului că ei i-au convins să creadă în religia lor şi în modul drept de a trăi. Astfel, creştinii au urmărit să impună opinii, pe care alţii să le accepte, scrise în numele apostolilor, fabricând, falsificând şi contrafăcând documente".
Este contestată

"Opiniile contradictorii, discrepanţele de limbă şi alegerea cuvintelor din capitolele atribuite lui Pavel sunt toate dovezi ale unui fals. Evangheliile lui Matei, Marcu şi Ioan nu sunt autentice, iar ipoteza că epistolele lui Pavel sunt scrise de el însuşi este contestată", afirmă autorul. Spre deosebire de Pavel, Petru, un pescar provenit din zonele rurale ale Palestinei, a fost cu siguranţă un analfabet. Dar de ce ar fi pretins cineva că este apostol, când el nu a fost? Răspunsul este evident”, mai spune autorul.

Cartea lui Ehram este contestată, ziarul Catholic Herald subliniind că “această carte este mai mult provocatoare decât profundă. Probabil ca unele capitole din Noul Testament nu au fost scrise de catre autorii cărora li s-au atribuit, dar opiniile lui Ehrman sunt concepte ale unei tradiţii orale".

http://www.infocrestin.com

anuk said:
Petru, un pescar provenit din zonele rurale ale Palestinei, a fost cu siguranţă un analfabet.

penibil,se vede ca acest om cercetator cu nume de evreu na fost niciodata crestin.daca ar fi fost crestin ar fi stiut ca la pogorarea duhului sfant (rusaliile),apostolii au vorbit in limbi.

Ioan said:
Dacă acceptăm modificări referitoare la Naşterea lui Iisus Hristos, de ce n-am accepta-o şi pe aceea conform căreia Iisus s-ar fi născut în Dacia?

ioane,esti tare spalat pe creier.daca vrei iti recomand un psihiatru bun,fost coleg cu mine in gimnaziu.

Are cineva date "ceva mai precise"despre " "sandvişul morţii din Geneză".Daca da,m-as bucura sa le posteze. Multumesc !

fostii tarani etc au invatat simultan si sa scrie.
cum adica sandvich din geneza ?

Back