• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Off (off) topic

Hai mai Geo, daca vine ciclonul va mai arde de somn ? La buncar cu voi :P

Nu e ciclon tropical. :p Ca altfel te lua si pe tine pe sus. :p :p

() Uf ! Bine ca m-ai linistit :p Se cheama ca ma pot culca linistita, nu va mai duc grija :P

Noapte buna !

Da, adica nimic nu te zboara. :p
Noapte buna si fara ciclon. :p

Pai credeam ca te duci la culcare, nu la batalie. :p Vrei sa zici ca esti gata de lupta cu ciclonul ? :p :p =)) =))

...A venit "mama" la mine si i-am povestit destule, ca a fost cu confidenta ei pe transfagarasan, impreuna cu un iubit al acesteia, are multi...(o prietena a ei ce i se confeseaza)
Asa ca am dormit "din parti"...Am timp sa dorm, linistita doar sa fiu.
Si vad ca a inceput sa-mi curga nasul, am racit... Acum, pe unde am fost nici nu mai stiu unde am racit, dar nu ma mir. Sau ca acelea dupa ce se culca cu multi si raman gravide, dilema mare cu cine...
"Mama" a zis ca "am dormit desculte"...

Maine vom afla si numele ciclonului, daca era iarna aveam viscol in sud.
Salvez harta si chiar ca ma culc.

luni718dd.jpg

Buna dimineata. A venit toamna calendaristica, asa ca: scularea si la treaba! :p Cine se scoala de dimineata e mai eficient. :p

Buna dimineata !!!

1 Septembrie - inceputul anului bisericesc , se spune ca potrivit traditiei mostenita din Legea Veche, in aceasta zi s-a inceput creatia lumii si tot in aceasta zi si-ar fi inceput Mantuitorul activitatea .

Cam tarziu aparusi. :p Se putea si mai devreme...:)

Ahaaa ! m-am trezit devreme tare dar am mai tandalit in pat facandu-mi planuri pt spatamana care incepe...apoi tabieturile de dimineata ....

De ce nu ? Seara ,tot in patut, fac bilantul zilei care s-a incheiat :P

Si compari bilantul cu planificarea de dimineata ? :p

Da, vad ce am facut si ce nu . Uneori imi gasesc scuze pt ce nu am facut ,alteori insa.......

anuk said:
Buna dimineata !!!

1 Septembrie - inceputul anului bisericesc , se spune ca potrivit traditiei mostenita din Legea Veche, in aceasta zi s-a inceput creatia lumii si tot in aceasta zi si-ar fi inceput Mantuitorul activitatea .

Buna dimineata! (sa zicem, desi ieri la ora asta era noapte buna...)

Pai...septembrie (a saptea) octombrie (a opta) noiembrie (a noua) decembrie (a zecea)...
deci, prima ar fi martie.>D<

Pentru saptamana asta, vreau sa pun naibii camera aia. Mi-ar mai creste o inima.

Dar, daca o sa ma trezesc mereu la pranz...
cred ca merge melodia asta:
(astronomic e inca vara)

In vechime, anul celendaristic iudaic incepea in toamna, potrivit credintei ca sarbatoarea culesului recoltei simbolizeaza sfarsitul anului. "Sa tii apoi sarbatoarea secerisului si a strangerii celor dintai roade ale tale, pe care le-ai semanat in tarina ta, si sarbatoarea strangerii roadelor toamna, cand aduni de pe camp munca ta" (Iesire 23, 16).

"există dovezi că anul civil se socotea că începe toamna, în luna Tişri (*CRONOLOGIA VECHIULUI TESTAMENT)."

In vremea lui Moise, anul calendaristic iudaic va incepe primavara. "Apoi a grait Domnul cu Moise si Aaron in pamantul Egiptului si le-a zis: Luna aceasta sa va fie inceputul lunilor, sa va fie intaia intre lunile anului" (Iesire 12, 1-2).

http://www.crestinortodox.ro/religiile-lumii/iudaism/calendarul-iudaic-125127.html

Bine, obiceiuri ce s-au schimbat. Dar asa a ramas denumirea actuala, multi nu fac asocierea "septe" cu sapte, "octo" cu opt, "noie" cu noua si "dece" cu zece, asta desi nu sunt acum a saptea, a opta, etc, pt. ca prima e ianuarie.

Sarrah said:
Bine, obiceiuri ce s-au schimbat. Dar asa a ramas denumirea actuala, multi nu fac asocierea "septe" cu sapte, "octo" cu opt, "noie" cu noua si "dece" cu zece, asta desi nu sunt acum a saptea, a opta, etc, pt. ca prima e ianuarie.

Uite aici http://www.premonitii.ro/showthread.php?tid=17301 etimologi cuvantului SEPTEMBRIE si un mic citat lamuritor.

"Analizat etimologic, numele din calendarul modern pentru cea de a noua luna a anului aminteste, prin prima parte (septem-), denumirea celei de a saptea luni dintr-un vechi calendar roman, care cuprindea numai zece subdiviziuni principale (september)."

Back