Am stat mult sa ma gandesc daca scriu sau nu aceasta postare.
Dupa cum vedeti, am lasat sa treaca ceva vreme, tocmai pentru a nu fi influentat de emotiile momentului.
Acum as vrea sa fac un mic istoric al forumului acesta. In urma cu vreun an,
am incercat sa fac o camera de chat independenta de forumul ce poarta numele lui istrate. Toate bune si frumoase, numai ca catalin (sic!), adminul de acolo, a dezavuat ideea. In sfarsit, asta este un amanunt. Unul din membrii prezenti in acea camera de chat era Manuela. Toate bune si frumoase, deoarece ea dorea un loc unde sa se manifeste si sa-si expuna premonitiile ei libera, fara a fi cenzurata sau blamata de cei ce moderau acel forum. Problema cea mare era ca pe acel chat nu se pastrau informatiile, premonitiile, nimic. Am stat de vorba cu Manuela si, in acest timp, mi-a venit ideea de a face un forum. Initial ma gandeam la un forum free, dar am asistat neputincios la o faza in care, la presiunea unei anumite moderatoare de la istrate, a fost inchis temporar un blog gratuit (este vorba de
http://teoctist.wordpress.com/ ) pe motiv de incalcarea drepturilor de autor, deoarece acesta prelua unele postari. Asa ca am decis pentru un domeniu platit si un host platit, tocmai pentru a evita astfel de neplaceri.
Toate bune si frumoase, am cumparat forumul, am rezolvat cu hostul, l-am instalat si i-am dat drumul. Printre primii membrii de pe forum a fost Manuela. Deoarece acest forum a fost facut pentru Manuela, ea a devenit supermoderator in forum, cu putere de a taia si spanzura.
In timp, acest forum a crescut, au venit oameni noi, au fost alesi moderatori noi, etc. Manuela era prezenta, avea un loc unde isi publica premonitiile si unde statea de vorba cu oamenii.
A urmat apoi un sir de evenimente care in acel moment nu mi-au dat nimic de banuit.
Primul eveniment a fost intr-o seara cand am avut la discutii pe ioana aka. jana aka. blue aka. robot forum, marea supermega moderatoare si administrareasa de pe forumul lui istrate. In acea seara Manuela a intrat pe chat in totiul discutiei si a cerut ca ioana sa fie banata. Deoarece si ioana o banase pe Manuela pe forumul acela. Nu am facut asta deoarece ioana nu incalcase regulamentul forumului, si sunt de parere ca regulamentul este sfant. Atunci Manuela a declarat ca ea nu mai intra aici. In sfarsit, dupa o discutie pe messenger si dupa o perioada de gandire, a renuntat la idee si s-a reintors.
Al doilea eveniment s-a intamplat la cateva zile dupa aceasta. A fost programata o intalnire a forumistilor, intalnire care a fost contramandata de majoritatea persoanelor in ultimul moment. Eu eram pe drum catre acea intalnire cand am avut un accident urat de masina in care am fost la un pas de moarte. Dar la intalnire a ajuns Manuela si inca cateva persoane. Ulterior, Manuela a avut impresia ca cineva si-a batut joc de ea, declarand iar ca nu mai intra pe forum sau nu isi mai publica premonitiile decat pe chat.
Al treilea eveniment a avut loc iar la cateva zile, cand intr-o seara, eram activ pe chat cand intra o terta persoana pe contul Manuelei in forum. Ea recunoscand aceasta, i-am blocat contul Manuelei, pana cand urma sa am o discutie cu ea, privind partea de securitate a forumului. Sa nu uit ca acea terta persoana avea si ea cont aici, neavand nici un motiv sa intre de pe contul Manuelei.
Aici incepe dansul. Manuela se supara pe mine, din cauza unei prostii facute de ea. Am incercat eu sa iau legatura cu ea pe messenger, dar ea a refuzat categoric aceasta. Desi ea gresise, tot ea se dadea lovita.
Totusi, la cateva zile, Manuela intra pe forum de pe contul Petronelei, de parca nimic nu se intamplase.
Am stat mult si m-am gandit care sa fie motivul. Si se pare ca motivul real al faptului ca Manuela s-a bosumflat pe mine (si pe forum) a fost acela ca dorea sa-si faca ea singura un forum unde sa fie centrul atentiei si unde sa dispuna ea absolut orice. Pana acum nu cred ca a reusit, dar, ma rog.
Dupa toata aceasta poveste, am inceput sa caut in datele statistice ale forumului si am descoperit, cu stupoare, ca la contul Manuelei (cont de supermoderator) au avut acces minim 4 persoane care nu aveau acest drept.
Aceste 4 persoane sunt:
- Ogarul, care a recunoscut el in forum aceasta;
- cristinateodora, o "prietena" a Manuelei, "prietena" cu care nu cu mult timp in urma se porcaiau ca la usa cortului, dar se pare ca s-au impacat. A, sa nu uit, cristinateodora a fost banata de 2 ori (a doua oara definitiv) pe acest forum din motive obiective;
- Hawaii, o alta prietena a Manuelei, care avea si ea cont pe acest forum dar care a ales sa nu mai posteze;
- Petronela, o alta prietena a Manuelei, dar care avea si ea cont pe forum.
Deci, eu ii ofer toata increderea mea, si ea isi bate joc in ultimul hal de ea, permitandu-le altora sa aiba acces la parti esentiale ale forumului.
Nu numai de increderea mea si-a batut joc, ci si de increderea celor ce credeau in ea. Am suspiciuni intemeiate ca unele din previziunile postate de catre Manuela in forum si pe chat au fost facute, de fapt, de unele din aceste persoane enumerate mai sus, in spatele nick-ului de Manuela.
In acest moment, Manuela organizeaza conferinte pe messenger cu cateva persoane carora le-a dat ID-ul de messenger, neinteresand-o ca poate sunt multe alte persoane interesate de previziunile ei, neinteresand-o deloc de oamenii care au ajutat-o sa fie atat de cunoscuta cat este acum, neinteresand-o de fapt decat de propria persoana si de egocentrismul cu care m-a surprins. A, Manuela, stiu ca nu te poti abtine sa citesti aici, asa ca daca vrei sa stii, EGOCENTRÍSM s.n. (Livr.) Atitudine a celui care priveşte totul prin prisma intereselor și a sentimentelor personale, tendință de a face din sine "centrul universului".
Am pus special aceasta definitie pentru a mai sublinia si altceva. La un moment dat, Manuela a cerut bani (si nu putini) de la unii membrii ai forumului pentru a le face previziuni personale. Nu m-a interesat acest aspect, dar se pare ca ea a "uitat" si acum pozeaza in fecioara neprihanita.
Nu m-ar surprinde nici daca unora din cei cu care se intretine in conferinte pe messenger le va cere bani pentru aceasta.
Si ar trebui ca la povestea cu banii sa ma opresc aici, deoarece mai sunt multe de spus, dar nu as fi un gentleman daca as face-o.
Ca sa sintetizez cele de mai sus, Manuela a profitat la maxim de acest forum, iar cand acesta nu i-a mai satisfacut egocentrismul, a gasit niste motive ca sa plece.
Manuela, iti urez succes in viata!