• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Povesti postapocaliptice, si nu numai ;)

Mai ,pacat ca nu spune acest monolog si modul in care aceste mijloace au ajuns valide:)) Cica ..la naiba cu ele ,ce sa ne mai batem capul!

Aditzule, te-a luat japonezul, are 100 de gonflabile :p si unele ....sunt frumusele ,foc .

Trecura multi ani de cand nu-si mai vazura parintii, de fapt, ultima data cand i-a vazut era atat de mic incat nici nu-si mai aduce aminte cum aratau, stia doar ca parintii lui disparuse undeva intre cele 2 apocalipse din 2012 si cea din 2015, si ca ei erau unii din cei cativa alesi ce au supravietuit marelui curemur -ce a distrus aproape toata tara- profetit de cel caruia i se zice INGINERUL. Cutremur care, in paranteza fie spus, inca nu a avut loc si probabil va curge multa apa din tevile de la robinet pana va veni precum a fost prezis, adica pe neveu.

Spre deosebire de alti tineri de varsta lui ce au fost invatati de parinti sa foloseasca faceboul si alte mijloace de comunicare cu semenii alfati la distanta de cateva minute de mers pe jos, el fusese invatat sa-si faca singur mancare, sa vaneze, sa-si faca un adapost, etc. in principiu orice lucru inutil altor copii de varsta lui. I sa spus ca trebuie sa fie pregatit pentru vremuri grele, pentru vremurile cand parintii nu vor fi langa el sa-l apere, sa-l protejeze. Nu a inteles de ce alti copii pot sa stea toata ziua la televizor si sa manance pizza cu cola dietetica iar el trebuie sa mearga la pescuit pentru a potoli schiorlaitul matelor, desigur, stia ca parintii lui is undeva aproape printr-un boschet cu ochii pe el si nu vor lasa sa i se intample ceva rau, dar nu asta e ideea principala. Se descurca de unu singur asa cum putea, era pregatit chiar si pentru cea mai grea iarna din istoria scrisa a omenirii, iarna ce urma sa vina intr-o luna maxim doua, iarna ce fusese prevestita in calendaru pe 2015 ce si-l luase la inceputul anului de la biserica din coltul blocului. Avea de toate, si totusi ii lipsea ceva, sa fie acel sarut ce-l primea pe frunte de la mama cand trecea cu bine vreo etapa din pregatirea lui? sa fie acel ranjet pe care il vedea la tacsu cand se intorcea cu cate un porc in spinare din padure?

N-avea prea multe lucruri ramase de la parinti, doar o bardita pe care o ascutea la fiecare luna plina si o bricheta pe care nu o folosea ca inca nu se apucase de fumat si oricum stia sa faca focul cu pietre de cremene. Ambele erau obiecte unicate, custom made, un fel de made in china pentru special customer. Nici nu stia daca textul gravat pe ele avea vreo insemnatate speciala, daca era vreun mesaj ascuns precum in filmu codul lui Davinci?. Ce fel de oameni ar fi stat sa graveze pe taisul unei barde "Zambeste" sau pe o bricheta "Maine va fi mai greu"? cu siguranta nu unii normali. Ce fel de oameni si-ar fi botezat copilul Seth?. Erau multe intrebari care nu-i dadeau pace, multe intrebari care se invarteau prin mintea lui fara incetare, intrebari la care era decis sa afle un raspuns.

Scuza-ma , imi poti spune te rog daca bricheta era o amintire de la ta-su si eventual ce marca este ? Posibil sa mai fie ratacit pe ici pe colo vreun supravietuitor care sa-ti fi cunoscut parintii . Mai stii de unde pot aparea informati i?

Cu scuzele de rigoare si plecaciunile cuvenite cand te adresezi sefei de trib, refuz sa dezvalui in avans detalii din episoadele urmatoare. Totodata, cine a citit seriile anterioare ale serialului pot intui cu usurinta cine sunt parintii lui Seth.

Faca-se voia ta :P Aveam senzatia ca ai nevoie de ajutor si incercam sa te ajut sa intrerupi caruselul intrebarilor care se invartesc in creiearasul tau de copil invatat cu vicisitudinile impuse de parintii care-si asumau riscul de a se murdari prin boshetii nu tocmai primitori.

Seth, zeu malefic, stăpân al deşertului, reprezentat cu trup de ogar.
Crezi ca parintii tai ti-au dat acest nume pentru ca nu te iubeau? Te regasesti in acest nume,Seth?

Despre mama se zice ca e cea mai frumoasa si inteligenta creatura ce a existat vreodata pe planeta aceasta pana la nasterea mea, despre tata se zice ca avea tot ce-i lipsea mamei. Din perfectiunea lor ca intreg si combinarea genelor lor am aparut eu.
Sigur ca ma iubeau, sigur ca ma iubesc si acum, totusi de ce m-au parasit? chiar daca le sunt superior din punct de vedere genetic amandurora, n-ar fi trebuit sa ma lase a nimanui.

Si de ce te crezi superior d.p.v. genetic lor?Pai daca esti asa de inzestrat,inseamna ca te-ai descurcat si singur,deci tot raul spre bine:)

De ce zeu malefic si nu al treilea fiu al lui Adam si Eva ? Potrivit Genezei , Seth s-a nascut dupa uciderea lui Abel. Tinind cont ca ar fi fost zamislit dupa apocalipsa din 2012 iar parintii lui studiint f bine atat vechiu cat si noul testament ......l-au botezat Seth .

Sau poate ca e asa cum spui tu,anuk ,dar cred ca cel care se numeste asa nu s-a gandit la varianta asta,insa doar el ne poate spune ...daca stie,ca poate doar parintii lui stiu si cum nu are cum sa-i intrebe,s-ar putea sa nu aflam niciodata:)

Teoretic ,nu-i greu de aflat ,parintii lui sunt eroi ai acestei povesti postapocaliptice si absolut toti sunt sau au fost userii pe care noi ii cunoastem intr-o oarecare masura:P Nu-i exclus ca sa fi fost fortati sa o faca si tot ce-i posibil sa explice chiar ei care au fost motivele. Faptul ca-i cunoas,fara a sti inca numele lor, m-a facut sa-l intreb pe Seth, amanute pt a-l ajuta. Din punctul meu de vedere sunt doar doua sau chiar trei variante :D:

- Salut! tinere, pot sa iau un loc la focul tau?, sa ma incalzesc nitel la picioare ca mi-s amortite
- Cum sa nu, luati loc, simtitiva ca acasa, acuma l-am facut ca s-a lasat noaptea si poate mai sperie salbaticiunile
- Singur?
- De ce?
- Prin padurile astea, nu prea vezi sa umble oameni nici macar in grupuri, te-ai ratacit?
- Nu
- Ia sa intind cortul acu cat mai e un pic de lumina
- Poti sa-l pui acolo, langa al meu

- Frumoasa bardita, tu ai facut-o?
- Nu
- Pare lucrata manual ...
- O fi, e mostenire ... taie bine, e ok.
- Mostenire? :))
- Pai da, mostenire, o bardita si o bricheta, marea mea mostenire, n-am putut sa primesc vreun rembrand ceva, nu
- Poate valoreaza mai mult, cine stie? :)), cel putin sentimental, pot sa ma uit mai de aproape?
- Sa aveti grija cu lama, ca deabea am ascutit-o, o ascut la fiecare luna plina
- Ritualuri sub clar de luna?:))
- Pe dracu, din obisnuinta
- Imi pare cunoscuta bardita, de la cine ai mostenit-o mai exact?
- De la tata cred, de ce?
- Sigur de la tata si nu de la mama?
- De ce? imi cunosti parintii? sau ce?
- Cunosc fostul posesor al acestei bardite, am fost de fata cand a fost facuta
- Da? mi-ai cunoscut tatal?
- ... de fapt era femeie
- Ce sa faca mama cu bardita?
- ... ziceai ca ai si o bricheta nu? daca o desfaci, nu scrie pe ea cumva "maine va fi mai rau"?
- ????
- Nu te cheama cumva Seth?
- ????
- Ti-am cunoscut parintii, bricheta e de la tactu si bardita a fost a lu mumata
- Imi cunosti parintii?
- ... i-am cunoscut demult, demult tare
- Si unde-s acuma?
- :-?? nu cred ca stie nimeni cu precizie asta
- Adica?
- Unii zic ca au murit, altii zic ca s-au retras undeva in mijlocu pustietatii, altii ca au fost rapiti de alieni, circula multe zvonuri
- ???
- Parintii tau au ajutat la evitarea apocalipsei, faptul ca mai sunt inca in viata li se datoreaza
- De ce sa moara?, ca doar n-ar fi trebuit sa fie atat de batrani
- Nu stie nimeni exact ce s-a intamplat cu ei, exista tot felul de supozitii
- Zi-mi macar cum se numeau
- Pe mama ta o chema . . .

- Scoala ba ca ti-o luat foc hainele si ai sa arzi ca un soarec, scoala ba o data
- Ce-ai ba de tipi asa?
- Ti-o luat foc patura, nu vezi? daca tu esti prost si vrei sa arzi, mori dracu, da nu da foc la padure
- Am atipit o secunda si am visat cum vorbeam cu cineva care mi-a cunoscut parintii
- Lasa ba visele, si eu am visat cand eram la varsta ta, si la ce mi-o ajutat? paznic de copaci am ajuns
- ...

Actiunea se petrece cumva pe 2 februarie ? :P Apropo, frumoasa bardita tu ai facut-o ? :P

2 februarie ?
Apropo, ai putea scrie tu episodul urmator si sa spui cine a facut bardita :-p

anuk said:
Teoretic ,nu-i greu de aflat ,parintii lui sunt eroi ai acestei povesti postapocaliptice si absolut toti sunt sau au fost userii pe care noi ii cunoastem intr-o oarecare masura:P Nu-i exclus ca sa fi fost fortati sa o faca si tot ce-i posibil sa explice chiar ei care au fost motivele. Faptul ca-i cunoas,fara a sti inca numele lor, m-a facut sa-l intreb pe Seth, amanute pt a-l ajuta. Din punctul meu de vedere sunt doar doua sau chiar trei variante :D:

Teoretic nu,dar practic...da:) Si din punctul meu de vedere sunt tot doua variante si cred ca a treia e de umplutura:).

Seth said:
2 februarie ?
Apropo, ai putea scrie tu episodul urmator si sa spui cine a facut bardita :-p

Eu l-as intreba daca e sigur ca bardita mai e ascutita bine sau e cam tocita,ca in codru fara o bardita ascutita bine in vremuri apocaliptice risti sa nu supravietuiesti si te mananca jivinele salbatice:) Si stii cum se spune la cartea sfanta.Rugati-va sa nu va fie fuga in februarie:)

Seth said:
- Lasa ba visele, si eu am visat cand eram la varsta ta, si la ce mi-o ajutat? paznic de copaci am ajuns
- ...

Paznicul de copaci,draga Seth,se numeste padurar,dar cand vine apocalipsa peste om ,chiar si in vis,ce padurar mai poate tine piept hoardei de oameni care se ascund in codru,cu toate ca nici macar codru nu cred ca le poate oferi siguranta, ca e supus si el acelorasi legi de pieire...

Back