• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Diverse discutii despre biserica si popi

Sa fie o forma de constrangere ? Mie asa imi pare :D:

După ce foarte mulţi români s-au revoltat pe Facebook, bloguri şi alte locuri din internet împotriva orânduielilor Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhia a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul României pentru eliminarea zilelor libere pentru atei. “Dacă tot nu cred în poveştile noastre, cu sfinţi, oameni care învie şi super-eroi, ce rost au să mai primească liber? Să stea la muncă, să le dea Nietzsche zile libere”, a anunţat purtătorul de cuvânt al BOR.

Astfel, creştinii cu loc de muncă vor fi verificaţi în timeline-ul de la Facebook şi, dacă au pretins vreodată că sunt atei, că ei nu cred în fantasmagoriile bisericeşti, nu vor mai primi liber de Paşti, Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, Sf. Andrei sau Crăciun.

Guvernul raspunde : ()
Sigur, vor putea să-şi ia liber din zilele de concediu. Vor mai primi o zi liberă de ziua de naştere a lui Nietzsche şi una de ziua lui Darwin”'

"Pe de altă parte, românii care fac indigestie de la prea multă mâncare băgată în ei de Paşti sau de Crăciun nu vor mai fi trataţi la urgenţă, cu medicamente, ci la biserică, cu nişte tămâie şi rugăciuni."

Tare ,nu ? () Si nu-i o gluma, l-am vazut si auzit pe "prea fericitul " la TV .

http://flamanzi.ro/romanii-care-se-...-zile-libere-cu-ocazia-sarbatorilor-crestine/

Prea fericim si fara prea fericiti. Zilele nu ni le ia nimeni! Fiecare isi castiga existenta cum poate.
Trebuie acord de la prea fericit sa-si serbeze X ziua de nastere? Se invoieste si isi toarna si-n cap!

Sperietoarea Facebook in slujba BOR!
Poate-l da Facebook in judecata pentru reclama negativa!

Da, sa primeasca liber fiecare de ziua vreunui filozof preferat, sau dupa dorinta fiecaruia! Poate eu as vrea liber de ziua lui Einstein, poftim! Si una de ziua lui Galilei. La cate am dreptul?

Cine sunt ierarhii BOR ? O gasca de turnatori infecti la securitate, care tradau spovedaniile enorasilor, fara rusine. Negustorasi infecti, alde prea-Hotia sa Teodosie Spagoveanul, un borfas ordinar.

Am dat un like, nu puteam mai multe!
Totusi, sa vii si sa spui cu timeline...E gluma anului, chiar de-ar fi posibil.
Vii la om si-l informezi: "stii...pe timeline...bla, bla..."
Hai mai ca si copiii de tatza rad!

La mine la tara au scris pe poarta bisericii ca nu am voie cu lumanari decat daca le cumpar de acolo.

Poate le trece prin cap sa dea adeverinta celor are merg la biserica ,sper sa nu le dau eu ideea ()

Ecuson, si cartela de pontaj!
(si sa aiba time-line-ul curat lacrima!!!)
Doamne, rad de una singura, nu-i a buna.

Iarta-ma Doamne, dar stiu ce spun!

Nu atat sistemul at lipsa de informare si mai ales bigotismul.

F deschis la minte Papa Francisc. :P El accepta fuziunea dintre stiinta si credinta, si a spus ca evolutia “nu contrazice actul divin de a crea, ci mai degraba o presupune,....” ba mai mult , Papa Francis considera ca teoria evolutionista Big Bang nu este este in contradictie cu teoria religioasa a Creatiei.
“Evolutia in natura nu este incompatibila cu notiunea de creatie, deoarece evolutia presupune crearea unor fiinte care evolueaza”,.......

http://saccsiv.wordpress.com/2014/1...tionismul-si-evolutionismul-nu-sunt-contrare/

In independent.co.uk. am gasit un fragmentel din discursul Papei Francisc a Academia Pontificala de Ştiinţe in care a explicat ca teoria evolutiei speciilor si big bang-ul nu sunt incompatibile cu existenta unui creator, sustinand ca, dimpotrivă, aceste teorii "cer existenţa unui creator",

"Când citim despre creaţie în «Facerea», întâmpinăm riscul de a ni-l imagina pe Dumnezeu ca fiinun fragmentel din d un magician cu o baghetă, capabil să facă totul. Dar lucrurile nu stau aşa. (Dumnezeu, n.r.) a creat oamenii şi i-a lăsat să se dezvolte potrivit legilor interne pe care el le-a atribuit fiecăruia, pentru ca fiecare să ajungă la desăvârşire. Big Bang-ul, pe care astăzi îl considerăm a sta la originea lumii, nu contrazice intervenţia creatorului divin, ci, mai degrabă, o cere. Evoluţia în cadrul naturii nu este incompatibilă cu noţiunea de creaţie, pentru că evoluţia are nevoie de crearea unor fiinţe care să evolueze"

He,he !! Bunul Dumnezeu nu a ascultat rugaciunile "Prea cuviosilor" :P " Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv cererea prin care Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei - Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor solicita retrocedarea a 166.000 hectare de pădure."

Stiti vorba aia ? " Ce-i lipsește chelului? Tichie de mărgăritar,, " asa si noua ,ne lipseste cea mai mare moscheie din Europa. :P Evident mtot in capitala . Si asta nu-i tot , pe linga moscheie ss funcţioneze si o universitate cu 6.000 de studenti selectati de prin toata lumea araba.

puie monta vrea centru de studii islamice. Nenorocitul asta vrea sa ne umple tara de teroristi. Nu ma mira, PSD-ul e partidul criminalilor din 1989, deci e normal. Mars afara, Javra Ordinara Puie Monta! Mars, Ponta! Nemernicul asta vrea bataie !

Apropo de moscheia care se va construi la Bucuresti cititi AICI o parere care nu-l avantajeaza pe Ponta .

Si preotii sunt oameni si implicit sunt supusi greselii....cu toate ca n-ar trebui sa se intample asa ceva in randul lor avand in vedere ca sinuciderea este unul dintre cele mai mari pacate...Dumnezeu sa-i ierte sufletul chinuit!

Back