• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Off (off) topic

Binisor eme. Nu a trecut nici o saptamana de la cel de 5,5 grade. Chiar daca e sa mai vina unul, in mod normal ar trebui sa mai treaca un timp. Dar natura e mai complexa. Oricum, daca e sa vina, sper sa ma prinda acasa in blocul unde locuiesc de cand exist. :D

Totusi nu e prea multa liniste in Vrancea?!N-ar fi trebuit sa-si reia activitatea macar?!

Cutremurele nu respecta intotdeauna aceleasi reguli. Sigur ca ar trebui sa se reia activitatea, ramane de vazut ce semnificatie poate fi. Pe de alta parte, a fost cutremur de adancime mare, nu te astepti sa fie la fel cu cele crustale. In mod normal, ar trebui sa incepem sa vedem cutremurase macar pe niste subgrupuri vecine celui in care s-a produs cutremurul din 6 octombrie.

Cutremurul nu vine cand il astepti. Intotdeauna te ia ca din oala...cu cat il astepti mai mult, cu atat se lasa mai mult asteptat.

GeoX said:
Cutremurul nu vine cand il astepti. Intotdeauna te ia ca din oala...cu cat il astepti mai mult, cu atat se lasa mai mult asteptat.

Chiele rea si rapanoasa :P De aia nici seismologii nu se hazardeaza doar ageamii incearca marea cu deștiu .

Vrei sa te dai utza la noapte ?...bag eu sama...>:)>:):devil::devil::devil: Te invit la dans...:devil::devil:

E aproape o saptamana fara nici un cutremur din cele obisnuite.Tu crezi Geo ca e normal asa?Oare s-ar putea relua activitatea seismica in Vrancea la fel ca de obicei?!

In aprilie-mai 2009, inainte si dupa precedentul cutremur, am stat in privat de vorba cu unii oameni efectiv disperati, din cauza prostiilor lui Istrate isi petrecusera noptile prin fata blocurilor, zicea o anumita persoana ca o doara inima si ca ii vine sa planga pentru ca nu stie ce sa faca, a zis "domnul Istrate" ca ii cresc nu stiu ce vibratii si ca vrea sa fuga din Bucuresti. Pana la urma s-a potolit, dar orisicum...nu trebuie sa sarim in sus pentru orice cutremur moderat. A fost totusi ceva foarte adanc, nu e obligatoriu sa fie cine stie ce activitate post-soc chiar imediat. Nu e acelasi lucru cu seismele crustale. Daca si cand va mai fi un cutremur...nimeni nu stie...si degeaba se invoca probabilitati, cutremurul nu se reduce la teoria probabilitatilor.
In ce ma priveste, eu sunt foarte linistit, imi vad de treburi, nu iau in seama zvonurile, delirul de la tv si din presa. In 2009 a fost de 5,7 grade si mai putin adanc. In 2005 a fost de 5,6 si mai adanc. Ce vreti, sa nu mai miste deloc ? Cam la 4-5 ani vine cate un 5,5+. Cat priveste linistea...inca nu au trecut decat 5 zile, totusi.

Eme, uite-te la cutremurele crustale din Pakistan din 24 septembrie si mai ales 28 septembrie, ce putine replici au fost. Cel de 6,8 din 28 septembrie chiar nu a avut nimic pana acum. A, doar azi-noapte a mai fost un cutremur de 4,3 grade acolo. Daca pana si unele crustale au manifestari mai iesite din comun, pai ce sa ne mai miram la subcrustale ???
Sigur ca nimeni nu exclude un alt cutremur, poate mai mic, poate mai mare; in ce ma priveste, nu cred intr-un 7+ acum, in zilele care vin. De cutremure mai mici...e mai greu de zis. Totusi uite ca si seismul de 5,5 grade din 6 octombrie tot a avut nevoie de 2 saptamani de pauza, din 20 septembrie.

In 2004, a venit fix la o luna. Asta nu inseamna ca fenomenele sunt reproductibile, conditiile nu sunt aceleasi ca atunci deci si sistemul nu se poate comporta la fel. Primul cutremur s-a produs in ziua de 27 septembrie 2004, la ora 12h16min, adancime 166 km si magnitudine 5,2. O luna mai tarziu a venit si cutremurul de 6,0 la adancimea de 98 km, ora locala 23h34min. Oricum nu e o regula.

Back