• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Pana una alta CRIZA ECONOMICA e pe noi!

Ba se poate, chiar este indicat.
DAR daca vrei sa faci asta, fa-o in mod complet. Deocamdata, ai facut doar niste trimiteri spre o solutie magnifica, superba, ieftina, dar care nu este descrisa nicaieri.

Pushavision said:
bodo said:
Nu auzi ca semneaza oamenii o conventie , o chestie de confidentialitate? :D Da la casa se poate aplica? Si cam cat ar costa? :D Si eu sunt in ceata totala. Pentru ce se dau banii astia, concret? Imi cumpar materiale cu ei, sau e sponsorizarea? Sau ce? Aici nu am inteles concret despre ce e vorba. Ca daca iti iei materiale din ei, iti mai ramane ceva si pentru idee? Nu pricep si pace . :P Desi, nu neg, mor sa aflu despre ce e vorba :D

"Buna ziua!
........
Ce sa-ti spun mai mult despre tehnica, ca eu sunt femeie si ma pricep mai bine la crosetat si la designer vestimentar decat la surubelnite si chei franceze!
Vezi si tu aici pe pagina de mai jos caci daca eu ca si femeie am inteles absolut totul, sunt ferm convinsa ca tu o sa intelegi mai bine ca mine!

http://eficientizareenergeticalocuinte.blogspot.com/2010/08/pachet-de-solutii-tehnice-pentru.html
"

=))=))=))bodo...iar esti barbat?

Eu nu pot sa spun mai mult, adica solutia pentru ca nu-mi apartine, asa e corect!
Eu am postat aici la inceputul discutiei doar un link ca sa ajut la randul meu si pe alte persoane sa faca economie la factura lunara de caldura, iar ulterior am fost obligata sa revin la subiect cu noi postari ca sa raspund doar la intrebarile puse.
Nu ma intereseaza sa fac reclama nimanui, reclama si-o face cine trebuie singur mai ales ca am vazut pe net ca stie sa se adreseze direct prin postarile sale la cateva sute de milioane de useri de pe Yahoo, Google, Youtube, Facebook, Twiteer, Myspace, HI5, Neogen, etc.
Solutia din cate am citit eu pe blogul de promovare a ei, se ofera ca si o facilitate doar membrilor Clubului si ai Uniunii Proprietarilor de Locuinte; sau masura va fi implementata de Guvern la nivel national, o alta cale de a afla solutia din cate stiu eu nu este.
Toate cele bune!

RoflRofl=))bodo...iar esti barbat?

:happy: deja ma pun pe ganduri fomeile astea...

Pushavision,
Nu o lua in nume personal, dar daca te-ai apucat sa propovaduiesti "marea metoda" ar trebui sa si spui in ce consta, nu numai sa faci trimitere la un link unde metoda nu exista :)
De fapt, la acel link, se face "reclama" la nu stiu ce club unde trebuie sa cotizezi ca sa fii membru.

Nici o problema.
Solutie este doar pentru membrii clubului, dar deocamdata pana nu se termina dialogul cu Guvernul totul este sistat.
Eu ii citesc toate postarile pentru ca sunt cel mai mare fan al lui, insa nu am vazut inca nicaieri ca se cere vre-o cotizatie la Club, din contra scrie foarte clar ca nu se percepe cotizatie, sorry!
Toate cele bune!

Daca e sistat.......degeba atata agitatie ......

Pana se va hotara Guvernul ce si cum, solutia nu se mai ofera nimanui, nici macar membrilor clubului si asta deoarece sunt sanse se aplice la nivel national printr-o Hotarare de Guvern , insa atunci vor fi alte costuri, poate de cateva sute de euro, pentru ca Guvernul nu da nimic ieftin sau pe moca.
Stiu foarte bine ca initiatorul proiectului ar dori sa ofere solutia direct membrilor clubului la bani putini, insa la noi la romani tot ce este ieftin nu e bun, iar ce este scump este cautat.

Depinde cine cumpara si ce vrea sa transmita :P Un om chibzuit pune in calcul calitatea si pretul.

Pai Guvernul asa cum a hotarat ca tot omul tre' sa-si asigure locuinta, vezi aci ca nu e gluma: http://asigurare-locuinta.net/ ,tot asa poate sa dea o hotarare prin care sa oblige pe toata lumea sa-si efiecientizeze energetic locuinta intr-o luna conform solutiei mult discutata de noi aici pe forum, caci in caz contrar cine nu se aliniaza Hotararii va plati Amenda si inca "UNA MARE"!
Eu aici am glumit doar, insa daca va fi la nivel de Guvern nu va mai fi de gluma.

Reabilitarea termică pe credit bancar, fără priză la public.

Autor: Ciprian Mailat

Chiar dacă a trecut o lună de la lansarea programului, până în prezent la FNGCIMM nu a ajuns niciun dosar pentru credite din partea CEC. De ieri, şi BCR acordă astfel de împrumuturi.
După anveloparea locuinței, factura la întreținere este mult mai micăSursa: SHUTTERSTOCK

Banca Comercială Română (BCR) a anunţat ieri că acordă credite cu dobândă subvenţionată in tegral de către stat proprietarilor de locuinţe sau asociaţiilor de proprietari care doresc să-şi reabiliteze termic imobilele. Astfel, BCR este cea de-a doua instituţie de creditare, după CEC, care a intrat în acest program.

Totuşi, de la lansarea programului, adică de pe 2 august, aşa cum anunţa Aurel Şaramet, preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), ca fiind data de la care "oamenii vor putea merge la CEC să solicite garanţie guvernamentală", şi până în prezent nu a fost trimisă spre analizare către Fond nicio cerere.

"Analiza documentaţiilor de credit se poate face imediat, însă, până la această dată, nu avem înregistrată nicio solicitare de garantare", ne-au transmis ieri oficialii FNGCIMM. Persoanele ca re doresc mai multe informaţii despre program le pot afla accesând pagina web a instituţiei (fngcimm.ro).

Interes scăzut şi din partea băncilor

Posibilii clienţi au de ales între două oferte: cea a BCR şi cea a CEC Bank. Asta cel puţin până la finele acestei luni, întrucât instituţiile de finanţare nu sunt prea dornice să adere la acest program subvenţionat de guvern.

Conform declaraţiilor reprezentanţilor Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), până în prezent nicio altă bancă nu a solicitat informaţii să intre în program, astfel că până la 30 septembrie este puţin probabil să fie încheiată o nouă convenţie.

Perioada de acordare a creditului este de maximum 5 ani, iar dobânda este integral subvenţionată de către MDRT. Cele două bănci acordă credite care acoperă numai 90% din costuri, restul de 10% din valoarea de execuţie a lucrărilor trebuie finanţată din surse proprii ale beneficiarului. Banca nu percepe niciun alt comision în afara celui de gestiune solicitat de FNGCIMM.

Programul a fost lansat în vara acestui an, la propunerea Ministerului Dezvoltării, întrucât instituţia nu mai avea fonduri pentru susţinerea fostului program. Până la 2 august, proprietarii participau doar cu o treime din costuri, restul fiind acoperit de guvern şi autoritatea locală.

10% din valoarea lucrărilor de execuţie pentru reabilitarea termică
trebuie să fie asigurată de beneficiari din surse proprii

DOSAR

Ce acte sunt necesare

În vederea obţinerii unui credit, clienţii trebuie să aibă la dosar următoarele documente:

* statutul asociaţiei de proprietari şi acordul de asociere, titlul de proprietate şi/sau extrasul de carte funciară, în cazul în care beneficiarul este persoană fizică;

* hotărârea adunării generale a asociaţiei de proprietari privind reabilitarea termică şi contractarea creditului pentru realizarea lucrărilor, precum şi tabelul nominal al proprietarilor.

La documentaţia tehnică e nevoie de:

sinteza raportului de audit energetic;
devizul general şi devizele pe obiecte;
autorizaţia de construire;
hotărârea consiliului local de participare la finanţare;
contractul încheiat cu constructorul pentru lucrări;
convenţiile de fidejusiune în formă autentică încheiate de către membrii asociaţiei;
dovada constituirii contribuţiei proprii de minimum 10% din valoarea lucrărilor de intervenţie din devizul general;
devizul pentru executarea lucrărilor, cuprinzând lucrările de intervenţie la clădire şi la instalaţiile aferente acesteia, defalcat pe fiecare proprietar;
sinteza raportului de expertiză tehnică.

Reabilitarea Termica conform Programului National de Reabilitarea Termica are costuri de cca. 2000 euro/apartament.
Creditul chiar garantat trebuie returnat si nu avantajeaza pe nimeni cu nimic sa ia credit de la banca ca sa faca o investitie aberanta de 2000 de euro, investitie care se ramburseaza in cca. 22 de ani!!!
Adica trebuie sa astepti 22 de ani ca sa beneficiezi de o reducere cu cca. 30 % la cheltuielile lunare facute pentru incalzire.
Oare nu vi se pare ca este JAF la drumul mare?
Costul de 2000 de euro este mult prea mare pentru ca sa imbraci peretii exteriori ai blocului cu polistiren.
Apoi se mai si minte cu nerusinare ca populatia va suporta doar 20% din costul lucrarii, pentru ca 50 % se vor aloca de la Bugetul de Stat...
Care buget de Stat ca e FALIMENTAR?,
-nu mai au bani nici macar pentru fondul de pensii care este proprietate privata!
si apoi se vor mai da 30 % de la fondul local adica de la primarii...., HA, Ha, Ha, ce gluma buna!!!

Pai daca 2000 euro inseamna 20 % atunci lucrarea 100% ar costa 10.000 euro....Mai oameni buni oare puteti sa credeti o asa minciuna GOGONATA?
-Oare se placheaza cu aur peretii, caci polistirenul din cate stiu eu nu este un material scump, ci din contra, din cate am citit eu pe internet costul anveloparii unui bloc nu ar trebui sa fie mai mare de cca. 500-700 euro/apartament cu 3 camere!
In concluzie din cei 2000 de euro mai si raman bani multi!!!
pe care ma intreb oare cine-i ia?...
Statul si Primariile ce bani sa mai dea ca doar 2000 sunt deja prea multi???
Si inca ceva nici pe "moca"nu este buna solutia asta ca sa se aplice la blocuri, pentru ca face igrasie in peretii exteriori ai locuintei, ia sa va imbracati in plastic si sa vedem daca transpirati sau nu!,
-pai si peretii nu au si ei nevoie sa respire?
-daca blocurile se anvelopeaza in plastic=polistiren sa vedeti atunci consecinte grave in peretii exteriori, eu am si vazut perete negru de igrasie la un apartament care are peretii exteriori placati cu polistiren si geamuri termopan.
Sa auzim numai de bine!

Poi, daca ti se pare prea mult, de ce nu incerci sa faci reabilitarea cu banii proprii? Fara sa intrii in programul statului?

Pai spune-mi doar trei motive pentru care as aplica EU si inca pe salariul meu..!!!, care este de mizerire, o solutie care nu-mi apartine, nu ma intereseaza sa o aplic la populatie si la care sincera sa fiu eu ca si femeie imi cam prind urechile in ea!

Intrebarea asta cel mult poti sa o adresezi persoanei care a elaborat-o, al carul nume nu-l mai amintesc, pentru ca sa nu ne amendeze CNA-ul sub motivul ca fac reclama!
Ha, Ha, Ha!

Pot sa-ti dau unul singur. Pe banii tai poti aplica ce solutie vrei tu, atata timp cat te incadrezi in parametrii tehnici de eficienta termica.
Statul s-a oprit la acea solutie, buna-rea, asa cum este, si o promoveaza cum poate (chiar, se mai dau bani pentru asta?).
Pe tine nu te opreste nimeni sa optezi pentru ce solutie doresti.

Pai pe mine nu ma intereseaza sa aplic solutii din astea tehnice, nu ma intereseaza banii, eu sunt pasionata doar de tot ce tine de viata spirituala si de a ajuta pe toti cei din jurul meu, atat!

De aplicat sa o aplice cel care a initiat proiectul si nu eu, asa mi se pare mie ca e corect.

Toate cele bune!

:) iar imi lasi impresia ca esti acel nene pe care l-ai promovat pe aici :) No offence, dar asta este parerea mea :)

Acum sa revenim cu picioarele pe pamant. Pana in nu stiu ce an, noi ca tara suntem OBLIGATI sa ne reabilitam termic locuintele, astfel incat sa scada cheltuielile cu caldura cu nu stiu ce procent.
Se pare ca solutia aleasa de guvernul Romaniei este cea mai viabila, ieftina si rapida solutie EXISTENTA.
Restul este can can.

Nu am mai fost cam de mult pe aici, referitor la afirmatia lui Gogu: "Se pare ca solutia aleasa de guvernul Romaniei este cea mai viabila, ieftina si rapida solutie EXISTENTA.Restul este can can"

Hmm!,...nu stiu ce sa zic, dar dupa putina matematica pe care am facut-o in scoala generala, mie mi se pare ca 10 euro atat cat spune nenea ala este mult mai putin decat 2000 de euro cat se plateste de un apartament pentru imbracarea peretilor exteriori ai blocului cu polistiren conform Programului de Reabilitare Termica Nationala...restul este un mare spanac, sau o mare teapa pentru fraieri!
Iar solutia lui nea NAIE ala, este verificata in practica, o am si eu in casa mea si face economii lunare intre 600.000 si 1.000.000 lei vechi.
Eu ca si o biata femeie am stiut ce sa aleg in viata si casa mea si acum beneficiez de reducere la consumul de energie termica, nu recomand solutia la nimeni, imi spun doar punctul de vedere referitor la acest subiect.
In rest cine vrea sa arunce pe geam o suma de peste 2000 de euro si in plus sa se mai si aleaga cu igrasie in casa, este liber sa faca ce doreste cu banii lui, ca doar nu-mi rup eu cocoasa muncind in locul!
Suntem o tara democrata doar, nu?
Fiecare decide pentru el!
Sa avem cu totii caldura in case la bani putini mi se pare ca este o gandire sanatoasa, insa deocamdata multi isteti se debranseaza de la reteaua de termoficare pentru ca nu au bani pentru plata facturilor pentru caldura, tare as vrea sa vad de unde scot acestia bani, cat si altii care traiesc din munca si salariu, ori pensii, ca sa imbrace blocul in materiale plastice si apoi sa-i transpire intens peretii exteriori si sa faca condens, eu am si vazut un astfel de caz unde peretele exterior era negru, iar apartamentul respectiv are peretii izolati cu polistiren si geamuri termopane!
De asta ce mai zici?, insa dupa cum scrii pe forum cred ca te-ai bucura nespus sa-ti vezi peretele casei tale negru dupa ce dai peste 85.000.000 lei vechi pentru reabilitarea termica!
Toate cele bune!

Mai Pusha, ce energie ai! Spune ce folosesti tu in casa acum. Observ ca, de cand ai inceput sa dezbati problema, nu spui nimic concret. La calcule elementare ne pricepem si noi. Insa, daca metoda asta era asa de buna, nu era si ea mai mediatizata? Eu stau sa ma intreb de ce doamne iarta-ma a stopat-o si nenea inventatoru. Chiar daca am vrea sa aflam despre ce e vorba, am inteles ca e stopata treaba. Asa ca, nu vrei tu sa fii draguta si sa ne zici despre ce e vorba, concret? Nu de alta, da te vad asa, neobosita.

Pentru incalzit casa folosesc la calorifere energia termica produsa de C.E.T. si livrata in sistem centralizat de R.A.D.E.T.
Platesc insa putin pentru ca mi-am imbunatatit performantele energetice ale instalatiei de termoficare conform pachetului de solutii tehnice dat de ing.Justinian Cioroianu.
Tot ce pot sa spun este ca il cunosc personal foarte bine, ca are capul plin de tehnica, ca este foarte serios si ca vrea sa ajute multa lume cu ideile lui.
El vrea sa aplice la nivel national solutiile sale si pe bani putini ca sa beneficieze de confort la pret redus tot romanul.
Din cate stiu eu, de peste doi ani bombardeaza cu scrisori Guvernul si pe Presedintele Romaniei pentru aplicare acestor solutii la nivel national, insa nu se doreste sa se implementeze solutii din care oamenii sa beneficieze pe "MOCA" de comfort, ci sa se scoata cat mai multi bani din treaba asta cu reducerea pierderilor de caldura din locuinte...vezi cei peste 85 milioane lei vechi (= 2000 euro) care se platesc de un apartament pentru Reabilitarea Termica prin anveloparea blocurilor in polistiren si inmulteste cu 2,4 milioane de consumatori din Romania si o sa vezi ca afacerea se situeaza la o suma de 4,8 miliarde de euro in toata tara. Pai acum cred ca intelegi de ce nu se doresc solutile lui "nea ala" care sunt aproape pe MOCA!
investitia totala este de cca. 10 euro/apartament si din prima luna se economiseste deja o suma mai mare de 15 euro, iar apoi se merge in castig.

Nenea ala din cate stiu eu mai incearca si o varianta de rezerva, sa promoveze pe net solutiile sale, dar se loveste de reticenta si neicrederea oamenilor, care in loc sa-l sprijine pentru ca le vrea binele ei il mai si jignesc, dar asa sunt oamenii nostri care s-au fript de prea multe ori si pentru ca nu sunt capabili sa discearna binele de rau, nu mai cred nici atunci cand vrea cineva sa-i ajute.
Toti vor sa vada ca sa creada, pai nici curentul electric nu se vede dar zguduie tare cand bagi degetele in priza!

Back