• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

EXTRATERESTRII : MIT SAU REALITATE

Un OZN de mărimea planetei Mercur a fost filmat de o navă spaţială NASA

Vânătorii de OZN-uri susţin că o navă spaţială extraterestră, invizibilă în condiţii normale, se află în apropierea primei planete de la Soare.

mercur_ozn_29274000.png

Pe data de 1 decembrie, o cameră aflată la bordul navei spaţiale NASA STEREO a înregistrat cum un (tsunami) "solar" (fenomen cunoscut sub numele de ejecţie coronală de masă) a lovit planeta Mercur. În filmuleţ apare o navă spaţială extraterestră de mărimea planetei Mercur, susţin vânătorii de OZN-uri care au urmărit filmuleţul.

Obiectul apare doar la contactul cu "tsunami"-ul solar, astfel că pe forumurile de specialitate se spune că OZN-ul este invizibil în mod normal.

Mercur este prima planetă de la Soare, astfel că OZN-ul ar trebui să fie rezistent la temperaturi extrem de ridicate, de sute de grade Celsius, pentru ca ipoteza să stea în picioare. Reprezentanţii NASA nu au oferit încă o explicaţie pentru misteriosul obiect.

Completare la postul anterior

Vânătorii de OZN-uri consideră că apariţia misterioasă este de fapt un OZN, teorie susţinută de faptul că obiectul nu se aseamănă cu niciun corp ceresc.

Reprezentanţii NASA nu au oferit niciun detaliu cu privire la obiectul neidentificat, însă astronomii spun că obiectul nu reprezintă niciun pericol pentru Terra.

http://www.jurnalul.ro/stiinta/obie...ervat-in-apropiere-de-mercur-video-598542.htm

Poate totuşi extratereştrii nu sunt aşa departe: Kepler-22b - prima planetă foarte asemănătoare Pământului

La începutul lui decembrie 2011 a fost confirmată de către NASA descoperirea primei planete foarte asemănătoare Pământului. Kepler-22b, acesta este numele planetei, se situează la o distanţă faţă de propria stea care generează condiţii climatice ce ar putea să permită existenţa vieţii.

Misiunea Kepler, NASA, care „vânează” şi cataloghează exoplanetele (planete din afara sistemului Solar), a descoperit recent mai bine de 1.000 de astfel de planete, dublând numărul celor cunoscute.

Pentru a detecta existenţa acestor planete, Kepler a studiat mai bine de 150,000 de stele, măsurând variaţia în luminozitate a acestora. În momentul trecerii planetelor prin faţa stelei, luminozitatea acestora din urmă, văzută de pe Pământ, se micşorează – variaţia fiind însă foarte mică. Pentru confirmarea existenţei planetelor, Kepler a studiat trecerea acestora prin faţa stelelor de cel puţin trei ori.

Numărul total de exoplanete identficate de misiunea Kepler este 2,326; dintre acestea 207 au o mărime asemănătoare cu cea a Pământului, 680 sunt mai mari ca Pămaântul, 1,181 au mărimi asemănătoare cu planeta Neptun, 203 cu Jupiter, iar 55 sunt mai mari ca Jupiter.

Optimizând metodele de căutare, Kepler a reuşit să găsească un numar mare de exoplanete de dimensiuni relativ mici (asemănătoare Pământului) în ultimii 2 ani. Pe lângă acestea, numeroase planete de dimensiuni mari – mai uşor de observat, deoarece generează o variaţie a luminozităţii stelelor mai importanta – au fost studiate în detaliu. S-a ajuns astfel la concluzia că numărul planetelor din Galaxia noastra cu dimensiuni între cea a Pământului şi de patru ori aceasta ar putea să fie foarte mare.

Dintre planetele observate, cele mai interesante sunt cele care au dimensiuni şi structuri oarecum asemănătoare Pământului şi sunt situate la o distanţă faţă de propria stea, care permit existenţa condiţiilor climatice propice vieţii. Evident, interesul pentru astfel de obiecte este inclusiv legat de posibila existenţă a extratereştrilor, despre care, la ora actuală nu avem nici o dovadă.

Cercetatorii din cadrul misiunii Kepler au identificat circa 50 de planete aflate în aşa-numita „zonă locuibilă” – adică o regiune faţă de propria stea propice vieţii.

Dintre aceste planete „locuibile”, prima care ar putea într-adevar să fie o planetă geamană a Terrei este Kepler-22b.

Kepler-22b orbitează în jurul propriei stele exact la mijlocul „zonei locuibile” – deci în conditii ideale. Are diametrul de circa 2 ori şi jumătate mai mare ca cel al Pământului şi orbitează mai aproape faţă de propria stea decat Terra, într-o perioada de 290 de zile (cât ar dura practic un an pentru eventualii extratereştrii care ar locui acolo). Steaua planetei Kepler-22b este o pitică galbena, de tip G, ca şi Soarele, fiind însă mai mică şi mai rece decât aceasta. Sistemul se situează la circa 600 de ani lumină faţă de noi, în constelaţia Lebedei.

La ora actuală nu se cunosc masa, densitatea şi compoziţia planetei. În absenţa atmosferei temperatura medie ar trebui să fie în jur de -11 C, dacă însă există o atmosferă, temperatura ar putea ajunge la 22 C –o condiţie ideală existenţei vieţii.

Descoperirea acestor planete este extrem de importantă – nu doar pentru o cunoaştere mai detaliată a Galaxiei noastre, ci şi pentru a putea fixa mai bine anumiţi parametri care ne permit să facem ipoteze concrete asupra existenţei extratereştrilor.

O ecuaţie care permite un calcul al numărului de planete care ar putea găzdui civilizaţiii mai avansate ca a noastră este faimoasa ecuaţie a lui Drake, care multiplică o serie de factori legaţi de: numărul de stele din Galaxie, numărul de planete pe care s-ar putea dezvolta viaţă inteligentă, care să aibă capacitatea şi dorinţa de a trimite mesaje în spaţiu, durata de viaţă a unei civilizaţii avansate. Dăm un exemplu: dacă se formează în Galaxia noastră circa 10 stele pe an, şi jumătate au câte 2 planete care pot găzdui viaţa, dar doar pe una dintr-o sută de planete viaţa este “inteligentă” şi dintre acestea doar una dintr-o sută dezvoltă o tehnologie capabilă de a trimite mesaje în spaţiu, şi civilizaţia respectivă trăieşte 10,000 de ani, atunci numărul de civilizaţii extraterestre avansate în Galaxia noastra ar fi în jur de 10. Numărul însă ar putea sa fie mult mai mare! (Pentru cine vrea să afle mai multe poate să facă o căutare pe internet după ecuaţia lui Drake).

Evident că nimeni la ora actuală nu cunoaşte cu precizie valorile numerice ale factorilor din ecuaţia lui Drake – există o serie de ipoteze, care dau un număr al posibilelor civilizaţii extraterestre dezvoltate în Galaxia noastră între câteva unitati şi zeci (sau chiar sute) de mii.

Unii dintre aceşti factori, legaţi de formarea stelelor şi a planetelor, pe masură ce observaţiile astronomice devin mai precise, devin cunoscuţi din ce în ce mai bine. Este de exemplu cazul planetelor locuibile – precum Kepler-22b. Alţi factori la ora actuală sunt doar “ghiciţi” (numărul de civilizaţii extraterestre care sunt dezvoltate şi au dorinţa de a comunica, pentru care este considerată valoarea de una dintr-o sută). Un alt factor important, de exemplu, este durata unei civilizaţii extraterestre avansate – timpul în care este capabilă şi dornică să comunice. Cum bine ştim, o civilizaţie avansată (dacă a noastră se poate considera avansată) se poate autodistruge (razboaie, schimbări climatice), sau anumite cataclisme o pot distruge. La ora actuală, valoarea considerată este de 10,000 ani, însă există oameni de ştiinţă care susţin că durata de viaţă a unei civilizaţii extraterestre cu adevărat avansate ar putea fi mult mai mare, ceea ce ar duce la creşterea numărului de posibile civilizaţii extraterestre în Galaxie.

Kepler-22b este nu doar o planetă extrem de interesantă din punct de vedere astronomic, ci şi una care ar putea găzdui fiinţe mai mult sau mai puţin asemănătoare nouă.

Articol scris de Cătălina Oana Curceanu, prim cercetător în domeniul fizicii particulelor elementare şi al fizicii nucleare, Laboratori Nazionali di Frascati, Istituto Nazionale di Fisica Nucleare (Roma, Italia) şi colaborator al Scientia.ro.

http://www.evz.ro

Sunete misterioase, semnalate în tot mai multe locuri din lume

Sunete ciudate, care ar putea fi emise de forme de viaţă extraterestre sau de OZN-uri, sunt semnalate în tot mai multe locuri din lume, de la Bucureşti şi până în Colorado, relatează miercuri site-ul televiziunii americane truTV, specializată pe informaţii din domeniul paranormalului.

De la Bucureşti, România, şi până la Arvada, Colorado, aceste zgomote pulsatorii au fost auzite şi înregistrate şi chiar postate pe YouTube, scrie Agerpres. Una dintre cele mai populare înregistrări este cea realizată la Conklin, provincia Alberta, Canada, unde tăietorii de lemne apar uitându-se spre cer, în timp ce se aude un fel de geamăt metalic. Alte înregistrări cu sunete similare au fost realizate în Manitoba, Canada şi Kota Samarahan, Malayezia.

Mai mulţi comentatori de pe YouTube atribuie sunetele HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program), program de cercetare asupra frecvenţelor aurorale active desfăşurat pe teritoriul Statelor Unite, lângă localitatea Gakona, Alaska. Prin acest program este cercetată ionosfera, pentru a fi stabilit comportamentul ozonului, azotului şi ionilor acestora la bombardamentele radiaţiilor solare şi cosmice, dar şi la emisia de radiaţii de înaltă frecvenţă (ELF) de pe Terra.

Susţinut financiar de forţele navale şi forţele aeriene americane, precum şi de Universitatea din Alaska, HAARP este în mod obişnuit găsit ţap ispăşitor pentru evenimente misterioase şi inexplicabile. Dar, până acum, cred analiştii truTV, este improbabil ca aceasta să fie originea sunetelor.

http://www.capital.ro

Am citit cate ceva despre chestia asta. Bineinteles, pe langa inregistrarile autentice au aparut si o gramada de fake-uri. Mai mult, sugestionata sau nu, lumea incepe sa auda sunete stranii unde nu ar trebui sa fie, de ex, in microfonul din camera copilului mic, sunete similare trecerii avioanelor la cota joasa, fara urme de avioane, ciudate interferente in transmisiile radio etc.
Sunt probe (cica) referitoare la ''DEEP UNDERGROUND MILITARY BASES'' , baze militare subterane.Cam 120 in America, sub marile orase, ar fi o posibila sursa a anomaliilor.
Si aurorele ar avea un sunet specific, e vb de sunete electrofonice.Originea acestor sunete nu este inca destul de clara, ar fi datorita perturbatiilor campului magnetic terestru ,pe plan local, si ar fi cauzat de o ionizare ridicata a atmosferei deasupra zonei respective.

un video despre sunetul aurorelor:

http://www.trilulilu.ro/colectie/21...5fd5645?&_suid=132691005759805209972866559669

Un sunet confermat de mai multe persoane auzit in Costa Rica ,ar putea fi de origine vulcanica, la ceva timp dupa , a erupt un vulcan.

altul:

Cat adevar este.....nu stiu ,am preluat articolul de aici : http://www.ziare.com/magazin/ozn/na...operita-pe-fundul-marii-baltice-video-1147438 dupa ce am vazut la stiri :P la TV.

Nava extraterestra, descoperita pe fundul Marii Baltice?

Pe fundul Marii Baltice a fost descoperit un obiect neidentificat, asemanator unui OZN, de catre o companie de explorari subacvatice. Obiectul misterios are un diametru de 60 de metri, de marimea unui avion Jumbo Jet.

s1ziareromaniaro.jpg

"Prima mea reactie a fost sa spun colegilor mei ca avem un OZN aici, pe fundul marii", a spus Peter Lindberg, conducatorul expeditiei subacvatice, potrivit Sott.

Sonarul a identificat un obiect misterios, care are aproximativ 60 de metri in diametru, de marimea unui Jumbo Jet. Si nu este singur. In apropiere pe fundul marii se afla un alt obiect, mai mic, dar similar.

Ambele obiecte au lasat urme, in spatele lor pe fundul marii, pe mai mult de 100 de metri. "Ar putea fi naveta Star Wars Millennium Falcon, o nava dintr-o lume interioara sau o versiune marina a Stonehenge?", se intreaba Brooke Bowman, la CNN.

Ei bine, ar putea fi un naufragiu. Dar Lindberg spune ca teoria ca ar fi o naveta nu se stie daca este adevarata, din cauza dimensiunii neobisnuit de mare al obiectelor. Desigur, ar putea fi ceva dintr-un vas, dar este destul de mare.

Marea Baltica este o comoara pentru echipele de exploratori si un "laborator al naufragiului" pentru cercetatori. "Chiar acum, stim aproximativ 20.000 de obiecte, mai ales naufragii, pe fundul Marii Baltice. Dar cred ca pot exista mai mult de 100.000", a spus Lidberg.

Compania de explorari subacvatice Ocean Explorer este prima echipa care a descoperit obiectele in august. Pentru moment, Lindberg asteapta ca apele Marii Baltice sa se calmeze si eventual in luna mai va trimite o noua echipa, pentru o cercetare mai atenta a obicetele misterioase.

http://edition.cnn.com/video/#/video/world/2012/01/25/pkg-bowman-shipwreck-treasure-hunters.cnn

Am certitudinea ca de mii de ani inteligente extraterestre supravegheaza planeta noastra. Ani in urma, cand am intrat pentru prima data intr-o biserica, m-am simtit ca o "mostra" analizata de un microscop foarte puternic. Si azi am acelasi feeling, ca suntem niste cobai tinuti permanenti sub observatie. Pentru cine e interesat de UFO si Aliens atasez o carte- The Dulce Book.

Attachments

incerc din nou sa atasez cartea .. e pt cei care vor sa stie mai mult de fenomenul OZN, alieni..

Attachments

Cica istraterestrii nu vor sa ne contacteze :D: nu le-o fi placand de fata noastra? Sau nu-i tenteaza rachia cu care ii asteptam?Sa vedem ce putem schimba :D: sa-i facem sa baloseaca.

De ce nu ne contactează extraterestri? De ce nu ne contactează extratereştrii?

Dacă extratereştrii există, atunci ei ne evită, pentru că din punct de vedere matematic, până acum, ar fi trebuit să ne viziteze, a afirmat un matematician, în cadrul unei întâlniri a matematicienilor din America.

Matematicianul Thomas Hair, de la Florida Gulf Coast University, a ajuns la concluzia că fie noi suntem singuri în univers, fie extratereştrii nu vor să ne contacteze.

După calculele sale, pentru a ajunge la cea mai apropiată stea vecină le-ar trebui 500 de ani şi încă 500 până ar reuşi să construiască o navă spaţială capabilă de această călătorie. Cu alte cuvinte, civilizaţiile formate în proximitatea celor mai vechi stele ar trebui să ne fi vizitat până acum.

De ce nu s-a întâmplat acest lucru? Hair crede că extratereştri au trecut, pur şi simplu, pe lângă noi. El speculează că extratereştrii ar putea să nu fie fiinţe biologice, ci creaturi care folosesc alte resurse decât cele cunoscute de noi, motiv pentru care nu au nevoie de nimic de pe Pământ. Pe de altă parte, s-ar putea ca aceste civilizaţii să utilizeze alte rute în univers, rute stabilite cu multă vreme înaintea apariţiei vieţii pe Terra.

Oricare ar fi motivul, Hair susţine că suntem ignoraţi. Teoria lui indică faptul că, dacă o civilizaţie care trăieşte pe o planetă veche de 5 miliarde de ani, cum suntem noi, are o tehnologie care îi permite să caute alte planete, atunci una de pe o planetă care datează de acum 10 miliarde de ani cu siguranţă ne-ar fi putut găsi pe noi.

În aceste condiţii, compuşii cloro-fluoro-carbonici (CFC) din atmosferă ne-ar fi dat imediat de gol. CFS reprezintă un grup de compuşi care se găsesc în fluidele de răcire şi aerosoli şi care eliberează atomi de clor atunci când sunt expuşi la radiaţii ultraviolete şi distrug stratul de ozon al Pământului.

Woods Halley, de la Universitatea din Minnesota, care tocmai a lansat o carte despre perspectivele descoperirii vieţii extraterestre, afirmă că, pentru moment, avem foarte puţine informaţii despre modul în care viaţa a luat naştere pe Pământ, motiv pentru care nu suntem capabili să recunoaştem viaţa extraterestră.

http://www.descopera.ro/

Noi judecam din perspectiva noastra. Daca am avea la indemana tehnologia necesara am da buzna peste altii, fara a ne gandi cat de scombusolat ar fi drumul lor catre progres, intervenind astfel in ciclul evolutiv. Ba chiar mai mult suntem predispusi catre vivisectiune, analize in stil circesc, niste barbari, in fine.

Eu sunt convinsa ca au poposit pe-aci, inca din cele mai vechi timpuri, sunt si dovezi in sensul asta. De ce se face acum o "pauza", aici e interesant de aflat. Sau , ma rog, de ce totul nu e la vedere. Probabil ca in actualul progres la care am ajuns, e mai complicata situatia, atat pt ei, cat si pt noi. Eu ii mai astept totusi sa bem un pritz rece in foisor la mine, la un frumos rasarit, sau apus, cum o pica :D.

Cu siguranta nu acum ,ca-s conditii vitrege :D:

Sunt usor Off topic :P dar aici merge cel mai bine.

Vânătorul de OZN-uri şi atacul "extratereştrilor"

Autor: Mihnea-Petru Pârvu

Ozenist de mic copil. Vrea ca fenomenul pe care îl studiază să fie tratat serios, pe baze ştiinţifice. Să nu-l ia lumea la mişto.

Mulţi spun că e dus cu capu’! Că n-are toate ţiglele pe casă. Are, însă, un discurs coerent şi interesant. Când nu e sigur, îţi transmite mesajul cu "poate" sau "probabil".

Lângă casă are parcate două maşini cu multe antene. Cum intri, zici că eşti la un centru de calcul. Două calculatoare, două laptopuri, patru monitoare, un server, staţii de emisie-recepţie şi alte agregate nedefinite.

Printre picioare ţi se încurcă o mâţă neagră. Inginerul de 30 de ani e atent la nişte imagini neclare. Paul Dorneanu e "ufolog". Un vânător de OZN-uri. Crede că ni se va simula un atac al extratereştrilor.

A văzut primul OZN în 1994

A terminat "informatica managerială", dar bani face dintr-o firmă care produce generatoare de frecvenţă. "Sunt şi radio-amator!", te lămureşte ozenistul. Are hobby-uri scumpe: studiul OZN-urilor, paranormalul şi conspiraţionismul.

Pentru el, cele trei fenomene sunt legate indisolubil: "De mic mi se trage. Tata m-a influenţat, indirect. Avea în bibliotecă cărţi despre OZN-uri. Probabil că le-am citit... M-a interesat. Dorinţa de a investiga fenomenul mi-a venit abia în ’98. Văzusem primul OZN încă din ’94!".

"Când demontezi cazurile, se pierde interesul!"

"Paranormalul face parte din sfera OZN şi nu! Înseamnă în afara sferei normalului. OZN-ul e la fel!", conexează inginerul cele două materii de studiu. Când filmează câte unul o bazaconie e primul invitat în platourile de ştiri: "Probabil că lucrul pe care am încercat să-l evidenţiez... Să schimb imaginea fenomenului OZN! E luat în derâdere...".

Există şi impostori: "Unii bat câmpii, inventează! E un fenomen ce se petrece şi trebuie tratat serios! Întrebarea e dacă vin extratereştrii şi când? Când începi să demontezi cazurile, lumea îşi pierde interesul!".

A văzut, la viaţa sa, două "bucăţi"

E modest: "Chiar dacă apar singur la TV, reprezint vocea multor oameni specializaţi în domenii diferite. Organizaţia noastră se cheamă RUFON. E imposibil să ştii tot!". Il ia lumea la mişto, că e zărghit, sărit de pe fix? Râde: "De multe ori! Nu am o problemă. Eu pun dovezile pe masă. Vorbim de o barieră a minţii ce nu poate fi schimbată decât de persoana respectivă". Spune că a văzut, personal, OZN-uri! "La viaţa mea, două! Poate, chiar e mult...".

"Cu toate investigaţiile, esenţa fenomenului e ţinută la secret. Nu se doreşte să se ştie adevărul despre resursele energetice avansate, ce ar rezolva 90% din problemele omenirii!“
PAUL DORNEANU, ufolog

SĂRACI ŞI LA OZN-URI

Pozele din pădurea Baciu, trucaj ordinar. La Bâlea s-au îmbătat şi au văzut extratereştri

Cea mai cunoscută semnalare a unui OZN, la noi, e cea din 1968, de la pădurea Hoia-Baciu, judeţul Cluj. Un anume Emil Barnea, fost securist, a pretins că a fotografiat un OZN.

Dorneanu susţine că sunt falsuri: "E o legendă pentru că a fost singurul astfel de fenomen, de la noi, promovat internaţional. Am demonstrat că-s falsuri grosolane. Dăm peste cap ufologia româ nească. Erau fabricate în laborator".

O dă pe conspiraţie: "De luăm în considerare ce se întâmpla la Praga, deducem că aruncarea pe piaţă a subiectului a avut scopul distragerii atenţiei! Acolo, fenomenul OZN lipseşte cu desă vârşire!".

Bâlea Lac şi cercurile de la Braşov

Se spune că, în ‘78, un grup de militari, ce lucrau la o cabană la Bâlea Lac, a avut contact cu extratereştrii. Paul crede că-i vorba de poveştile unor soldaţi beţi.

"Am dubii că a avut loc un contact. I-am căutat pe soldaţi şi nu iam găsit. Am vorbit cu angajaţii de acolo şi niciunul n-a confirmat. Au pus povestea pe seama băuturii!".

Probabil, i-a speriat un urs. Acum cinci ani, la Braşov au apărut nişte cercuri într-un lan de grâu. Dorneanu se încruntă: "Am fost şi acolo. Am vorbit cu oamenii. Ar putea fi un fenomen real. Oamenii au relatat cum, la trei dimineaţa, au apărut pe cer lumini puternice şi animalele au început să se agite. Ceva s-a întâmplat, dar n-avem nicio dovadă!".

OZN-ul de la Otopeni era planeta Venus

Mare vâlvă a făcut ştirea că, în vara lui 2008, un obiect foarte strălucitor, a survolat pista aeroportului Henri Coandă. Au urmat dezbateri şi tocşouri. "Am demontat cazul. Era planeta Venus. Sunt momente când devine foarte luminoasă. Au fost semnalări, în aceeaşi perioadă a anului şi în anii trecuţi!".

Cazul Mig-ului de la Câmpia Turzii s-a clasat

Cu câţiva ani în urmă, a fost difuzat un film în care nişte obiecte neidentificate au lovit un MIG de la Câmpia Turzii. Armata i-a interzis pilotului să dea declaraţii. "Nici azi, Armata n-a publicat un raport final ce s-a întâmplat. Din analiza video se văd anumite obiecte. Doar existenţa lor e concretă! Păsări nu erau... Ar putea fi drone, da’ ale cui!", se întreabă ozenistul.

Armata i-a comunicat unei ziariste că nu poate da detalii motivând că informaţiile nu sunt de interes public.

"Se pregăteşte o simulare de atac extraterestru!"

Paul Dorneanu a studiat şi "Grupul Bilderberg". A fost, ani de-a rândul, unde se reuneau membrii exclusivistului club. În 2009, la Atena, l-au arestat. "Am ajus să-i studiez plecând tot de la OZN. Am descoperit că grupul e în vârful piramidei conspiraţiei! Ne dirijează şi hotărăsc cum vom trăi!". Revine la extratereştri: "Ne sunt prezentaţi în media ca fiind agresivi. Că ne vor resursele şi ne omoară. Prin filme ni se induce teamă!".

Devine fatalist: "Se pregăteşte terenul pentru o mutare de tip <>, de a se găsi un ţap ispăşitor. De tipul 11 septembrie... ca să-şi aplice planurile! Cum e acum proiectul ACTA. O simulare de atac extraterestru!". Apoteotic!

MARTOR OCULAR

Dacă nu chiulea de la "sport", nu-l vedea! Al doilea era cât un bloc cu 11 etaje. Miza ascunderii adevărului ar fi energia liberă

Primul l-a zărit, copil fiind, în 1994, la marginea lacului de acumulare de lângă Bacău. "Era ora 11-12, ziua... Chiuleam de la educaţie fizică. Un coleg mia arătat un obiect fusiform de dimensiunea unui Boeing 747. Ca un avion fără aripi şi coadă. Mai degrabă plutea, nu zbura, la o altitudine de 200 de metri. Era cam la doi kilometri şi se deplasa de la Nord spre Sud, până a dispărut. A durat trei-patru minute", îşi recită, ca pe o poezie, amintirea. Spune că, pe moment, n-a realizat ce e acel obiect.

A VĂZUT CU OCHII LUI. Pentru el, fenomenul OZN e sigur. Sarcina sa e depisteze semnalările false și martorii mincinoși

"După aia te mai gândeşti. Îţi dai seama că e un OZN! Nu avea caracteristicile unui obiect zburător cunoscut. Era prea alungit ca să fie un dirijabil".

Dar, cum de n-a fost observat de cei de la eroportul militar din apropiere? Paul Dorneanu e evaziv: "Probabil că l-au detectat!". În presa vremii n-a apărut o vorbă despre presupusul eveniment.

OZN-ul din Crângaşi venea dinspre Giurgiu

Ufologul susţine că pe al doilea OZN l-a văzut dintr-un cămin studenţesc, din Regie. "Era în ultima duminică a lunii noiembrie 1999. Stăteam în căminul Belvedere, la etajul patru. Era ora 22.30 când un băiat m-a chemat să-mi arate ceva într-un balcon. Mi-a arătat spre orizont, la vest, dincolo de Lacul Morii, în zona centurii Capitalei. Obiectul era mai mare ca un bloc cu unşpe etaje. Făceam comparaţia cu blocurile din Crângaşi. Era o sferă pe care o percepeam mai mare decât luna, iluminată din interior cu o lumină mată, ca un lampion chinezesc, neregulată, în valuri... Avea o viteză redusă... A durat cam zece secunde!", rememorează Paul strania sa viziune.

La acest eveniment a mai găsit un martor: "Acum câţiva ani, am descoperit pe cineva care a văzut fenomenul din altă incidenţă, dinspre stadionul Steaua. OZN-ul venea dinspre Giurgiu".

Ni se ascunde adevărul!

Cei ce ne conduc ascund întâlnirile de gradul III? Ufologul e convins că da. "Da’ nu al nostru! Ai noştri n-ascund nimic, că habar n-au! Poate preşedintele să ştie ceva. Dacă întreabă pe cine trebuie. Depinde pe cine întreabă...", îl bănuie Dorneanu pe Băsescu că are informaţii depre obiectul său de studiu.

E sigur că alte state, cu o istorie importantă în domeniu, ascund adevărul. "Din experienţa personală, din cercetările şi studiile mele, cei ce conduc lumea ascund asta, pentru că atunci populaţia va conştientiza că există o resursă imensă de tehnologie. Energie liberă etc... Ce ar putea rezolva nevoile Pământului!". Oftează: "Poate că E.T. s-a arătat, da’ n-am fost suficient de deştepţi să realizăm asta!".

Anul trecut, n-au fost OZN-uri pe la noi

Ce culoare au colocatarii noştrii din Univers? Sunt verzi? Îl umflă râsul: "E o culoare comercială. Dacă e să vorbim de cei ce spun că au avut contact cu ei, au pielea cenuşie! Că ar fi hibrizi..., androizi! Nici roboţi, nici fiinţe vii 100%! Ar putea purta costume biomecanice...".

Cât de des ne vizitează, în lume şi la noi acasă? Dar semnalările, cât de credibile sunt? Paul Dorneanu are răspunsul pe limbă: "Poate chiar zilnic! În domeniul ăsta am învăţat să fiu evaziv, d-aia spun poate… Câte din observaţiile semnalate sunt reale, nu ştim. În România, observaţiile reale, le numărăm pe degetele de la mâini!".

Paul primeşte adesea poze în care apar anomalii. Îşi dă repede seama ce e cu ele: "Le identificăm! Că e vorba de o gâză, o particulă de praf, o reflexie de lumină! Anu’ trecut n-am avut nicio dovadă că ar fi fost vorba de un OZN".

PROBABIL, EXISTĂ!

"Ar fi o risipă de spaţiu să fim singuri"

"Încercăm să fim sceptici. Chiar de credem în aceste fenomene, nu ne aruncăm! Nu tot ce zboară e OZN!", se amuză ufologul. Există extratereştri? Vaticanul a dat de înţeles că acceptă ideea.

"Ar fi o mare risipă de spaţiu de n-ar fi! Am fi extrem de egoişti să credem că suntem singurele fiinţe inteligente din Univers. Din punctul meu de vedere au ajuns pe Pământ!", decretează vânătorul de ozeneuri. Spune că au existat contacte: "În ultimele mii de ani au fost şi nu doar unul. Probabil, încă există!". Cum arată? E amuzat: "O variantă pe care n-o agreez e că iau înfăţişarea noastră. Dacă ne referim că o navă intră în atmosfera Pământului şi ne observă, da! Cred asta".

"Cazul Roswell, din ’47, e cel mai mediatizat. Au fost martori, dovezi clare, recuperări de nave şi fiinţe, implicarea US Army şi a serviciilor. Varianta oficială s-a schimbat de multe ori!“, PAUL DORNEANU, cercetător OZN

FENOMENE CONEXE

Paranormalul şi pisica neagră

În ce constă misiunea unui ufolog, să demonstreze sau să demonteze aceste fenomene? "Rolul unui investigator OZN e acela de a demonta observaţiile raportate de populaţie! În momentul în care nu poţi demonstra că e ceva normal îl cataloghezi ca OZN!".

Cât de strânsă e legătura între obiectele zburătoare neidentificate şi fenomenele paranormale? Ufologul zice că e şi nu e: "Ar trebui să nu privim fenomenul OZN ca unul paranormal, ci ca un obiect de studiu ştiinţific. Ne bazăm pe ştiinţe exacte, pe legile fizicii...".

Tocmai când se lansează în expunerea teoriei sale, mâţa neagră începe să-i strice canapeaua cu ghiarele. Probabil, se plictisise de ideile stăpânului său. O ia şi îi face vânt în altă cameră. Continuă, relaxat: "Ce nu se poate explica primeşte eticheta de parnormal. Prefer să le numesc fenomene conexe termenului OZN!".

Merita sa deschideti link-ul pt cele 3 materiale video.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/anatorul-de-ozn-uri-si-atacul-extraterestrilor-964753.html

Uai, sa stiti ca in fiecare dintre noi zace un mic ufolog, sau hai sa-i zicem ozenist, ca-mi place cum suna :D. Acum ce sa zic, si io am avut senzatia ca am vazut de cel putin 5 ori in existenta mea OZN-uri, am chiar si neste inregistrari in sensul asta, pe care insa trebuia sa le caut ca nu mai stiu unde sunt (inregistrari facute inclusiv cu trepiedul , pt ca aveam senzatia ca-mi tremura mana, sau poate chiar asa era :D). Acum ca or fi fost chiar obiecte de genul asta, doar leru ler stie, dar o sa-i intreb io cand o sa facem jonctiunea. Simt ca nu o ratez in viatza asta. :P

ce sa zic...nu cred io ca se ocupa astia mici de trimis semnale de-astea, dar mai stii?

Bucata de hârtie care ar putea schimba istoria omenirii

Un astronom, care a încercat sa descifreze niste date obtinute acum mai bine de 30 de ani de la un telescop, crede ca acestea au fost o transmisie extraterestra, scrie Daily Mail, citat de Buna Ziua Iaşi.

Din 1982, Robert Gray cauta sa explice misterul unui semnal cunoscut drept "Wow! Signal", care a fost detectat un telescop din Ohio la 11:16 pm, ora locala, în data de 15 august 1977, cu o noapte înainte sa moara Elvis Presley. Semnalul radio venea din constelatia Sagetatorului, a durat 72 de secunde si i-a uimit pe astronomi la vremea aceea datorita configuratiei sale.

Cu 18 ani mai devreme, oamenii de stiinta au încercat sa-si dea seama cum ar arata un semnal venit din partea unor fiinte extraterestre inteligente. Ei au ajuns la concluzia ca semnalul radio trebuie sa aiba 1.420 MHz, adica frecventa cu care vibreaza hidrogenul, cea mai întalnita molecula din Univers.

Avand în vedere marimea spatiului cosmic, programul SETI a adoptat o strategie de a cerceta cosmosul urmarind undele radio. Cercetatorii s-au gandit ca daca o civilizatie avansata vrea sa-si dezvaluie prezenta, atunci ei vor emite constant un semnal ardio, ca un far, care poate fi detectat de cineva care urmareste acea zona din spatiu. Undele radio detectat în constelatia Scorpion acum 35 de ani au tocmai 1.420 MHz. Semnalul nu a mai fost detectat a doua oara.

Robert Gray crede ca extraterestrii pot emite semnalul periodic si nu constant din cauza resurselor energetice colosale de care este nevoie pentru a mentine emisia în continuu. Aceasta înseamna ar putea sa treaca foarte mult timp pana cand semnalul "Wow! Signal" va fi detectat din nou.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/bucata-de...toria-omenirii-foto_914961.html#ixzz1moSe9P49

Trebuie sa cautam ,poate gasim amanunte privind interpretarea oamenilor de stiinta a acestor numere.. Mie ca profan, nu-mi spune nimic.

wow_signal_13861600.jpg

Ce-o fi semnificand cifrele incercuite? Ar fi interesant de vazut ce semnificatie au.

Poi sa vina cei pasionati de cifre, sa ne expliciteze. Iote si neste litere.Observ acolosa si un J :D

Si unde mai pui ca-i un J mare .Dar care-o fi legatura cu moartea lui Elvis Presley ?

Au vrut sa-l anunte, sa nu se intample, dar se pare ca mesajul nu a mai ajuns la el? :D. Uai, io cand va zic ca astia mici "e" buni....

Interpretarea diagramei de hârtie

Încercuit alfanumeric Codul 6EQUJ5 descrie intensitatea variaţie a semnalului. Un spaţiu denotă o intensitate între 0 şi 1, numerele de la 1 la 9 indica intensitatea numerotate corespunzător (1.000 - 10.000), şi intensităţi de 10.0 şi mai sus, sunt notate cu o scrisoare ("A" corespunde la intensităţi între 10.0 şi 11.0, "B" pentru a 11.0 la 12.0, etc). Valoarea "U" (o intensitate între 30.0 şi 31.0) a fost cea mai mare detectat de telescop, pe o scară liniară a fost de peste 30 de ori mai tare decât spaţiul profund normală. [1] Intensitatea în acest caz este unitless semnal de -zgomot , în cazul în care zgomotul a fost in medie de bandă pentru că peste câteva minute anterioare. [2]

Două valori diferite pentru cele de frecvenţă s-au dat: 1420.356 MHz (JD Kraus) şi 1420.4556 MHz (JR Ehman). Frecvenţa 1420 este semnificativ pentru cautatorii SETI, deoarece, aceasta este motivată, hidrogenul este elementul cel mai comun în univers, şi pe bază de hidrogen rezoneaza la aproximativ 1420 MHz, astfel extraterestrii ar putea folosi ca frecventa pe care să transmită un semnal puternic. [1] frecvenţa Wow! semnal de meciuri foarte strâns cu linia de hidrogen , care este la 1420.40575177 MHz. Este de remarcat faptul că cele două valori diferite, având în vedere frecvenţa pentru a Wow! semnal (1420.356 MHz şi 1420.4556 MHz) sunt aceeaşi distanţă în afară de linia de hidrogen - prima fiind cu privire la 0.0498 MHz, mai puţin decât linia de hidrogen, iar a doua fiind de aproximativ 0.0498 MHz mai mult decat linia de hidrogen. Lăţime de bandă a semnalului este mai mică de 10 kHz (fiecare coloană pe imprimat corespunde la un nivel de 10 kHz-canal, semnalul este prezent doar într-o singură coloană).
Locul de amplasare a semnalului în constelaţia Săgetător , în apropierea Chi Sagittarii grupul de stele . Datorită design-a experimentului, locaţia se afla in unul din cele două benzi roşii, şi există, de asemenea, incertitudini semnificative în declinaţia (axa verticală). Pentru claritate, de lăţimi de benzi rosii nu sunt trase la scară, ar trebui să fie de fapt mai îngustă.

Imprimare originală din Wow! semnal, complet cu exclamare celebrul Jerry Ehman a lui, se păstrează de către Societatea de Istorie Ohio . [3]
[ edit ] Locul de amplasar

http://en.wikipedia.org/wiki/Wow!_signal

Asa-i ca te-am dat gata? =))
Bine, recunosc ca m-am uiat ca mata-n calendar si-am inteles....mai mult de-o gramada :D:
=))

Back