• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

OFF-TOPIC pentru guesti

apropo de probabilitati:

"Cu cat un eveniment este mai probabil sa se intample cu atat el este mai normal.
Tuturora ne place normalitatea pentru ca ne place sa fim cu un pas inaintea timpului, sa putem prevedea partial ce se va intampla." ...

"Poate tu confunzi normalitatea cu instinctul de turma"

esti in eroare. faci parte din categoria majoritatii, turma.

Fiecare isi alege drumul in viata si suporta pe pielea lui consecintele.
Asa simt si doar gandindu-ma la EA simt ca traiesc.
E alegerea mea, fara ranchiuna. In privinta asta nu poate decide altcineva pentru mine.
Sunt singura responsabila si mi-am asumat asta.

E normal pentru mine asa cum e normal o musca sa zboare si sa evite plasa paianjenului...
Desi paianjenului i s-ar parea normal sa o prinda.

...La masaj m-am convins definitiv...
Desi tipul e super ok, (pot lejer sa spun era) am simtit cum, daca ar fi fost sotul meu si, presupunand prin absurd ca ar fi avut atata rabdare cu mine ani de zile...
In ce incurcatura intram, dumnezeule mare!
Cum mai scapam de el?

Acum nu stiu cine ar fi fost musca si cine paianjenul, cu maseorul m-am simtit eu paianjenul.
Si, desi fizic era bine, nu m-am simtit per total in largul meu.
Zic merci ca am experimentat si asta si gata.
Ei, cu EA e cu totul altceva...si cred ca pentru mine e relevant.
Muste sau paianjeni, nu mai conteaza.

Of, nu suntem confuze...Doar ca ma gandisem la un plan minutios, bine pus la punct in detaliu...
Si, nu l-a aprobat. M-a certat foarte tare, dar m-a si scapat de ganduri.
Cum sa spun... EA e in ograda mea acum. Doar ca nu am fortat lucrurile tocmai pentru a fi mai sigure pe noi, pentru a nu gafa. Sigur nu pot sa stau fara EA...

...Daca va dori sa scape de mine? ...Atunci eu sunt musca.
M-as zvarcoli in propriul venin...
Dar tot ar fi mai bine fata de situatia cand eu as fi vrut sa scap de un barbat!!!!!!!!!!!

Nu inteleg de ce a fost stearsa replica dintre postarile mele.
Urat gest sa retractezi cele spuse.

Probabil e ceva specific barbatilor, cum sa inteleg?

Aşteptare

E clipa plină de-aşteptare,
În zorii zilei ca şi-n fapt de seară
Şi dând speranţe vii copilei
Îi umple calda-i inimioară.

E clipa plină de mireasmă,
De tinereţe-mbobocită.
Pe-aripi de vis trimite gândul
Că într-o zi va fi iubită.

E clipa-i dor amăgitor
Şi timpul i-a tot fost povaţă
Şi doldora de vis şi dor
Priveşte iar senină-n faţă.

Cât sufletul îi înfloreşte
În raza soarelui încinsă
Copila noastră tot iubeşte
Visarea ei de vreme ninsă.

poezie de Ioana Voicilă Dobre

Cand mai ai prezentare, ca vreau sa vin si eu sa te vad.
Nu vrei sa-mi spui, nu vrei sa dai ochii cu mine?
De ce nu spui? Nu-ti fac nimic, doar vreau sa te vad, ce fel de barbat esti.

Daca nu incetati cu tampeniile, sa stiti ca se poate bana si dupa IP.
Dixit.

Eu am dezaprobat postarile ,daca aveti de comentat va invit sa faceti in forum. Sper sa intelegti demersul meu si sa nu fie cu bănat :P

De ce ai sters graficul care arata ca megaseismele se produc de cele mai multe ori in perioda de minim a activitatii solare? Din 1920 s-au produs ~80 de astfel de megaseisme, 2/3 dintre ele aparand in perioada de minim sau de scadere pronuntata a activitatii solare. Sunt cateva cicluri solare care respecta modelul din acel grafic. Explicatia insa este mult mai dificil de anticipat, trebuiesc cunostinte serioase de fizica nucleara, de fizica particulelor elementare, de astrofizica. Soarele emite o particula - alta decat fotonul - care ajunge la noi in ~ 8 minute. Particula respectiva - neutrinul - este dificil de pus in evidenta, tocmai pentru ca este neutra si interactioneaza extrem de putin cu materia. A fost prevazuta teoretic, din legile de conservare prin 1930

Avansând o ipoteză îndrăzneaţă, în anii '30 ai secolului trecut fizicianul Wolfgang Pauli propune ca "remediu disperat" pentru una din problemele fizicii vremii existenţa unei noi particule elementare, neutră din punct de vedere electric şi cu masă extrem de mică. Enrico Fermi îi dă în anul 1933 numele de neutrino.

si a fost pusa in evidenta abia in 1956. In 1962 se descopera un alt tip de neutrin (altul decat neutrinul electronic), neutrinul miuonic, iar in 2000 s-a pus in evidenta experimental un al treilea tip de neutrin, cel tauonic. Fluxul neutrinilor solari este extrem de puternic.

In fiecare secundă un om este străbătut de 400.000 de miliarde de neutrini ce provin din soare.

Totusi a putut fi pusa in evidenta doar o treime din acest flux, aceasta reprezentand "problema neutrinilor solari". Cum de obicei viata reala intrece orice imaginatie explicatia a fost data prin asa numita "oscilatie a neutrinilor",

Fizicianul italian Bruno Pontecorvo lansează în 1957 ipoteza că neutrinii pot oscila, schimbându-şi pe parcursul acestei oscilaţii tipul (transformându-se dintr-un neutrino electronic, într-unul miuonic, apoi într-unul tauonic etc.) şi că diferitele tipuri de neutrini nu sunt de fapt decât manifestări diferite ale aceleiaşi particule. Teoria sa este definitivată abia în 1967.

Totusi oscilatia neutrinului si implicit faptul ca neutrinul are masa s-a putut dovedi doar in 1998 in Japonia (Super-Kamiokande).

Un articol interesant pe scientia.ro - neutrino - particula fantoma

Asa ca nu ar fi exclus ca si activitatea seismica sa fie influentata de anumite proprietati ale neutrinilor (sau ale unor alte particule) care la randul lor ar putea fi influentati de ciclurile activitatii solare.

Pai da, megaseismele sunt in general in antifaza cu activitatea solara. Asta nu este prea dificil de demonstrat. Ciclurile solare se gasesc aici sub forma de fisier text care se poate importa in excel si poti face orice tip de grafic. Megaseismele se pot lua de aici - cu filtrare dupa an, magnitudine, etc.

Graficul megaseismelor cu magnitudinea de peste 8 grade incepand din 1920 in functie de activitatea solara:

https://imagizer.imageshack.us/v2/1280x74q90/537/5ihcXG.png

Dificil este de explicat fenomenul. Deocamdata nu au fost explicate nici ciclurile activitatii solare.

Daca va rog sa va mutati la topicul destinat acestui subiect va suparati ? :P

:) nu toata lumea se joaca cum ai facut tu :) Ai zis ca , daca o sa fii banata NU o sa mai intri aici :) Se vede ca nu ai cuvant :) Nu ne-am inselat in priviinta ta :)

Ce atitudine nepotrivita fata de Ioana visezi ? Tu ai impresia ca ce am postat e la misto ?! :)) Ce i-am povestit, au fost povestite si aici pe forum la momentul cand s-au produs :) Tu te-ai izolat, dar ma rog, iar vii cu aerele tale de victima :) Daca persoanele de aici sunt realiste , asta nu inseamna ca sunt rele :) Sfaturile care ti-au fost date au fost pertinente... un prieten ADEVARAT iti spune si ceea ce tu nu vezi . Daca anturajul tau ti-a spus doar ce ai vrut tu sa auzi, e alta treaba , nu ma bag :)

bine ca au sters , ca ai si sarit la gatul unui om nou venit pe forum :)

Back