In aprilie-mai 2009, inainte si dupa precedentul cutremur, am stat in privat de vorba cu unii oameni efectiv disperati, din cauza prostiilor lui Istrate isi petrecusera noptile prin fata blocurilor, zicea o anumita persoana ca o doara inima si ca ii vine sa planga pentru ca nu stie ce sa faca, a zis "domnul Istrate" ca ii cresc nu stiu ce vibratii si ca vrea sa fuga din Bucuresti. Pana la urma s-a potolit, dar orisicum...nu trebuie sa sarim in sus pentru orice cutremur moderat. A fost totusi ceva foarte adanc, nu e obligatoriu sa fie cine stie ce activitate post-soc chiar imediat. Nu e acelasi lucru cu seismele crustale. Daca si cand va mai fi un cutremur...nimeni nu stie...si degeaba se invoca probabilitati, cutremurul nu se reduce la teoria probabilitatilor.
In ce ma priveste, eu sunt foarte linistit, imi vad de treburi, nu iau in seama zvonurile, delirul de la tv si din presa. In 2009 a fost de 5,7 grade si mai putin adanc. In 2005 a fost de 5,6 si mai adanc. Ce vreti, sa nu mai miste deloc ? Cam la 4-5 ani vine cate un 5,5+. Cat priveste linistea...inca nu au trecut decat 5 zile, totusi.