• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Off (off) topic

Buna dimineata.
O sa dorm la munte.

Geox, gasesc undeva detalii macar despre una din perioadele mentionate de tine?
Detalii insemnand note scurte despre toate cutremurele perioadei.
Demn de studiat si macar una din perioadele mai calme.
Care e cea mai mica magnitudine luata in considerare?

Retin pagina 496 din topic, cand ma intorc dau print.
E importanta. Sper sa nu stergi.

Buna dimineata. Prin cutremur mai important din punct de vedere al efectelor inteleg, pentru Vrancea, ceva cu magnitudinea in jur de 6,5 sau mai mare. Cel din 2004 de 6,0 nu prea e asa de relevant, comparativ macar cu seismele din 1986 si 1990. Pe de alta parte, nu trebuie excluse cutremurele moderate de 5,5+, in sensul ca ele, desi nu sunt neaparat precursoare pe termen scurt, si nici nu conteaza pentru constructii, ele pot arata anumite evolutii pe termen lung. Cutremurele sub 5,5 grade sunt mai aleatoare totusi, au aparitie mai putin regulata, de aia evenimentele de magnitudini 4,8-5,2 asa nu prea conteaza, au aparitie practic anuala si nu foarte regulata, comparativ cu cele de 5,5+.

Deci:

-pentru efectele asupra constructiilor, inclusiv a celor subrede: de la MGR in jur de 6,5 in sus (desi catastrofale sunt numai de la 7,1-7,2 in sus MGR);
-pentru semnificatia pe termen mai lung in evolutia seismicitatii vrancene: de la 5,5 in sus.

De ce n-ati "dialogat" la topicul destinat seismelor :P

Buna dimineata! O zi buna sa aveti! Cam multa racoare azi dimineata,poate si ca eu sunt treaza de la 6,30...cica cine se scoala de dimineata..munceste ,sau ori e prost ,ori nu gandeste ca tot un proverb spune ca munca inobileaza omul,oare asa o fi??:)
http://www.trilulilu.ro/imagini-fotografie/buna-dimineata-89

A fost suficient un zgalt mai maricel si iar vad ca Vedeti seisme la tot pasul...pfff...:)))

Si eu am avut treaba: termopane in 2 dormitoare plus la balconul de la al 3-lea. Acum, curatenia.

...probabil o greseala sa vad lumea ca pe o ceapa din care ce nu-mi convine la recicle bin.
M-am gandit la un model planetar, in care ce nu-mi convine va gravita pe o orbita cu atat mai departata pe masura celor intamplate.
In miez caldura, poate chiar dragostea.

Insa, lucrurile se complica in miez...Acolo dragostea reuneste doua lumi diferite... Doua sisteme planetere diferite. Voi reflecta.
Asta presupune lucruri ce pot gravita in comun si lucruri diferite, specifice fiecareia.
Poate si mici secrete... Voi reflecta indelung.
M- am intrebat si unde graviteaza forumul acesta in lumea mea si am constatat ca... e in secret...
Deci chair sincera nu am fost....
De aici si intrebarea legitima daca trebuie sa renunt, sa nu mai fie un secret....
Voi reflecta indelung...

() Deci nu era doar o intuite in ceea ce priveste jocul tau........

Plina presa de "stiri" cum ca astazi o sa avem probleme cu telefoanele din cauza explozilor solare D: ,cu titluri care de care mai alrmiste .

Ceea ce inseamna ca nu va fi ceva iesit din comun.

Ai avut cumva probleme cu telefonul mobil ? Eu ...nu :P

Furtuna geomagnetica provocat un minor (G1-clasă)

Era un titlul de genul "ce se va intampla astazi cu toate telefoanele mobile "Este unic " () titlu bun de pus la topicul Sarei.

anuk said:
() Deci nu era doar o intuite in ceea ce priveste jocul tau........
Ce a fost era in conceptul nu e bun arunca.
Cu modelul planetar caut o alta cale.
Probabil si in cele mai sudate cupluri exista mici secrete.
Ideal ar fi sa nu fie, dar idealul exista?
Am scris muuult azi. Ce folos?

anuk said:
Furtuna geomagnetica provocat un minor (G1-clasă)

Era un titlul de genul "ce se va intampla astazi cu toate telefoanele mobile "Este unic " () titlu bun de pus la topicul Sarei.

Nu petele in sine influenteaza cutremurele, Anuk.
Vezi, mobilele n-au clipit.
Daca se va dovedi legatura, ar fi un raspuns al Pamantului.
Ceva propriu. Ceva ce doar putem intui, deduce. Ar ramane in seama savantilor sa explice. Doar trebuie verificata corelatia.

weekend-0051b6f2.png

Back