• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

MENIUL ZILEI .

Maine seara va pun reteta. Se numeste placinta macedoneana cu praz. Adica o scriu cum o facem noi. Putintica rabdare... :D Lista de ingrediente...

Anuk, diseara o sa ai reteta la placinta macedoneana cu praz. :D Am scris-o pe hartie, e cum o facem noi de fapt, dar e hranitoare, eu nici nu prea mai mananc altceva seara, cu foarte rare exceptii. >D<

Sunt curioasa sa vad reteta machidoneasca de placinta cu praz,desi, cred ca am o vaga idee:P In esenta se caleste prazul, se pune branza ,ou,sare piper .Cel putin eu asa am facut-o .Astept,ca nu ma zoreste nimeni.

Placinta macedoneana cu praz.

Pentru foaie se folosesc urmatoarele ingrediente:

-faina (500 gr);
-apa calda (o ceasca);
-unt (sau ulei de masline);
-otet (o lingura)

Cantitatile din paranteze sunt orientative, in functie de cat vreti sa va iasa.
Se face o coca pe baza acestor ingrediente. Se bate si aluatul obtinut se imparte in doua.
O bucata mai mare se intinde cu facaletul. De asemenea, se unge cu unt (sau cu ulei de masline, dupa caz). Se taie astfel incat sa rezulte o forma conform figurii atasate (forma aproximativa):

View attachment 4

Se pune fiecare foaie peste cea din mijloc. Se strange ca o minge.
Se procedeaza similar cu cealalta bucata rezultata din impartirea initiala.

Acum, ceva despre umplutura. Aceasta se obtine din: branza telemea, 3 oua intregi si praz taiat.
Se unge tava cu unt (respectiv ulei de masline, dupa caz). Se intinde cu facaletul bucata mai mare de coca si se pune in tava cu marginile ridicate. Acum se pune si umplutura.
Se intinde cealalta bucata de coca. Se pune deasupra (in asa fel incat sa faca "valuri").
Se coace la cuptor cca. 30 de minute.

Pofta buna! :p

Attachments

• felii.jpg
    felii.jpg
    19.4 KB · Views: 0
Am facut o salata de boeuf si...am spart nuci si am mancat mieji cu paine.
Unde esti Gogule, sa mai cumpar nuci?

-Creier pane cu salata
-Ciorba de loboda si stevie ,dreasa cu ou si smantana
-Capsuni

-Sardina prajita cu salata de morcov si seminte
-Ciorba de pasare
-Briose cu zmeura

-Rizotto cu urzici
-Cartofi frantuzesti
-Supa crema de cartofi
-Citrice

Sa nu radeti ,am pofta de :
-Scrob cu sunca afumata, ceapa verde si marar si-o mamaliga maaare

Pt seara o sa fac :
-Salata tabule
-Budinca de paste cu branza

Cand ai scris scrob si nu omleta,ma gandeam ca multi vor crede ca e mancare chinezeasca:))))

() Pt mine omleta suna a ceva mai elaborat,scrobul e scrob,ceva rustic si f bun .

Tot din oua e:)))))))) Are acelasi continut in esenta,doar cu mici modificari la omleta,adica e ceva mai fitoasa:))

- Ciorba de vacuta
-Salata beauf
- Cas pane cu salata

REŢETE PENTRU MASA DE PAŞTI (4): Miel cu ciuperci / Dumicat / Cozonac cu prune

Continuăm să vă prezentăm, în zilele care au mai rămas până la sărbătoarea Învierii, sugestii de rețete pentru masa de Paști, unele dintre ele mai puțin obișnuite – cum este Cozonacul cu prune – dar toate culese de la gospodinele din satele și orașele românești. Mielul gorjenesc cu ciuperci este delicious, dar vreau să vă atrag atenția de data aceasta asupra „Dumicatului”, un desert întâlnit adeseori în casele bătrânilor noștri, care înțelegeau că pâine - și cozonacul – e trupul Domnului și că nu trebuie nici o firimitură aruncată.

Dumicat

250 g cozonac, 500 ml vin alb dulce, 150 g zahăr tos, coaja rasă de la o jumătate de lămâie, un baton mic de scorțișoară
Vinul se pune la fiert cu zahărul, coaja de lămâie și scorțișoara. Cozonacul (se folosesc felii de cozonac care s-au uscat) se taie în cubulețe care se pun într-un bol. Se răstoarnă deasupra vinul fiert și se amestecă ușor cu o lingură de lemn. Se dă farfuria la rece și se lasă până se umflă cozonacul și se absoarbe vinul Se poate servi simplă sau cu nucă măcinată.
(Rețetă culeasă de la o gsopodină din Gura Râului, Sibiu)

http://jurnalul.ro/timp-liber/culinar/retete-pasti-665101.html

-Iahnie de fasole cu conopida murata
-Supa cu galuste
-Mamaliga cu branza de burduf
-Am sa incec o tarta noua de ciocolata si banane. :P

Back