• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Diverse discutii despre biserica si popi

Un preot mai altfel decat sunt majoritatea,un preot -fenomen pe Facebook si parerea lui despre sfârşitul lumii. Recunosc ca m-a distrat ()

„Se uită Dumnezeu la noi şi spune: ăştia sunt tâmpiţi? De curvărie nu se lasă, dar îi interesează când vin Eu”
Cum vede sfârşitul lumii părintele Calistrat, din Iaşi, devenit un adevărat fenomen pe Facebook cu predicile şi învăturile sale tranşante? Potrivit acestuia, Dumnezeu se întreabă dacă nu cumva oamenii sunt „tâmpiţi”, întrucât nu se pocăiesc, nu postesc, nu se lasă de băut, de fumat şi de duşmănie, dar se întreabă când vine El.
Părintele Calistrat, care slujeşte la Mănăstirea Vlădiceni, localitate situată la 10 kilometri de Iaşi, este unul dintre cei mai populari preoţi de pe reţelele de socializare, reuşind să atragă zeci de mii de like-uri şi share-uri cu videoclipurile sale. Acestea înfăţişează predicile sale neobişnuite, care se distanţează clar de tiparele creştin-ortodoxe. Subiectele abordate de părintele Calistrat sunt dintre cele mai diverse. În ziua în care oamenii din întreaga lume aşteptau un fenomen astronomic foarte rar, super luna şi eclipsa de lună evenimente care s-au petrecut în acelaşi timp şi care au putut fi urmărite ultima dată în urmă cu 33 de ani, părintele Calistrat vorbeşte despre cum aşteaptă creştinii sfârşitul lumii. Videoclipul postat luni, 28 septembrie, pe pagina sa de Facebook a fost urmărit deja de peste 13.000 de oameni şi distribuit de alţi 700. „Ce face umanitatea de 2000 de ani? Aşteaptă Sfârşitul Lumii! Semne, minuni, secte neocreştine, creştine, unii pe deal..unii la 1000 de ani, unii la 2000 de ani, Calendarul Mayaşilor, Profeţiile lui Nostradamus, prostii de tot felul. Şi se uită Dumnezeu la noi şi spune: Oare ăştia sunt tâmpiţi? De pocăit nu se pocăiesc, de postit nu postesc, de curvărie nu se lasă, de băut nu se lasă, de fumat nu se lasă, de duşmănie nu se lasă, dar îi interesează când vin Eu! Ce-o fi în capul lor? Oare ăştia nu se gândesc să merg în iad? Şi îi lasă în prostia lor, caută OZN-uri, fac telescoape astronomice să vadă cerurile, galaxiile, caută extratereştri prin univers şi alte civilizaţii. Şi Dumnezeu râde de dânşii”, îşi începe părintele predica. Şi intenţia unora de a se salva făcându-şi buncăre şi tuneluri subterane este luată în derâdere de către preot: „Şi atunci te întreb dragă domn al meu, cu buncărul, cu proviziile şi cu toate canalele pe sub pământ: Când s-a topit pământul, pe care Dumnezeul l-a făcut din nimic şi îl înnoieşte din nimic, ce faci tu măi...cu buncărul? Că ai titlu de proprietate?! Uite, Dumnezeu, calcă titlul tau de proprietate! Cu eşti tu un păduche puţin schizofren la minte să te pui cu puterea celui care le-a creat pe toate din nimic? Ştiţi ce spune Dumnezeu? Băi da` ăştia sunt bolnavi rău la cap, eu cred că nu trebuia să propovăduiesc Evanghelia, trebuia să aduc nişte îngeri psihiatri întâi să îi tămăduiască psihic”. Cât despre obsesia unora cu privire la legătura dintre necurat şi tehnologie, părintele Calistrat spune că dracul nu are treabă cu calculatorul, ci cu inima omului, cu raţiunea lui, acolo îl doboară. „Mintea e Podul Dracilor, aşa spun sfinţii părinţi! Acolo se cuibăreşte satana şi te pisează: Fură!, Dă în cap!, Ucide!, Bea!, Mănâncă! Distrează-te!, Destrăbălează-te! El numai îţi şopteşte şi tu „fraierică colcăţel” percutezi şi le faci pe toate”, explică slujitorul Domnului.

http://adevarul.ro/locale/bistrita/...-vin-eu-1_560a6e75f5eaafab2c1ee676/index.html

" Toate Bisericile noastre crestine, sunt pline de Partidul Babelor Conservatoare ( Clevetitoare ), care-s pline de dracusori si au in ele regulile lor.
- Nu baga anafora in gura intai! Nu lua aghiazma intai! Nu pune mana acolo! De ce ai cumparat lumanarea aia? De ce ai pasit asa? De ce ai calcat pe presul ala?
- Astea nu tin de ortodoxie! "

Parintele Calistrat

Merita vazut :P mai de la minutul 48 :13 pana la 48: 40

Biserica Saint George, din Lukova, cea mai infricosatoare biserica ,o biserica plina de statui realizate din nisip si ciment amplasate in toata biserica, inclusiv langa altarul construit in 1352.

Rasu-plansu cu preotii din ziua de astazi .

Weekendul trecut in localitatea Cruceni, judeţul Arad, o batrana de 88 de ani care a dus o viata plina de lipsuri a murit. Când să o conducă pe ultimul drum, fiul femeii s-a trezit că nu îşi poate îngropa mama. Pentru că tanti Ana ţinea de o altă confesiune, preotul catolic al satului ar fi cerut ca familia să-i plătească o taxă pentru a putea fi îngropată în cimitir.

I-am spus să mă lase să o înmormântez şi dânsul nu a vrut, i-am cerut să nu mă pună într-o astfel de situaţie, că i-o duc aici, că eu nu am bani! I-am zis că i-o duc la poartă şi să facă ce vrea cu ea, dacă nu mă lasă să o îngrop. Şi s-a încăpăţânat, nu m-a lăsat să o îngrop, să fac groapă şi ne-a dat afară din cimitir”, explică supărat fiul decedatei.

Spre marele şoc al părintelui, bărbatul s-a şi ţinut de cuvânt!

“M-a jignit şi a plecat, a spus că mi-o aduce la poartă... şi a adus-o! A lăsat-o aici aproximativ 40 de minute, ca să facă bâlci. Au venit, au lăsat-o şi au plecat”,
ne-a declarat preotul care, stupefiat, a sunat la 112.

Situaţia i-a pus însă şi pe poliţişti în dificultate, pentru că, spun ei, în astfel de situaţii, nu există proceduri. Din fericire, totul s-a rezolvat când familia s-a întors şi a ridicat sicriul cu trupul bătrânei, iar preotul a cedat insistenţelor autorităţilor din comună şi a permis ca defuncta să fie îngropată şi fără plata taxei de 20 de lei.

Ce poti sa mai comentezi ?!?

http://www.evz.ro/a-spus-ca-mi-o-ad...ei-femei-pe-care-a-refuzat-sa-o-ingroape.html

Predica Papei Francisc la slujba de la Vatican din ajunul Craciunului ,m-a surprins placut,asta am crezut si eu mereu,nu pupatul icoanelor din biserica si zecile de matanii conteaza ,ci gandul bun si faptele bune.

El a predicat sub forma unui dialog intre un credincios catolic si un preot.

"“-Parinte, cel de langa mine nu este catolic, deci nu poate fi considerat un om bun.

-Ba da, poate! Toti oamenii au fost mantuiti prin Sangele lui Hristos. Toti!

-Parinte, chiar si ateii?

-Da, chiar si ateii, toti!

-Parinte, eu nu cred, eu sunt ateu!

-Fa fapte bune: aici ne putem intalni cu totii”.

Evident ca a doua zi purtatorul de cuvant al Vatiucanului vine cu o" precizare " in care s arata ca cei care resping invataturile lui Iisus nu se pot mantui:
" Orice mantuire vine de la Hristos, Capul, prin Biserica, ce ii este trupul. Deci nu poate fi salvat cel care, stiind ca Biserica, fondata de Hristos, este necesara pentru mantuire, refuza sa intre in ea sau sa ramana in ea"

http://www.diacaf.com/stiri/interna...sele-papei-ateii-nu-se-pot-mantui_616174.html

Un preot din Filipine a tinut slujba de Craciun "mergand" printre credinciosi pe hoverboard . :P

Hoverboard priest condemned by church - BBC News

O initiativa laudabila , Mitropolitul Ioan al Banatului a indemnat autoritatile sa apeleze la biserica dacă vor mai veni imigranți.

" 'Având în vedere că este iarnă și frig, dacă autoritățile de frontieră vor, să solicite sprijin, să ceară preotului să ofere haine. Biserica nu are provizii adunate, dar este pregătită să ajute. Tocmai acest apel l-am lansat astăzi sutelor de credincioși care au fost prezenți la slujbă, dacă va apărea un alt val de imigranți, să se mobilizeze. Le-am spus și autorităților că, dacă au nevoie de sprijin, să ceară fără rezerve (de la preot — n.r.) și vor fi ajutate cu tot ce se poate, fără rezervă. Dacă, cumva, o să apară mame cu copii mici în brațe, un prim ajutor cu necesarul de lapte praf va fi asigurat''

.http://www.evz.ro/mitropolitul-ioan-al-banatului-a-indemnat-autoritatile-sa-apeleze-la-biserica-daca-vor-mai-veni-imigranti.html

Papa Francis a sugerat ca femeile amenintate cu virusul Zika ar putea folosi contraceptia ,avortul iese din discutie motivand ca este o diferenta moarala clara intre avort si contraceptie.

Iata ce le-a recomandat astazi Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înalt Prea Sfințitul (ÎPS) Teofan,credinciosilor care au participat la slujba:

"În această săptămână, dacă se poate, să scoateți televizorul din priză. Nu o să pierdeți mare lucru! Vă mai limpeziți puțin mintea și auzul, și cugetul. O să avem vreme după Paști și pentru aceste bucurii pământeni cu grija să alegeți din ceea ce vedeți pe micul ecran doar ceea ce nu vă vatămă în sufletul dumneavoastră. Introduceți, așadar, în dimensiunea Postului, cel puțin din ultima săptămână, această asceză a ochilor și anume: lăsați televizorul la o parte!"

"Vă adresez rugămintea, vă adresez îndemnul ca săptămâna care vine să fie, cât se poate, cum zic cei de la școală, o săptămână altfel, în care inima noastră, mintea noastră, cugetul nostru să aibă un alt ritm. Ne ocupăm, slavă Domnului!, de-a lungul întregului an de cele ale noastre. În această săptămână, însă să ne împlinim obligațiile pe care le avem fiecare la locul de muncă, dar să încercăm și, dacă încercăm, să reușim să introducem mai mult Cer, mai multă evlavie în cursul vieții noastre",

Nu stiu de ce,dar dupace am citit acest indemn , mi-a venit in minte una din fericiri : "FERICITI CEI SARACI CU DUHUL, CA A LOR ESTE IMPARATIA CERURILOR."

Back