• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

MENIUL ZILEI .

atunci faci friptura la gratar si ai scapat de caldura din casa!:D

-cartofi noi si mici,mici ,cu smantana si marar
-ficatel su sos de vin alb
-cirese
-salata (pt seara)

gratar de porc, gratar de pui, peste la gratar, ciuperci pe jar si salata cat cuprinde.

-ciorba de cartotfi (poate fi mancata si rece cu ceapa)
-salata orientala
-paste cu branza
-fructe de sezon(ce-o sa gasesc in piata)

ciorba de pui cu bors si leustean
varza calita
piept de pui umplut

azi fac dulceata de capsuni :D

-ciorba de pui
-paste cu sos ragu
-mamaliga cu branza (cas framantat)
-fructe de sezon

supa de pui cu taitei
fasole verde cu pui
fara desert sau pe ascuns:D

am schimbat meniul din mers , mi-a iesit un ghiveci ..... de zile mari :p , cu catraveti murati de sezon(cu mult marar si usturoi mmmmm)

tocanita de pui
ciorba de legume
lapte de pasare
tarta cu piersici

-sarmalute in foi de vita cu smantana si mamaliga
-rosii umplute cu sos
-mamaliga cu branza
-cirese

hai sa va pun poza cu musacaua de dovlecei
inainte si dupa cuptor
si sufleul de conopida,privit din avion:D
musaca de dovlecei

necesar ptr tava care se vede:
4 dovlecei potriviti ca marime
carne tocata amestec aprox 1 kg
1 ou
ceapa,sare,piper,oregano,busuioc,patrunjel si marar proaspat,bulion
cascaval afumat
3-4 rosii,taiate rondele

se curata dovleceii si se taie rondele,care se pun in tava unsa cu putin ulei,un prim strat. in carne se adauga ceapa tocata,sare,piper,oregano si putin busuioc,dupa gust,1 ou,1 leg de patrunjel tocat marunt si o lingura de bulion. se caleste carnea si se toarna peste primul strat de dovlecei,apoi se repeta operatiunea cu restul dovleceilor. peste acest strat,se pun rosii taiate rondele si cascaval ras. se toarna 1 ceasca de bulion diluat cu apa peste compozitie(dovleceii vor lasa suficienta zeama) si se presara mararul tocat. apoi la cuptor,cam spre 50 min-1 ora,depinde de cuptor.pofta buna!

sufleu de conopida (varianta dietetica,sa spunem)

1 conopida mare
1 cana lapte
3-4 oua
2 linguri faina
2 linguri unt sau margarina
150 gr telemea(eu am pus de oaie) si la fel cascaval afumat
sare,piper

se curata si spala conopida si se foerbe in apa cu sare(putina)
in acest timp,separati albusul de galbenus,bateti albusul( eu adaug cate 1 lingura apa rece pt fircare ou)un strop de sare in albus
in laptele pus intr-un vas se adauga faina si unt sau margarina ,se pune pe foc si se amesteca continuu,sa nu faca gogoloase. dupa ce se ingroasa ca o ciulama se ia de pe foc si se pune la racit. cand e racit,adaugati branza rasa si cascavalul(pe razatoarea mare)si galbenusurile. apoi albusurile batute bine si se amesteca usor,pentru incorporare.se pregateste vasul(tava,cratita) ungand cu putin ulri si presarat cu pesmet. se pune conopida fiarta cam 3/4,iar peste se toarna compozitia de mai sus si la cuptor cu ea,la foc potrivit,pana se rumeneste. asta-i tot,e f buna! pofta buna!

Attachments

• 22702.jpg
    22702.jpg
    60.1 KB · Views: 5
  • 39537.jpg
    39537.jpg
    66.1 KB · Views: 5
  • 39971.jpg
    39971.jpg
    42.3 KB · Views: 5
Asta asa,sa ne faci pofta ? Arata super bine,drept urmare ,la postat retetele :D:

Magda, ce ai facut tu este sos bechamel pe care eu il fac mai simplu si mai sanatos (cred).amestec faina cu sare piper si lapte plus sos de rosii la rece fara fierbere .Cat sta in cuptor fierbe , se ingroasa si leaga (musca,sufleu,lazania etc...)

Back