Placinta macedoneana cu praz.
Pentru foaie se folosesc urmatoarele ingrediente:
-faina (500 gr);
-apa calda (o ceasca);
-unt (sau ulei de masline);
-otet (o lingura)
Cantitatile din paranteze sunt orientative, in functie de cat vreti sa va iasa.
Se face o coca pe baza acestor ingrediente. Se bate si aluatul obtinut se imparte in doua.
O bucata mai mare se intinde cu facaletul. De asemenea, se unge cu unt (sau cu ulei de masline, dupa caz). Se taie astfel incat sa rezulte o forma conform figurii atasate (forma aproximativa):
View attachment 4
Se pune fiecare foaie peste cea din mijloc. Se strange ca o minge.
Se procedeaza similar cu cealalta bucata rezultata din impartirea initiala.
Acum, ceva despre umplutura. Aceasta se obtine din: branza telemea, 3 oua intregi si praz taiat.
Se unge tava cu unt (respectiv ulei de masline, dupa caz). Se intinde cu facaletul bucata mai mare de coca si se pune in tava cu marginile ridicate. Acum se pune si umplutura.
Se intinde cealalta bucata de coca. Se pune deasupra (in asa fel incat sa faca "valuri").
Se coace la cuptor cca. 30 de minute.
Pofta buna!
