O, mamma mia!
Amot, dar nici tu nu te joci. Inafara de faptul ca nu raspunzi la intrebari, daca raspunzi o faci fara nici o explicatie. Asa e si gata.
Dumnezeu ne-a dat sau nu minte sa gandim? Un instrument al mintii este logica sau nu? Se pare ca El ne-a inzestrat cu logica ,doar ca sa rada pe la spate, ah, fraierilor, judecati voi dupa logica voastra ca eu am altelea mai spumoase ,pe care voua nu vi le dezvalui. Dupa care, daca vreo unul ales, asa ca tine, ajunge la Adevar, doar cu voia lui, trebuie sa planga pt ca nu a avut ochi de vazut si urechi de auzit, desi Dumnezeu a avut grija sa-i puna dopuri in urechi si salam pe ochi.
Pai zeul in care crezi tu nu are dram de demnitate, scuza-ma, ca sa nu mai zic de mila si justitie.
Uneori ,unii ,complica credinta, o fac de nepatruns si de neacceptat multora.Cand totul pare asa simplu si frumos ,din prisma celei mai importante legi ,aceea a iubirii. Dragostea ,fata de Dumnezeu si aproape ,poate multe, conciliaza stiinta cu religia, oameni cu oameni ,diferiti unii de altii ca ziua de noapte, natura cu omul hulpav si distrugator, si tot ce mai vrei. Si crestinii cu ateii pot fi amici, crestinul poate avea un gand bun pt celalalt, ateul poate respecta credintele crestinului.
Eu nu am auzit ca cineva sa se converteasca in urma unor predici stufoase, tot exemplul are mai mare putere, sau, cu voia lui Dumnezeu, unele fapte extraordinare, care par asa in ochii si sufletul unei persoane, desi cei din jur nu vad nimic special in evenimentul respectiv.
Si mania asta de a condamna pe toti, eu iti doresc sa ajungi in rai, dar vezi ca acolo nu prea ai sa poti protesta daca ,langa tine vor fi cativa catolici, amici cu ortodocsii, cu niste musulmani acolo care se mira ca n-au parte de cele 7 vergine care credeau ca le vor gasi la dispozitie numa pt ei. Parca imi vine sa-ti dau dreptate, uneori voia lui Dumnezeu ,depaseste puterea noastra de a intelege. Si daca oi ajunge si eu pe-acolo o sa cer un loc mai departe asa, mai spre usa sau la separè, cu toti zapacitii de pe premonitii.