• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

MAXIME SI CUGETARI

Ii indragesc pe cei care pot zambi la necaz, care isi aduna fortele la suparare, si devin cutezatori prin reflectie. Numai mintile mici dau inapoi, in timp ce oamenii a caror inima este ferma, si a caror constiinta le aproba purtarea isi urmeaza principiile pana la moarte.
Leonardo da Vinci

"Putine femei si putini barbati au indeajuns de mult caracter pentru a fi lenesi."
E.V. Lucas

"Singurul si numai singurul substitut pentru experienta pe care nu o traim noi insine este arta, literatura."
Alexander Soljenitin

Bunicul meu mi-a spus odată că există două tipuri de oameni: cei care muncesc şi cei care îşi asumă meritele.
Mi-a zis să încerc să mă încadrez în primul grup; concurenţa e mult mai mică.
(Indira Gandhi)

"Stim prea multe si suntem convinsi de prea putine.
Literatura noastra este un substitut pentru religie, si astfel este religia noastra."
T. S. Eliot

Libertatea este un atribut al minţii, iar cea mai bună cale de a o păstra este să o dezvolţi.
(Elbert Hubbard)

"Jumatate din viata este noroc; cealalta jumatate inseamna disciplina.
Cea de-a doua parte este cea mai importanta, pentru ca, fara disciplina, nu ai cum sa faci nimic cu norocul."
Carl Zuckmayer

"Daca pretinzi ca esti bun, lumea te ia foarte mult in serios.
Daca pretinzi ca esti rau, ea nu face asta.
Aceasta este uimitoarea stupiditate a optimismului."
Oscar Wilde

"Inteleptul isi razbuna relele ce i s-au facut prin fapte bune."
Lao Tsu

"Mai bine sa fii vaduva unui erou decat sotia unui las."
Dolores Ibarruri

Nu trebuie sa rezist niciodata tentatiilor pentru ca am descoperit deja ca lucrurile care sunt rele pentru mine nu ma tenteaza.
George Bernard Shaw

Nu am crezut niciodata in existenta unui cod moral diferit pentru persoana publica si persoana privata.
Thomas Jefferson

Dupa cum spunea poetul, „numai Dumnezeu poate crea un copac” – probabil pentru ca e foarte greu sa iti dai seama cum sa ii pui coaja.
Woody Allen

In vremuri dominate de minciuna universala, a spune adevarul devine un act revolutionar. – George Orwell

"Speranta este credinta care ne tine de mana in intuneric."
George Iles

“Ceea ce a trecut a disparut;
ceea ce speri nu este de fata;
numai prezentul e al tau.”
Proverb arab

Sentimentele nobile duse pană la exagerare dau aproape acelaşi rezultat ca şi marile vicii. (Balzac)

"Este o lectie universala - intoleranta este primul semn al unei educatii inadecvate. O persoana rau educata se poarta cu o nerabdare aroganta, in vreme ce autentica, adevarata educatie da nastere modestiei."
Aleksandr Soljenitan

"Nesuferita aroganta a fiintelor umane de a gandi ca natura a fost facuta numai pentru beneficiile lor este la fel de plauzibila ca si gandul ca soarele a fost aprins pentru a coace merele oamenilor si a le cultiva verzele."
Cyrano De Bergerac

Gordon Byron
E straniu, dar adevărat; căci adevărul e straniu-ntotdeauna Mai straniu ca închipuirea.

"Unele carti trebuie sa fie gustate, altele devorate, dar numai cateva trebuie sa fie mestecate si digerate intru totul."
Francis Bacon

“Femeia nu este sexul slab, e cel mai nobil din cele doua, prin puterea sa de sacrificiu, de suferinta in tacere, de umilinta, credinta si cuoastere.”

Mahatma Ghandi

"Daca iubesti pe cineva cu adevarat da-i libertate.
Daca vine inapoi la tine, este al tau,
daca nu se intoarce inseamna ca asa a fost sa fie."
Anonim

Back