• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Intrebare la care nu am gasit raspunsul in biblie

Da!Intr-adevar DUMNEZEU asa face pentru ca asa vrea EL si pentru a face pe oameni sa inteleaga ca trebuie sa respecte ceea ce spune EL daca vor sa le fie bine altfel vine pedeapsa......Cu ce scop DUMNEZEU a facut in Rai Pomul Cunostintei Binelui si raului?
[/quote]

Raspunsul "logic" ar fi,ca cunostem binele si raul si sa avem liber arbitru ,doar ca....biblia nu admite logica:D:

A.Mot , sa nu spui ca e vrerea lui Dumnezeu si in cazul pastorului Jeffs.

Liderul unei secte religioase din Texas, SUA şi autointitulat profet, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru abuzuri sexuale asupra unor minore şi poligamie. Pentru un alt cap de acuzare, bărbatul a mai primit 20 de ani de detenţie.

Liderul sectei poligame Warren Jeffs şi-a apărat cauza timp de 55 de minute în faţa juraţilor. El este acuzat de abuzul sexual a două minore şi ar putea să fie condamnat la închisoare pe viaţă.

Jeffs şi-a concediat avocatul, dar nu a spus nimic în timpul procesului, scrie Huffington Post. A stat tăcut ore în şir, ascultând acuzaţiile procurorilor.

Mărturia unui agent FBI, despre pozele pe care le-a găsit pe computerul lui, l-a determinat însă să vorbească.

copii_secta_16805200.jpg

Copii din secta

Jeffs este şeful unei secte numite Biserica Fundamentală a lui Isus Christos şi a Ultimelor Zile Sfinte, o ramură mormonică care crede că poligamia te trimite în rai. Biserica are 10.000 de adepţi, iar Jeffs este profetul prin care Dumnezeu vorbeşte pe Pământ. Femeile poartă haine cu modele vechi şi îşi ţin părul prins.

femei_secta_13176400.jpg

Femeile

poligam1_08654100.jpg

Sotiile pastorului :D:zâmbitoare, coafate la fel şi îmbrăcate parcă în uniforma

El a spus că Biserica lui a practicat poligamia de 5 generaţii şi asta este voinţa lui Dumnezeu, care este mai puternic decât tribunalul sau legile SUA.

A adăugat că adepţii lui sunt persecutaţi şi discriminaţi pentru felul în care se îmbracă şi modul în care gândesc.

Secta lui a apărut prima dată în media în 2008, când au apărut primele acuzaţii de abuz sexual. 7 din membrii sectei au fost condamnaţi, pedepsele ajungând la 75 de ani închisoare.

http://www.realitatea.net/foto_1168167_warren-jeffs-profetul-poligamiei_857668.html

Daca asta-i fata adevarata a lui Dumnezeu,imi pare rau pt cei care cred in el orbeste.

Angela74 said:
Eu cred ca, de fapt, voi aveti definitii diferite in ceea ce priveste liberul arbitru. Amot , eu nu inteleg cum un om poate gresi , cum poate sa nu respecte ceea ce spune Dumnezeu, fara liber arbitru. Nici chiar in momentul in care ceri iertare nu o faci cu voia ta? Pai ,eu daca m-as duce in iad, l-as intreba pe Dumnezeu, de ce ma pedepseste, avand in vedere ca am facut voia lui, adica rau, el m-a pus sa-l fac. Cu ce drept stabileste el ca unu e destinat la suferinta, altu e destinat la fericire? Asta e cruzime fara seaman. Daca tu crezi, dupa cum spui, stii ca Dumnezeu e bun dar si drept. Nu am hotarat eu sa ma nasc, dar nici nu pot hotati pe ce cale s-o iau?
Cand va veni vremea vei intelege ca nimeni de la atom pana la om nu are liberu-arbitru caci niciun atom si deci nimic nu poate exista fie ca suflet neintrupat fie ca suflet intrupat decat doar cu voia lui DUMNEZEU si numai conform unui destin satbilit de DUMNEZEU.O vreme am fost precum Saul (numit mai apoi Pavel Apostolul) si eram ateu,apoi o vreme am crezut ca DUMNEZEU exista dar nu stiam cine este si din 25 Decembrie 1995 cand DUMNEZEU mi-a revelat existenta Sufletului meu si am inceput sa inteleg ce este sufletul in general si ce este Sufletul omului in special cred cu tarie ca Biblia Ortodoxa este advarata 99,99% si a fost transmisa si scrisa cu voia lui DUMNEZEU pentru a fi un ghid spre mantuirea oamenilor.Ce crezi tu ca este sufletul?

Gogu said:
A.Mot said:
Gogu said:
A.Mot said:
Gogu said:
A.Mot said:
Gogu said:
A.Mot said:
Gogu said:
Amot,
Daca noi nu avem nici un cuvant de spus si ne supunem orbeste lui dumnezeu, banuiesc ca suntem sfinti (ascultandu-i vrerea intocmai).
Daca este asa, inseamna ca dumnezeu ni s-a aratat deja si avem sufletul treaz.
Ma insel?
Cine crezi tu ca ne duce pe noi in ispita?????????

Nimeni.
Fara liber arbitru, nu exista ispita.
Numai DUMNEZEU are Liberul Arbitru.

Deci, noi nu putem fi dusi in ispita si ascultam orbeste pe dumnezeu.
Cred ca a fost o fapta placuta lui dumnezu ala ce s-a intamplat la Auschwitz, nu? :)
Poate ar trebui sa-ti pui urmatoarea intrebare:"De ce s-a intamplat asa si nu altfel?".
Raspunsul este urmatorul:
Evreii nu l-au considerat pe Domnul Iisus Hristos ca find Mesia,iar comunismul in Rusia propovaduia ateismul.

Stai asa putin. Evreii au liber arbitru?
De asemenea, comunistii?
Pentru ca daca nici ei nu au liber arbitru, faptul ca ei nu cred in hristos sau faptul ca propovaduiesc ateismul, inseamna doar ca asa a vrut dumnezeu.
Practic, eu ca dumnezeu ii fac pe evrei sa nu creada in hristos si tot eu ii pedepsesc pentru asta.
Imbarligate sunt caile domnului, nu?
Nimeni nu are liberu-arbitru caci numai DUMNEZEU are LIBERUL ARBITRU!
Da!Intr-adevar DUMNEZEU asa face pentru ca asa vrea EL si pentru a face pe oameni sa inteleaga ca trebuie sa respecte ceea ce spune EL daca vor sa le fie bine altfel vine pedeapsa......Cu ce scop DUMNEZEU a facut in Rai Pomul Cunostintei Binelui si raului?

Amot,
Daca esti la volanul unei masini si la o intersectie alegi sa faci stanga sau dreapta, asta inseamna liber arbitru.
Daca insa esti la volan iar la intersectie, drumul din stanga are bariera, tu nu poti face decat la dreapta. Asta inseamna lipsa de liber arbitru.
Imaginea dumnezeului prezentat de tine este aceea a unui politai pus in intersectia respectiva. El pune bariera la drumul din stanga, obligandu-te sa faci la dreapta si totusi te opreste si iti ia permisul pentru ca... ai intrat pe interzis.
Ori in cele sustinute de tine este un nonsens, ori dumnezeu este un tip cu deranjamente mari la mansarda, care te obliga sa faci ceva apoi te pedepseste ca ai facut acel ceva.
Poti sa dai exemple cate vrei si sa insinuezi ce vrei caci DUMNEZEU inca te lasa sa fii asa cum esti cu un anumit scop dar va veni vremea cand DUMNEZEU iti va deschide ochii si iti va arata Calea si Adevarul si atunci vei plange caci ai fost orb si vei incepe sa vezi,ai fost surd si vei incepe sa auzi,nu intelegeai si vei incepe sa intelegi si vei multumi cu lacrimi lui DUMNEZEU ca ti-a trezit Sufletul.

bodo said:
:D incepe sa-mi placa mult di tat
Nu rade ca nu-i de ras...........Roaga-te lui DUMNEZEU sa-ti arate Calea si Adevarul!

anuk said:
Raspunsul "logic" ar fi,ca cunostem binele si raul si sa avem liber arbitru ,doar ca....biblia nu admite logica:D:
Nu!
Daca Adam avea liberu-arbitru atunci nu manca din Pomul Cunostintei Binelui si raului si-i dadea peste mana Evei ca sa nu manance din acel Pom dar Eva a mancat mai intai amagita de satan cu voia lui DUMNEZEU si Adam a fost amagit de Eva si asa a mancat si el si asa s-a intamplat doar cu voia lui DUMNEZEU.Adam si Eva au stat mult timp (cam 2 milioane de ani) in Rai ca asa a vrut DUMNEZEU.

anuk said:
A.Mot , sa nu spui ca e vrerea lui Dumnezeu si in cazul pastorului Jeffs.
Liderul unei secte religioase din Texas, SUA şi autointitulat profet, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru abuzuri sexuale asupra unor minore şi poligamie. Pentru un alt cap de acuzare, bărbatul a mai primit 20 de ani de detenţie.
Toate se intampla cu voia lui DUMNEZEU si nu cu voia noastra.Ce viata ti-ai dorit si ce viata duci acum?

A.Mot said:
Cand va veni vremea vei intelege ca nimeni de la atom pana la om nu are liberu-arbitru caci niciun atom si deci nimic nu poate exista fie ca suflet neintrupat fie ca suflet intrupat decat doar cu voia lui DUMNEZEU si numai conform unui destin satbilit de DUMNEZEU.O vreme am fost precum Saul (numit mai apoi Pavel Apostolul) si eram ateu,apoi o vreme am crezut ca DUMNEZEU exista dar nu stiam cine este si din 25 Decembrie 1995 cand DUMNEZEU mi-a revelat existenta Sufletului meu si am inceput sa inteleg ce este sufletul in general si ce este Sufletul omului in special cred cu tarie ca Biblia Ortodoxa este advarata 99,99% si a fost transmisa si scrisa cu voia lui DUMNEZEU pentru a fi un ghid spre mantuirea oamenilor.Ce crezi tu ca este sufletul?

Hai ca poate o sa ma fac inteleasa. Nu am afirmat ca ,fara voia lui Dumnezeu, se poate intampla ceva, daca il accept , mai bine zis daca cred, atunci cred si in faptul ca orice ipoteza, enunt, definitie, orice, atinge absolutul. E drept ca nimic nu misca vara voia lui, dar (si aici e paradoxul cel mare) in marea lui iubire imi da posibilitatea sa aleg intre mantuire si pierzanie. Pedeapsa nu cred ca exista, pur si simplu alegem un alt drum decat acela care duce spre el. Pt ca altfel ( si nu incepe si tu sa ocolesti intrebarile) nu vad de ce cineva trebuie destinat chinului vesnic.Vrea Dumnezeu ca un suflet sa nu-i apartina pt vesnicie?
Referitor la suflet, caut informatii despre ce se mai cerceteaza, ce se mai descopera si se pare ca fizica cuantica incepe sa se ocupe cu asa ceva. Eu imi imaginez un foc mare, absolut si sublim ,din care sar scantei, miliarde si miliarde, acestea ar fi sufletele. In lumea noastra materiala ele se sting si raman cativa atomi de carbon. Probabil ,acel firicel de carbon va capata din nou lumina si se va intoarce de unde a plecat.

Alt ignorant, ete ce poate sa sustina .

Biblia este falsa, sustine un profesor israelian

Un arheolog prestigios din Tel Aviv sustine ca anumite parti din Biblie nu sunt adevarate, pentru ca nu exista dovezi care sa le sustina. Ierusalimul nu ar fi al evreilor, mai spune acesta. El mai afirma ca templul lui Solomon nu a existat, deoarece nu s-a gasit nimic care sa ii ateste existenta.

Profesorul Finkelstein este cunoscut drept "tatal arheologiei biblice", scrie Sott. El a declarat pentru publicatia "Jerusalem Post" ca arheologii israelieni nu au gasit dovezi istorice sau arheologice care sa sustina Exodul (sau Iesirea) din Biblie.

De asemenea, el afirma ca nu se pot sustine cu dovezi nici peregrinarile evreilor pe muntele Sinai si nici cucerirea Canaanului de catre Iosua. Cat despre presupusul templu al lui Solomon, acelasi arheolog spune ca nu avem dovezi care sa demonstreze clar ca el ar fi existat in realitate.

Un arheolog independent, Rafi Greenberg, spune ca Israelul va descoperi ceva daca face sapaturi timp de sase saptamani. El mai spune ca israelienii au excavat ceea ce se numeste "Orasul lui David" in apropierea Jerusalimului, la Silwan, timp de doi ani. Totul a fost, insa, fara niciun folos.

Profesorul Yoni Mizrahi, un alt argheolog independent care a colaborat cu Agentia pentru Energie Atomica, este de acord cu teoria lui Finkelstein. El spune ca gruparea de dreapta Elad Association nu a gasit nimic care sa dovedeasca existenta palatului lui David. Totusi, aceasta grupare s-a ghidat in activitatea sa dupa texte de Scriptura, ca si cum activitatea ei depindea de acestea.
Citeste stirile pe mobil: m.ziare.comVrei stirile Ziare.com pe site-ul tau?

http://www.ziare.com/social/religie/biblia-este-falsa-sustine-un-profesor-israelian-1113197

Amot,
Poate inteleg eu aiurea, dar seamana a habotnicism ce spui tu.
Poi eu vin cu logica, si matale ii dai inainte cu atotputernicia lui dumnezeu si cu lipsa liberului arbitru, in ciuda logicii.
Si te combati cu propriile arme.

Adica, matale spui ca Adam nu a avut liber arbitru.
Deci, Adam a ascultat orbeste voia altcuiva, recte a lui dumnezeu.
Si asta in ciuda faptului ca dumnezeu i-a poruncit sa nu manance din mar.
Deci, dumnezeu ii spune lui Adam sa nu manance din mar, totusi, voia lui dumnezeu a fost ca Adam sa manance din mar.
Presupunand totusi ca dumnezeu este glumetz, ce a avut cu Adam sa-l pedepseasca pentru ca i-a urmat vointa?
Si revin la exemplul cu militianul si intersectia.

Nu stiu unde se gaseste replica aceasta, dar cred ca este valabila pentru toti:
"Citeste despre tot si alege( selecteaza) ce este bine pentru tine ( si daca poti si pentru altii!)".
Un raspuns universal la toate problemele nu se va gasi, asa cum nu putem gasi sdevarul absolut; insa: "este mai important ce ne apropie( ne aseamana) decat ceea ce ne desparte( ne invrajbeste!)".

Gogu said:
Amot,
Poate inteleg eu aiurea, dar seamana a habotnicism ce spui tu.
Poi eu vin cu logica, si matale ii dai inainte cu atotputernicia lui dumnezeu si cu lipsa liberului arbitru, in ciuda logicii.
Si te combati cu propriile arme.

Adica, matale spui ca Adam nu a avut liber arbitru.
Deci, Adam a ascultat orbeste voia altcuiva, recte a lui dumnezeu.
Si asta in ciuda faptului ca dumnezeu i-a poruncit sa nu manance din mar.
Deci, dumnezeu ii spune lui Adam sa nu manance din mar, totusi, voia lui dumnezeu a fost ca Adam sa manance din mar.
Presupunand totusi ca dumnezeu este glumetz, ce a avut cu Adam sa-l pedepseasca pentru ca i-a urmat vointa?
Si revin la exemplul cu militianul si intersectia.
Toti suntem habotnici!Eu sunt habotnic al Bibliei Ortodoxe dar nu si al religiei asa zise ortodoxe.Ce inseamna a fi ortodox?Tu esti habotnic al scripturii si religiei tale ateiste......Ce-nseamna a fi habotnic?
Tu confunzi marul cu Pomul Cunostintei Binelui si raului.......
In Rai Adam a respectat o vreme Porunca de a nu manca din Pomul Cunostintei Binelui si raului dar la un moment dat cu voia lui DUMNEZEU s-a intamplat ce s-a intamplat si Adam si Eva au fost alungati din Rai pentru ca sa formeze pe Terra Poporul Ales al lui DUMNEZEU.Care este Poporul Ales al lui DUMNEZEU?Cati oameni erau pe Terra cand Adam si Eva au fost alungati din Rai?Raspunde!
DUMNEZEU nu glumeste si nici nu arunca cu zarurile!Cand ti se va da ochi sa vezi si urechi sa auzi si intelegere sa intelegi cateva Adevaruri atunci vei plange pentru ca nu ai vazut si nu ai auzit si nici nu ai inteles..............si esti si tu asa cum vrea doar DUMNEZEU.Eu am fost ateu 9 ani si imi pare rau si asa a vrut si vrea DUMNEZEU. Daca toti am sti ADEVARUL ABSOLUT (care este format din toate Adevarurile atunci am fi cu toti in Rai impreuna cu DUMNEZEU.Unde ma combat eu cu propriile mele arme?Raspunde!

O, mamma mia!
Amot, dar nici tu nu te joci. Inafara de faptul ca nu raspunzi la intrebari, daca raspunzi o faci fara nici o explicatie. Asa e si gata.
Dumnezeu ne-a dat sau nu minte sa gandim? Un instrument al mintii este logica sau nu? Se pare ca El ne-a inzestrat cu logica ,doar ca sa rada pe la spate, ah, fraierilor, judecati voi dupa logica voastra ca eu am altelea mai spumoase ,pe care voua nu vi le dezvalui. Dupa care, daca vreo unul ales, asa ca tine, ajunge la Adevar, doar cu voia lui, trebuie sa planga pt ca nu a avut ochi de vazut si urechi de auzit, desi Dumnezeu a avut grija sa-i puna dopuri in urechi si salam pe ochi.
Pai zeul in care crezi tu nu are dram de demnitate, scuza-ma, ca sa nu mai zic de mila si justitie.
Uneori ,unii ,complica credinta, o fac de nepatruns si de neacceptat multora.Cand totul pare asa simplu si frumos ,din prisma celei mai importante legi ,aceea a iubirii. Dragostea ,fata de Dumnezeu si aproape ,poate multe, conciliaza stiinta cu religia, oameni cu oameni ,diferiti unii de altii ca ziua de noapte, natura cu omul hulpav si distrugator, si tot ce mai vrei. Si crestinii cu ateii pot fi amici, crestinul poate avea un gand bun pt celalalt, ateul poate respecta credintele crestinului.
Eu nu am auzit ca cineva sa se converteasca in urma unor predici stufoase, tot exemplul are mai mare putere, sau, cu voia lui Dumnezeu, unele fapte extraordinare, care par asa in ochii si sufletul unei persoane, desi cei din jur nu vad nimic special in evenimentul respectiv.

Si mania asta de a condamna pe toti, eu iti doresc sa ajungi in rai, dar vezi ca acolo nu prea ai sa poti protesta daca ,langa tine vor fi cativa catolici, amici cu ortodocsii, cu niste musulmani acolo care se mira ca n-au parte de cele 7 vergine care credeau ca le vor gasi la dispozitie numa pt ei. Parca imi vine sa-ti dau dreptate, uneori voia lui Dumnezeu ,depaseste puterea noastra de a intelege. Si daca oi ajunge si eu pe-acolo o sa cer un loc mai departe asa, mai spre usa sau la separè, cu toti zapacitii de pe premonitii.

Angela74 said:
O, mamma mia!
Amot, dar nici tu nu te joci. Inafara de faptul ca nu raspunzi la intrebari, daca raspunzi o faci fara nici o explicatie. Asa e si gata.
Dumnezeu ne-a dat sau nu minte sa gandim? Un instrument al mintii este logica sau nu? Se pare ca El ne-a inzestrat cu logica ,doar ca sa rada pe la spate, ah, fraierilor, judecati voi dupa logica voastra ca eu am altelea mai spumoase ,pe care voua nu vi le dezvalui. Dupa care, daca vreo unul ales, asa ca tine, ajunge la Adevar, doar cu voia lui, trebuie sa planga pt ca nu a avut ochi de vazut si urechi de auzit, desi Dumnezeu a avut grija sa-i puna dopuri in urechi si salam pe ochi.
Pai zeul in care crezi tu nu are dram de demnitate, scuza-ma, ca sa nu mai zic de mila si justitie.
Uneori ,unii ,complica credinta, o fac de nepatruns si de neacceptat multora.Cand totul pare asa simplu si frumos ,din prisma celei mai importante legi ,aceea a iubirii. Dragostea ,fata de Dumnezeu si aproape ,poate multe, conciliaza stiinta cu religia, oameni cu oameni ,diferiti unii de altii ca ziua de noapte, natura cu omul hulpav si distrugator, si tot ce mai vrei. Si crestinii cu ateii pot fi amici, crestinul poate avea un gand bun pt celalalt, ateul poate respecta credintele crestinului.
Eu nu am auzit ca cineva sa se converteasca in urma unor predici stufoase, tot exemplul are mai mare putere, sau, cu voia lui Dumnezeu, unele fapte extraordinare, care par asa in ochii si sufletul unei persoane, desi cei din jur nu vad nimic special in evenimentul respectiv.

Si mania asta de a condamna pe toti, eu iti doresc sa ajungi in rai, dar vezi ca acolo nu prea ai sa poti protesta daca ,langa tine vor fi cativa catolici, amici cu ortodocsii, cu niste musulmani acolo care se mira ca n-au parte de cele 7 vergine care credeau ca le vor gasi la dispozitie numa pt ei. Parca imi vine sa-ti dau dreptate, uneori voia lui Dumnezeu ,depaseste puterea noastra de a intelege. Si daca oi ajunge si eu pe-acolo o sa cer un loc mai departe asa, mai spre usa sau la separè, cu toti zapacitii de pe premonitii.

Tie ti se pare ca nu raspund la intrebari pentru ca nu ai citit toate mesajele mele................Am citit destule scripturi si scrieri diverse si am ajuns la concluzia ca numai Biblia Ortodoxa este Adevarata 99,99 %.Care om crezi tu ca a fost sau este azi bun?Tu te consideri a fi un om bun?Eu nu ma consider a fi un om bun.Domnul Iisus Hristos este bun?Buddha este bun?Da tu un exempu de om care a fost bun sau care este azi pe Pamant si este bun...........Eu iti spun ca nu a fost si nici nu va fi vreun om bun pe Pamant.Ce spune Domnul Iisus Hristos despre El insusi?Ai citit vreo Evanghelie?Am impresia ca tu ai fost atrasa de hindusi in eroare si de scripturile si scrierile lor hinduse in eroare..........

Amot, daca tu crezi ca ai ajuns la adevar ,ar trebui sa stii ca Dumnezeu iubeste toate fiintele sale. Ii iubeste cu o dragoste de mama , dar tu nu ai cum sa stii despre ce este vorba. Cere-i sa-ti arate cat de mare este dragostea lui pt toate creaturile si ai sa intelegi de ce mai respiram inca.
Ai auzit de hotul rastignit de-a dreapta lui Cristos si care a primit iertare?
Sa stii ca sunt multi oameni buni pe fata pamantului, eu am intalnit unii, am auzit de altii, poate nu fara pacat, dar cainta unui astfel de om e mai presus de cea a unuia care o face din frica, din interes as putea spune. Un ex palid: daca tu o jicnesti pe sotia ta ,poti cere scuze din doua motive, nu ai chef sa dormi pe divan, asa ca te scuzi, o pupi si totul e ok, sau, iti ceri scuze pt ca o iubesti si te doare ca ai fost in stare sa o superi.

Eu sunt un om bun si nu am decat jumatate de pacat, dupa dogma crestina.

Demonstreaza ca nu e asa :D

Amot ,se pare ca tu nu intelegi ce inseamna liberul arbitru.Liberul arbitru este puterea de a decide ,de a alege(un gand,o idee,o cale).Eva a ales sa manance din mar,Adam a ales sa o asculte si sa manance si el din mar,dintotdeauna oamenii au ales sa fie buni sau rai,sa faca sau nu voia lui Dumnezeu,sa se supuna sau nu unei religii,sa se lase sau nu dominati de rau.Nu ne-a obligat niciodata Dumnezeu sa-l urmam sau sa-l iubim.Altfel am fi fost cu totii sfinti.NE_A LASAT LIBERUL ARBITRU.De fapt,atunci cand gresim nu Dumnezeu ne pedepseste ci insasi greseala noastra.Exista Duhul Sfant care este de fapt legea lui Dumnezeu.Orice gand,vorba,fapta care contravine Legii aduce pedeapsa.Nu pentru ca Dumnezeu ar dori-o.Nu sta sa pedepseasca fiecare suflet.Pur si simplu fiecare gand,vorba,fapta care aduce "prejudicii"creatiei divine atrage efectul.De fapt pedeapsa este efectul cauzei pe care a creat-o vointa noastra.(ceea ce am gandit,spus,facut).

Am gasit pe undeva (nu mai stiu pe unde si nici cine a spus) "Păcatul este declaraţia de independenţă a omului faţă de Dumnezeu”. Cum interpretati asta ?

anuk said:
Am gasit pe undeva (nu mai stiu pe unde si nici cine a spus) "Păcatul este declaraţia de independenţă a omului faţă de Dumnezeu”. Cum interpretati asta ?

Libertatea de care dispunem , in societate, este subiectiva. Aparent, facem ce vrem, suntem liberi, gandim si aplicam dupa pofta inimii. Dar ne lovim de constrangeri la tot pasul.(sociale, ideologice, chiar practice sau din neputinta)
Cand am semnat acea declaratie de independenta am avut impresia ca ne-am eliberat de ceva , dar ne-am incatusat cu mii de alte lanturi, am pus garduri si inaltat ziduri.
Unii tind sa.si recastige acea libertate initiala, altii stau bine asa , ca un leu nascut la zoo, nu are habar de frumusetea savanei.
Si ca sa putem pleca de la zoo ar trebui sa ne convingem de o serie de lucruri:
- ca exista un alt loc
- ca putem sari gardul ca sa plecam
- ca putem supravietui in savana.

Angela74 said:
Amot, daca tu crezi ca ai ajuns la adevar ,ar trebui sa stii ca Dumnezeu iubeste toate fiintele sale. Ii iubeste cu o dragoste de mama , dar tu nu ai cum sa stii despre ce este vorba. Cere-i sa-ti arate cat de mare este dragostea lui pt toate creaturile si ai sa intelegi de ce mai respiram inca.
Ai auzit de hotul rastignit de-a dreapta lui Cristos si care a primit iertare?
Sa stii ca sunt multi oameni buni pe fata pamantului, eu am intalnit unii, am auzit de altii, poate nu fara pacat, dar cainta unui astfel de om e mai presus de cea a unuia care o face din frica, din interes as putea spune. Un ex palid: daca tu o jicnesti pe sotia ta ,poti cere scuze din doua motive, nu ai chef sa dormi pe divan, asa ca te scuzi, o pupi si totul e ok, sau, iti ceri scuze pt ca o iubesti si te doare ca ai fost in stare sa o superi.
1.-Nu a existat si nici nu exista vreun om bun pe Terra.Tu esti de-acord cu ceea ce scrie in Evangheliile din Biblia Ortodoxa?
2.-Tu iubesti toate creaturile facute de DUMNEZEU?Iti demonstrez usor ca tu nu iubesti toate creaturile facute de DUMNEZEU.

Gogu said:
Eu sunt un om bun si nu am decat jumatate de pacat, dupa dogma crestina.

Demonstreaza ca nu e asa :D
Ca sa pot sa demonstrez ca nu esti bun trebuie sa-mi raspunzi la mai multe intrebari care ti le voi pune pe rand in functie de raspunsurile tale:
Dupa care dogma tu nu ai niciun pacat?

emerem said:
Amot ,se pare ca tu nu intelegi ce inseamna liberul arbitru.Liberul arbitru este puterea de a decide ,de a alege(un gand,o idee,o cale).Eva a ales sa manance din mar,Adam a ales sa o asculte si sa manance si el din mar,dintotdeauna oamenii au ales sa fie buni sau rai,sa faca sau nu voia lui Dumnezeu,sa se supuna sau nu unei religii,sa se lase sau nu dominati de rau.Nu ne-a obligat niciodata Dumnezeu sa-l urmam sau sa-l iubim.Altfel am fi fost cu totii sfinti.NE_A LASAT LIBERUL ARBITRU.De fapt,atunci cand gresim nu Dumnezeu ne pedepseste ci insasi greseala noastra.Exista Duhul Sfant care este de fapt legea lui Dumnezeu.Orice gand,vorba,fapta care contravine Legii aduce pedeapsa.Nu pentru ca Dumnezeu ar dori-o.Nu sta sa pedepseasca fiecare suflet.Pur si simplu fiecare gand,vorba,fapta care aduce "prejudicii"creatiei divine atrage efectul.De fapt pedeapsa este efectul cauzei pe care a creat-o vointa noastra.(ceea ce am gandit,spus,facut).
Duhul Sfant este Duhul Adevarului si acesta vine de la DUMNEZEU si doar cu voia Lui doar atunci cand deja ai ispasit una sau mai multe pedepse si in consecinta nimeni nu are liberu-arbitru caci numai DUMNEZEU are Liberul Arbitru.Eu am negat pe DUMNEZEU de la varsta de 12 ani pana la varsta de 21 de ani si abia in anul 1995 in data de 25 Decembrie mi-a trimis Duhul Adevarului adica Duhul Sfant ca sa-mi arate care este Calea si Adevarul si Viata..........si eu nu eram un mergator la biserica asa zisa ortodoxa si nici acum nu merg........Poti sa mergi la orice fel de biserica de oricare religie fie si hindusa caci daca DUMNEZEU nu-ti arata Calea si Adevarul care trebuie urmate atunci vei fi orb si surd macar ca ai ochi de vazut si urechi de auzit.........Multi pacatuiesc ca si talharul din dreapta rastignirii Domnului Iisus Hristos asupra caruia a venit Duhul Adevarului adica Duhul Sfant si astfel Domnul Iisus Hristos l-a luat pe acesta in Rai si nu pe talharul din stanga..........Spune Rugaciunea Domneasca si cere-i din tot Sufletul tau lui DUMNEZEU sa-ti spuna Adevarul si daca EL va vrea ti-l va spune!

anuk said:
Fals!Pacatul si pedeapsa pentru pacat vind cu voia lui DUMNEZEU cu scopul de a ne pregati pentru cunoasterea Adevarului atunci cand va voi DUMNEZEU in viata aceasta sau in alta viata viitoare.DUMNEZEU vrea ca toti sa fim cu EL si nu impotriva LUI si vrea acest fapt ca sa constientizam ca EL si numai EL este STAPANUL CEL BUN si ca vrea sa fim cu adevarat Dumnezei asemenea cu EL si cand spun asemenea cu DUMNEZEU spun ca trebuie sa fim de buna voie supusi LUI si din greseli invatam cum vrea EL sa fim..........Cui ii este dat de la DUMNEZEU sa inteleaga va intelege!

Amot,
Dupa dogma crestina nu am decat jumatate de pacat ;)

Si inca un comentariu, daca nu avem liber arbitru, nu putem pacatui :)

Amot,daca tu esti convins ca Dumnezeu ti-a aratat Adevarul,te rog sa ni-l impartasesti si noua.Sincer as vrea sa stiu ce ti s-a revelat tie...si cum.

Amot,atunci cine este satan si adeptii lui?Daca Dumnezeu vrea ca noi sa pacatuim inseamna ca demonii sunt sub stapanirea lui si asculta ordinele sale?!

Back