• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Off (off) topic

Altii sunt. Tot felul de chestii meschine, ca daca nu ii ameninta asa-zisul profesor de religie ca nu le da nota buna si, mai rau, ca or sa arda in iad. Nota ca nota, chestia asta se mai petrece si la alte discipline la care unii profesori au interese sa isi vanda culegerile sau sa faca meditatii extra, dar amenintarea copilasilor ca or sa fie pedepsiti asa si pe dincolo...e deja caz penal. Oricum, isteria asta e penibila si ar trebui sa se respecte dreptul omului sa aleaga. Nu sa i se bage pe gat obligatia de a-si da copilul la ora de religie.
Oricum ar cam trebui DNA-ul sa intre un pic si peste biserica, mai ales pe la inaltii ierarhi, sa ii scuture bine si chiar sa ii bage la inchisoare. De ce doar oamenii politici ? Ce, popii sunt scutiti de pacate lumesti ?

Nu stiu ce sa spun, ora de religie ar fi buna cu conditia sa fie o disciplina care sa imbogateasca cultura copiilor, mai ales a celor ma,ri vezi Tratatul de istorie a religiilor a lui Eliade.
Poate ca in Bucuresti se practica nepotismul dar in provicie predau preotii si n-am auzit sa oblige pe cineva sa cumpere acatiste sau alte lucruri care au legatura cu biserica. Cert este ca se duce o camapanie agresiva pt obligativitatea acestei discipline .

Asta e deranjanta, campania agresiva. Parca suntem la alegeri, cand vin unii si promit marea cu sarea, iar pentru cei reticenti se arata pisica moarta, daca vezi-Doamne nu vrei sa iti dau odrasla la ora de religie. Iar la faza cu speriatul copilasilor ca vor arde in focurile iadului si vor pati nu stiu ce...e o rusine. De ce nu ii invata, de exemplu, ca nu e bine sa copieze la bac si ca nu e bine sa faca ce fac parlamentarii ? >:)>:)>:)

Daca citesti cele 10 porunci din Biblie constati ca ultimile 6 porunci vizeaza relatiile inter-umane ceea ce ......nu este de loc rau si a fost ,este si va fi esential si de acum incolo.

Pana una alta, mareata BOR a fost urat implicata in jocuri lumesti penibile. Popa Daniel Prea-Negustorul impreuna cu soborul lui de ierarhi turnatori la securitate s-au implicat in campania electorala prezidentiala net in favoarea stim cui, fara nici o rusine. Asa ca sa faca bine sa nu mai dea lectii de morala. Ciocu' mic! Cam prea lumeasca biserica asta. Sigur ca banul e ochiul...>:)>:):devil::devil: Numai ca inaltii ierarhi BOR nu mai sunt indreptatiti sa dea pilde si sa vina cu chestii moralizatoare. Asteptam ceva mai multa umilinta de la sefimea BOR, totusi.

Si asta cu orele de religie e cam cum e cu toate materiile. Daca predai,pai fii intr-adevar profesor si atunci si elevul o sa fie atras de ceea ce predai.Nu cred ca problema e la ,,obigativitatea acestei discipline,, ci la intelegerea ei si la modul cum cel care preda isi da interesul sa -i fie intelese invataturile in mod corect si benefic.E adevarat ca si generatia asta e un pic prea sturlubatica,dar tot atat de adevarat e si faptul ca profesorii nu mai au acea vocatie de dascal care exista candva,vocatie pt care erau respectati si apreciati.Si apoi nu numai scoala ar trebui sa contribuie la dezvoltarea unei culturi religioase a copilului ,ci si familia.Un om fara Dumnezeu e un om sortit intunericului...Cred ca oricine poate preda religia,dar sa o faca cu credinta,daruire si atunci cred ca o sa fie inteleasa la adevarata ei vasloare,nu la cea pe care o vedem la multa lume,printre care sunt si unii care slujesc biserica.De ce sa ne ascundem dupa deget si sa nu vedem realitatea,dar asta nu inseamna ca a invata un copil cate ceva despre bibliesau despre ce presupune a merge pe o cale pe care sa ramai OM e ceva rau.

Eu vreau sa il vad pe tonta trantit atat la figurat cat si la propriu.

Back