• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

DISCUTII DESPRE BIBLIE

Gogu said:
M-ai bulversat de tot.
De unde ai datele acestea suplimentare?
Din Biblia Ortodoxa si din revelatii.

manuela said:
amot xurxa te rog
Din Biblia Ortodoxa si din revelatii.Scrie foarte clar in Facerea din Biblia Ortodoxa si evident din revelatia Adevarului despre Adam si Eva si ceilalti oameni.

balika said:
Am citit-o si eu pe la varsta de 14 - 15 ani. Nu a putut sa-mi ofere prea multe raspunsuri. Mi-a ramas o lectura interesanta, nimic mai mult.
Puneti intrebari si va raspund eu.

ramanya said:
Depinde de ochii cu care citesti biblia. Daca o citesti cu ochii credinciosului, vei gasi in ea legi si pedepse de care te vei teme toata viata. Daca o citesti in schimb cu ochii omului curios, vei gasi mai multe intrebari fara raspuns decat credeai ca pot exista.
Daca in Biblia Ortodoxa credeti ca sunt intrebari atunci tot acolo sunt si raspunsurile.Care sunt intrebarile fara raspuns pe care le-ati gasit Dvs. in Biblia Ortodoxa?

Gogu said:
De copil mi s-a inoculat chestia ca Biblia este cuvantul lui Dumnezeu.
Presupunand ca Biblia chiar este cuvantul lui Dumnezeu si ca Dumnezeu are intotdeauna dreptate, inseamna ca in Biblie nu ar trebui sa existe minciuni sau neadevaruri. Ori se pare ca exista astfel de neadevaruri. Sa intelegem din asta ca Biblia nu este cuvantul lui Dumnezeu?
Biblia Ortodoxa este Adevarata 99,99%.

amot e adevarat dar nu da date axa exacte cum le xcrii tu

xcrie in facerea ca adam a foxt facut in ziua a treia????!!!!!!!!

manuela said:
amot e adevarat dar nu da date axa exacte cum le xcrii tu

xcrie in facerea ca adam a foxt facut in ziua a treia????!!!!!!!!

Cititi cu atentie:
Biblia Ortodoxa,Facerea,cap. 1:
"9. Şi a zis Dumnezeu: "Să se adune apele cele de sub cer la un loc şi să se arate uscatul!" Şi a fost aşa. şi s-au adunat apele cele de sub cer la locurile lor şi s-a arătat uscatul.
10. Uscatul l-a numit Dumnezeu pământ, iar adunarea apelor a numit-o mări. Şi a văzut Dumnezeu că este bine.
11. Apoi a zis Dumnezeu: "Să dea pământul din sine verdeaţă: iarbă, cu sămânţă într-însa, după felul şi asemănarea ei, şi pomi roditori, care să dea rod cu sămânţă în sine, după fel, pe pământ!" Şi a fost aşa.
12. Pământul a dat din sine verdeaţă: iarbă, care face sămânţă, după felul şi după asemănarea ei, şi pomi roditori, cu sămânţă, după fel, pe pământ. Şi a văzut Dumnezeu că este bine.
13. Şi a fost seară şi a fost dimineaţă: ziua a treia."
-------------------------------------
Biblia Ortodoxa,Facerea,cap. 2:
"5. Pe câmp nu se afla nici un copăcel, iar iarba de pe el nu începuse a odrăsli, pentru că Domnul Dumnezeu nu trimisese încă ploaie pe pământ şi nu era nimeni ca să lucreze pământul.
6. Ci numai abur ieşea din pământ şi umezea toată faţa pământului.

7. Atunci, luând Domnul Dumnezeu ţărână din pământ, a făcut pe om şi a suflat în faţa lui suflare de viaţă şi s-a făcut omul fiinţă vie.
8. Apoi Domnul Dumnezeu a sădit o grădină în Eden, spre răsărit, şi a pus acolo pe omul pe care-l zidise.
9. Şi a făcut Domnul Dumnezeu să răsară din pământ tot soiul de pomi, plăcuţi la vedere şi cu roade bune de mâncat; iar în mijlocul raiului era pomul vieţii şi pomul cunoştinţei binelui şi răului."
--------------------------
Deci Adam a fost facut la inceputul zilei a treia a Facerii caci pe camp nu era niciun copacel si iarba nu incepuse a odrasli.....
Este clar?

A.Mot said:
Deci Adam a fost facut la inceputul zilei a treia a Facerii caci pe camp nu era niciun copacel si iarba nu incepuse a odrasli.....
Este clar?

Nu este clar .

In ziua a 3-a Dumnezeu a facut Pamantul cu verdeata, iarba, pomi dupa soiul lor etc (Facerea 1:9-13).
Omul a fost facut in ziua a sasea (Facerea 1:26-31), deci dupa acestea.

Nu vorbim despre aceeas biblie ?

Nu , nu. Vorbim despre aia 99,9% adevarata. :D

Ai spus 99,9% adevar conform bibliei si revelatiilor ,da?

Hai sa ne lamurim cu REVELATIA de care pomenesti .

Ce este revelatia :

REVELAŢIA DUMNEZEIASCĂ SUPRANATURALĂ a fost transmisă de Dumnezeu în mod direct sau prin aleşii Săi: îngeri, prooroci, trimişi şi, deseori, a fost însoţită de semne şi minuni, arătând prin aceasta că toată creaţia Îi este supusă.

Revelaţia supranaturală s-a încheiat cu ultima scriere a Noului Testament – APOCALIPSA SFÂNTULUI IOAN TEOLOGUL.

No comment .

Poi si ce sa inteleg? Ca amot e unul dintre alesi? Si ca a avut el insusi revelatia aia cu milioanele de oameni? :D

cam axa bodo, xincer cand a xcrix de rev m-m gndit c el a avut o revelatie nu la rev din biblie

manuela said:
cam axa bodo, xincer cand a xcrix de rev m-m gndit c el a avut o revelatie nu la rev din biblie
Corect!Ati inteles foarte bine.Cine nu are revelatii nu poate intelege Cuvantul Lui Dumnezeu Tatal Ceresc si deci nici Cuvantul Lui Iisus Hristos si deci nu intelege ce spune Biblia Ortodoxa.

anuk said:
A.Mot said:
Este clar?

Nu este clar .

In ziua a 3-a Dumnezeu a facut Pamantul cu verdeata, iarba, pomi dupa soiul lor etc (Facerea 1:9-13).
Omul a fost facut in ziua a sasea (Facerea 1:26-31), deci dupa acestea.

Nu vorbim despre aceeas biblie ?
Recititi va rog ce v-am spus sa cititi cu atentie din Biblia Ortodoxa,Facerea,cap.1 si cap.2.

anuk said:

Ce este revelatia :

REVELAŢIA DUMNEZEIASCĂ SUPRANATURALĂ a fost transmisă de Dumnezeu în mod direct sau prin aleşii Săi: îngeri, prooroci, trimişi şi, deseori, a fost însoţită de semne şi minuni, arătând prin aceasta că toată creaţia Îi este supusă.

Revelaţia supranaturală s-a încheiat cu ultima scriere a Noului Testament – APOCALIPSA SFÂNTULUI IOAN TEOLOGUL.

No comment .
In Biblia Ortodoxa se arata ca nu numai proorocilor le trimite revelatii Dumnezeu Tatal Ceresc ci si unora foarte pacatosi.Cine era Saul si ce pacate avea?Revelatii sunt trimise cui si cand Vrea Dumnezeu Tatal Ceresc.

bodo said:
Poi si ce sa inteleg? Ca amot e unul dintre alesi? Si ca a avut el insusi revelatia aia cu milioanele de oameni? :D
Eu sunt foarte pacatos!

pai cine are urechi x auda xi cine are ochi xa vada....xau xa citeaxca.!

Si eu ma consider un om foarte pacatos, mai ales ca se pare ca se apropie sfarsitul...

De fapt cam toti suntem pacatosi, numai EL singur a fost fara de pacat, dar a ispasit pe cruce pentru ca ale noastre sa fie iertate!

Corect, doar ca lumea a uitat acest aspect si am ajuns mai rau decat credeam

A.Mot said:
anuk said:

Ce este revelatia :

No comment .
In Biblia Ortodoxa se arata ca nu numai proorocilor le trimite revelatii Dumnezeu Tatal Ceresc ci si unora foarte pacatosi.Cine era Saul si ce pacate avea?Revelatii sunt trimise cui si cand Vrea Dumnezeu Tatal Ceresc.

bodo said:
Buuun ! si de unde stie persoana in cauza ca Dumnezeu i-a dezvaluit o taina, ca nu a visat gandindu-se intens la probleme de genul acsta ?
De ce as cred eu in revalatiile unuia sau altuia ? Cum poti spune ca revelatia este o certitudine ? e pur subiectiva .

Am avut doua mari revelatii privind natura sufletului omului una in data de 25 Decembrie 1995 si alta la aproape o luna mai tarziu cand cu ochii trupului am vazut capul sufletului meu.Dupa aceasta data am inceput sa inteleg din ce in ce mai mult ceea ce scrie in Biblia Ortoxa si evident mi s-a revelat de catre Dumnezeu Tatal Ceresc si alte adevaruri care nu sunt scrise nicaieri si nici nu au fost spuse vreodata.Ce credeti Dvs. ca este sufletul in general si sufletul omului in special?

Oamenii si-au pus de cand lumea intrebari. Au incercat sa-si explice fenomenele pe care nu le intelegeau. Au gasit raspunsuri la unele. Ce a ramas neinteles a dat nastere la credinte cum ar fi aceasta ca omul are un suflet, eventual de natura materiala, compus din ganduri, trairi , si de natura divina, pe care generic il numim spirit . In general , gandirea religioasa merge pe ideea sufletului ca esenta divina. Io , personal nu pot sa spun ce e. Cred ca este energie, ceva non-meterial si nimic mai mult. Din ce-am citit despre suflet, cea mai interesant pare teoria egiptenilor. Nu spun ca e reala, dar e fascinanta.

Ceva ce mi-a placut:

"Sufletul e o fantasma

Cat despre suflet, este greu de spus exact ce este sau daca exista. Pentru cei credinciosi sufletul exista si este nemuritor. Pentru unii (inclusiv subsemnatul), sufletul este (foarte probabil) doar o iluzie autoamagitoare. Dupa mine, omului i-a fost daruit de natura o calitate aproape unica fata de celelalte vietuitoare: reflexivitatea, un sistem de feedback ce ii augmenteaza puterile, dar ce ii distortioneaza sensurile in acelasi timp (vezi efectele antropomorfismului excesiv). Aceste distortii au creat eventual iluzia existentei sufletului.

Daca acepti ca natura singura a creat omul (chiar daca ALTCINEVA sau ALTCEVA a creat natura), atunci sufletul este o fantasma si chiar samanta distrugerii naturii. De ce? Pt ca acum omul nu-si mai cunoaste lungul nasului si-si imagineaza ca natura nu-i decat o fiara ce trebuie inlantuita si biciuita dupa voie, si nicidecum sursa existentei lui. Sa nu mai zic ca distortiunile mintii omului au inventat alte concepte mult mai daunatoare: zei atotputernici, a caror existenta pune natura automatic pe un loc secundar, subaltern, sau chiar irelevant.

Pe scurt, eu cred ca omul este virusul ultim din sanul naturii, iar ideea sufletului si a zeilor atotputernici (desprinsi de natura) este mutatia de baza ce a inceput numaratoarea inversa pt natura (si om inclusiv). Ce este extraordinar este ca aceasta viziune a omului ce-si taie craca de sub el, este codificata cu o mie de ani inaintea lui Iisus, chiar in mitul antic grecesc al genezei: Chronos=timpul se razvrateste impotriva parintilor lui: Uranus=spatiul si Gaia=natura; in ultima instanta Zeus=omul il subordoneaza pe tatal sau, Chronos.

Addendum pt cei credinciosi:

Nu-i nevoie sa va alarmati. In cateva secunde va veti autoconvinge ca eu sunt Iuda, ori intr-o ureche sau am pitici pe creier si voi stiti mai bine. Este imposibil ca un Ion oarecare sa patrunda esenta existentei si a naturii, si miliardele de noi sa fim gresiti, nu? Pt crestini, putina tamaie, cateva matanii si rugaciuni si-orice banuiala va fi amutita. Pt protectia maxima, va recomand un "Ptiu, necuratule!" si cateva cruci.

Inainte ostasi! Directia nu conteaza, indrazneala de a banui este lucrul diavolului si in plus impiedica mantuirea, nu? De ce sa incercam sa descoperim adevarul amar cand este servit deja preparat in portii suculente si mai mult decat indestulatoare la bufetul religiilor? Ignoranta daca-i imbracata in haine frumoase (albe, negre, sau cu fir de aur), are graiul dulce (canta foarte armonios si la unison in lacasuri frumos mirositoare, cu geamuri colorate si sonoritate aproape perfecta) si exista de milenii, nu poate fi un fals, nu? "

http://www.cafeneaua.com

A.Mot said:
Adam a fost facut in ziua a treia a Facerii si a stat in Rai cu Eva mult timp.In ziua a sasea a Facerii au fost facuti oameni de diferite rase si grupe sanguine intr-un numar mare de perechi barbati-femei care s-au inmultit timp de cca un milion de ani.Adam si Eva au fost izgoniti din Rai acum cca 6000 de ani cand pe Pamant erau deja foarte multi oameni (vreo 300 de milioane de oameni poate).

Uite ca eu te contrazic . Adam a fost facut in ziua a 6- a :| :| :|

Eu cred ca nu ai citit atent Biblia.....

A. Mot cred ca tu trebuie sa recitesti cu atentie din Biblia Ortodoxa,Facerea,cap.1 si cap.2.

Eu am inteles :) Este destul de clar ca omul a fost facut in ziua a 6 -a . Asa scrie in capitolul 1 . In capitolul 2 cum a zis si Anuk :)

Confuzia vine tot din biblie .
Se spune asa :

CAPITOLUL 1
Facerea lumii.
.............................................................................................
Apoi a zis Dumnezeu: "Să scoată pământul fiinţe vii, după felul lor: animale, târâtoare şi fiare sălbatice după felul lor". Şi a fost aşa.
25. A făcut Dumnezeu fiarele sălbatice după felul lor, şi animalele domestice după felul lor, şi toate târâtoarele pământului după felul lor. Şi a văzut Dumnezeu că este bine.
26. Şi a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!"
27. Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie.
28. Şi Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: "Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi; şi stăpâniri peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul!"
29. Apoi a zis Dumnezeu: "Iată, vă dau toată iarba ce face sămânţă de pe toată faţa pământului şi tot pomul ce are rod cu sămânţă în el. Acestea vor fi hrana voastră.
30. Iar tuturor fiarelor pământului şi tuturor păsărilor cerului şi tuturor vietăţilor ce se mişcă pe pământ, care au în ele suflare de viată, le dau toată iarba verde spre hrană. Şi a fost aşa.
31. Şi a privit Dumnezeu toate câte a făcut şi iată erau bune foarte. Şi a fost seară şi a fost dimineaţă: ziua a şasea. retineti ziua 6

Pana aici corect si stiut de toata lumea ,da?
Ei bine in continuare scrie :

CAPITOLUL 2
Sfinţirea zilei a şaptea. Aşezarea omului în rai. Prima familie.

1. Aşa s-au făcut cerul şi pământul şi toată oştirea lor.
2.Şi a sfârşit Dumnezeu în ziua a şasea lucrarea Sa, pe care a făcut-o; iar în ziua a şaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut.
3. Şi a binecuvântat Dumnezeu ziua a şaptea şi a sfinţit-o, pentru că într-însa S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut şi le-a pus în rânduială.
4. Iată obârşia cerului şi a pământului de la facerea lor, din ziua când Domnul Dumnezeu a făcut cerul şi pământul.
5. Pe câmp nu se afla nici un copăcel, iar iarba de pe el nu începuse a odrăsli, pentru că Domnul Dumnezeu nu trimisese încă ploaie pe pământ şi nu era nimeni ca să lucreze pământul.
7. Atunci, luând Domnul Dumnezeu ţărână din pământ, a făcut pe om şi a suflat în faţa lui suflare de viaţă şi s-a făcut omul fiinţă vie.

8. Apoi Domnul Dumnezeu a sădit o grădină în Eden, spre răsărit, şi a pus acolo pe omul pe care-l zidise.
9. Şi a făcut Domnul Dumnezeu să răsară din pământ tot soiul de pomi, plăcuţi la vedere şi cu roade bune de mâncat; ier în mijlocul raiului era pomul vieţii şi pomul cunoştinţei binelui şi răului.
10. Şi din Eden ieşea un râu, care uda raiul, iar de acolo se împărţea în patru braţe.
11. Numele unuia era Fison. Acesta înconjură toată ţara Havila, în care se află aur.
12. Aurul din tara aceea este bun; tot acolo se găseşte bdeliu şi piatra de onix.

Ati prins ideia ? toate astea pomenite fac in ziua 7 ziua de Odihana a Domnului cand a pus totul in randuiala .

Este corect ce am postat A MOT ?
Am marcat cu rosu textul la care faci tu referire .

anuk said:
Confuzia vine tot din biblie .
Se spune asa :

CAPITOLUL 1
Facerea lumii.
.............................................................................................
Apoi a zis Dumnezeu: "Să scoată pământul fiinţe vii, după felul lor: animale, târâtoare şi fiare sălbatice după felul lor". Şi a fost aşa.
25. A făcut Dumnezeu fiarele sălbatice după felul lor, şi animalele domestice după felul lor, şi toate târâtoarele pământului după felul lor. Şi a văzut Dumnezeu că este bine.
26. Şi a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!"
27. Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie.
28. Şi Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: "Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi; şi stăpâniri peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul!"
29. Apoi a zis Dumnezeu: "Iată, vă dau toată iarba ce face sămânţă de pe toată faţa pământului şi tot pomul ce are rod cu sămânţă în el. Acestea vor fi hrana voastră.
30. Iar tuturor fiarelor pământului şi tuturor păsărilor cerului şi tuturor vietăţilor ce se mişcă pe pământ, care au în ele suflare de viată, le dau toată iarba verde spre hrană. Şi a fost aşa.
31. Şi a privit Dumnezeu toate câte a făcut şi iată erau bune foarte. Şi a fost seară şi a fost dimineaţă: ziua a şasea. retineti ziua 6

Pana aici corect si stiut de toata lumea ,da?
Ei bine in continuare scrie :

CAPITOLUL 2
Sfinţirea zilei a şaptea. Aşezarea omului în rai. Prima familie.

1. Aşa s-au făcut cerul şi pământul şi toată oştirea lor.
2.Şi a sfârşit Dumnezeu în ziua a şasea lucrarea Sa, pe care a făcut-o; iar în ziua a şaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut.
3. Şi a binecuvântat Dumnezeu ziua a şaptea şi a sfinţit-o, pentru că într-însa S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut şi le-a pus în rânduială.
4. Iată obârşia cerului şi a pământului de la facerea lor, din ziua când Domnul Dumnezeu a făcut cerul şi pământul.
5. Pe câmp nu se afla nici un copăcel, iar iarba de pe el nu începuse a odrăsli, pentru că Domnul Dumnezeu nu trimisese încă ploaie pe pământ şi nu era nimeni ca să lucreze pământul.

9. Şi a făcut Domnul Dumnezeu să răsară din pământ tot soiul de pomi, plăcuţi la vedere şi cu roade bune de mâncat; ier în mijlocul raiului era pomul vieţii şi pomul cunoştinţei binelui şi răului.
10. Şi din Eden ieşea un râu, care uda raiul, iar de acolo se împărţea în patru braţe.
11. Numele unuia era Fison. Acesta înconjură toată ţara Havila, în care se află aur.
12. Aurul din tara aceea este bun; tot acolo se găseşte bdeliu şi piatra de onix.

Ati prins ideia ? toate astea pomenite fac in ziua 7 ziua de Odihana a Domnului cand a pus totul in randuiala .

Este corect ce am postat A MOT ?
Am marcat cu rosu textul la care faci tu referire .
De ce nu ati postat si versetele 9 pana la 13 ale zilei a treia a Facerii si sa le marcati cu rosu versetele 9 si 10 acestea doua versete aratand clar ca era inceputul zilei a treia a Facerii cand nu era iarba si niciun copacel?Nu inteleg ce ati inteles Dvs. deoarece Dvs. trageti doar concluzia si citez "Ati prins ideia ? toate astea pomenite fac in ziua 7 ziua de Odihana a Domnului cand a pus totul in randuiala .".Adica care este ideea?
In concluzie din ceea ce este marcat cu rosu din cele doua capitole ale Facerii (atentie si la versetele 9 si 10 ale zilei a treia a Facerii),Dvs. in ce zi a Facerii credeti ca a fost facut Adam?Eu inteleg ca pe pamant cand inca nu era iarba si niciun copacel atunci Adam a fost facut la inceputul zilei a treia a Facerii.

Back