• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

DISCUTII DESPRE BIBLIE

:) Poate este tradus gresit versetul 23, poate sunt traduse gresit versetele 20 si 21. Nimic nu ne lamureste :)
Cat despre insecte cu 4 picioare, este imposibil :D Una din caracteristicile insectelor este prezenta celor 6 picioare.

Daca potopul lui Noe a fost ceva zonal, cum iti explici ca dupa o gramada de zile in care apele s-au retras, arca a ramas pe Ararat? Ararat-ul are peste 5000 de metri, iar daca apele ar ajunge la inaltimea aia, poti sa-i spui unui potop oricum, numai local nu :)
Apropo de Noe si de potop, cate perechi din fiecare animal a luat cu el pe barcaz?

Gogu said:
:) Poate este tradus gresit versetul 23, poate sunt traduse gresit versetele 20 si 21. Nimic nu ne lamureste :)
Cat despre insecte cu 4 picioare, este imposibil :D Una din caracteristicile insectelor este prezenta celor 6 picioare.

Daca potopul lui Noe a fost ceva zonal, cum iti explici ca dupa o gramada de zile in care apele s-au retras, arca a ramas pe Ararat? Ararat-ul are peste 5000 de metri, iar daca apele ar ajunge la inaltimea aia, poti sa-i spui unui potop oricum, numai local nu :)
Apropo de Noe si de potop, cate perechi din fiecare animal a luat cu el pe barcaz?
Ati citit in "wikipedia" ca fluturii umbla pe 4 picioare desi au 6 numai ca cele 2 din fata sunt nefolosite pentru ca sunt de fapt niste rudimente.In continuare sustin ca Biblia Ortodoxa spune Adevarul in acest caz.
--------------------
Potopul a fost local si lemnele gasite pe Ararat nu reprezinta cu certitudine ca ar fi arca lui Noe dar este posibil ca muntele Ararat sa se format intr-o perioada cand in a cea zona exista o sedimentare cu resturi de lemne.Sunt convins ca au fost multe alte potopuri si cataclisme inainte de alungarea din Rai acum aproape 6000 de ani in urma.Fiindca veni vorba....poate imi spuneti de ce Biblia Ortodoxa nu spune nimic despre dinozauri?Care credeti Dvs. ca era cel mai inalt munte (fata de nivelul mediu al suprafetelor apelor oceanelor) de pe Terra in timpul potopului din vremea lui Noe?Haideti sa facem (dupa ce raspundeti la aceasta ultima intrebare) niste calcule considerand raza medie a Terrei de 6400 Km.
------------------------
In Biblia Ortodoxa spune ca Noe a luat cate 7 perechi din animalele curate si cate o pereche din animalele necurate.Stiti de ce?

De acord ca fluturii nu folosesc decat 4 picioare, dar au 6.
Daca biblia ortodoxa ar spune adevarul, poate ar sti adevarul si in cazul... lacustelor, nu? :)

Lemnele de pe Ararat pot proveni dintr-un milion de surse. Dar aceeasi biblie ortodoxa spune ca Noe ar fi tras la mal fix pe acel munte.
Cat despre lipsa dinozaurilor din biblie, daca stam sa ne gandim ca biblia este o colectie de mituri si legende "imprumutate" de la diverse alte civilizatii mult mai evoluate decat cea evreiasca, si daca ne gandim ca prezenta dinozaurilor in istoria Terrei a fost clarificata cu mult dupa ce s-a compilat biblia, nu ma surprinde ca acestia nu apar in bilbie.

Referitor la cel mai inalt munte de pe Terra din vremea potopului, trebuie in primul rand sa clarificam cand a fost acel potop. Oricum, in ultimii 6000 de ani, tot varfurile din Himalaya au fost cele mai inalte. Este o perioada prea scurta de timp, la scara geologica, ca sa ne putem imagina ca alti munti au fost cei mai inalti. Cat despre inaltimea lor de acum 6000 de ani, diferenta de inaltime nu ar trebui sa fie mai mare de 50 de metri.

Gogu said:
In tot decursul istoriei au existat pe pamant mai multe femei decat barbati.

Dar sa revenim la un subiect drag mie, pe care nu am reusit sa-l lamuresc cu Manuela. Legatura dintre stiinta si biblie (sau invers).
Si s-o luam pe bucatele.
Sa incepem
Deuteronomul - A cincea carte a lui Moise, cap. 14
7. Dintre cele ce îşi rumegă mâncarea sau îşi au copita despicată printr-o spintecătură adâncă, numai acestea nu se mănâncă: cămila, iepurele şi iepurele de casă, pentru că, deşi acestea îşi rumegă mâncarea, dar nu-şi au copita despicată, acestea sunt necurate pentru voi.

Sunt curios ce specie de iepuri traia pe vremea lui Moise pentru ca in vremurile noastre nu exista iepuri rumegatori.

Trasa de par explicatie.
Plus ca procesul de halire a excrementelor se numeste "coprofagie" nu "rumegat" :D

Buey, inca ceva. Cand Adam a botezat vietuitoarele, cum a reusit sa boteze limbricul, tenia, oxiurii si alti paraziti intestinali?

pe timpul ala nu aveau termeni de axtia....nu fi abxurd

dexchide xi mie un topic nou dexpre ce am vb pe forum ca nu maa pricep te rog

nu aveau denumirea axta erau taratoare probabil xau poate nici nu exixtau tinand cont ca acexte animalute au aparut dupa ce am inceput xa ne hranim nexanatox

Poi nu aveau termenii astia, dar fenomenul exista, si nu numai la iepure.
Citeste putin in urma, in acest topic, sa vezi ca am mai discutat acest aspect.

pai fenomenul exixta cum am xpux dupa ce noi am devenit din ce in ce mai imperfecti
nu uita ca am foxt creati perfecti la inceput xi daca xuntem ,,defecti"la ora actuala e fiindca noi am alex axta ne-am crezut dumnezei xau am vrut xa ne credem

Deci, din cauza oamenilor rai iepurii papa rahatu' propriu?

Gogu said:
De acord ca fluturii nu folosesc decat 4 picioare, dar au 6.
Daca biblia ortodoxa ar spune adevarul, poate ar sti adevarul si in cazul... lacustelor, nu? :)

Lemnele de pe Ararat pot proveni dintr-un milion de surse. Dar aceeasi biblie ortodoxa spune ca Noe ar fi tras la mal fix pe acel munte.
Cat despre lipsa dinozaurilor din biblie, daca stam sa ne gandim ca biblia este o colectie de mituri si legende "imprumutate" de la diverse alte civilizatii mult mai evoluate decat cea evreiasca, si daca ne gandim ca prezenta dinozaurilor in istoria Terrei a fost clarificata cu mult dupa ce s-a compilat biblia, nu ma surprinde ca acestia nu apar in bilbie.

Referitor la cel mai inalt munte de pe Terra din vremea potopului, trebuie in primul rand sa clarificam cand a fost acel potop. Oricum, in ultimii 6000 de ani, tot varfurile din Himalaya au fost cele mai inalte. Este o perioada prea scurta de timp, la scara geologica, ca sa ne putem imagina ca alti munti au fost cei mai inalti. Cat despre inaltimea lor de acum 6000 de ani, diferenta de inaltime nu ar trebui sa fie mai mare de 50 de metri.
Biblia Ortodoxa este Adevarata 99,99%.
Deci fie r raza medie a Terrei si r=6373 km si cel mai inalt munte avand inaltimea h=8,85 km.Presupunand ca potopul a durat 40 de zile si 40 de nopti si a acoperit acel mai inalt munte va rog sa calculati cati litri/s/mp a plouat....Veti fi surprins de rezultat.Eu cred ca potopul a fost local......si nu pe toata Terra.....

manuela said:

Gogu said:
In tot decursul istoriei au existat pe pamant mai multe femei decat barbati.

Dar sa revenim la un subiect drag mie, pe care nu am reusit sa-l lamuresc cu Manuela. Legatura dintre stiinta si biblie (sau invers).
Si s-o luam pe bucatele.
Sa incepem
Deuteronomul - A cincea carte a lui Moise, cap. 14
7. Dintre cele ce îşi rumegă mâncarea sau îşi au copita despicată printr-o spintecătură adâncă, numai acestea nu se mănâncă: cămila, iepurele şi iepurele de casă, pentru că, deşi acestea îşi rumegă mâncarea, dar nu-şi au copita despicată, acestea sunt necurate pentru voi.

Sunt curios ce specie de iepuri traia pe vremea lui Moise pentru ca in vremurile noastre nu exista iepuri rumegatori.

Cain si-a luat femeie din tinutul Nod caci inainte de izgonirea din Rai a lui Adam si a Evei existau pe Terra (in afara Raiului) foarte multi oameni barbati si femei.....numai cei care nu citesc cu atentie Biblia Ortodoxa ratacesc in a crede ca una din surorile lui Cain i-a devenit acestuia sotie.Nu confundati Facerea Oamenilor care traiau si se inmulteau pe Terra in afara Raiului inca de-acum cateva milioane de ani cu Adam si Eva care au fost izgoniti din Rai acum aproape 6000 de ani....Adam si Eva au avut copii in Rai?In Rai nu pot exista decat suflete de aceea toate in Rai sunt neintrupate si totul este feeric.

A.Mot,
Din punctul meu de vedere, potopol, asa cum este descris in biblie, nu a avut loc. Pur si simplu deoarece nu exista suficienta apa pe Terra ca sa acopere tot pamantul ;)
Dar sa presupunem ca biblia are dreptate in aceasta privinta. In acest caz, putem presupune si ca Noe si familia lui au fost singurii supravietuitori. Deci, putem presupune ca toti suntem intr-un fel urmasii lui. Nu?
Acestea fiind spuse, oare cate perechi de animale a luat Noe cu el pe corabie?

Gogu said:
A.Mot,
Din punctul meu de vedere, potopol, asa cum este descris in biblie, nu a avut loc. Pur si simplu deoarece nu exista suficienta apa pe Terra ca sa acopere tot pamantul ;)
Dar sa presupunem ca biblia are dreptate in aceasta privinta. In acest caz, putem presupune si ca Noe si familia lui au fost singurii supravietuitori. Deci, putem presupune ca toti suntem intr-un fel urmasii lui. Nu?
Acestea fiind spuse, oare cate perechi de animale a luat Noe cu el pe corabie?
"Gogu",
Biblia Ortodoxa spune clar ca acel potop din vremea lui Noe se referea doar la poporul evreu si deci potopul a avut loc pe o suprafata mica al carui centru era locul in care traiau evreii.Presupunand ca de la suprafata arcei pana la nivelul apei ar fi 10 m si inaltimea lui Noe pana la nivelul ochilor sai era de 1,7 m la ce distanta de arca se afla orizontul?Repet si sustin ca potopul a fost local si va rog faceti calculul si o sa vedeti ca arca lui Noe nu avea cum sa ajunga nici macar pe Araratul Mare cu h=5,165 km.Avand in vedere ca potopul a fost local rezulta ca nu toti oamenii de pe Terra au avut de suferit ci doar o mica parte printre care foarte multi erau evrei.Asa cum nu toti se trag din Adam si Eva tot asa este foarte clar ca nu toti se trag din Noe....In ceea ce priveste animalele luate pe corabie erau doar pentru pastrarea speciilor din acea zona locala care trebuiau dupa potop sa se inmulteasca....logic si fara interpretari nastrusnice ale unor atei....Alte nelamuriri?..........

A.Mot, imi pare rau, dar cred ca biblia aia care este 99% adevarata te contrazice :)
Facerea, cap. 7
17. Potopul a ţinut pe pământ patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi şi s-a înmulţit apa şi a ridicat corabia şi aceasta s-a înălţat deasupra pământului.
18. Şi a crescut apa mereu şi s-a înmulţit foarte tare pe pământ şi corabia se purta pe deasupra apei.
19. Şi a sporit apa pe pământ atât de mult, încât a acoperit toţi munţii cei înalţi, care erau sub cer.
20. Şi a acoperit apa toţi munţii cei înalţi, ridicându-se cu cincisprezece coţi mai sus de ei.
21. Şi a murit tot trupul ce se mişca pe pământ: păsările, animalele, fiarele, toate vietăţile ce mişunau pe pământ şi toţi oamenii.
22. Toate cele de pe uscat, câte aveau suflare de viată în nările lor, au murit.
23. Şi aşa s-a stins toată fiinţa care se afla pe faţa a tot pământul, de la om până la dobitoc şi până la târâtoare şi până la păsările cerului, toate s-au stins de pe pământ, şi a rămas numai Noe şi ce era cu el în corabie.

Gogu said:
A.Mot, imi pare rau, dar cred ca biblia aia care este 99% adevarata te contrazice :)
Facerea, cap. 7
17. Potopul a ţinut pe pământ patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi şi s-a înmulţit apa şi a ridicat corabia şi aceasta s-a înălţat deasupra pământului.
18. Şi a crescut apa mereu şi s-a înmulţit foarte tare pe pământ şi corabia se purta pe deasupra apei.
19. Şi a sporit apa pe pământ atât de mult, încât a acoperit toţi munţii cei înalţi, care erau sub cer.
20. Şi a acoperit apa toţi munţii cei înalţi, ridicându-se cu cincisprezece coţi mai sus de ei.
21. Şi a murit tot trupul ce se mişca pe pământ: păsările, animalele, fiarele, toate vietăţile ce mişunau pe pământ şi toţi oamenii.
22. Toate cele de pe uscat, câte aveau suflare de viată în nările lor, au murit.
23. Şi aşa s-a stins toată fiinţa care se afla pe faţa a tot pământul, de la om până la dobitoc şi până la târâtoare şi până la păsările cerului, toate s-au stins de pe pământ, şi a rămas numai Noe şi ce era cu el în corabie.
Eu va spun ca potopul a fost doar in zona in care traiau cei mai multi evrei si deci si Noe.Biblia Ortodoxa este Adevarata 99,99% iar in cazul potopului din vremea lui Noe trebuie inteles ca pedeapsa a venit de la Dumnezeu Tatal Ceresc doar asupra Poporului Sau Ales care este Poporul Evreu.Intelegeti?Cititi cu atentie!
Haideti sa studiem cu atentie si geografia zonei in care se afla Noe la acea vreme si sa consideram ca nu au avut loc modificari majore ale reliefului existent cu 5000 de ani in urma fata de cel existent azi.Care este cel mai mare munte din zona in care traia Noe?

Poi tocmai relevam faptul ca, din punct de vedere al bibliei, potopul lui noe a avut caracter global, nu doar regional.
Sa se fi inselat biblia?

Uai , conform Genezei 6 si 7 in intregime, chiar nu inteleg cum poate cineva sa sustina ca Biblia promoveaza un potop local. Da-mi un singur verset care sa argumenteze clar ca e vorba de un pototp local. Problema e ca Biblia, in ciuda incercarilor de interpretare, este neobisnuit de clara aici.
Si la ce se refera "toti oameni", "toate fiintele", "Pamantul" ? Amot, te-as ruga sa ne explici ca la prosti, sa precepem si noi ce vrei sa spui. La fel cum te rog sa explici de ce sustii cu atata vehementa ca existau oameni pe pamant cu mult inainte de izgonirea din rai. Si atunci care mai e spilu cu pacatul si pedeapsa prin moarte, daca oamenii erau de foarte mult timp pe-aci si o mierleau?

Lui Gogu
In Biblie există erori cauzate de copişti, traducători, prelucrători, etcNu uita, in anul 325 când s-a ales canonul pentru Sfânta Scriptură, toate celelalte, sute şi mii de lucrări, înafară de cele 4 evanghelii au fost distruse...

Ioan said:
Lui Gogu
In Biblie există erori cauzate de copişti, traducători, prelucrători, etcNu uita, in anul 325 când s-a ales canonul pentru Sfânta Scriptură, toate celelalte, sute şi mii de lucrări, înafară de cele 4 evanghelii au fost distruse...

Corect,din acest motiv exista posibilitatea multipla pt interpretari si ar fi de dorit sa nu fie luata ad litteram .Mai poate fi pusa in discutie nuvelul de cunostinte al celor care au scris (vezi anul la care faci referire )

Ioan said:
Lui Gogu

Si de unde stim care lucruri sunt erori si care nu?

Back