• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Off (off) topic

- Apa potabila, minim 35 litri/persoana din familie;
- Rezerve de medicamente pentru 1 luna, pentru bolnavii cronici. La fel, rezerve de alimente necesare pentru bebelusi si altele de genul;
- Mancare conservata, cam pentru 7 zile;
- Echipament de camping (saci de dormit, primus cu rezerva de combustibil pentru 7 zile, cort, etc) plus haine groase si incaltaminte de iarna la indemana;
- Multi saci de gunoi (in eventualitatea ca nu merge toaleta, si multe alte eventualitati);
- Mobila prinsa bine de perete, mai ales dulapurile mari si electrocasnicele mari;
- Tablourile de deasupra patului inlaturate sau securizate foarte bine;
- Lanterne si rezerve de baterii. Sau acumulatori reincarcabili tinuti incarcati;
- Radio portabil, cu baterii suficiente, ce poate receptiona si analog;
- Trusa de prim ajutor.
Si lista poate continua, fiecare cu ce ii trece prin cap.

In eventualitatea ca nu v-ati prins, este o lista minima pentru catastrofa. Exista posibilitatea (din punctul meu de vedere) destul de mare, sa avem un seism cu magnitudine peste 7 in urmatoarele 6 luni. Nu-mi este frica de blocuri daramate, dar experienta lui 1977 ne spune ca utilitatile au fost restabilite si dupa o saptamana in zone din Bucuresti. Si era pe vremea lui Ceausescu, cand totul era posibil in timpi record.

PS Nu va bazati pe faptul ca o sa fiti anuntati de catre autoritati in timp util de producerea unei catastrofe si sa plecati de acasa sau de la serviciu. Autoritatile, chiar daca vor sti, nu vor anunta. Este mai ieftin sa nu se anunte decat sa se faca anuntul. Cinic, dar adevarat.

Poate ca sunt eu inconstienta ,dar nu ma alarmez,inca :D: si va spun si de ce ,In 2011, Gheorghe Marmureanu spunea " Noi am făcut o analiză şi am luat toate marile cutremure din ultimii 300 de ani. După seismul din 1940, cu magnitudinea de 7,4 pe Richter, urmează un cutremur de mare adâncime, care ar însemna să fie prin 2040”,in 2012 " Anul acesta (2012, n.r.), România ar putea fi zguduită de un cutremur cu o magnitudine cuprinsă între 6 şi 7 pe Richter " iar acum ,in 2013 "Urmează acum un cutremur foarte adânc. Aşa rezultă din analizele noastre. Poate să fie de tip '40 sau poate să fie de tip 1802” ,deci......poate fi peste cateva secunde sau peste niste ani,nici macar Vrancea nu stie inca :P

Are vreo relevanta cand va fi?
Ne facem asigurari doar cand stim ca vom lovi masina sau ca ne vom imbolnavi?

Si eu am un sentiment ca in viitorul apropiat .... o sa simt cel mai mare cutremur :) Cel mai mare care l-am simtit pana acum e cel din 2004 :)

Gogu said:
- Apa potabila, minim 35 litri/persoana din familie;
- Rezerve de medicamente pentru 1 luna, pentru bolnavii cronici. La fel, rezerve de alimente necesare pentru bebelusi si altele de genul;
- Mancare conservata, cam pentru 7 zile;
- Echipament de camping (saci de dormit, primus cu rezerva de combustibil pentru 7 zile, cort, etc) plus haine groase si incaltaminte de iarna la indemana;
- Multi saci de gunoi (in eventualitatea ca nu merge toaleta, si multe alte eventualitati);
- Mobila prinsa bine de perete, mai ales dulapurile mari si electrocasnicele mari;
- Tablourile de deasupra patului inlaturate sau securizate foarte bine;
- Lanterne si rezerve de baterii. Sau acumulatori reincarcabili tinuti incarcati;
- Radio portabil, cu baterii suficiente, ce poate receptiona si analog;
- Trusa de prim ajutor.
Si lista poate continua, fiecare cu ce ii trece prin cap.

In eventualitatea ca nu v-ati prins, este o lista minima pentru catastrofa. Exista posibilitatea (din punctul meu de vedere) destul de mare, sa avem un seism cu magnitudine peste 7 in urmatoarele 6 luni. Nu-mi este frica de blocuri daramate, dar experienta lui 1977 ne spune ca utilitatile au fost restabilite si dupa o saptamana in zone din Bucuresti. Si era pe vremea lui Ceausescu, cand totul era posibil in timpi record.

PS Nu va bazati pe faptul ca o sa fiti anuntati de catre autoritati in timp util de producerea unei catastrofe si sa plecati de acasa sau de la serviciu. Autoritatile, chiar daca vor sti, nu vor anunta. Este mai ieftin sa nu se anunte decat sa se faca anuntul. Cinic, dar adevarat.

Gogule ,daca si tu te imbolnavisi maica ,plec pe campii! Sanatate si virtute!:)

Useri-lor care-si serbeaza astazi onomatica LA MULTI ANI !!

Salutare natiune!
@Degetica,
Care boala bre? Ca io's asa de multa vreme :D

Gogu said:
Salutare natiune!
@Degetica,
Care boala bre? Ca io's asa de multa vreme :D

Pentru Gogu ,poate se mai ...inzdraveneste!:))))

La multi ani tuturor celor sarbatoriti astazi de Mihail si Gavril!

Si pentru sarbatoriti o melodie.http://www.youtube.com/watch?v=MLHHzHWKv2k

Multumesc, dar..........
In situatia actuala va pot trata doar cu regim hipoglucidic si apa Qlarivia! :)) :)) :))

Back