• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Off (off) topic

Pai nu-i nevoie de curaj sa te arunci de la etaj ?

O fi, dar e josnic sa o faci sa te razbuni pe cineva sau sa santajezi pe cineva amenintandu-l(o) cu asta...

anuk said:

Curaj? Neee,curaj e sa stai si sa infrunti tot ce ai de infruntat si sa-ti duci crucea.

Sarrah said:
O fi, dar e josnic sa o faci sa te razbuni pe cineva sau sa santajezi pe cineva amenintandu-l(o) cu asta...

Pai cine fgace asa ceva ori e prost...ori e prost( scuzati expresia) sau are un caracter de cacao... un om cu coloana verticala nu face asa ceva niciodata.

Sarrah said:

Nu vorbim de isterii si amenintari ,ci de actul suicidal.

Bine, poti ajunge pe fundul prapastiei si poti fi in imposibilitatea de a continua, incat de exemplu daca ai leziuni fizice extrem de grave, sau poate nu mai ai de ales decat modul in care vei muri e una, si sa scoti cureaua si sa te spanzuri ca nu ti-a raspuns prietena la mesaj e alta, sau sa o si ameninti in mesaj ca vei face asta si chiar sa o faci.
Chiar s-a intamplat si m-am simtit groaznic, desi nu am fost eu vizata.
Am simtit ura fata de acea persoana, de varsta cu verisoara mea mica.

Sarrah,nici macar un om care are leziuni fizice grave n-ar trebui sa se gandeasca la suicid ,iar despre ce spui tu...arata ca persoana respectiva are mari probleme psihice si emotionala.Din punctul meu de vedere amenintarile unor oameni cu suicidul pentru a impresiona pe cineva sunt rezultatul unei minti putine si a unui om care e foarte slab dpvd emotional si crede ca asa poate obtine ceva ,ceea ce e jalnic ,daca nu chiar de dispretuit.

...Nici eu nu sunt puternica din punct de vedere emotional, dar tocmai de aceea nu as putea face cuiva asta, m-as gandi ca ar suferi.
Vreau sa remarc diferenta dintre acel gest si sinuciderile in masa de la WTC.
Acolo nu mai era nimic de condamnat, era dovada a ceea ce spun, alternativa prin care alegi sa nu mai existi. Trist dar adevarat.

degetica said:
anuk said:

Curaj? Neee,curaj e sa stai si sa infrunti tot ce ai de infruntat si sa-ti duci crucea.

Sarrah said:

Pai cine fgace asa ceva ori e prost...ori e prost( scuzati expresia) sau are un caracter de cacao... un om cu coloana verticala nu face asa ceva niciodata.

Vezi? tu vezi actul suicidal ca pe o lasitate, ca pe o neputinta de a lupta cu greutatile vietii.

Nu contest ca n-ar fi asa dar...cum sa te stropesti cu benzina si apoi sa ai curajul sa aprinzi chibritul ?

Mai Sarrah ,cred ca daca noaptea numeri oi,ziua vezi ...lupi morti:))))
Ia uitati colea:)))
[video=youtube]

Si va mai pun unul si fug:)))
[video=youtube]

Ma duc sa iau de mancare si in special ingrediente pentru salamul de biscuiti.
Ce sa fac, ma culcasem, dar in Irlanda e alta ora...

M-am uitat la sticla si cred ca 100 de grame am baut.
Gata, a fost o scapare. Nu mai fac.

@Anuk, daca vrei sa intelegi psihologia celor ce au facut asta, reflecta te rog asupra a ceea ce s-a intamplat la WTC. Pentru persoana respectiva disperarea a atins limita.
Ceva s-a rupt iremediabil si inteleg cand inteleg cauza.
Probabil nu a putut accepta acela gandul ca iubita lui e cu altul. Desi poate ca nu era, dar el asa a simtit...

Fug si eu, sa mai fac treaba.

Te referi la atentatele din 11 Septembrie ? Pai tocmai din dorinta de a trai au sarit, sperau la o minune.

Anuk, asta nu se incadreaza la sinucidere,ci la instinct de supravietuire ,doar ca panica..si probabil si fara ea nu aveau nicio sansa,ca cine a facut raul,a stiut ca vor muri oameni nevinovati si nu vor putea scapa...

Normal, sperau intr-o minune chiar daca ratiunea le spunea altceva,de aia zic ca pt mine sinucigasii raman o engma. O fac oameni la care nu te-ai astepta . Cert ca renunta la lupta ,ca nu mai vor sa traiasca .

Lasitate sau curaj ?

Nu cred ca poate cineva sa intelega ce se petrece in capul unui sinucigas. Posibil sa fie o labilitate psihica.

Sinuciderea e un pacat, dar asta nu inseamna ca nu ii compatimesc de exemplu pe cei care, aflati in stadiile terminale ale unor boli incurabile, aleg solutia asta, solutie cu care principial nu sunt de acord; doar ii inteleg si nu ii blamez pe respectivii, atat (in sensul ca nu ii blestem, nu ii anatemizez etc.).

Am suferit de depresie profunda si as putea descrie ce am simtit.
In primul rand imi amintesc lipsa poftei de mancare. Chiar pastilele ce ajuta sa depasesti momentul iti ia pofta de mancare. Apoi stiu ca nu puteam adormi si intervine oboseala psihica si fizica.
Un organism sanatos lipsit de somn e pus jos rapid. Cate ore rezistam fara somn?
Si uite asa, fara a gasi o solutie a problemei ce a declansat totul, unii se pierd, stiu ca nu vor mai putea manca, dormi, trai...
Disperare, gesturi extreme. Sa nu mai poti dormi pe perna ta e groaznic.
Stiu clar ca unui esec in dragoste asa cum vede toata lumea dragostea nu i-as mai fi facut fata.
Am hotarat altfel si e mai bine asa. De cand am luat acea hotarare a pierit depresia si, desi si apropiatii s-au distantat de mine imi e bine asa.
Faptul ca am scapat de depresie a fost un succes insa orice victorie are pretul ei.

Am avut un coleg de liceu, un tip foarte inteligent, e drept bun la cele umane (romana, limbi straine,pasionat de istorie etc.), dar care...s-a sinucis in februarie 2000. A fost la a doua incercare, prima data l-au scapat, dar a doua oara a fost fatal. Avea o depresie. Era cu un an mai mare ca noi, dar amanase un an tot din cauza unor probleme de depresie. Totusi a terminat cu bine liceul in 1995, cu promotia mea...Din pacate, in ultimul meu an de facultate, cand tocmai lucram la proiectul de diploma, am aflat despre sinuciderea lui, petrecuta la sfarsitul lui februarie 2000.

Deci, nu e bine sa fim stapani pe noi, sa tinem cont de apropiati.
In dragoste te incurci cu cineva necunoscut si mai ales daca stii ca ai o slabiciune mai bine spui pas.

O sa ma lupt sa imi continui proiectele si, daca va fi EA bine daca nu raman singura.
In nici un caz un gest extrem nu e o solutie.

Back