• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Dumnezeu exista?

Manuela,
In nici un loc spus de tine nu apare ca Lucifer s-a rasculat impotriva lui Dumnezeu.
In Geneza se povesteste de chestia cu sarpele iar in Iezechiel este "mesajul" trimis profetului pentru regele Tirului.

Deci, unde apare ca Lucifer s-a rasculat impotriva lui Dumnezeu?

scrie in revelatia cap 12 verset7si 8 iar in verset 9 spune ca a fost aruncat pe pamant

numai ca acolo diavolul este numit balaur

cititi revelatia ca e interesanta toata
vb si de numarul fiarei

In Apocalipsa (Revelatie) nu scrie ca Lucifer s-a rasculat impotriva lui Dumnezeu.
Cel putin nu la versetele specificate de tine :)

Este Dumnezeu real?

Câteva indicii care arată că în spatele universului stă un plan raţional .

De Andy Wineman

Chiar există Dumnezeu? Aceasta este marea problemă. Dacă nu există Dumnezeu, poţi juca după ce reguli vrei tu. Dar dacă Dumnezeu există, atunci situaţia se schimbă radical. Este interesant de notat faptul că majoritatea oamenilor cred că există un Dumnezeu. George Barna, care îşi câştigă existenţa punându-le oamenilor întrebări de acest gen, a descoperit că, din patru adulţi, trei cred că există un Dumnezeu. Întreabă-ţi şi tu prietenii şi află singur dacă acest lucru este adevărat. Bineînţeles că realitatea existenţei lui Dumnezeu nu poate fi stabilită printr-un vot majoritar.

Cum putem şti dacă Dumnezeu există cu adevărat? Nu ar fi drăguţ dacă am putea lua telefonul să Îl sunăm? Sau să Îl vizităm acasă numai pentru a-I vedea maşina parcată lângă drum? Din fericire, există modalităţi mai bune de a analiza această întrebare. Gândeşte-te la următoarea perspectivă: din moment ce Dumnezeu este infinit, iar noi suntem finiţi, dacă Dumnezeu ar vrea să Se facă cunoscut, ar trebui să Îşi facă simţită prezenţa într-un mod clar. Prin urmare, există anumite indicii care ne arată că Dumnezeu este real? Winfried Corduan a spus aşa: „...uitându-ne la lumea aceasta, putem vedea dacă ea este construită într-un asemenea mod încât ar fi înţelept să credem că trebuie să existe un Dumnezeu”. La fel cum un vânător urmăreşte un animal pe care încă nu l-a văzut - luându-se după urme de labe, grămăjoare de blană, ramuri rupte - tot aşa şi noi căutăm amprentele lui Dumnezeu în lumea fizică.

În ultimele câteva secole, au fost sugerate mai multe indicii (linii de gândire). Haideţi să analizăm pe scurt trei dintre acestea. Mai întâi acela că lumea funcţionează conform legii universale a cauzei şi a efectului. Acest lucru înseamnă că orice efect vizibil trebuie să fi avut un „impuls” iniţial din partea unui agent sau a unei cauze. Orice „lucru” (un termen cât se poate de ştiinţific) pe care noi îl observăm depinde de alte „lucruri” pentru a exista. Spre exemplu, copiii sunt dependenţi de părinţi, iar pământul este dependent de soare. Întorcându-ne la primul eveniment, am putea întreba, cine a fost cauza? Aici apare ideea că trebuie să existe o fiinţă care nu este „cauzată”. Filosofilor le place să o numească fiinţă necesară. Ar putea fi această fiinţă Dumnezeu?

Un al doilea indiciu de care trebuie să ţinem seama este ceea ce oamenii de ştiinţă de astăzi numesc semnele unui plan raţional. Se sugerează aici că universul demonstrează scop, plan şi intenţie. Aceasta nu este o idee nouă. William Paley a spus că dacă te-ai plimba pe un câmp şi ai găsi pe jos un ceas, ai ştii că este un obiect care are un scop şi care nu a crescut pur şi simplu în pădure ca plantele şi copacii. O concluzie raţională ar fi aceea că cineva a confecţionat acel ceas în mod intenţionat. Universul este infinit mai complex decât un ceas şi acest lucru dovedeşte cu atât mai mult că, în spatele lui, trebuie să existe un proiectant raţional.

Un al treilea indiciu are de-a face cu fundamentul moral al universului. C. S. Lewis s-a referit la acest lucru ca fiind „legea naturii umane”. Aceasta nu vrea să spună că oamenii de pretutindeni sunt de acord în privinţa tuturor valorilor morale, ci că fiecare tinde să trăiască ghidându-se după anumite principii morale comune. Spre exemplu, oamenii şi culturile au idei diferite cu privire la când este potrivit să iei viaţa cuiva, dar nimeni (acest lucru ar fi considerat înţelept) nu ar susţine că este potrivită crima cu sânge rece, fără niciun motiv. Se pare că umanitatea a fost creată în mod intenţionat cu o busolă morală interioară.

Toate aceste trei indicii fac apel la bunul nostru simţ şi se potrivesc observaţiilor care pot fi făcute despre lume. Unii pot să nu fie pe deplin convinşi de acest raţionament, dar se pare că este mai înţelept să crezi că Dumnezeu există decât să crezi că El nu există. Dacă acest lucru este adevărat, atunci poate că mai sunt şi alte lucruri care pot fi cunoscute despre Dumnezeu. De ce n-ai încerca să apuci urma şi să vezi unde te conduce?

http://www.everystudent.ro/a/real.html

Dumnezeu exista, iar dovada existentei lui, se face doar prin revelatie directa a Adevarului Unic ce il reprezinta El, sau prin adevarul revelat din scrierile sacre! Fara aceasta revelatie, Adevarul Unic nu poate fi nici inteles , nici demonstrat!!!

Scrierile sacre sunt cele ce mentioneaza existenta lui Dumnezeu si au fost scrise de sfinti si de oameni cu o deosebita inzestrare spirituala: Biblia pentru crestini,, Coranul pentru musulmani, Vedele si Upanishadele pentru hindusi, si asa mai departe.

SÁCRU1, -Ă, sacri, -e, adj. 1. Cu caracter religios; privitor la religie, care aparține religiei. ♦ Sfânt. ♢ Foc sacru = vocație, talent. 2. Fig. Care inspiră sentimente de venerație; scump. – Din lat. sacer, -era, it. sacro.
Sursa: DEX '98

Scrieri apartinand oamnilor .............fara comentarii .

Revin la un argument drag mie :D
O scriere sacra poate contine o minciuna?

Pe mine o scriere nu ma poate convinge de existenta lui Dumnezeu. Dar ma convinge ce simt eu.

Pentru Gogu
Scrierile sacre niciodata nu contin minciuni, isa e adevarat ca adevarurile prezentate acolo pot fi trunchiate sau interpretate in mod voit eronat, tocmai pentru ca " prostimea" sa poata fi controlata si manipulata-- vezi cosiliul de la Nicea si altele aidoma ca el , care au scos parti din biblie, tocmai ca sa poata manipula masele. Nici inchizitia nu e departe de ceea ce am spius vis- a vis de interpretarea eronata!
Pentru mod1
Si pe mine la fel! Dar aceste scrieri au rostul lor bine determinat, altfel Dumnezeu nu le-ar fi "dictat" !

Poate copistul nu a reusit sa tina pasul cu"dictarea " ?

Michael,
Dar ce spui de chestia asta?
Deuteronomul - A cincea carte a lui Moise, cap. 14, paragraful 7 spune
Dintre cele ce îşi rumegă mâncarea sau îşi au copita despicată printr-o spintecătură adâncă, numai acestea nu se mănâncă: cămila, iepurele şi iepurele de casă, pentru că, deşi acestea îşi rumegă mâncarea, dar nu-şi au copita despicată, acestea sunt necurate pentru voi.
Totusi, iepurele nu este animal rumegator ;)

PS Cred ca vi s-a acrit de acest argument, dar este cea mai flagranta minciuna din Biblie si cea mai usor de demonstrat. Sa nu mai spunem ca aici nu vad cum s-ar fi putut interveni sau trunchia ;)
PPS Daca scrierile sunt trunchiate asta nu inseamna ca nu mai sunt sacre?

FARA COMENTARII !!!?

"Visarion Invatatorul" sau Isus al Siberiei"

Fostul ofiter rus insarcinat cu dirijarea traficului rutier Sergei Torop sade astazi relaxat in ”jiltul” lui din Orasul Soarelui, sub privirile adulatorilor care il numesc FIUL DOMNULUI.

Rusul – care se autointituleaza ”Visarion Invatatorul” sau ”Iisus al Siberiei” – a atras sute de adepti in pustiul siberian. Locuitorii satului Petropavlovka, situat in apropiere, considera ca personajul cu par lung, asemanator imaginii inconografice a Mantuitorului, este zamislirea celei de-a doua veniri a lui Christos, reincarnat la 2.000 de ani dupa crucificare.

"Invatatorul" a reusit prin cuvantul sau sa convinga cateva mii de persoane, printre care si numerosi intelectuali si oameni de afaceri din occident, sa renunte la viata lor si sa-l urmeze in Siberia. De-a lungul anilor, secta sa, Biserica Ultimului Testament, a luat amploare, lucru uimitor tinand cont de faptul ca discipolii noului Mesia sunt obligati sa duca o viata spartana, intr-o zona complet neprimitoare.
Pentru a-l gasi pe Visarion, trebuie sa zbori 3.700 de km, de la Moscova pana in orasul siberian Abakan, dupa care urmeaza sase ore de mers cu masina pe un drum plin de hartoape, trecand prin sate uitate de lume, si alte trei ore de ascensiune pe o carare de munte, unde picioarele ti se infunda in noroi pana la genunchi.

Nascut pe 14 ianuarie (zi de sarbatoare ce inlocuieste Craciunul la "visarioniti"), Serghei Torop a fost, pe rand, soldat in armata rusa, student la inginerie, muncitor prin fabrici, iar apoi militian.

Spre deosebire de adevaratul Iisus, Visarion este insurat si are sase copii. Printre adeptii sai se numara si italieni, suedezi, cubanezi, starnind curiozitatea faptul ca multi dintre discipolii sai sunt oameni cu educatie superioara si nu tarani ignoranti sau batranici bigote.
Majoritatea celor care intra in contact cu Visarion sustin despre acesta ca radiaza o dragoste incredibila fata de oameni si ca este fara indoiala... Dumnezeu.

http://hellboyvasi.blogspot.com/search/label/Biserica

Attachments

• iisus.jpg
    iisus.jpg
    16.1 KB · Views: 2
  • christos.jpg
    christos.jpg
    23.2 KB · Views: 3
  • mesia.jpg
    mesia.jpg
    29.3 KB · Views: 3
Dumnezeu, religie şi ştiinţă
Orice om de ştiinţă onest, utilizând mijloacele ştiinţei, va descoperi substratul spiritual al universului" (Peter Russell)

Profesorul unei universităţi importante şi-a provocat studenţii să răspunda la următoarea întrebare: "Dumnezeu a creat tot ceea ce există?"

Un student a răspuns ferm: "Da!"

Profesorul a pus o nouă întrebare: "Daca Dumnezeu a creat totul, înseamnă că el l-a creat şi pe diavol. Şi de vreme ce acesta există (aşa cum putem observa în propriile noastre acţiuni), înseamnă că Dumnezeu este cel rău?"

Studentul nu a putut răspunde la acestă supoziţie, iar profesorul a susţinut că a demonstrat astfel faptul că a crede în Dumnezeu este o poveste pentru copii, lipsită de logică.

Un alt student a ridicat mâna şi a cerut să pună o altă întrebare. El s-a ridicat în picioare şi a întrebat: "Domnule profesor, starea de frig există?"

"Bineînţeles!", i-a răspuns profesorul. "Ce fel de întrebare este aceasta? Cu siguranţă că există, nu ţi-a fost frig, n-ai tremurat niciodată?"

Proaspătul student a răspuns: "De fapt starea de rece nu există. În concordanţă cu legile fizicii, ceea ce noi considerăm rece reprezintă de fapt absenţa căldurii. Orice lucru poate fi obiect de studiu atâta vreme cât transmite energie (căldură). Zero absolut reprezintă absenţa totală a căldurii, dar starea de rece nu există. Ce am făcut noi este doar să cream un termen care să descrie ce simţim când nu primim căldură în organism."

"Şi, continuă studentul, întunericul există"?

"Bineînţeles!" răspunse profesorul.

De această dată studentul răspunse: "Vă înşelaţi din nou, domnule profesor. Nici întunericul nu există. Ceea ce există de fapt este doar absenţa luminii. Lumina poate fi studiată, întunericul nu. Nici nu poate fi fracţionat întunericul, lumina da. O simplă rază de lumină alungă întunericul pe suprafaţa pe care ajunge raza de lumină. Întunericul este un termen inventat de oameni pentru a descrie ce se întâmplă când nu avem lumină."

În sfârşit, studentul îl întrebă pe profesor: "Domnule profesor, există răul absolut?"

Profesorul îi răspunse "Bineînţeles că există, după cum am menţionat la începutul discuţiei, vedem violenţă peste tot în lume, toate acestea sunt întruchiparea răului."

"Domnule profesor, răul absolut nu există. La fel cum am demonstrat în celelalte două cazuri, răul absolut este un termen creat de om pentru a descrie rezultatul absenţei lui Dumnezeu în inima omului!"

După toate acestea, profesorul se recunoscu învins de această argumentaţie logică şi nu mai spuse nimic.

Acest tânăr student era ALBERT EINSTEIN.

Adevăratul Dumnezeu

Foarte mulţi oameni se tem de Dumnezeu, şi unii din vinovaţii principali sunt bisericile tradiţionale, care concep liste interminabile de reguli (un fel de Talmud modern) cu ce anume ai şi ce nu ai voie să faci, când ai păcătuit şi cât de grav e păcatul, cum poţi să-l ispăşeşti etc.

Nu e de mirare că oamenii ajung la ideea unui Dumnezeu restrictiv, iraţional (pentru că multe interdicţii sunt aberante). Şi când Dumnezeul acesta le mai promite şi un chin etern în iad, ca răsplată pentru câţiva ani de greşeli, e clar că nu ai decât 2 opţiuni: ori să mori de frica lui, ori să îi conteşti existenţa.

Păcat că aceşti oameni nu realizează că aceste doctrine nu au nimic în comun cu religia autentică, şi că sunt la ani-lumină depărtare de învăţăturile lui Iisus.

De la ştiinţă la Dumnezeu

Peter Russell este matematician, fizician (Cambridge University) şi expert în computere. Este fascinat de mintea omenească şi de misterele conştiinţei. Studiază de ani de zile psihologia experimentală, meditaţia şi filosofiile orientale. Este membru al consiliilor ştiinţifice din mai multe universităţi celebre ale lumii.

A scris multe cărţi pe tema Conştiinţei şi a Universului, din perspectiva omului de ştiinţă care l-a descoperit pe Dumnezeu şi care nu vede contradicţie în acest lucru. Este considerat unul dintre cei mai importanţi gânditori ai momentului, iar conferinţele sale din ultimii ani s-au axat în special pe analiza acestor timpuri istorice, pe care le trăim. Este un om de o deschidere extraordinară, iar zâmbetul şi abordările sale nu au nimic din rigiditatea tradiţională a omului de ştiinţă, ba dimpotriva, emană căldură şi emoţie.

"L-am izgonit pe Dumnezeu din noi înşine"

- Sunteti un om de ştiinţă care a făcut pasul către spiritualitate. Cum ajunge un matematician şi fizician să aleagă în cele din urmă spiritualitatea? Pentru majoritatea oamenilor, ele par în contradicţie.

- Ştiinţa nu numai că nu este în contradicţie cu spiritualitatea, dar poate fi o poartă către aceasta, mai ales ştiinţele de vârf, cum sunt matematicile sau fizica cuantică. Eu am fost întotdeauna un om de ştiinţă. M-a interesat natura universului şi a fenomenelor, m-a pasionat latura ascunsă a lucrurilor.

La 16 ani, devoram Einstein, descoperind lumea paradoxală a fizicii cuantice, şi ştiam de pe-atunci că eu voi fi un cercetător al universului. Mai târziu, am crezut că matematicile vor fi acelea care îmi va deschide porţile către înţelegerea supremă. Mă fascina felul în care o ecuaţie, de pildă, una dintre cele mai simple şi mai elegante din toate ecuaţiile matematice, guvernează propagarea luminii, vibraţiile unei corzi de vioară, curba unei spirale şi orbitele planetelor.

Începeam să înţeleg că universul este vibraţie în toate aspectele sale. Dacă m-ar fi întrebat cineva, aş fi zis că Dumnezeu părea să existe pe teritoriul abstract al matematicii. În cele din urmă, descoperind limitările modelului matematic al universului, am crezut că pot descoperi adevărul în fizica cuantică, unde natura spirituală a universului începe să fie evidentă.

Experimente, care acum sunt celebre, dovedeau faptul că mintea omenească, dorinţa, intenţia, aşteptările unui om influenţează particule cum ar fi un foton. Mi se părea uluitor, pentru că acest lucru răsturna tot ceea ce eram obişnuiţi să credem despre relaţia dintre materie şi spirit.

Un "obiect neînsufleţit" precum fotonul ştia, simţea intenţia mentală, nerostită a celui care făcea experimentul. Mai mult decât atât, se comporta conform aşteptărilor sale. Eram om de ştiinţă şi a trebuit să accept evidenţa: dincolo de orice fenomen fizic, ceea ce creează realitatea este conştiinţa, cel mai misterios fenomen din univers.

A concepe universul ca pe o realitate a conştiinţei este o abordare spirituală, pentru că pune inefabilul deasupra materiei grosiere şi spiritul deasupra cărnii. Universul nu mai este făcut din materia care ajunge să gândeasca, ci din gândirea care se poate materializa.

Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=359

Dumnezeu exista,si cred in Dumnezeu,pentru ca m a ajutat de fiecare data ciind am avut nevoie.Important este sa crezi si sa speri ca Dumnezeu te va ajuta de atitea ori cit ai nevoie,numai ca aici depinde si de felul in care iti exprimi rugaciunea,care trebuie sa o spui din suflet.

Putem deci sa concluzionam ca Dumnezeu exista, nu pentru ca el ar fi, ci pentru ca noi avem nevoie sa credem ca el exista?

Pt cine crede , exista, chiar daca nu ar exista.
Pt cine nu crede, nu exista, chiar daca ar exista.

Cine nu crede trebuie sa demonstreze INexistenta Lui.
Cine crede, gaseste destule demonstratii.

Back